Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΙΑΞ - ΤΟΤΕΝΑΜ
Facts Αγώνα
Η μοναδική έκπληξη στην ενδεκάδα του Αγιαξ είναι η παρουσία του Μαζράουι στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Φέλτμαν. Λίγο πριν τη σέντρα, όμως, ο Αίαντας ανακοίνωσε ότι ο Ντόλμπεργκ πήρε τη θέση του Νέρες στην εοπίθεση. Από την άλλη πλευρά καμία έκπληξη δεν έχουμε στην αρχική ενδεκάδα της Τότεναμ.
ΑΓΙΑΞ (4-3-3): Ονάνα – Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο – Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέικ, Σένε – Ζίγεκ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ
ΤΟΤΕΝΑΜ (4-3-1-2): Γιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Ρόουζ – Σισοκό, Γουανιάμα, Ερικσεν – Αλι – Σον, Μόουρα
Α’ ΜΑΤΣ: ΤΟΤΕΝΑΜ – ΑΓΙΑΞ 0-1. Ο Αίαντας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ στο 15’ με τον Φαν ντεν Μπέικ. Η Τότεναμ ισορρόπησε στη συνέχεια και απείλησε με ισοφάριση, ωστόσο, την κλασικότερη ευκαιρία την είχε ο Αγιαξ (δοκάρι στο 78’ με τον Νέρες).
* Οι δύο ομάδες με εξαίρεση το πρώτο ματς στο Λονδίνο, συναντήθηκαν άλλη μία φορά στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1981-82), με την Τότεναμ να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια (3-0, 1-3).
* 16 από τις 17 συνολικά ομάδες στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που νίκησαν τον πρώτο ημιτελικό εκτός έδρας, προκρίθηκαν στον τελικό. Μόνον ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε με αντίπαλο τον… Αγιαξ το 1996.
* 1 μόλις ήττα έχει υποστεί φέτος στην Ευρώπη ο Αγιαξ (10-6-1 συνολικά).
* 5 στους 6 ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς μετράει ο Αίαντας στη διαδικασία των πέναλτι.
* 7 εντός έδρας αγώνες χωρίς νίκη σε νοκ άουτ ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ συμπλήρωσε ο Αγιαξ (0-4-3).
* 25 από τις 27 φορές που ο Αίαντας κέρδισε το πρώτο ματς εκτός έδρας, σε διπλούς ευρωπαϊκούς αγώνες, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
* Τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Τότεναμ κόντρα σε ολλανδικούς συλλόγους για το Τσάμπιονς Λιγκ έληξαν ισόπαλα.
* Από την αρχή του 2018 η Τότεναμ έχει μόλις μία νίκη εκτός έδρας σε 6 αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ (1-3-2).
* Sold out.
Το πρώτο από τα τρία τρόπαια που έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τη φετινή σεζόν αποτελεί γεγονός από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς με το επιβλητικό 4-0 επί της Βίλεμ αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ολλανδίας έπειτα από 9 χρόνια.
Στόχος της πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις είναι το νταμπλ, καθώς και στο πρωτάθλημα βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου (υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Αϊντχόφεν δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε). Την προσεχή Κυριακή θα υποδεχτεί στο Αμστερνταμ την Ουτρέχτη.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το τεράστιο διπλό που έβγαλε την περασμένη εβδομάδα στην Αγγλία, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για να ξαναζήσει το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 23 ολόκληρα χρόνια (σεζόν 1995-96).
«Κάναμε μια σπουδαία εμφάνιση στο Λονδίνο. Ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά ήταν εκπληκτικά. Το αποτέλεσμα που πήραμε είναι εξαιρετικό αλλά είμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου. Για να πάμε στον τελικό θα πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στη ρεβάνς. Θα πρέπει να υπερβούμε ξανά τα όριά μας. Είναι ένα καινούριο παιχνίδι οπότε θα παραταχθούμε με αποκλειστικό στόχο να το κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία θα μπούμε στο γήπεδο και με τη βοήθεια των οπαδών μας ελπίζω να τα καταφέρουμε. Απολαμβάνω να παρακολουθώ τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Βγάζουμε πολύ ενέργεια στο παιχνίδι μας και ο κάθε ποδοσφαιριστής θυσιάζεται για το σύνολο», τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής Τεν Χαχ.
Ενα μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εξτρέμ Νέρες δεν αναμένεται να του στοιχίσει τη συμμετοχή του στο αποψινό παιχνίδι. Παίζεται μία θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ανάμεσα σε Φέλτμαν και Μαζραουί. Κατά τα άλλα δεν αναμένονται άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα συγκριτικά με το πρώτο ματς.
Συνέχισε τις κακές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα χάνοντας και από την Μπόρνμουθ με 1-0, φτάνοντας τις 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια. Βέβαια, αγωνίστηκε με 9 παίκτες λόγω των αποβολών του Σον (43′) και του Φόιθ (48′). Μέχρι να έρθει η πρώτη ήταν αυτή που δημιουργούσε τις ευκαιρίες και είχε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να σκοράρει. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, αλλά στο 91′ δέχτηκε το μοιραίο γκολ.
Συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Την Κυριακή υποδέχεται την Εβερτον και με τουλάχιστον έναν βαθμό θα κερδίσει μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η Αρσεναλ στον δικό της αγώνα. Ούτως ή άλλως όμως, μόνο με θαύμα θα χάσει το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς βρίσκεται τρεις πόντους μπροστά από την Αρσεναλ και έχει και +8 στη μεταξύ τους συνολική διαφορά τερμάτων.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αγιαξ πριν από μία βδομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και πλέον είναι αναγκασμένη να επιτεθεί. Ο Ποκετίνο έδειξε αισιόδοξος για την αναμέτρηση και φρόντισε να το περάσει στην ομάδα και μέσω της συνέντευξης Τύπου, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.
«Το αρνητικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι προφανώς και κάνει την αναμέτρηση πιο δύσκολη, αλλά όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μια απίστευτη στιγμή για εμάς. Κανένας δεν σκέφτηκε την προηγούμενη βδομάδα ότι μπορεί να φτάσουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και να το πιστέψουμε», δήλωσε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο.
Γυρίζει σε σύγκριση με το πρώτο ματς ο επιθετικός Σον που ήταν τιμωρημένος, ενώ εκτός συνεχίζουν o επιθετικός Κέιν και ο μέσος Γουίνκς. Επιστρέφουν ο εξτρέμ Λαμέλα και ο μπακ Οριέ, αλλά είναι ανέτοιμοι και προφανώς δεν θα αγωνιστούν. Διαθέσιμος είναι ο αμυντικός Φερτόνγκεν που είχε χτυπήσει στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σάντσεζ που χτύπησε στο αγώνα με την Μπόρνμουθ το Σάββατο.