Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΦΗ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ
Ατρόμητος: Με δική του νίκη και μη επικράτηση της ΑΕΚ στη Λιβαδειά θα τερματίσει 3ος και αν ο ΠΑΟΚ κάνει το νταμπλ, θα πάρει το «καλό εισιτήριο» για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.
ΟΦΗ: Αν δεν χάσει ή δεν κερδίσει ο ΠΑΣ, θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Με ήττα θα υποβιβαστεί μόνο εάν ο ΠΑΣ επικρατήσει του ΠΑΟΚ. Θα αποφύγει και τα μπαράζ εάν κερδίσει και ο Αστέρας δεν πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.
* Τα 13 από τα 19 τελευταία ματς του Ατρόμητου, έληξαν 2-3 γκολ.
* Οι γηπεδούχοι κράτησαν το μηδέν μέχρι την ανάπαυλα στα 16 από τα 18 φετινά τους επίσημα παιχνίδια στο Περιστέρι, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ.
* Ο Ατρόμητος κέρδισε στις 9 από τις 12 φορές που υποδέχθηκε τον ΟΦΗ (9-1-2).
* Στις 6 από τις 8 τελευταίες εξόδους του ΟΦΗ είχαμε Over 1,5 στο δεύτερο μισό.
* Το ζευγάρι «τρέχει» σερί 7/10 2-3 γκολ σε Περιστέρι και Ηράκλειο.
* Α’ Γύρος: ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1
Στέκεται στο φινάλε ακόμη μίας πολύ καλής σεζόν, που συνοδεύτηκε με ανανέωση της ευρωπαϊκής του παρουσίας.
Πριν το Πάσχα βρήκε ξανά τα «πατήματά» του, έκανε τρεις σερί νίκες με μηδέν παθητικό (κατά σειρά 1-0 τον Απόλλωνα, 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», 2-0 τον Παναθηναϊκό) και σε συνάρτηση με τις γκέλες της ΑΕΚ, μπήκε στο «κόλπο» για την 3η θέση. Η οποία, αν ο ΠΑΟΚ κάνει το νταμπλ, θα προσφέρει ένα καλύτερο «εισιτήριο» για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα την κατακτήσει εφόσον εκείνος κερδίσει και η Ενωση δεν επικρατήσει του Λεβαδειακού – υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία –, κάτι που τον καθιστά… άκρως ενδιαφερόμενο ενόψει του αποψινού αγώνα.
Μάλιστα, στο Περιστέρι μετατράπηκε εσχάτως και πάλι το… αφεντικό (4 νίκες σε 5 αγώνες, 7-1 επιμέρους σκορ), ενώ υπάρχει και η παράμετρος… Κάναντι. Ο Αυστριακός είναι πιθανό να αποχωρήσει με προορισμό τη Νυρεμβέργη και θέλει να κλείσει ευχάριστα τη χρονιά.
Χαρακτήρα… αποχαιρετισμού ίσως αποκτήσει το αποψινό ματς για πολλούς παίκτες του Ατρόμητου (ξέχωρα από τον κόουτς Κάναντι), καθώς είναι πιθανό οι Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Κουλούρης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς και άλλοι, να μην βρίσκονται και την επόμενη σεζόν στο Περιστέρι.
Πάντως, οι γηπεδούχοι φαίνεται πως πάνε σε έναν αγώνα στα… κόκκινα. Εκτός είναι μόνο οι τιμωρημένοι Μάντσον (χαφ, 24/0), Κιβρακίδης (μπα, 17/1) και δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε αλλαγές.
Η αποστολή (δεν υπολογίζεται ο Βασιλακάκης που θα συνεχίσει στην Ανόρθωση) είναι η εξής: Μέγιερι, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μανούσος, Ενσικουλού, Ουάρντα, Σάκιτς, Ούμπιδες, Κουλούρης, Χατζηισαΐας, Κορτ, Ουγκράι, Κατράνης, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Κωτσόπουλος, Νάτσος, Μούγιακιτς και Μανδάς.
Συγκαταλέγεται στις πιο φορμαρισμένες ομάδες και γι’ αυτό άλλαξε άρδην τα εις βάρος του δεδομένα. Μέχρι τις αρχές Μαρτίου προέβαλε ως εκ των φαβορί για υποβιβασμό, αλλά έκτοτε «τρέχει» σερί 3-3-1 (πριν το Πάσχα παραχώρησε 1-1 στον Αστέρα), 4/7 μηδέν παθητικό και αυτόματα ορίζει την τύχη του.
Αν δεν κερδίσει ο ΠΑΣ τον ΠΑΟΚ ή εκείνος δεν χάσει απόψε, θα βρίσκεται μίνιμουμ στα μπαράζ παραμονής, ενώ υπό προϋποθέσεις (νίκη δική του, μη επικράτηση του Αστέρα), θα αποφύγει και τη 13η θέση.
Η «μετάλλαξή» του έγκειται κυρίως στο γεγονός πως ρολάρει μεσοεπιθετικά. Οι χειμερινές προσθήκες Βαζ, Φερέιρα, Γιακουμάκης ενσωματώθηκαν πλήρως, στο συγκεκριμένο διάστημα μετρούν αθροιστικά 6 γκολ και 2 ασίστ και τον οδηγούν εκ του ασφαλούς.
Τα παραπάνω όμως «φωτογραφίζουν» πως η διακοπή τού έκανε «κακό», ενώ μακριά από το «Γεντί Κουλέ» περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Σε όλη τη χρονιά έχει να επιδείξει μόνο ένα καλό ημίχρονο (το δεύτερο στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό όπου «γύρισε» το 0-1 σε 3-1), ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία του μόνο σε 2 από τις 14 εξόδους του.
Πρόβλημα στη θέση «9» έχει προκύψει στον ΟΦΗ ενόψει του αποψινού κρίσιμου αγώνα. Ο Βουό (20/2) δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, ο Γιακουμάκης (χειμερινή προσθήκη, 10/2) είναι τιμωρημένος και μοναδικός διαθέσιμος «φουνταριστός» είναι ο Πάρσον, που πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει για την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Βέρα ενδέχεται να βάλει στην κορυφή της επίθεσης κάποιον μεσοεπιθετικό, όπως π.χ. τον Ναμπί ή τον Φερέιρα.
Νοκ άουτ παραμένει και ο στόπερ Ποτουρίδης (23/1), όπου εκεί (σ.σ. στο κέντρο της άμυνας), θα δούμε ξανά τον μπακ Γιαννούλη, όπως και ορισμένοι μακροχρόνια απόντες (π.χ. Κομεσίδης).
Η αποστολή των φιλοξενουμένων είναι η εξής: Σωτηρίου, Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί, Σακόρ, Φερέιρα, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Βαζ, Σάσι, Πέρσον.