Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

14.04.21|09:46

Kingbet Kingbet

Αφιέρωμα MLS - Ανατολή: Διατηρεί τον κορμό η πρωταθλήτρια Κολόμπους

αφιέρωμα-mls-ανατολή-διατηρεί-τον-κορμό-166207

Η έναρξη της 26ης σεζόν της Major League Soccer, είχε οριστεί αρχικά για τις 3 Απριλίου. Ελέω Covid-19 όμως, θα έχουμε σέντρα στις 17 του ίδιου μήνα (Σάββατο). Η κανονική σεζόν θα ολοκληρωθεί, για πρώτη φορά τόσο αργά, στις 7 Νοεμβρίου. Στις 19 Νοεμβρίου, θα έχουμε την έναρξη των πλέι οφ και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα στάδια θα υπάρχει η παρουσία του κόσμου που θα καλύπτει από το 20% έως το 50% της χωρητικότητάς τους. Οι τρεις ομάδες του Καναδά (Βανκούβερ, Μόντρεαλ, Τορόντο) θα αγωνιστούν για τους δύο πρώτους μήνες κεκλεισμένων των θυρών σε στάδια του Σολτ Λέικ, Μαϊάμι και Ορλάντο αντίστοιχα, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επικρατούν λόγω πανδημίας.

Το Oστιν, η ομάδα του Τέξας, με συνιδιοκτήτη τον γνωστό σε όλους μας ηθοποιό Μάθιου ΜακΚόναχι είναι η πολυαναμενόμενη «φρέσκια» προσθήκη στη λίγκα που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ομάδων στις 27. Η ομάδα του Κολόμπους θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ η Φιλαδέλφεια είναι η κάτοχος του Supporter’s Shield, του τίτλου δηλαδή για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο.

Σύστημα διεξαγωγής

Ο λαός που ακόμα και στο “Happy Birthday” χωρίζει την τούρτα σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια, δεν θα μπορούσε να πράξει αντίθετα και για το εγχώριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του.

Η MLS απαρτίζεται φέτος από 27 ομάδες.

Κάθε ομάδα θα παίξει 34 αγώνες, 17 εντός και 17 εκτός. Στην Ανατολική Περιφέρεια υπάρχουν 14 ομάδες και στη Δυτική 13. Οι 7 πρώτες της Ανατολής και οι 7 πρώτες της Δύσης, μετά το τέλος των 34 αγωνιστικών, θα βρεθούν στα playoffs. Οι δύο πρώτες ομάδες σε Ανατολή και Δύση παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ του 2022, ενώ οι υπόλοιπες θα ξεκινήσουν από τον πρώτο γύρο.

Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση, καπαρώνουν την πρόκριση για τον τελικό κάθε περιφέρειας, περιμένοντας τους νικητές των θέσεων 2-7.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ισχύουν κατά σειρά: 1. Πόντοι. 2. Σύνολο νικών. 3. Διαφορά τερμάτων. 4. Η καλύτερη επίθεση.

Αλλαγές προπονητών

Σε σχέση με τη σεζόν του 2020, είχαμε έξι αλλαγές προπονητών. Ο «θρυλικός» προπονητής του Τορόντο, Γκρεγκ Βάνι, μετακόμισε στο Λος Άντζελες για λογαριασμό των Γκάλαξι. Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του Τιερί Ανρί από το Μόντρεαλ, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Ο 38χρονος Ερνάν Λοσάντα, ο νεότερος προπονητής της Λίγκας έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Ουάσινγκτον Ντι Σι, αφήνοντας τον πάγκο της βελγικής Μπέερσοτ. Ο Αργεντινός Γκάμπριελ Χάιντσε, παλιός αστέρας των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μαρσέιγ, θέλει να επαναφέρει την ελπίδα στη Ατλάντα για είσοδο στα πλέι οφ.

Η παρουσία του στον πάγκο της Βελέζ Σάρσφιλντ (2017-2020) με δυο «κολλητές» προκρίσεις στο Σουνταμερικάνα, του επιτρέπουν να αισιοδοξεί. Στην Ίντερ Μαϊάμι θα ανταμώσουν τα «κολλητάρια» Ντέιβιντ Μπέκαμ και Φιλ Νέβιλ. Ο δεύτερος, έχοντας θητεία στον πάγκο της Εθνική Αγγλίας (Γυναικών), έχει να διαχειριστεί βαριά ονόματα (Ιγκουαΐν, Πιζάρο, Ματουιντί) και την κάψα του ιδιοκτήτη Μπέκαμ για διάκριση.

Μεταγραφικό πάρε – δώσε

Ηχηρό «μπαμ» δεν υπήρχε φέτος. Οι περισσότερες ομάδες κινήθηκαν με μεταγραφές ουσίας. Το Όστιν, η «Σταχτοπούτα» της Λίγκας, απέκτησε τον Φινλανδό Αλεξάντερ Ρινγκ από το Λος Άντζελες που κατά πολλούς, είναι το καλύτερο 6άρι της MLS.

Ο Κίραν Γκιμπς της Γουέστ Μπρομ θα μετακομίσει στο Μαϊάμι για λογαριασμό της Ίντερ την 1η Ιουλίου, ενώ ο Ντέρικ Γουίλιαμς άφησε την Μπλάκμπερν για να ενισχύσει τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Ο παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στη Μίλαν, Αλεξάντρε Πάτο θα συναντήσει τον Πορτογάλο Νάνι στην επίθεση του Ορλάντο. Ο Μπρούνο Γκασπάρ, γνωστός από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, αποκτήθηκε από το Βανκούβερ για να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνας.

Ανάλυση Ομάδων Ανατολικής Περιφέρειας

 

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

ΑΤΛΑΝΤΑ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: MERCEDES-BENZ STADIUM (71.000), ΑΤΛΑΝΤΑ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

1 Κύπελλο

«Ο μπαμπάς επέστρεψε»! Με αυτά τα λόγια ο πρώτος σκόρερ του MLS (2018) Ζοσέφ Μαρτίνες, δίνει σύνθημα αντεπίθεσης για τις «5 Λωρίδες». Ο τύπος που χάρισε με τα γκολ του το μοναδικό πρωτάθλημα της Ατλάντα στην επτάχρονη ιστορία της, είναι εδώ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να φέρει την άνοιξη σε μια Γιουνάιτεντ που θέλει να ξεχάσει την προηγούμενη σεζόν (12η στην Ανατολική Περιφέρεια και αποκλεισμός στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό θα φροντίσουν κυρίως οι… λάτιν. Ο λόγος για τον πολλά υποσχόμενο κόουτς Γκάμπριελ Χάιντσε και τον αρχισκόρερ Ζοσέφ Μαρτίνες που ξεπέρασε το σοβαρό θέμα με τον αχίλλειο. Μεταγραφικά, έκανε κινήσεις ουσίας και με το βλέμμα στο μέλλον. Ενίσχυσε τον άξονά της με διεθνείς από την U20 Αργεντινής (Ιμπάρα, Σόσα), καθώς και με τον 24χρονο σέντερ μπακ Φράνκο (Ιντεπεντιέντε). Έφυγαν οι Λαρέντοβιτς και  Εσκομπάρ. Έχει βλέψεις για την πρώτη επτάδα στην Ανατολή.  

ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: DRV PNK STADIUM (18.000), ΜΑΪΑΜΙ

ΤΙΤΛΟΙ

Η παρθενική της εμφάνιση στη Λίγκα πέρυσι, δεν ήταν αυτό που περίμενε και είχε υποσχεθεί και στον κόσμο της ομάδας ο ιδιοκτήτης της, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τερμάτισε στη 10η θέση στην Ανατολή. Με τα βαριά ονόματα να παραμένουν στο ρόστερ (Ιγκουαΐν, Ματουιντί και Πιζάρο), αλλά και με τις αφίξεις των Γκρεγκόρ (αμυντ. χαφ), Λίρνταμ (δεξί φουλ μπακ) και Κίραν Γκιμπς (από το καλοκαίρι), ο Φιλ Νέβιλ θα έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του για να πάει ψηλά την Ίντερ. Θεωρητικά, η δεξιά της πτέρυγα είναι από τις καλύτερες της Λίγκας, με τον Μόργκαν στο φτερό και τον Λίρνταμ να κάνει το όβερλαπ.

Για να δούμε αν ο κολλητός του Ντέιβιντ και νυν συνιδιοκτήτης της Σάλφορντ (Β’ Αγγλίας) θα τα καταφέρει. Η κριτική για την «κουμπαριά» έχει ήδη ξεκινήσει πάντως. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς θα κρατήσουμε μικρό καλάθι.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: HISTORIC CREW STADIUM (19.968), ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

1 Κύπελλο

Τι κι αν τερμάτισε στην 3η θέση της Ανατολής στην κανονική διάρκεια; Κατέκτησε τον τίτλο με πειστικό τρόπο (3-0 το Σιάτλ στον τελικό) και δείχνει πεινασμένο και γι’ άλλους. Αν βάλουμε και στην εξίσωση το ολοκαίνουργιο στάδιο που θα ‘ναι έτοιμο μέχρι τις 3 Ιουλίου, το γλυκό δένει περισσότερο. Το Α και το Ω των πρωταθλητών είναι ο Αργεντινός μέσος Ζελαραγιάν, MVP της περυσινής διοργάνωσης. Μαζί με τους Ναγκμπέ (κεντρικός χαφ), τον «πιστολέρο» Ζαρντέ και τον νεοφερμένο Μολινό (αριστερό εξτρέμ), προβλέπεται να «μοιράζουν πόνο» στο διάβα τους. Ο προπονητής τους, Κέιλεμπ Πόρτερ, θέλει να προχωρήσει η ομάδα του όσο περισσότερο γίνεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς να έχουν χάσει κάποιο βασικό γρανάζι τους, διαθέτουν τέτοιο βάθος στο ρόστερ που είναι καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουν. Ο Ζελαραγιάν να ‘ναι καλά.

 

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SAPUTO STADIUM (19.619), ΜΟΝΤΡΕΑΛ

ΤΙΤΛΟΙ

4 Πρωταθλήματα Καναδά

Η φυγή του Τιερί Ανρί από τον πάγκο του, για οικογενειακούς λόγους, πυροδότησε σχεδόν αυτόματα την πρόσληψη του συμπατριώτη και βοηθού του, Νανσί. Η ομάδα του Κεμπέκ ενίσχυσε το ταλαντούχο ρόστερ της τον χειμώνα, με την απόκτηση των Μιχαΐλοβιτς (δεκάρι), Γιόνσεν (επιθετικός) και Στρούνα (σέντερ μπακ). Ο Μπόγιαν Κρκιτς αποτελεί παρελθόν (7 γκολ και 2 ασίστ σε 25 συμμετοχές), μαζί με τον MVP της ομάδας του 2019, Οκουόνκο που δόθηκε δανεικός στη Ρετζίνα. Το αστέρι της ομάδας είναι πλέον ο μεσοαμυντικός Γουανιάμα. Το Μόντρεαλ διαθέτει βάθος στην άμυνα, από δημιουργία όμως φαίνεται ότι υπάρχουν θέματα. Αν και χρειάζεται μια μικρή πίστωση χρόνου, την παρούσα στιγμή δεν φαίνεται ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να πάει μακριά φέτος.

ΝΑΣΒΙΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: NISSAN STADIUM (69.143), ΤΕΝΕΣΙ

ΤΙΤΛΟΙ

Άμυνα, άμυνα και ΠΑΛΙ ΑΜΥΝΑ. Το δόγμα του προπονητή Γκάρι Σμιθ που οδήγησε πέρυσι την ομάδα του να προχωρήσει δυο γύρους στα πλέι οφ, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Ο αμυντικός της περυσινής χρονιάς, Ζίμερμαν, θα φροντίσει γι’ αυτό. Απέκτησε τον Ουρουγουανό εξτρέμ Πινέιρο και τον γυρολόγο επιθετικό Σαπόνγκ για να φρεσκάρει τις επιθετικές του επιλογές. Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι, όσο κύλαγε η σεζόν, παρουσίαζε στο χορτάρι ελκυστικό ποδόσφαιρο που ξεκινούσε από την κλειστή του άμυνα.

Δεν λέω, καλή και χρυσή η αμυντική προσήλωση. Σε βοηθά να προχωρήσεις. Αλλά όταν φτάσει η στιγμή που θα έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες μεγαλύτερου διαμετρήματος, ε, πρέπει να έχεις και κάτι παραπάνω μπροστά πέραν των Μουχτάρ, Πινέιρο και Λεάλ. Άρα, μπες καλό μου Νάσβιλ στην πρώτη επτάδα κι έχει ο Μεγαλοδύναμος μετά…

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΙΤΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: YANKEE STADIUM (28.743), ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΤΙΤΛΟΙ

Η εποχή του Νορβηγού Ρόνι Ντέιλα (με θητεία σε Στρόμσγκονσετ, Σέλτικ και Βαλερένγκα) ξεκίνησε με την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ. Εκεί, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από το Ορλάντο (1-1 κανονική διάρκεια, 6-5 στα πέναλτι). Κατά τη μεταγραφική περίοδο, έχασε τον πολυτιμότατο μέσο κι αρχηγό της, Άλεξ Ρινγκ (είχε ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές). Ο πυρήνας της παραμένει σχετικά ανέγγιχτος, με τους Σαντς, Παρκς και Μοράλες να διατηρούν την ποιότητα στον άξονα. Σημαντικές προσθήκες δεν έχουν γίνει ακόμα, αν και υπάρχει το περιθώριο. Καλή η μαγιά της, αλλά στα όρια να την αποκαλέσεις και… παλιά. Δεν διαθέτει το απαιτούμενο βάθος πάγκου για την επίθεση. Αν δεν ενισχυθεί με φρέσκες και ποιοτικές προσθήκες, έχουμε απλά μια καλή ενδεκάδα και σταυροκοπιόμαστε μη τυχόν και τραυματιστεί κάποιος. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται ότι απομακρύνεται από τον στόχο της για διάκριση.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΡΕΝΤ ΜΠΟΥΛΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: RED BULL ARENA (25.000), ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΙ

ΤΙΤΛΟΙ

Πολλά τα πήγαινε – έλα κι οι αλλαγές για την ομάδα της Νέας Υόρκης. Ο Αυστριακός προπονητής Στούμπερ χρυσοπληρώθηκε για να αφήσει τη Μπάρνσλει και να οδηγήσει τους Μπουλς στα φετινά πλέι οφ.

Ήρθαν οι: Φάμπιο (επιθετικός από Οέστε), Ρέγιες (σέντερ μπακ από Ίντερ Μαϊάμι) και Έντουαρντς (δεξί μπακ από Στόουκ). Αναμένεται να δούμε νέο σύστημα με πίεση ψηλά, κάτι στο οποίο αρέσκεται ο νέος κόουτς.

Μεγάλο ερωτηματικό οι «Ταύροι» φέτος. Πέρυσι, αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους μετέπειτα πρωταθλητές. Με τα τωρινά, ελάχιστα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, δύσκολα θα προλάβουν το τρένο.

ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: GILLETTE STADIUM (20.000), ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Κύπελλο

Ο Μπρους Αρίνα, το ιερό τοτέμ τον αμερικανικών πάγκων,  έκανε το θαύμα του πέρυσι και οδήγησε την ομάδα του Νιου Ίνγκλαντ στον τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι «Ρεβς» καλπάζουν για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά, με μπροστάρηδες την επιθετική τους τριπλέτα (Γκιλ, Μπου και Μπουκσά). Ενισχύθηκαν φέτος σε θέσεις που «πονούσαν», με την έλευση του Καπτούμ (μέσος από Μπαρτσελόνα Β’), του Κριστιάν Μαφλά (αριστερό μπακ από Ατλέτικο Νασιονάλ) και του διεθνή Ισλανδού Τρόσασον (αριστερό χαφ). Μεγάλο κεφάλαιο ο τερματοφύλακας Τέρνερ.

Αν επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα η Νιου Ίνγκλαντ, δεν θα ‘χει κανένα πρόβλημα να τερματίσει ψηλά στην Ανατολή.

 

 

ΟΡΛΑΝΤΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: EXPORIA STADIUM (25.500), ΟΡΛΑΝΤΟ

ΤΙΤΛΟΙ

Ο Κολομβιανός κόουτς Όσκαρ Παρέχα οδήγησε τα «Λιοντάρια» πέρυσι στην πρώτη τους συμμετοχή στα πλει οφ, όπου και αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής από τη Νιου Ίνγκλαντ. Στη δεύτερή του σεζόν, ο Παρέχα στοχεύει ακόμα ψηλότερα.

Στον σούπερ σταρ Νάνι και στον Ουρουγουανό επιτελικό Περέιρα, έρχεται να προστεθεί κι ο Αλεξάντρε Πάτο. Ο πολύτιμος επιθετικός Ντάριλ Ντάικ έχει δοθεί δανεικός στη Μπάρνσλει κι αυτό είναι θέμα για τη γραμμή κρούσης του Ορλάντο.

Παρόλα αυτά, διαθέτει ποιοτικότατο κέντρο, σταθερή άμυνα και ίσως την καλύτερη δεξιά πτέρυγα της MLS. Θα είναι έκπληξη αν δεν τερματίσει στις πρώτες θέσεις της Ανατολής.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: AUDI FIELD (20.000), ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΤΙΤΛΟΙ

4 Πρωταθλήματα

3 Κύπελλα

1 Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ερνάν Λοσάντα, ο νεότερος προπονητής του MLS, έρχεται «φορτωμένος» με φιλοδοξίες από τη βελγική Μπέερσοτ. Ξημερώνει νέα εποχή για του Πρωτευουσιάνους, καθώς άλλαξαν κόους μετά από μία δεκαετία (Τσαντ Άστον ο προηγούμενος).

Μετά τη 13η θέση πέρυσι, η DC δεν είχε απώλειες βασικών στελεχών. Ήρθαν οι: Ρομπερτά (επιθετικός από τη Λέφσκι Σόφιας) κι ο Μπρένταν Χάινς (σέντερ μπακ από την Κορτράικ). Ήταν από τις χειρότερες ομάδες της περυσινής σεζόν.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, πόσους λαγούς απ’ το καπέλο να σου βγάλει ο 38χρονος Λοσάντα; Ήταν από τις πιο αδύναμες αμυντικά και τις πιο «χλιαρές» επιθετικά. Η DC θέλει δουλειά πολλή που λέει και το άσμα.

ΣΙΚΑΓΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SOLDIER FIELD (61.500), ΣΙΚΑΓΟ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωταθλήματα

4 Κύπελλα

 

Μετά από μια σεζόν που άλλαξε τα πάντα (ιδιοκτησία, λογότυπο, στάδιο, τεχνική ηγεσία, μισή ομάδα, μέχρι και τα πόμολα), έφτασε έναν βαθμό μακριά από τα πλέι οφ του 2020. Φέτος επικρατεί σταθερότητα στις μεταγραφές κι έχει στόχο να μπει στις θέσεις των πλέι οφ για 2η φορά στις τελευταίες 9 σεζόν. Ο επιθετικός Μπέριτς που τερμάτισε στη 2η θέση των σκόρερ πέρυσι (12 γκολ σε 23 ματς) θέλει να φροντίσει γι’ αυτό. Απέκτησε τον Βούλγαρο διεθνή Στάνισλαβ Ιβανόφ (Λέφσκι Σόφιας) για να τον χάσει, αφού θα χάσει το πρώτο μισό της σεζόν λόγω χειρουργείου στο γόνατο. Έχασε τον βασικό κεντρικό χαφ Μιχαΐλοβιτς που σάλπαρε για Μόντρεαλ μεριά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό τρανζίσιον, είναι από τις θεαματικότερες ομάδες της Λίγκας, καθώς διαθέτει παίκτες που μπορούν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό σε κάθε αντίπαλο. Αλλά κάθε φορά, καταφέρνει να χύνει την καρδάρα με το γάλα, γι αυτό και θα κρατήσω μικρό καλάθι με τους «Φάιερζ».

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: WEST ENGLAND STADIUM (26.000), ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

ΤΙΤΛΟΙ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και θα ξεκολλήσει απ’ τον πάτο…; Ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του Γιάαπ Σταμ που ξόδεψε ουκ ολίγα τον χειμώνα για να προσπαθήσει να μπει σε τροχιά πλέι οφ.

Καθώς ετοιμάζεται να μπει στο καινούργιο του στάδιο, το Σινσινάτι υπέγραψε τους Λουτσιάνο Ακόστα (μέσος), Μπρένερ (επιθετικός) και Ματαρίτα (αριστερό φουλ μπακ). Ελπίζει έτσι να σκοράρει πολλά περισσότερα από τα 12 τέρματα της περυσινής σεζόν.

Τίμιο, φιλότιμο, αλλά ως εκεί. Σε μια περσινή σεζόν όπου δεν έφτασε ούτε καν σε μέτρια επίπεδα, δύσκολα θα κάνει την έκπληξη και φέτος.

 

 

ΤΟΡΟΝΤΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BMO FIELD (30.000), ΤΟΡΟΝΤΟ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

7 Πρωταθλήματα Καναδά

Ο Κρις Άρμας, πρώην κόουτς των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, αναλαμβάνει τη θέση του «θρυλικού» για το κλαμπ Γκρεγκ Βάνι.

Οι «Ρεντς» τερμάτισαν στη 2η θέση της Ανατολής, αλλά αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από το Νάσβιλ (1-0). Διαθέτουν στο ρόστερ τους τον MVP της MLS, Αλεχάντρο Ποσουέλο (μέσος με 21 γκολ και 22 ασίστ σε 53 ματς στη Λίγκα). Άξιοι συμπαραστάτες του, ο σέντερ φορ Άλτιντορ και ο αριστερός μέσος Οσόριο.

Ποιοτική ομάδα που την παίρνουν τα χρόνια όμως, γεγονός που αναδείχθηκε στα τελειώματα της περυσινής σεζόν. Θα μπει στα πλέι οφ, αρκεί να προσέξει την άμυνά της στα παιχνίδια-φωτιά.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SUBARU PARK (18.500), ΤΣΕΣΤΕΡ

ΤΙΤΛΟΙ

Τερμάτισε στην κορυφή της Δύσης πέρυσι, γεγονός που της χάρισε το τρόπαιο του Supporter’s Shield. Στον πρώτο γύρο των playoffs, αποκλείστηκε από τη Νιου Ίνγκλαντ (2-0). Τώρα, πρέπει να αποδείξει ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν «βεγγαλικό».

Η ομάδα του Τζιμ Κέρτιν πούλησε ακριβά τους Μπρέντεν Άαρονσον (μέσος) στην αυστριακή Ρεντ Μπουλ Σάλτζμπουργκ και Μαρκ Μακένζι (σέντερ μπακ) στη Γκενκ. Διαθέτει τον πολυτιμότερο κίπερ της περυσινής σεζόν, Αντρέ Μπλέικ, ενώ απόκτησε τους Φίνλεϊ (σέντερ μπακ από Κιλμάρνοκ) και Φλαχ (πολυεργαλείο στην άμυνα από τη Σανκτ Πάουλι). Η πλειοψηφία των βασικών είναι στο άνθος της καριέρας τους. Έχει τον τρόπο να καλύψει τους φευγάτους εκ των έσω. Ίσως να έχει μια αστάθεια στην αρχή της σεζόν μέχρι να μπαλώσει τα κενά της. Μπαίνει πρώτη πεντάδα ασυζητητί.

Χρήστος Αναγνωστόπουλος

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip