Τι παίζει σήμερα Κουπόνι Aναλύσεις

Καλημέρα! Στη Βραζιλία το έχουν πάρει απόφαση ότι η ποδοσφαιρική δραστηριότητα θα επιστρέψει, παρότι η χώρα μαστίζεται από την πανδημία. Τα εθνική πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης κατηγορίας προορίζονται να ξεκινήσουν το Σαβ/κο 8-9 Αυγούστου, ενώ σήμερα θα συνεχιστεί το Πολιτειακό Καριόκα, παρά τις έντονες αντιδράσεις των δύο εκ των τεσσάρων υπερδυνάμεων της περιοχής και συγκεκριμένα των Φλουμινένσε και Μποταφόγκο. Αντίθετα, η Φλαμένγκο και η Βάσκο ντα Γκάμα είχαν ταχθεί εξ αρχής υπέρ της επανέναρξης. Πριν περάσουμε στις προτάσεις μας στα προγνωστικά Βραζιλίας, ας υπενθυμίσουμε το σύστημα διεξαγωγής.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις


ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΚΑΡΙΟΚΑ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν 16 ομάδες. Από αυτές οι έξι που βρίσκονται χαμηλότερα στο «ράνκινγκ» παίζουν μεταξύ τους σε αγώνες ενός γύρου, με τις πρώτες δύο να προκρίνονται στην κυρίως φάση και τις υπόλοιπες τέσσερις να παίζουν μπαράζ παραμονής.

Οι 12 εναπομείνασες ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των 6 και παίζουν ουσιαστικά δύο… «υποπρωταθλήματα». Στο πρώτο, κάθε ομάδα παίζει μόνο εναντίον των έξι του άλλου ομίλου. Στη συνέχεια οι πρώτες δύο κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά, όπου παίζουν μονά παιχνίδια σε σύστημα χιαστί για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού και η νικήτρια.

Στο δεύτερο «υποπρωτάθλημα» οι όμιλοι παραμένουν οι ίδιοι, όμως τώρα αναμετρούνται οι ομάδες του ίδιου ομίλου σε μονό γύρο πέντε αγωνιστικών. Και εδώ οι πρώτες δύο προκρίνονται στους ημιτελικούς και ισχύει ότι και στο πρώτο «υποπρωτάθλημα».
Τέλος, ακολουθούν διπλοί τελικοί ανάμεσα στις νικήτριες των δύο «υποπρωταθλημάτων». Εάν μία ομάδα κατακτήσει και τα δύο υποπρωταθλήματα, αναδεικνύεται αυτομάτως πρωταθλήτρια, με την προϋπόθεση ότι έχει καταλάβει και την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία των δύο υποπρωταθλημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει τη νικήτρια αυτής της συνολικής κατάταξης σε διπλούς τελικούς.

Επίσης πρέπει να πούμε ότι η διοργάνωση αυτή δίνει τέσσερα εισιτήρια για το Κύπελλο Βραζιλίας 2021. Τα πρώτα δύο πάνε στην πρωταθλήτρια και στη δευτεραθλήτρια, ενώ το τρίτο προορίζεται για την καλύτερη ομάδα της συνολικής κατάταξης, πέραν των τεσσάρων «μεγάλων» (Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Βάσκο ντα Γκάμα, Μποταφόγκο). Οσον αφορά το τέταρτο εισιτήριο, αυτό προκύπτει από ένα ιδιότυπο «φάιναλ-φορ» στο οποίο συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του Πολιτειακού - εκτός των τεσσάρων μεγάλων αλλά και του συλλόγου που πήρε το τρίτο εισιτήριο – οι οποίες καθορίζονται από μία άλλη ειδική κατάταξη, όπου δεν λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματά τους με το «κουαρτέτο» των μεγάλων.

Τέλος, οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, που δεν ανήκουν σε κάποια εκ των τριών πρώτων εθνικών κατηγοριών της Βραζιλίας, εξασφαλίζουν εισιτήριο για το εθνικό πρωτάθλημα της 4ης κατηγορίας του 2021. Από τις δώδεκα ομάδες που συμμετέχουν στην κυρίως φάση του φετινού «Καριόκα», οι τέσσερις ανήκουν στην 1η εθνική κατηγορία (Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Μποταφόγκο, Βάσκο ντα Γκάμα), η μία στην 3η (Βόλτα Ρεντόντα), οι τρεις θα αγωνιστούν φέτος στην 4η (Πορτουγκέσα, Μπανγκού, Καμποφριένσε), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις είναι εκτός εθνικών κατηγοριών (Μποαβίστα, Μαντουρέιρα, Ρεσέντε, Μακαέ). Αρα οι τρεις που θα παίξουν φέτος στην 4η και οι τέσσερις που είναι εκτός εθνικών κατηγοριών θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για την 4η κατηγορία του 2021.

 

 
ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Το πρώτο υποπρωτάθλημα είχε προλάβει να ολοκληρωθεί πριν από την πανδημία και το είχε κατακτήσει η Φλαμένγκο, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 στον τελικό της Μποαβίστα. Στα ημιτελικά η Φλαμένγκο είχε επιβληθεί 3-2 της Φλουμινένσε στο «κλάσικο» της πόλης, ενώ η Μποαβίστα είχε αναδειχτεί ισόπαλη 1-1 με τη Βόλτα Ρεντόντα και είχε προκριθεί στον τελικό λόγω καλύτερης κατάταξης στη φάση των ομίλων.

Στο δεύτερο υποπρωτάθλημα είχαν διεξαχθεί πριν από τη διακοπή οι τρεις από τις πέντε αγωνιστικές της φάσης των ομίλων. Στα πρώτα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής που έγιναν στις 18 και 19 Ιουνίου  – αμφότερα για τον πρώτο όμιλο – η Φλαμένγκο νίκησε 3-0 την Μπανγκού, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκρισή της στα ημιτελικά, ενώ η Πορτουγκέσα αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μποαβίστα.

Απόψε θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες τέσσερις αναμετρήσεις της 4ης και προτελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Για τον πρώτο η Μποταφόγκο αντιμετωπίζει την Καμποφριένσε, ενώ για τον δεύτερο τα ζευγάρια είναι Μαδουρέιρα – Ρεσέντε, Βάσκο – Μακαέ και Φλουμινένσε – Βόλτα Ρεντόντα. Βάσει των προσφερόμενων αποδόσεων, εκτιμώ ότι στα δύο εξ αυτών υπάρχει στοιχηματικό ενδιαφέρον.

 


ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ


ΜΑΝΤΟΥΡΕΪΡΑ – ΡΕΣΕΝΤΕ

Αμφότερες οι δύο ομάδες είναι εκτός εθνικών κατηγοριών για φέτος. Η Μαντουρέιρα βρίσκεται πάντως στη 2η θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-0-1 και εάν πάρει τους τρεις βαθμούς απόψε θα κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά. Παραλίγο να τα είχε καταφέρει και στο πρώτο υποπρωτάθλημα, όπου είχε καταταγεί 3η στον όμιλο με ρεκόρ 3-1-2, δύο πόντους πίσω από τη 2η Βόλτα Ρεντόντα.

Η Ρεσέντε είναι ουραγός με ρεκόρ 0-1-2, και μόνο εάν κάνει το 2/2 μέχρι το τέλος θα έχει κάποιες μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης. Στο πρώτο υποπρωτάθλημα είχε τερματίσει 5η στον όμιλο με ρεκόρ 1-2-3.

Προκαλεί εντύπωση ότι οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί τη Ρεσέντε. Η μέχρι στιγμής πορεία των δύο ομάδων δείχνει ότι η Μαντουρέιρα είναι πιο αξιόπιστη. Σε αποδόσεις καθαρού αουτσάιντερ, θα επιλέξω τον άσο στα προγνωστικά Βραζιλίας.


ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ – ΒΟΛΤΑ ΡΕΝΤΟΝΤΑ

Στη Φλουμινένσε είναι έξαλλοι με την απόφαση της πολιτειακής ομοσπονδίας να επαναρχίσει τόσο νωρίς τη διοργάνωση. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεταφερθεί το πρώτο τους παιχνίδι κατά μία εβδομάδα. Θέλοντας και μη λοιπόν θα αγωνιστούν και απόψε καλούνται να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στα ημιτελικά. Βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 3/3 και ακόμα και σε περίπτωση ήττας θα ελέγχουν την κατάσταση, αφού την τελευταία αγωνιστική αναμετρούνται με την αδύναμη Μακαέ. Σημειώνεται ότι ξεκινά βασικός ο διεθνής επιθετικός Φρεντ που αποκτήθηκε στις αρχές του μήνα ως ελεύθερος από την Κρουζέιρο. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο μέσος Χούντσον (10/1) που βρέθηκε θετικός στον ιό και τέθηκε σε καραντίνα.

H Βόλτα Ρεντόντα είναι ομάδα 3ης κατηγορίας. Στο περσινό πρωτάθλημα είχε καταλάβει τη 12η θέση. Στην πρώτη φάση του «Καριόκα» είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, ενώ διατηρεί ελπίδες πρόκρισης, καθώς μετά από τρεις παιχνίδια «τρέχει» ρεκόρ 1-1-1 και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την ουραγό Ρεσέντε.

Εδώ εκτιμώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει η έκπληξη στα προγνωστικά Βραζιλίας. Η Φλουμινένσε ξεκίνησε μόλις πριν λίγες μέρες την προετοιμασία της και έχει ελλιπή φυσική κατάσταση, ενώ είναι σίγουρα επηρεασμένη και από τη διαμάχη της με την Ομοσπονδία για το θέμα της επανέναρξης. Η Βόλτα Ρεντόντα, που έχει δείξει πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στον όμιλο, μπορεί να εκμεταλλευτεί την περίσταση. Αλλωστε πριν από τη διακοπή τα είχε καταφέρει πολύ καλά απέναντι στους μεγάλους, νικώντας 1-0 την Μποταφόγκο, χάνοντας 3-2 από τη Φλαμένγκο με γκολ στο 90’ και αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από τη Βάσκο ντα Γκάμα.


Αυτά για σήμερα. Καλή Κυριακή, να περνάτε όμορφα και καλή επιτυχία στις επιλογές σας!


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

21:15 ΜΑΝΤΟΥΡΕΪΡΑ – ΡΕΣΕΝΤΕ    1    2.90    Stoiximan
01:00 ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ – ΒΟΛΤΑ ΡΕΝΤΟΝΤΑ        Χ2    2.65    Stoiximan

 

Περισσότερα προγνωστικά

Πανος Γαριδης

Το τάιμινγκ, η κοροϊδία και η ομάδα που πληρώνει 30άρια

Δύο επιλογές από το πρόγραμμα της Κυριακής στη Σέριε Α και μία ωραία ιστορία για το Λάτσιο - Σασσουόλο...

Formula 1

Προγνωστικά Formula 1: Κυριαρχίας συνέχεια

Δεύτερο γκραν πρι της χρονιάς στη Formula 1, το οποίο διεξάγεται και αυτό, όπως και εκείνο της περασμένης εβδομάδας, στην Αυστρία.

Στεφανος Κλιαφας

Χαμός στο ντέρμπι της αγωνιστικής

Η Γεονμπούκ γκέλαρε και στην έδρα της, κόντρα στη Σεονγκνάμ, με αποτέλεσμα να περιμένουμε τον χαμό στο ματς της Νταεγκού με την Ουλσάν που ακολουθούν.

Βαγγελης Κωστογλου

Το μομέντουμ με τη Σαπόρο

Να συνεχίσει τη θετική της πορεία θα επιδιώξει η Σαπόρο στην έδρα της Σόναν. Από νίκη ψυχολογίας η Ουράβα περιμένει την απογοητευτική Κασίμα.

Θανασης Κυλωνης

Ενα διπλό και δυο combo

Ενα διπλό και μια δυάδα με γκολ για σήμερα.

Περισσότερα Προγνωστικά