Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

05.02.21|09:46

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Ντέρμπι «αιωνίων» την Παρασκευή, με ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό

ντέρμπι-αιωνίων-την-παρασκευή-με-ξε-172949

Η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα της Α1 μας έχει προκαλέσει… σύνδρομο στέρησης. Οι «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού βρίσκονταν στα παρκέ τουλάχιστον εφτά φορές το χρόνο, ενώ το 2016-17, όταν οι τελικοί πήγαν στα πέντε ματς και βρέθηκαν στο Κύπελλο, έδωσαν δέκα ντέρμπι μέσα σε μία σεζόν. Πλέον αρκούμαστε να τους βλέπουμε σε δύο ματς ετησίως, για την Ευρωλίγκα.

Το τελευταίο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός μέχρι τουλάχιστον τον Οκτώβρη θα το δώσουν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ. Και το ντέρμπι παραμένει ντέρμπι, σε όσο αντίθετες πορείες κι αν βρίσκονται. Βέβαια μετά τον τραματισμό του ηγέτη του Παναθηναϊκού, Νεμάνια Νέντοβιτς, η πλάστιγγα γέρνει όλο και περισσότερο υπέρ των Πειραιωτών.

 

 

Στο 1.35 ο Ολυμπιακός

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του ΟΑΚΑ με 78-71. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός, για τα δεδομένα του αποδυναμωμένου του ρόστερ, και έδωσε ελπίδες στους οπαδούς του, όμως η πορεία του στη Euroleague δεν ήταν ανάλογη. Ανά διαστήματα έχει αναλαμπές, θυμίζοντας κάτι από την αίγλη των έξι αστεριών, όμως τα προβλήματα είναι πολλά και προφανή και γρήγορα έγινε σαφές πως τα πλέι οφ της Euroleague δεν είναι ρεαλιστικός στόχος.

Πάντως με τον Οντεντ Κάτας στον πάγκο, το «Τριφύλλι» έχει ανεβάσει στροφές και στο πρόσωπο του Μήτογλου βρίσκει τελευταία ένα δεύτερο σημείο αναφοράς, δίπλα στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Μόνο που ο Σέρβος δεν θα είμαι παρών στο ντέρμπι, αφού υπέστη θλάση στην προπόνηση της Τετάρτης. Ετσι σε μια μίνι περίοδο φόρμας, ο Παναθηναϊκός βλέπει τον καλύτερο παίκτη να τίθεται νοκ-άουτ και η απόδοσή του στο ντέρμπι του ΣΕΦ εκτοξεύτηκε στο 4.00.

Οσο για τον Ολυμπιακό, τα πράγμα είναι πιο μπερδεμένα. Σίγουρα η εικόνα του είναι καλύτερη από του Παναθηναϊκού, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η απουσία αγώνων πρωταθλήματος κάνει καλό ή όχι στο ρόστερ της Ευρωλίγκας.

Τα πλέι οφ είναι πάντα ο στόχος, όμως κάποιες φτηνές ήττες, όπως με τη Βιλερμπάν και τη Ζαλγκίρις, δυσκολεύουν το έργο του. Η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι σαφώς μονόδρομος. Οι στοιχηματικές θεωρούν πως εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει, τοποθετώντας την απόδοση του άσου στο 1.35.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός παράδοση

Το ματς της 5ης Φεβρουαρίου θα είναι το 282ο μπασκετικό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην ιστορία. Οι «Πράσινοι» έχουν προβάδισμα στις συνολικές νίκες (157 αντί 124) έχοντας πετύχει 517 περισσότερους πόντους. Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν όταν γηπεδούχους είναι ο Ολυμπιακός (τόσο στο ΣΕΦ, όσο και παλαιότερα, στο Παπαστράτειο και στη Γλυφάδα). Στο γήπεδό τους οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν 81 νίκες και 47 ήττες.

 

 

Πάντως την τελευταία πενταετία οι δύο αντίπαλοι έχουν αποδείξει ότι το να παίζεις εκτός έδρας δεν είναι το τέλος του κόσμου. Από το 2013-14 μέχρι και τη σεζόν 2017-18 (η τελευταία πλήρης σεζόν με τους δύο στην Α1, αφού την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε σε δύο ματς και υποβιβάστηκε), είχαμε σταθερά δύο «σπασίματα» έδρας το χρόνο, κάτι που παλιότερα δεν φαινόταν εφικτό. Ωστόσο, σε επίπεδο Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός είναι αρκετά σταθερός «οικοδεσπότης». Επτά φορές έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό ματς και έχει έξι νίκες, με μοναδική ήττα αυτή του Νοεμβρίου 2018.

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip