Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

22.10.19|09:15

Δημήτρης Φραγγάκης Δημήτρης Φραγγάκης

Αφιέρωμα NBA (Δύση): Mε επίκεντρο το L.A.

αφιέρωμα-nba-δύση-mε-επίκεντρο-το-l-a-162485

Λίγες ώρες έμειναν για το τζάμπολ του ΝΒΑ και μετά το αφιέρωμα της Ανατολής, παρουσιάζουμε σήμερα τους συλλόγους της Δύσης. Εκεί όπου τις ηχηρότερες μεταγραφικές κινήσεις τις κατάφεραν οι ομάδες του Λος Αντζελες. Πέρα από Κλίπερς (με Λέοναρντ και Τζορτζ) και Λέικερς (με Ντέιβις στο πλευρό πλέον του ΛεΜπρον), τουλάχιστον τρεις εκπρόσωποι της περιφέρειας έχουν βλέψεις ακόμα και τίτλου. Ανάμεσά τους οι Ρόκετς, που έσμιξαν ξανά τον Χάρντεν με τον Γουέστμπρουκ.

 

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΤΙΒ ΚΕΡ

ΠΕΡΥΣΙ: 57-25 (φιναλίστ ΝΒΑ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ, ΡΑΣΕΛ, ΓΚΛΕΝ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ, ΝΤΡ. ΓΚΡΙΝ, ΛΟΥΝΙ

ΠΑΓΚΟΣ: ΤΖ. ΕΒΑΝΣ (1), ΜΠΕΡΚΣ (1-2), ΚΛΕΪ ΤΟΜΠΣΟΝ (2), ΠΟΥΛ (2), ΝΤ. ΛΙ (2-3), ΠΑΣΚΑΛ (4), ΣΠΕΛΜΑΝ (4), ΚΟΛΙ-ΣΤΑΪΝ (5), ΚΡΙΣ (4-5).

Ο Ντουράντ δηλώνει κάτοικος Μπρούκλιν, ο Τόμπσον λέει… καλό 2020 (και αν) και όλο το βάρος στο σκοράρισμα πέφτει στον Στεφ Κάρι στους Γουόριορς. Θα συνδράμει βέβαια κι ο –πρώην Νετ κόμπο γκαρντ- Ντ’ Αντζελο Ράσελ, ο Γκριν θα παίζει άμυνες για τρεις, αλλά τα κουκιά είναι μετρημένα και η στάμπα του φαβορί έχει περάσει σε άλλους συλλόγους. Μεγάλη η τρύπα στο «3», κάπως λιγότερο προβληματικό το «5» με τον μαχητή Λούνι, τον επιτέλους σοβαρό Κρις και τον ποιοτικότερο όλων Κόλι-Στάιν, που έκανε καλή σεζόν στους Κινγκς.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Λίγο ότι θα ο ίδιος θα παίζει όσο αντέχει, λίγο ότι δίπλα στον (περσινό κορυφαίο σχετικά) Χάρντεν υπάρχει πλέον ο Γουέστμπρουκ, μας ωθούν προς τον Κάρι για πρώτο σκόρερ της λίγκας. Στο 3.80 τον βρίσκουμε στη Winmasters, έναντι 1.95 του «μούσια». Δίχως να φορτσάρει, ο Στεφ έβαζε 27,1 π. την προηγούμενη σεζόν.

 

ΝΤΕΝΒΕΡ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΪΚ ΜΑΛΟΟΥΝ

ΠΕΡΥΣΙ: 54-28 (ημιτελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΤΖ. ΜΑΡΕΪ, ΓΚ. ΧΑΡΙΣ, ΜΠΑΡΤΟΝ, ΜΙΛΣΑΠ, ΓΙΟΚΙΤΣ

ΠΑΓΚΟΣ: ΜΟΝΤΕ ΜΟΡΙΣ (1), ΜΠΙΣΛΙ (2), ΚΡΕΓΚ (2-3), Μ. ΠΟΡΤΕΡ (3-4), Χ. ΕΡΝΑΝΓΚΟΜΕΘ (3-4), ΤΖΕΡ. ΓΚΡΑΝΤ (3-5), ΒΑΝΤΕΡΜΠΙΛΤ (4-5), ΜΑΪΛΣ ΠΛΑΜΛΙ (5), ΜΠΟΛ ΜΠΟΛ (5).

Δίχως ιδιαίτερες αλλαγές, οι Νάγκετς θα πορευτούν με τη γνωστή συνταγή του Μάικ Μαλόουν. Ισορροπημένο σύνολο, με τον Γιόκιτς να κάνει τα πάντα, τον Μάρεϊ συχνά πρώτο βιολί στο σκοράρισμα, τους Χάρις και Μπάρτον να έχουν σχετικά ξεσπάσματα και να προσφέρουν καλή άμυνα, τον έμπειρο Μίλσαπ να αντέχει ακόμα. Πρέπει να προσέξει όμως, διότι ο νεοφερμένος από την Οκλαχόμα Τζεράμι Γκραντ απειλεί να του φάει τη θέση. Πάντα εδώ και οι χρησιμότατες ρεζέρβες Μόντε Μόρις, Μπίσλεϊ, Κρεγκ και Πλάμλι.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Στο εκπληκτικό (για μας) 12 βρίσκουμε στον ΟΠΑΠ το να τερματίσει πρώτο στην κανονική περίοδο στη Δύση. «Γέμισε» ακόμα περισσότερο, πέρυσι αν δεν το πήρατε χαμπάρι τερμάτισε δεύτερο.

 

ΠΟΡΤΛΑΝΤ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΕΡΙ ΣΤΟΤΣ

ΠΕΡΥΣΙ: 53-29 (τελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΛΙΛΑΡΝΤ, ΜακΚΟΛΟΥΜ, ΧΟΥΝΤ, ΖΑΚ ΚΟΛΙΝΣ, ΓΟΥΑΪΤΣΑΪΝΤ

ΠΑΓΚΟΣ: Α. ΣΙΜΟΝΣ (1-2), ΤΡΕΝΤ (2), ΜΠΕΪΖΜΟΡ (2-3), ΧΕΖΟΝΙΑ (2-4), ΛΙΤΛ (3), ΤΟΛΙΒΕΡ (4), ΛΑΜΠΙΣΙΕΡ (4-5), ΝΟΥΡΚΙΤΣ (5), Π. ΓΚΑΣΟΛ (5).

Στα… βάθη του χρόνου χάνεται η έναρξη της συνεργασίας του φοβερού περιφερειακού διδύμου Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ. Οι δυο τους θα κουβαλήσουν τους Τρέιλ Μπλέιζερς σε μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν – άλλωστε το supporting cast έχει αναβαθμιστεί, κι ας λείψει για αρκετούς ακόμα μήνες ο Νούρκιτς. «Κολώνα» θα είναι ο δεινός ριμπάουντερ και μπλοκέρ Γουάιτσαϊντ, που είχε ανάγκη ένα νέο ξεκίνημα μετά το Μαϊάμι. Αν ανταποκριθεί δίπλα του ο Κόλινς, όλα καλά. Η περιφέρεια συμπληρώνεται με τον καλό σουτέρ Χουντ, τον πιο πολυσύνθετο Μπέιζμορ, τον ανερχόμενο Σάιμονς, το «εργαλείο» (θα τον δούμε και στο «4») Χεζόνια.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Υπόδειγμα σταθερότητας οι Μπλέιζερς, θα παραμείνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έτσι ίσως έχει φτάσει η στιγμή να «παίξει» το όνομα του Τέρι Στοτς για κόουτς της χρονιάς. Στο 15,00 το βρίσκουμε (Stoiximan)!

 

Eιδικά στοιχήματα σε Ελλάδα, Ευρωλίγκα & NBA!

 

ΧΙΟΥΣΤΟΝ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΪΚ ΝΤ’ ΑΝΤΟΝΙ

ΠΕΡΥΣΙ: 53-29 (ημιτελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ, ΧΑΡΝΤΕΝ, ΕΡΙΚ ΓΚΟΡΝΤΟΝ, ΤΑΚΕΡ, ΚΑΠΕΛΑ

ΠΑΓΚΟΣ: ΚΛΕΜΟΝΣ (1), ΡΙΒΕΡΣ (1-2), ΜακΛΙΜΟΡ (2), ΣΕΦΟΛΟΣΑ (2-3), ΧΑΟΥΖ (3-4), ΚΛΑΡΚ (4), ΑΝΤΕΡΣΟΝ (4-5), ΧΑΡΤΕΝΣΤΑΪΝ (4-5), Τ. ΤΣΑΝΤΛΕΡ (5), ΝΕΝΕ (5).

Σμίγουν ξανά μετά την Οκλαχόμα Γουέστμπρουκ και Χάρντεν, τώρα όμως ο σταρ είναι ο δεύτερος… Το μεγάλο απόκτημα από τη Θάντερ δεν θα έχει βέβαια πρόβλημα να πραγματοποιήσει αρκετά ακόμα τριπλ νταμπ, ίσα-ίσα που μπορεί και να φτιάξει κάπως τα άθλια ποσοστά του, τώρα που θα είναι δεύτερο βιολί. Τρίτο ο σέντερ Καπελά, μότο των Ρόκετς το «τρίποντα κι άγιος ο Θεός». Οι αθεόφοβοι έχουν φτάσει στο σημείο μερικές φορές να εκτελούν σχεδόν τα διπλάσια από δίποντα.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Γουέστμπρουκ στο 4.00 (Winmasters) για κορυφαίος πασέρ της περιόδου; Γιατί όχι… Ο τύπος διατηρεί τα πρωτεία επί δύο χρονιές και προέρχεται από 11,1 ασίστ την τελευταία. Τώρα θα έχει και καλύτερους συμπαίκτες.

 

ΓΙΟΥΤΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΟΥΙΝ ΣΝΑΪΝΤΕΡ

ΠΕΡΥΣΙ: 50-32 (προημιτελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΚΟΝΛΕΪ, ΜΙΤΣΕΛ, ΜΠΟΓΙΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ, ΤΖΕΦ ΓΚΡΙΝ, ΓΚΟΜΠΕΡ

ΠΑΓΚΟΣ: ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (1), ΜΟΥΝΤΙΑΪ (1-2), ΕΞΟΥΜ (1-2), ΙΝΓΚΛΣ (1-3), ΟΝΙ (2), Ο’ ΝΙΛ (3-4), ΝΙΑΝΓΚ (4), ΕΝΤ ΝΤΕΪΒΙΣ (5), Τ. ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ (5).

Αρκετά αλλαγμένη η Τζαζ, αν και ο άξονας Μίτσελ (επιθετικά) και Γκομπέρ (αμυντικά) δεν αλλάζει. Ο Κόνλεϊ της… μιας ζωής στο Μέμφις καλείται να οδηγήσει την ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι ένα ακόμα βήμα πιο βαθιά στα πλέι οφ, ο επίσης έμπειρος Μπογκντάνοβιτς (ο Κροάτης της τρομερής σεζόν στην Ιντιάνα) προσφέρει μια ακόμα πηγή σκοραρίσματος, αν και στα φιλικά δεν σταύρωνε σουτ. Στο «4» υπάρχει θεματάκι, ελπίζεται ότι ο βετεράνος ρολίστας Τζεφ Γκριν και χαμηλά σχήματα (όταν στην πεντάδα θα βρίσκεται ο Ρόις Ο’ Νιλ) θα καλύψουν την τρύπα. Σε ρόλο έκτου παίκτη πλέον ο υπερπολύτιμος Αυστραλός Ινγκλς.

 

ΟΚΛΑΧΟΜΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΠΙΛΙ ΝΤΟΝΟΒΑΝ

ΠΕΡΥΣΙ: 49-33 (προημιτελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΠΟΛ, ΣΡΕΝΤΕΡ, ΓΚΙΛΤΖΙΟΥΣ-ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, ΓΚΑΛΙΝΑΡΙ, ΣΤ. ΑΝΤΑΜΣ

ΠΑΓΚΟΣ: ΡΟΜΠΕΡΣΟΝ (2), ΝΤΟΡΤ (2), ΝΤΙΑΛΟ (2-3), ΝΑΝΤΕΡ (2-3), ΝΤ. ΜΠΑΡΤΟΝ (2-4), ΜΠΕΪΖΛΙ (3-4), ΜΟΥΣΚΑΛΑ (4-5), ΝΟΕΛ (5).

Θάντερ, η ώρα της παρακμής. Ο Γουέστμπρουκ δεν μένει πια εδώ, ο Τζορτζ το ίδιο, ο Στίβεν Ανταμς αναρωτιέται πότε θα την κοπανήσει κι αυτός με κανά τρέιντ. Ο Κρις Πολ έχει περάσει στη δύση της μεγάλης καριέρας του κι επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρώσει τη σεζόν στην ομάδα του Ντόνοβαν. Νέο αστεράκι ο ψηλός γκαρντ Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, που θεωρητικά είναι «άσος», μα στην πράξη θα βοηθά και στο «3», αν ευδοκιμήσει το σχήμα με τους τρεις γκαρντ, παρόντος και Σρέντερ. Τα «δυαροτριάρια» είναι για λύπηση, στο «4» ο νεοφερμένος Γκαλινάρι θα βάζει εύκολα 15-20 ποντάκια.

 

Κάθε απόδοση μετράει στο Pamestoixima.gr!

 

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΡΕΓΚ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

ΠΕΡΥΣΙ: 48-34 (προημιτελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΝΤ. ΜΑΡΕΪ, ΦΟΡΜΠΣ, ΝτεΡΟΖΑΝ, ΟΛΝΤΡΙΤΖ, ΠΕΛΤΛ

ΠΑΓΚΟΣ: ΝΤ. ΓΟΥΑΪΤ (1), ΜΙΛΣ (1-2), Λ. ΓΟΥΟΚΕΡ (2), ΜΠΕΛΙΝΕΛΙ (2-3), Κ. ΤΖΟΝΣΟΝ (2-3), ΓΚΕΪ (3-4), ΚΑΡΟΛ (3-4), ΛΑΪΛΣ (4), ΣΑΜΑΝΙΤΣ (4), ΜΕΤΟΥ (4-5).

Στις 22 και συνεχίζει… Ποιες; Μα οι συναπτές σεζόν κατά τις οποίες οι Σπερς μπαίνουν στα πλέι οφ! Ρεκόρ πλέον στην ιστορία του ΝΒΑ, με τον Πόποβιτς να επιστρέφει μετά το δυσάρεστο καλοκαίρι στον πάγκο της εθνικής των ΗΠΑ και τους ΝτεΡόζαν και Ολντριτζ να είναι πάλι οι ηγέτες του. Η μεγάλη… πραγματική επιστροφή είναι αυτή του πόιντ γκαρντ Ντεζόντε Μάρεϊ, που έχασε την περασμένη χρονιά λόγω τραυματισμού. Ο σουτέρ Φορμπς έχει ξεκινήσει φορτσάτος φέτος, ωστόσο το υλικό παραμένει μέτριο και οι ποιοτικές λύσεις είναι λιγοστές. Ταβάνι, κοινώς, η συνέχιση του σπουδαίου σερί με τις ποστ σίζον.

 

Λ. Α. ΚΛΙΠΕΡΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΚ ΡΙΒΕΡΣ

ΠΕΡΥΣΙ: 48-34 (προημιτελικοί Δύσης)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΜΠΕΒΕΡΛΙ, ΣΑΜΕΤ, ΤΖΟΡΤΖ, ΛΕΟΝΑΡΝΤ, ΖΟΥΜΠΑΤΣ

ΠΑΓΚΟΣ: ΤΖ. ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ (1-2), ΛΟΥ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ (1-2), ΜακΓΚΡΟΥΝΤΕΡ (2-3), Τ. ΜΑΝ (3), ΧΑΡΚΛΕΣ (3-4), ΤζαΜ. ΓΚΡΙΝ (4), ΠΑΤΕΡΣΟΝ (4-5), ΚΑΜΠΕΝΓΚΕΛΕ (4), ΜΟΤΛΕΪ (4-5), ΧΑΡΕΛ (5).

Ω, κάτι μεταγραφές! Και Κουάι Λέοναρντ (Τορόντο) με δαχτυλίδι πρωταθλητή και τις δάφνες του MVP των τελικών και Πολ Τζορτζ (από Οκλαχόμα), αλλά και παραμονή των Λου Γουίλιαμς και Χάρελ, ήτοι του κορυφαίου διδύμου αναπληρωματικών της λίγκας. Ξαφνικά η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έγινε το φαβορί για τον τίτλο, αν και ο Τζορτζ θα χάσει λόγω τραυματισμού τα πρώτα 10-15 ματς, ενώ μένει να δούμε πώς θα παγιωθεί και το ροτέισιον. Ο αμυντικός εξπέρ Μπέβερλι θα ξεκινά στο «1», δίπλα του –και αν οι σούπερ σταρ πάνε στο «3» και το «4»- θα υπάρξει χώρος για τον σουτέρ Σάμετ. Τύποις θα ξεκινά ως σέντερ ο Ζούμπατς, οι ΤζαΜάικλ Γκριν, Μο Χάρκλες και Πάτρικ Πάτερσον προσδίδουν εμπειρία στο «4».

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Δεν είναι ακριβώς για τους Κλίπερς το ποντάρισμα, αλλά εξαρτάται… αρκετά από αυτούς. Από τις έξι περιφέρειες στις οποίες είναι διαιρεμένες οι 30 ομάδες, επιλέγουμε πως η πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί από την Πασίφικ (2.15 στη Winmasters). Στην ίδια συναντάμε και τους Λέικερς με τους Γουόριορς…

 

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΟΥΚ ΓΟΥΟΛΤΟΝ

ΠΕΡΥΣΙ: 39-43 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΦΟΞ, ΧΙΛΝΤ, ΜΠΑΡΝΣ, ΜΠΑΓΚΛΕΪ, ΝΤΕΝΤΜΟΝ

ΠΑΓΚΟΣ: ΤΖΟΖΕΦ (1), ΦΕΡΕΛ (1-2), ΓΚΑΪ (2), ΜΠΟΓΚ. ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ (2-3), ΑΡΙΖΑ (3), ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ (4), ΛΑΪΝΤΟΝ (4), ΤΖΑΪΛΣ (4-5), ΧΟΛΜΣ (5).

Νεανικό σύνολο που σιγά-σιγά αφήνει πίσω του τραγικές σεζόν, οι Κινγκς ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Αρκεί να βρουν μια λύση με τον Μπάντι Χιλντ, που δυσαρεστήθηκε με την πρόσφατη πρόταση ανανέωσης και «αλληθωρίζει» προς τα αλλού. Πέραν του φονικού σουτέρ, υπάρχει ο νεαρός πόιντ γκαρντ Φοξ που έκανε το ξεπέταγμα και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της θέσης του, ο διεθνής σμολ φόργουορντ Μπαρνς, ο δευτεροετής Μπάγκλεϊ στο «4», που αν μείνει μακριά από τραυματισμούς θα έχει στο τσεπάκι τα νταμπλ-νταμπλ. Απλώς τίμιος ο σέντερ Ντέντμον (από Ατλάντα), έκτος παίκτης ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που ακόμα στο ΝΒΑ δεν τον έχουν εκτιμήσει όπως του πρέπει – κι ας είναι… σερβοκρατούμενοι ως οργανισμός οι «βασιλιάδες» (Ντίβατς, Στογιάγκοβιτς, ασίσταντ από φέτος ο Κοκόσκοφ).

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι «βασιλιάδες» και δεν βλέπουμε γιατί να μη διατηρήσουν το +3 στις νίκες που είχαν σε σχέση με τους στάσιμους Γουλβς. Το να κάνουν δύο περισσότερες από τη Μινεσότα φέτος δίνει 1.75 (Stoiximan).

 

Ζήτα το και έγινε στη Winmasters.gr (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

 

Λ. Α. ΛΕΪΚΕΡΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΦΡΑΝΚ ΒΟΓΚΕΛ

ΠΕΡΥΣΙ: 37-45 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΡΟΝΤΟ, ΝΤ. ΓΚΡΙΝ, ΤΖΕΪΜΣ, Α. ΝΤΕΪΒΙΣ, ΜακΓΚΙ

ΠΑΓΚΟΣ: ΕΪΒ. ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ (1-2), ΚΑΡΟΥΖΟ (1-2), ΚΟΥΚ (1-2), ΝΤΑΝΙΕΛΣ (2), ΚΟΛΝΤΓΟΥΕΛ-ΠΟΟΥΠ (2-3), ΚΟΥΖΜΑ (4), ΝΤΑΝΤΛΕΪ (4), Κ. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (4-5), ΧΑΟΥΑΡΝΤ (5), ΚΑΖΙΝΣ (5).

Το L. A. είναι πλέον το επίκεντρο των εξελίξεων και της χρυσόσκονης στο ΝΒΑ. Οι Κλίπερς έκαναν το διπλό μεταγραφικό χτύπημα με Λέοναρντ-Τζόρτζ, σάμπως όμως πήγαν πίσω οι Λέικερς με τον Αντονι Ντέιβις; Ο πιο κυριαρχικός ψηλός της λίγκας τοποθετήθηκε δίπλα στον Τζέιμς και ήδη η κάκιστη περσινή σεζόν αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Θα παίζει άτυπα και ως πόιντ γκαρντ ο ΛεΜπρον, έχοντας δίπλα τους καλούς αμυντικούς με συνεπές σουτ (Ντάνι Γκριν, Εϊβερι Μπράντλεϊ, Κόλντγουελ-Πόουπ, Ντάντλεϊ) και στο «5» τον ΜακΓκι και τον επανακάμψαντα Ντουάιτ Χάουαρντ. Ηρθε κι ο Κάζινς από το Γκόλντεν Στέιτ, αλλά οδηγήθηκε πάλι στο χειρουργείο και δεν θα τον δούμε. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, παραλίγο να ξεχάσουμε το «τεσσάρι» Κάιλ Κούζμα, που συχνά-πυκνά έριχνε 25άρες.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Σίγουρα θα είναι πολύ καλύτεροι, αλλά μένει να φανεί το πόσο. Fun bet με Αντονι Ντέιβις για MVP στο 8.50 στη Winmasters.

 

ΜΙΝΕΣΟΤΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΑΪΑΝ ΣΟΝΤΕΡΣ

ΠΕΡΥΣΙ: 36-46 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΤΙΓΚ, ΓΟΥΙΓΚΙΝΣ, ΛΕΪΜΑΝ, ΚΟΒΙΝΓΚΤΟΝ, ΤΑΟΥΝΣ

ΠΑΓΚΟΣ: ΝΕΪΠΙΕΡ (1), ΟΚΟΓΚΙ (2), ΝΟΟΥΕΛ (2), ΚΑΛΒΕΡ (2-3), ΤΡ. ΓΚΡΕΪΑΜ (2-3), ΜΠΕΪΤΣ-ΝΤΙΟΠ (3-4), ΒΟΝΛΕ (4), ΜΠΕΛ (4-5), ΤΖΕΝΓΚ (5).

Καρλ-Αντονι Τάουνς, ο ψηλός του… 25-15-5-5 (με τάπες) στην ημερήσια διάταξη. Ο δομινικανής καταγωγής σέντερ θα κάνει πάλι όργια, το θέμα είναι να αποκτήσει και συμπαραστάτες. Το καλό είναι ότι δείχνει υγιής ο Κόβινγκτον, «πολυεργαλείο» στις θέσεις των φόργουορντ και που τον είδαμε ελάχιστα στην πρώτη του χρονιά στους Τίμπεργουλβς λόγω τραυμαατισμών. Στην πεντάδα μάλλον τρυπώνει κι ο Λέιμαν των Μπλέιζερς, ο στάσιμος Γουίγκινς είναι το άλλο «δυαροτριάρι». Ο δευτεροετής Οκόγκι και κυρίως ο ρούκι Κάλβερ προσφέρουν τεράστιο βάθος στις συγκεκριμένες θέσεις. Στο «1» θα κουμαντάρει ο απλώς αξιόπιστος Τιγκ. Οχι, δεν μας πείθουν ιδιαίτερα ως σύνολο.

 

ΜΕΜΦΙΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΕΪΛΟΡ ΤΖΕΝΚΙΝΣ

ΠΕΡΥΣΙ: 33-49 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΜΟΡΑΝΤ, ΝΤ. ΜΠΡΟΥΚΣ, ΚΡΑΟΥΝΤΕΡ, ΤΖ. ΤΖΑΚΣΟΝ, ΒΑΛΑΝΤΣΙΟΥΝΑΣ

ΠΑΓΚΟΣ: Τ. ΤΖΟΟΥΝΣ (1), ΜΕΛΤΟΝ (1-2), ΑΛΕΝ (2), ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΙΤΣ (2-3), ΤΖΟΣ ΤΖΑΚΣΟΝ (2-4), Κ. ΑΝΤΕΡΣΟΝ (3-4), Σ. ΧΙΛ (3-4), ΚΑΜΠΟΚΛΟ (3-5), ΚΛΑΡΚ (4-5).

Καλοί ψηλοί, φαντεζί ρούκι πόιντ γκαρντ, για να δούμε αν θα αναδειχθεί και κάποιος Γκρίζλι στις ενδιάμεσες θέσεις, ώστε να τα πάνε καλύτερα στο Μέμφις… Ο Μοράντ είναι καλός σκόρερ και καλύτερος πασέρ, ο δευτεροετής Τζάρεν Τζάκσον… υγιής, ο Βαλαντσιούνας τρόμαζε κόσμο με τις επιδόσεις στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, όταν και κατέφτασε από το Τορόντο. Αξιόλογη περίπτωση κι ο δυναμικός ρούκι πάουερ φόργουορντ Μπράντον Κλαρκ. Στο «3» υπάρχει ο ρολίστας Τζέι Κράουντερ, οι νεαροί Γκρέισον Αλεν και Ντίλον Μπρουκς θα παίρνουν χρόνο στο «2».

 

Οι μεγάλες διοργανώσεις είναι στη Novibet

 

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΒΙΝ ΤΖΕΝΤΡΙ

ΠΕΡΥΣΙ: 33-49 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: Λ. ΜΠΟΛ, ΝΤΡΟΥ ΧΟΛΙΝΤΕΪ, ΙΝΓΚΡΑΜ, ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ, ΦΕΪΒΟΡΣ

ΠΑΓΚΟΣ: ΦΡ. ΤΖΑΚΣΟΝ (1-2), ΡΕΝΤΙΚ (2), ΜΟΥΡ (2), ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ-ΓΟΥΟΚΕΡ (2-3), ΧΑΡΤ (2-3), Κ. ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ (3-4), ΜΕΛΙ (4), ΟΚΑΦΟΡ (5), ΧΕΪΖ (5).

Παρά την παραχώρηση του Ντέιβις, οι Πέλικανς μπορούν να στοχεύουν σχετικά ψηλά. Πήραν καλά ανταλλάαγματα από τους Λέικερς στα πρόσωπα των Ινγκραμ, Χαρτ και Λόνζο Μπολ, ο δε Χόλιντεϊ είναι γκαρντ ολκής και ο Ζάιον Γουίλιαμσον, Νο 1 του ντραφτ (θα λείψει τις πρώτες εβδομάδες), πάουερ φόργουορντ που παίρνει παραμάζωμα τους αντιπάλους του. Fun to watch ομάδα δηλαδή. Θα έχουν και ουσία αν τους «βγει» και κάποιος σέντερ. Ο καταπονημένος Φέιβορς δείχνει μεγαλύτερος από την ηλικία του, ο Οκαφορ δεν παίζει άμυνα, ο Χέιζ είναι άπειρος. Υποψήφιος για παίκτης-αποκάλυψη ο έτερος ρούκι, ο σούτινγκ γκαρντ Αλεξάντερ-Γουόκερ. Αποκτήθηκε κι ο τριποντάκιας Ρέντικ.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Ισως να κλέβουμε εκκλησία, εξ ου κι η χαμηλή απόδοση, αλλά θα το αγοράσουμε το 1.68 της Winmasters για το βραβείο του καλύτερου ρούκι στον Γουίλιαμσον.

 

ΝΤΑΛΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΙΚ ΚΑΡΛΑΪΛ

ΠΕΡΥΣΙ: 33-49 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΝΤ. ΡΑΪΤ, ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ, ΧΑΡΝΤΑΓΟΥΕΪ, ΠΟΡΖΙΝΓΚΙΣ, ΠΑΟΥΕΛ

ΠΑΓΚΟΣ: ΜΠΡΑΝΣΟΝ (1), ΜΠΑΡΕΑ (1), ΣΕΘ ΚΑΡΙ (1-2), Κ. ΛΙ (2), ΜΠΡΟΥΚΧΟΦ (2-3), ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΖΑΚΣΟΝ (3), ΦΙΝΙ-ΣΜΙΘ (3-4), ΚΛΕΜΠΕΡ (4), ΜΑΡΙΑΝΟΒΙΤΣ (5).

Εurope power. O Πορζίνγκις επιτέλους αποθεραπεύτηκε και δείχνει διψασμένος για μπάσκετ στους φιλικούς αγώνες, ο Ντόντσιτς θα φλερτάρει σε κάθε ματς με τριπλ νταμπλ (ου μην… κουαντράμπλ, με τόσα λάθη που κάνει) και οι Μάβερικς μπορεί να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στα πλέι οφ. Ο Ντελόν Ράιτ και οι κοντοπίθαροι Μπράνσον και Μπαρέα συμπληρώνουν την περιφερειακή γραμμή, στην οποία λογικά θα «κλέβει» μερικά λεπτά και ο Σεθ Κάρι. Ο μονοδιάστατος σουτέρ Χάρνταγουεϊ, οι ρολίστες Τζάστιν Τζάκσον, Φίνι-Σμιθ, Πάουελ και Κλέμπερ θα παίζουν επίσης, όπως λιγοστά ποιοτικά λεπτά θα προσφέρει στο «5» κι ο γιγαντόσωμος Μαριάνοβιτς.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Στο H2H (head-to-head) με τους Σπερς ως προς τις νίκες τους στη ρέγκιουλαρ σίζον, οι Μαβς δίνονται στο 2.00 και με αβάτζο 4,5 νικών μάλιστα. Κοινώς, το Σαν Αντόνιο πρέπει να κάνει πέντε περισσότερες από το Ντάλας ώστε να σπάσει το μπετάρισμα.

 

ΦΟΙΝΙΞ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΟΝΤΙ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

ΠΕΡΥΣΙ: 19-63 (εκτός πλέι οφ)

ΠΕΝΤΑΔΑ: ΡΟΥΜΠΙΟ, ΜΠΟΥΚΕΡ, ΟΥΜΠΡΕ, ΣΑΡΙΤΣ, ΕΪΤΟΝ

ΠΑΓΚΟΣ: ΤΖΕΡΟΜ (1), ΟΚΟΜΠΟ (1), ΤΖ. ΚΑΡΤΕΡ (1), Τ. ΤΖΟΝΣΟΝ (1-2), ΚΑΜ. ΤΖΟΝΣΟΝ (2-3), ΜΙΚ. ΜΠΡΙΤΖΕΣ (2-4), ΜΠΕΪΝΣ (4-5), ΚΑΜΙΝΣΚΙ (4-5), ΝΤΙΑΛΟ (5).

Πιο κάτω από τον πάτο (της Δύσης), δεν πάει. Οι Σανς τερμάτισαν μάλιστα με 14 ολόκληρες νίκες λιγότερες από τους προτελευταίους της περιφέρειάς τους. Εδωσαν τα τεχνικά ηνία στον Μόντι Γουίλιαμς, εμπιστεύονται ακόμα τα αγωνιστικά στον σούπερ σκόρερ Μπούκερ και βλέπουν τον περσινό ρούκι σέντερ Εϊτον να εξελίσσει το παιχνίδι του με γοργούς ρυθμούς. Σημαντική προσθήκη στο «1», όπου την περασμένη σεζόν οι ίδιοι ήταν για γέλια, αυτή του Ρούμπιο. Καλή περίπτωση κι ο εξελίξιμος Ούμπρε στο «3», ο δε νεοαποκτηθείς Σάριτς ελπίζεται πως θα βρει στην Αριζόνα τον καλό εαυτό του, ύστερα από μια άσχημη σεζόν. Θα έχουν ρόλο από τον πάγκο οι δύο Τζόνσον (Τάιλερ και Κάμερον), ο Μπρίτζες και ο Μπέινς.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ: Θα είναι ένα κλικ ανώτεροι οι «ήλιοι», άρα θα πάρουμε το over 28,5 νικών που μας προσφέρει στο 1.87 η Stoiximan

 

Παύλος Δεπόλλας

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip