ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση, όπως και οι 4 καλύτερες τρίτες. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά τερμάτων.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση, όπως και οι 4 καλύτερες τρίτες. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά τερμάτων.
Τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου το 2015, όπως και την προηγούμενη φορά που είχε δώσει το παρόν το 1996, και ύστερα από τέσσερα χρόνια επιστρέφει στην τελική φάση. Εκανε μεγάλη αντεπίθεση στα προκριματικά και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Ασιατικού Κυπέλλου, κερδίζοντας με 7-3 την Ταϊλάνδη στα προημιτελικά.
Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικίες στην εθνική ομάδα και οι ξένοι προπονητές έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Βέβαια, οι περισσότεροι παίκτες συνεχίζουν να παίζουν σε ομάδες εντός των συνόρων, όμως ένας από αυτούς ξεχωρίζει και πάνω του θα πέσουν όλες οι ελπίδες δημιουργικά.
«Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Η ιδέα είναι απλή: να τα πάμε καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο επίπεδο και να δείξουμε καλή εικόνα για το Κατάρ», αρκέστηκε να πει ο τεχνικός Πινιέιρο.
Ο Σιαχπούτρα με ρίζες από την Ινδονησία θα ηγηθεί της προσπάθειας μαζί με τον Ουμάρου, που σκόραρε το ένα γκολ (7) μετά το άλλο στα προκριματικά, για την έκπληξη και την πρόκριση από τους ομίλους.
Επιστρέφει στην τελική φάση μετά την απουσία της το 2017. Στα αρχικά τουρνουά ήταν πάντα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, όμως τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί με τίποτα να διακριθεί και να φτάσει σε σημαντική επιτυχία. Τα βρήκε δύσκολα στα προκριματικά, μένοντας στην 4η θέση του Κυπέλλου Αφρικής, χάνοντας τα δύο τελευταία παιχνίδια (με Μάλι και Νότιο Αφρική) στα πέναλτι.
Ο τεχνικός Αϊγκμποτζούν ανέλαβε στις αρχές του 2018 και παρά την πλούσια εμπειρία του στους πάγκους σε συλλόγους της χώρας για πρώτη φορά καθοδηγεί μία εθνική ομάδα. Στην περίπτωσή της πάντα υπάρχουν ερωτηματικά για την πραγματική ηλικία των παικτών, κάτι που έχει οδηγήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους από τη ΦΙΦΑ τα τελευταία χρόνια. Ισως αυτό να εξηγεί και την πτώση των αποτελεσμάτων και των διακρίσεων. Τελευταία φορά που πήρε μετάλλιο ήταν το 2005.
«Προετοιμαστήκαμε καλά, αλλά πάντα είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει σε τέτοια τουρνουά. Ολες οι ομάδες ξεκινάνε με στόχο το τρόπαιο. Πιστεύω ότι με αυτό το ρόστερ και με αυτά που είδα στην προετοιμασία μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Δεν μπορώ να πω, όμως, ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο», τόνισε ο Αϊγκμποτζούν.
Το ρόστερ, πάντως, δείχνει να έχει να έχει λιγότερη ποιότητα σε σχέση με εκείνο πριν τέσσερα χρόνια. Ξεχωρίζει ο Ντέλε-Μπασίρου της Μάντσεστερ Σίτι.
13.12.24|12:00
13.12.24|00:45