Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΙΟ ΑΒΕ - ΜΠΡΑΓΚΑ
Facts Αγώνα
* Απόλυτη ισορροπία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από τη σεζόν 2006-07, 4-4-4.
* Ένας άσος, δύο Χ και ισάριθμα διπλά με γηπεδούχο την Πεσκάρα την ίδια περίοδο.
* G/G+Over τα τρία τελευταία ανάμεσά τους στην Πεσκάρα.
* G/G τα τέσσερα πιο πρόσφατα μεταξύ τους στην Πεσκάρα.
* Over έξι από τα επτά τελευταία ανεξαρτήτως έδρας.
* Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρσι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Serie B, Πεσκάρα – Σπέτσια 3-2 και Σπέτσια – Πεσκάρα 4-0.
* Ο τεχνικός της Πεσκάρα Πιλόν υπήρξε ποδοσφαιριστής της Σπέτσια αγωνιζόμενος με τη φανέλα της για δύο σεζόν, το 1986-87 και 1987-88.
* Ο προπονητής της Σπέτσια Μαρίνο διετέλεσε τεχνικός της Πεσκάρα για ένα μέρος της σεζόν 2013-2014. Ανέλαβε στις 7 Ιουνίου του 2013 ξεκινώντας το πρωτάθλημα και αποχώρησε στις 22 Φεβρουαρίου του 2014, μετά από 29 παιχνίδια.
Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις δύο διαδοχικές νίκες που είχε καταφέρει με κοινό παρονομαστή τα γρήγορα γκολ μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Φιλοξενήθηκε από την Μπενεβέντο και απέτυχε να βρει δίχτυα νωρίς. Οι γηπεδούχοι την έβαλαν αμέσως σε πίεση. Γνώρισε την ήττα, δυσκολότερα απ’ ότι άξιζε βάσει εμφάνισης. Στάθηκε τυχερή βλέποντας τους «τζαλορόσι» να αστοχούν σε πέναλτι στο 25ο λεπτό, στο ημίχρονο ωστόσο πήγε πίσω στο σκορ, δεχόμενη το γκολ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των σαράντα πέντε από τον Κόντα. Άτολμη, φοβισμένη, χωρίς συνοχή. Στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την εμφάνισή της. Σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασε, απλά βλεπόταν. Αυτό αρκούσε για να φτάσει στην ισοφάριση, βρίσκοντας δίχτυα με τον Μανκούζο στο 67’. Έστω και αργά αποδόθηκε «δικαιοσύνη» με τον Βόλτα να σκοράρει στο 86’ και να την καταδικάζει σε ήττα.
Ηρεμία επικρατεί στις τάξεις της με τον πρόεδρο και τον προπονητή να προσπαθούν να βγάλουν την πίεση από την ομάδα. «Η Σπέτσια είναι μία γρήγορη ομάδα που παίζει ένα όμορφο ποδόσφαιρο. Εκτιμώ τον Μαρίνο ως προπονητή και ως άνθρωπο. Σίγουρα πρέπει να βαδίζει σύμφωνα με τα δεδομένα, αν όμως δύο λεπτά πριν το τέλος ισοφαρίζαμε την Μπενεβέντο κα επιστρέφαμε σπίτι με τον βαθμό, όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεχόμαστε την κριτική. Σε κάνει να βελτιώνεσαι. Το μυστικό για τον αγώνα θα είναι να διαχειριστούμε σωστά την ενέργειά μας. Μετά την παραμονή, στόχος μας πλέον είναι τα πλέι-οφ. Δεν είμαι μάγος. Σε σχέση με το πως ξεκινήσαμε θα είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα εάν επιτευχθεί» δήλωσε ο προπονητής Τζουζέπε Πιλόν.
Εκτός λόγω τραυματισμού ο σημαντικός αμυντικός χαφ Κανουτέ (10/0), ο πολύτιμος βασικός μέσος Μπρούγκμαν (24/3/5) και ο βασικός δεξιός μπακ Μπαλτζάνο (19/0/1).
«Απόλαυσα το παιχνίδι». Τα λόγια αυτά του προπονητή της Σπέτσια Πσκουάλε Μαρίνο επιβεβαιώνουν την εξαιρετική της παρουσία που τη βοήθησε να φτάσει στη νίκη επί της Λιβορνο κα μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η εμφάνισή της ήταν καθηλωτική. Κυριάρχησε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ρίχνοντας από την αρχή την αντίπαλό της στα σχοινιά και χτυπώντας τη αλύπητα. Προηγήθηκε με τη συμπλήρωσε είκοσι λεπτών αγώνα. «Κλείδωσε» το τρίποντο με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες. Τρίτο σερί Over. Με εξαίρεση την αναμέτρηση απέναντι στην Μπενεβέντο σε δύο «στροφές», το πρόγραμμά της είναι ιδιαιτέρως βατό, επιτρέποντάς της να θεωρείται φαβορί για την κατάληψη μίας θέση στα πλέι-οφ.
«Όταν υπάρχουν τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα, πάντα το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο. Απέναντι στη Λιβόρνο ήμασταν εξαιρετικοί μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Έχουμε προβλήματα στην επίθεση, υπάρχουν όμως αξιόλογες εναλλακτικές. Το ‘’όπλο’’ της Πεσκάρα είναι η θαυμάσια οργάνωση που έχει ως ομάδα, στον τρόπο παιχνιδιού της. Θέλουμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτό το δέσιμο πιέζοντας ψηλά από το πρώτο λεπτό του αγώνα» τα λόγια του τεχνικού Πασκουάλε Μαρίννο.
Τραυματίες ο κεντρικός αμυντικός Καπράντοσι (11/1) και οι εξτρέμ Μπιντάουι (18/3/2) και Γκουάζι (24/3/2).