Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

04.09.20|13:54

Πάνος Γαρίδης Πάνος Γαρίδης

Προγνωστικά ΝΒΑ: Bucks to the future

προγνωστικά-νβα-bucks-to-the-future-167020

Απαραιτήτως νίκη θέλουν οι Μπακς, αν θέλουν να έχουν ουσιαστικό μέλλον και στα πλέι οφ. Στα δύο προηγούμενα ματς επιλέξαμε Μαϊάμι και δικαιωθήκαμε, σήμερα αλλάζουμε τροπάριο και πάμε με την ανάγκη του Μιλγουόκι. Προϋποθέσεις για καθαρή νίκη των Λέικερς επί των κουρασμένων Ρόκετς, με Ρόμπινσον και Ντέιβις οι ειδικές επιλογές. Tαμείο χθες ως προς τη δυάδα των σημείων με την πανεύκολη επικράτηση των Κλίπερς επί των Νάγκετς και την -πιο οριακή δεν γίνεται- νίκη των Ράπτορς επί των Σέλτικς. Δεν πέρασαν τα ειδικά στοιχήματα των Σιακάμ και Τζορτζ.

 

MAΪΑΜΙ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ (01:30)

σκορ σειράς: 2-0

@regular: 2-1

 

ΜΑΪΑΜΙ: Με τις βολές του Τζίμι Μπάτλερ σε νεκρό χρόνο από το αυστηρό (αλλά υπαρκτό και σίγουρα εμπρόθεσμο, από τη στιγμή που ως τέτοιο κρίθηκε η επαφή) φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το Μαϊάμι έκανε το μεγάλο βήμα για τους τελικούς της Ανατολής.

Επικράτησε 116-114 των Μπακς και πήγε στο 2-0, παρ’ ότι ο ηγέτης του έμεινε στους 13 πόντους μετά την 40άρα. Δεν εκβίασε όμως προσπάθειες (3/8 σουτ), έδωσε χώρο στους συμπαίκτες του και για πρώτη φορά σε ποστ σίζον επτά παίκτες του συλλόγου ήταν διψήφιοι στο σκοράρισμα. Γκόραν Ντράγκιτς (23 π.) και Τάιλερ Χίρο (17) συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και η παρέα τους παραμένει αήττητη στα πλέι οφ, έχοντας ρεκόρ 6-0. Ο πολύπειρος γκαρντ-φόργουορντ Αντρε Ιγκουοντάλα γύρισε τον αστράγαλό του πέφτοντας πάνω στον Κάιλ Κόρβερ και δίνεται αμφίβολος, όπως κι η πρώτη αλλαγή στους ψηλούς, Κέλι Ολίνικ.

 

 

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Backs against wall σημαίνει στα αγγλικά με την πλάτη στον τοίχο και οι Μπακς έτσι ακριβώς έχουν βρεθεί μετά το 116-114 του Μαϊάμι στον δεύτερο ανατολικό ημιτελικό.

Εν αντιθέσει με τον πρώτο, τα τρίποντα δεν μπήκαν (μόλις 7/25), παρ’ όλα αυτά έμειναν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος – χάρη, βασικά, σε ένα ντεμαράζ στο τελευταίο δίλεπτο και όχι γιατί άξιζαν τη νίκη… Ο μοιραίος στην τελευταία φάση Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 29 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο φορμαρισμένος Κρις Μίντλετον 23-6-8 (ασίστ οι τελευταίες), Μπρουκ Λόπεζ, Ερικ Μπλέντσο και Τζορτζ Χιλ είχαν εκλάμψεις, μα και πάλι η εικόνα της Χιτ ήταν καλύτερη. Το κύριο πρόβλημα των «ελαφιών» εντοπίζεται στην άμυνα, γενικώς ο Μάικ Μπουντενχόλζερ οφείλει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ο ξανθομάλλης κόουτς φώναξε για τη διαιτησία, αλλά αν δεν υπήρχε διπλό διαιτητικό λάθος (αναγνωρισμένο από τη λίγκα) λίγο πριν το τέλος στο κλέψιμο των Μπακς, όπως και ο καταλογισμός του φάουλ σε τρίποντο του Μίντλετον (όταν ο Ντράγκιτς απλώς τον κοίταγε, κι ας θεωρήθηκε ότι ο Σλοβένος δεν του άφησε χώρο να προσγειωθεί…), η ομάδα του θα είχε ηττηθεί ακόμα πιο καθαρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καιρός να δείξει το Μιλγουόκι γιατί έκανε 12 περισσότερες νίκες από το Μαϊάμι στη ρέγκιουλαρ σίζον. Σίγουρα το τελευταίο δείχνει πιο ομάδα, κάποια στιγμή όμως θα βγάλουν αντίδραση οι Μπακς. Από την ομάδα που προηγείται 2-0 θα επιλέξουμε τον δεινό σουτέρ Ντάνκαν Ρόμπινσον. Είναι κάπως πεσμένος εσχάτως, εξ ου και συναντάμε το σχετικό όριο ακόμα και στα 2,5 τρίποντα. Σουτάρει όμως σχεδόν αποκλειστικά έξω από τα 7,25 μ., προχθές δίχως να φανεί είχε 3/8, κόντρα στην Ιντιάνα στον προηγούμενο γύρο είχε και εμφάνιση με 7/8, στα δε πέντε τελευταία ματς της κανονικής περιόδου είχε ευστοχήσει σε 23 τρίποντα.

 Ντάνκαν Ρόμπινσον (Μαϊάμι): Over 2,5 τρίποντα

 

 

Λ. Α. ΛΕΪΚΕΡΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ (04:00)

εκκίνηση σειράς

@regular: 1-2

 

Λ. Α. ΛΕΪΚΕΡΣ: Από το περασμένο Σάββατο έχουν να αγωνιστούν οι Λέικερς και επιτέλους ρίχνονται ξανά στο παρκέ, αντιμετωπίζοντας στην έναρξη των δυτικών ημιτελικών τους Ρόκετς.

Σε εκείνο το (μακρινό πλέον) 131-122 επί των Τρέιλ Μπλέιζερς είχαν φτάσει στο 4-1 με την τέταρτη διαδοχική τους νίκη χάρη στους 43 πόντους του Ολ Σταρ φόργουορντ Αντονι Ντέιβις. Ακόμα καλύτερος ήταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς με 36άρα, αλλά και 10 ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ για ένα εντυπωσιακό τριπλ νταμπλ. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο (ούτως ή άλλως στα όρια του ροτέισιον του Φρανκ Βόγκελ) σούτινγκ γκαρντ Ντίον Γουέιτερς, αλλά φανταζόμαστε πως έκτοτε θα του έχουν περάσει οι ημικρανίες. Διαθέσιμος δίνεται και ο βετεράνος πλέι μέικερ Ρατζόν Ρόντο. Ηταν αμφίβολος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου της ποστ σίζον και δεν έπαιξε ποτέ, μα πλέον έχουν εξαφανιστεί και οι τελευταίες ενοχλήσεις από τον αντίχειρά του.

 

 

ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Ολα τα παράλογα έγιναν προχθές, ώστε να έρθει το… φυσιολογικό αποτέλεσμα. Οι Ρόκετς επικράτησαν οριακά 104-102 της Οκλαχόμα κι έφτασαν στο επίσης οριακό 4-3 και την πρόκριση στους ημιτελικούς της Δύσης.

Για τους τρομερούς (καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν) ηττηθέντες έπρεπε να αστοχήσει στο τέλος σε βολή ο Ντανίλο Γκαλινάρι των 54/54 πιο πριν (!), να κάνει λάθος ο –πιο clutch NBAer φέτος- Κρις Πολ και να δεχτεί τάπα στην εκπνοή ο Λου Ντορτ. Ναι, ο άτεχνος γκαρντ είναι κακός σουτέρ και είχε 0/9 τρίποντα δύο αγώνες νωρίτερα, στο Game 7 όμως έριξε 30άρα με 6/12! Το τρομερότερο όλων είναι ότι την τάπα την έριξε ο (επιεικώς κακός αμυντικός) Τζέιμς Χάρντεν, με αποτέλεσμα να εξιλεωθεί για τους μόλις 17 πόντους με 4/15 σουτ. Ρόμπερτ Κόβινγκτον και Ερικ Γκόρντον ηγήθηκαν επιθετικά με 21 πόντους έκαστος, στους 20 σταμάτησε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Στους επτά παίκτες «έσφιξε» το ροτέισιον ο Μάικ Ντ’ Αντόνι (ο Οστιν Ρίβερς ίδρωσε για μόλις 7 λεπτά), αλλά λέει πως θα το ανοίξει τώρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν υπολογίζουμε το πρόσφατο 113-97 των Ρόκετς επί των Λέικερς στις 6 Αυγούστου, όταν οι τελευταίοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων και δοκίμαζαν συστήματα. Αλλωστε δεν είχε παίξει ο ΛεΜπρον (ούτε ο Γουέστμπρουκ από την άλλη). Οι «λιμνάνθρωποι» ζεσταίνουν τις μηχανές, είναι πολύ πιο ξεκούραστοι κι έτσι ικανοί να κερδίσουν με τουλάχιστον 7 πόντους διαφορά. Να τραβήξει 31 θέλουμε ο Ντέιβις, που δεν προέρχεται απλώς από 43άρα. Αν αφήσουμε κατά μέρος τους 18 πόντους στον περίπατο που είχε προηγηθεί (διότι αγωνίστηκε μονάχα 17 λεπτά!), αμέσως πιο πριν είχε άλλες τέσσερις εμφανίσεις με μίνιμουμ 27 πόντους.

Αντονι Ντέιβις (Λ. Α. Λέικερς): Over 30,5 πόντοι          

 

1:30 MAΪΑΜΙ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ 2 (-3,5) 1.75    Novibet
4:00 Λ. Α. ΛΕΪΚΕΡΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ        1 (-6,5) 1.90   Pamestoixima.gr

 

Παύλος Δεπόλλας

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip