Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

27.10.20|09:27

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Πόρτο-Ολυμπιακός: Κόντρα στις αποδόσεις, αλλά με όπλο την παράδοση

πόρτο-ολυμπιακός-κόντρα-στις-αποδόσε-163805

Στις 17 Σεπτέμβρη 1997 ο Ολυμπιακός έπαιζε το παρθενικό του παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλός του η Πόρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» έμελλε να πάρουν τη νίκη χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου από τα 35 μέτρα. Την Τρίτη 27/10 (22:00) οι Πειραιώτες θα βρουν μπροστά τους έναν από τους αγαπημένους τους αντιπάλους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ταξιδεύουν στον Πορτογαλικό Βορρά ως αουτσάιντερ, θέλοντας να χτίσουν πάνω στα θεμέλια που έβαλαν στην πρεμιέρα με τη νίκη επί της Μαρσέιγ.

Πόρτο-Ολυμπιακός στοίχημα

Η Πόρτο είναι, σύμφωνα με τις στοιχηματικές, το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο ματς της Τρίτης. Η νίκη των Δράκων προσφέρεται στο 1.93, την ώρα που ο Ολυμπιακός κοστολογείται στο 4.70. Πάντως το έργο της Πόρτο για να δικαιώσει τις προσδοκίες δεν θα είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος σε επίσημο ματς από τις 6 Αυγούστου και τον αποκλεισμό από τη Γουλβς. Έκτοτε μετρά έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ. 

Γενικά τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν λίγα γκολ, όμως στην περίπτωση της Πόρτο ισχύει το αντίθετο. Κλασική περίπτωση «όσα βάλω κι όσα φάω», τα λιγότερα γκολ σε ματς τους από την επιστροφή μετά το λόκνταουν είναι τρία, ενώ μόνο σε ένα (στο ντέρμπι με την Μποαβίστα) δεν βρήκαν γκολ και οι δύο αντίπαλοι. Με δεδομένο ότι οι δύο αντίπαλοι είναι τόσο διαφορετικοί, οι στοιχηματικές προσφέρουν το Under και το Over σε μοιρασμένες αποδόσεις, όπως κάνουν και με το GG/NG.

Πάντως, αν για κάτι είναι γνωστός ο φετινός Ολυμπιακός, είναι πως πρόκειται για τυπική ομάδα δεύτερου ημιχρόνου. Εχει σχεδόν ψύχωση με την ισοπαλία στην ανάπαυλα. Οι στοιχηματικές τον έχουν πάρει χαμπάρι και δίνουν σε απόδοση φαβορί το X στο ημίχρονο (2.10).

Ολυμπιακός-Πόρτο προϊστορία

Πάνε 21 χρόνια που δεν έχουν διασταυρωθεί Ολυμπιακός και Πόρτο. Κι όμως, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 βρίσκονταν κάθε χρόνο. Στις τρεις πρώτες παρουσίες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Πόρτο ήταν ανελλιπώς ανάμεσα στους αντιπάλους στον όμιλο. Σε αυτά τα 21 χρόνια που έχουν να τα πουν οι παλιοί γνώριμοι, οι Πορτογάλοι έχουν κερδίσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ (το δεύτερο στην ιστορία τους) και δύο Γιουρόπα Λιγκ, όμως στις αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες ποτέ δεν είχαν πραγματικά το πάνω χέρι.

Το 1997 Ολυμπιακός και Πόρτο μοιράστηκαν τις νίκες. Οι «Ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο ΟΑΚΑ (1-0), ηττήθηκαν όμως στο θρυλικό «ντας Αντας». Ενα χρόνο αργότερα, οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν 2-0 εκτός έδρας ως το 86’, αλλά Γιαννακόπουλος και Γκόγκιτς ισοφάρισαν σε τρία λεπτά. Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 και πήρε την πρωτιά στον δύσκολο όμιλο με Πόρτο, Αγιαξ και Κροάσια Ζάγκρεμπ. Το 1999, η Πόρτο πήρε τη νίκη στην Πορτογαλία, όμως ήταν ξανά ο Γιαννακόπουλος που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στις 3 Νοέμβρη.

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip