Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

24.04.21|09:55

Πάνος Γαρίδης Πάνος Γαρίδης

Α' Φινλανδίας: Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Ελσίνκι-Σύστημα διεξαγωγής

α-φινλανδίας-αδιαφιλονίκητο-φαβορί-η-164851

Η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά πλέον και επίσημα σήμερα στη Φινλανδία, με την αυλαία του πρωταθλήματος της Βέικαουσλιγκα η οποία μετράει φέτος 91 χρόνια ζωής.

Μετά από μία εντυπωσιακή, πλην όμως ιδιαίτερη περσινή σεζόν ελέω κορωνοϊού που ολοκληρώθηκε νωρίτερα χωρίς τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, η Ελσίνκι κατέκτησε τον 30ο τίτλο της, παραλαμβάνοντας τα σκήπτρα του πρωταθλητή από την Ιντερ Τούρκου. Η Ρόβανιεμι τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας μετά από επτά χρόνια, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Τούρκου, η οποία αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Κότκα.

Από την άλλη, το αντίθετο δρομολόγιο πέραν της Κότκα έκανε η Ούλου αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση της Β’ κατηγορίας, επιστρέφοντας έτσι στα μεγάλα σαλόνια της χώρας μετά από έντεκα χρόνια.

Και φέτος, η Ελσίνκι δίνεται δικαίως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας ομολογουμένως το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, αλλά και την πιο «βαριά» φανέλα από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Από κοντά αναμένεται να ακολουθήσει η Κουόπιο, η οποία δείχνει αρκετά βελτιωμένη, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά κατά την περίοδο των μεταγραφών, θέλοντας να κοιτάξει στα «μάτια» τους πρωταθλητές. Από εκεί και πέρα, πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό θεωρούνται η Κότκα και η Ούλου.  

 

Σύστημα διεξαγωγής

Συνολικά δώδεκα ομάδες συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστεί μία ομάδα (η τελευταία), ενώ η ενδέκατη θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Β’ κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις, αρχικά με εκείνη της κανονικής διάρκειας, εκεί όπου οι ομάδες θα παίξουν δύο γύρους με όλες τις ομάδες (εντός και εκτός), δηλαδή συνολικά 22 αγωνιστικές. Μετά το πέρας της regular season, οι έξι καλύτερες θα συμμετάσχουν στον όμιλο του πρωταθλητή (πλέι οφ) και οι έξι τελευταίες θα δώσουν τη μάχη της παραμονής μέσω των πλέι άουτ.

Στη δεύτερη φάση θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος, κάτι που σημαίνει πως θα πραγματοποιηθούν πέντε αγωνιστικές στα πλέι οφ και πλέι άουτ αντίστοιχα. Μάλιστα, οι ομάδες διατηρούν τους βαθμούς από την κανονική διάρκεια.

Ο πρωταθλητής θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ενώ οι θέσεις 2-3 οδηγούν στα προκριματικά του Conference League. Παράλληλα, αν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει μια θέση στην τριάδα, τότε ανοίγει τον δρόμο προς την Ευρώπη και για την τέταρτη θέση.

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip