-
Αποδόσεις
-
Εκτίμηση
-
LIVE
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΜΑΛΜΕ - ΧΑΜΑΡΜΠΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Ματς που έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Οι δύο ομάδες έχουν παραδοσιακά μεγάλη κόντρα η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς ενεπλάκη στο μετοχικό της Χάμαρμπι. Ο ποδοσφαιριστής – σύμβολο του σουηδικού ποδοσφαίρου, έχοντας ξεκινήσει την τεράστια καριέρα του από τη Μάλμε, πριν μετακινηθεί στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τιμήθηκε από τη Μάλμε, με την κατασκευή ενός χάλκινου αγάλματός του το οποίο τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 μπροστά στο γήπεδο. Ο Ιμπραήμοβιτς όμως αγόρασε ένα μήνα μετά το 20% μετοχών της Χάμαρμπι με τους εξαγριωμένους οπαδούς της Μάλμε να τον χαρακτηρίζουν προδότη, να καταστρέφουν το άγαλμα και να τον ανακηρύσσουν ανεπιθύμητο στο Μάλμε. Και βέβαια, η έχθρα με τη Χάμαρμπι έχει χτυπήσει κόκκινο έκτοτε. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σημερινό ματς; Η Μάλμε είναι πρακτικά αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να καλύψει τη διαφορά των 9 πόντων από την 3η Γιουργκόρντεν στα 4 ματς που μένουν. Ωστόσο, δε θα ήθελε τίποτε περισσότερο από το να κόψει τον τίτλο από τη Χάμαρμπι. Το κλίμα στις κερκίδες θα είναι εκρηκτικό, η Χάμαρμπι θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να πάρει αποτέλεσμα σήμερα. Ως εκ τούτου αποδόσεις της τάξης του 1.72 στο διπλό θεωρώ πως είναι εκτός της πραγματικής δυσκολίας. Η Χάμαρμπι άλλωστε εκτός έδρας κέρδισε δύσκολα τη Μιέλμπι, πολύ δύσκολα την ουραγό Χάλμσταντ και εξίσου δύσκολα την εκ των ουραγών Ντέγκεφορς, έμεινε στο 1-1 με την Έργκριτε, ενώ έχασε 3-2 από την ΑΪΚ. Η Μάλμε δεν πρόκειται να χαριστεί, το 1Χ στον διπλασιασμό στην Bet365 έχει αξία…
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΛΜΕ - ΧΑΜΑΡΜΠΙ
Facts Αγώνα
- Τα 9/10 τελευταία της Μάλμε ήταν Ν/G, ενώ τα 3/4 τελευταία εντός ήταν N/G και Under.
- Τα 5 τελευταία της Χάμαρμπι ήταν N/G, ενώ τα 4 τελευταία εκτός έδρας ήταν Under.
- Α’ γύρος: Χάμαρμπι – Μάλμε 4-1
- Δες τα προγνωστικά Α Σουηδίας.
Δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα η Μάλμε στην έδρα της Χάλμσταντ μεσοβδόμαδα, επικράτησε 3-0 της τοπικής ομάδας και έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος ότι αν ήταν συγκεντρωμένη σε όλο το πρωτάθλημα θα είχε καλύτερη τύχη.
Πήρε προβάδισμα μόλις στο 4’ με τον Γιόβαν Μιλοσάβλιεβιτς, διπλασίασε στο 12’ με τον Σιντ Χακσαμπάνοβιτς, διατήρησε τον έλεγχο σε όλο σχεδόν το ματς, για να σφραγίσει τη νίκη της στο 67’ με τον Ντάνιελ Γκούντγιονσεν.
Με τη νίκη αυτή, η Μάλμε έφτασε στους 40 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, 9 πόντους πίσω από την 3η Γιουργκόρντεν, ενώ μένουν 4 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος.
Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο συνήθως βασικός μέσος Τέοντορ Λούντμπεργκ (26 συμ., 4 ασίστ, 10 αλλαγή).
Τραυματίας στον αστράγαλο αποχώρησε στο 23’ του αγώνα με τη Χάλμσταντ ο βασικός αμυντικός Στίαν Γκρέγκερσεν (7 συμ., 1 ασίστ), δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής και δίνεται αμφίβολος σήμερα. Το ίδιο και ο βασικός μέσος Γενς Στρίγκερ Λάρσεν (25 συμ., 1 γκολ, 4 ασίστ), που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 60’ και ο οποίος πήρε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής, ωστόσο η συμμετοχή του θα οριστικοποιηθεί λίγο πριν τον αγώνα.
Ο γκολκίπερ Ρόμπιν Όλσεν δεν προπονήθηκε την Παρασκευή, ωστόσο είναι διαθέσιμος.
Εκτός στα 4 τελευταία ο αναπληρωματικός επιθετικός Ισάκ Ασιμπού (8 συμ., όλες αλλαγή) και στα 5 τελευταία ο συνήθως βασικός αμυντικός Νόα Τζον (12 συμ., 1 ασίστ, 5 αλλαγή), βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας.
Τραυματίστηκε στο ματς με την Έργκριτε ο συνήθως βασικός μέσος Κέναν Μπουσούλαζιτς (17 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ, 5 αλλαγή), δεν έπαιξε στα 4 τελευταία και θα επιστρέψει του χρόνου, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού.
Δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά φέτος ο βασικός μέσος Όσκαρ Σιέστραντ (12 συμ., 1 γκολ, 4 ασίστ, 3 αλλαγή), ο οποίος δεν έπαιξε στα 9 τελευταία και όπως φάνηκε στη μαγνητική υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, οπότε υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα επιστρέψει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, το 2027.
Τέλος για φέτος ο βασικός αμυντικός Πόντους Γιάνσον (3 συμ., 1 γκολ), που υπέστη ρήξη χιαστού, υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά.
Δύσκολα θα αγωνιστεί ο πρόσφατα αποκτηθείς από την Τουλούζ μέσος Ουόρεν Καμάνζτι, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας.
Πήρε αυτό που ήθελε η Χάμαρμπι στην εντός έδρας αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Σίριους, καθώς επικράτησε 2-0 και μπήκε πλέον για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.
Μπήκε από την αρχή επιθετικά στο ματς, πίεσε και έκανε φάσεις, για να ανοίξει το σκορ στο 21’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βίκτορ Λιντ. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση να δοθεί πέναλτι χαρακτηρίστηκε «φριχτό λάθος» από τον αναλυτή του καναλιού ΤV4 που μεταδίδει τα ματς, Αλεξάντερ Αξέν, ενώ ο αρχιδιαιτητής Στέφαν Γιοχάνεσον, τόνισε πως και αυτό το πέναλτι και εκείνο της ΑΪΚ κόντρα στη Σίριους δεν έπρεπε να δοθούν και οι δύο διαιτητές που τα καταλόγισαν δε θα ξανασφυρίξουν ματς της Σίριους.
Διατήρησε στη συνέχεια τον έλεγχο του κέντρου, κράτησε καλά τις γραμμές της και διπλασίασε στο 51’ με τον Πάουλους Άμπραχαμ. Πιο συντηρητική η τακτική της στη συνέχεια, στάθηκε τυχερή σε μια φάση γλιτώνοντας χάρη στο δοκάρι, για να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος, παρότι στο 83’ έμεινε με 10 παίκτες.
Με τη νίκη αυτή, η Χάμαρμπι έφτασε στους 52 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας τη διαφορά από τη Σίριους στους 3 πόντους, ενώ μένουν 4 ματς με το σημερινό για το τέλος του πρωταθλήματος.
Τιμωρημένος φυσικά ο αποβληθείς βασικός αμυντικός Ιμπραχίμ Φοφανά (21 συμ., 1 γκολ, 1 ασίστ, 5 αλλαγή).
Δεν έπαιξε στα δύο τελευταία λόγω μυϊκού τραυματισμού ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Όλιβερ Χάγκεν (15 συμ., 14 αλλαγή) και παραμένει αμφίβολος και σήμερα.
Τέλος για φέτος ο νεοαποκτηθείς βασικός μέσος Αμίν Μπουντρί (7 συμ., 2 ασίστ), ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση για το γόνατό του και θα χρειαστεί 4-6 μήνες αποθεραπείας.