Kingbet Robot icon
    ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

    27.07.25|08:29

    Άλκης Χριστόπουλος Άλκης Χριστόπουλος

    Αφιέρωμα Α Σκωτίας 2025-26🏆Στοίχημα, Αποδόσεις & Φαβορί

    αφιέρωμα-α-σκωτίας-2025-26🏆στοίχημα-αποδό-396535

    Η ώρα για την Πρέμιερ Σκωτίας έφτασε. Το δίπολο της Γλασκώβης σταθερά μαγνητίζει τα βλέμματα όλων, όμως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και στις πιο κάτω θέσεις, τόσο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όσο και για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

    Πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα Σκωτίας 2025-26

    Το Λιγκ Καπ Σκωτίας βρίσκεται ήδη στη φάση των ομίλων για τις ομάδες που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενώ όσες συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους, με εξαίρεση τη Σέλτικ, που θα μπει λίγο αργότερα στον χορό. Στα… κοντά και η έναρξη της πρεμιερ σκωτιας 2025-26 στο κουπόνι ΟΠΑΠ, με την πρεμιέρα να διεξάγεται στις 2 Αυγούστου και την πρώτη αγωνιστική να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στους αγώνες live streaming.

    Φυσικά, ως γνήσιο βρετανικό πρωτάθλημα, η Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας δεν κάνει παύσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου και αμέσως θα εκκινήσει η 2η φάση του πρωταθλήματος, με τις 5 αγωνιστικές των πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

    Scottish Premiership 2025-26 – Σύστημα διεξαγωγής

    Στην πρεμιερ σκωτιας συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες και παίζουν μεταξύ τους από 3 φορές στο πρόγραμμα αγώνων. Οι πρώτες 6, πηγαίνουν στα πλέι-οφ, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, θα παίξουν στα πλέι-άουτ. Εκεί, κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει την άλλη μία φορά, κρατώντας τους βαθμούς της από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

    Ο πρωταθλητής στη βαθμολογία α σκωτιας 2025-26 θα μπει στα πλέι-οφ του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, με τον δεύτερο να συμμετέχει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο 3ος και ο 4ος θα δώσουν τη μάχη τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία, υποβιβάζεται στην Τσάμπιονσιπ, ενώ η προτελευταία θα πάει στη διαδικασία των μπαράζ, όπου θα κοντραριστεί με την ομάδα που θα προκύψει από τα πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

    Η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο πηγαίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός αν ο Κυπελλούχος βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων της τελικής κατάταξης, οπότε ανοίγει και η 5η θέση ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τον 3ο να πηγαίνει στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και τις θέσεις 4-5 να οδηγούν στον δεύτερο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

    Κριτήρια ισοβαθμίας:

    1. Διαφορά τερμάτων
    2. Καλύτερη επίθεση
    3. Μεταξύ τους αγώνες

    Οι ομάδες στην Α Σκωτίας 2025-26

    Σέλτικ

    Ξεκίνησε την περσινή σεζόν ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Δικαίωσε τις προσδοκίες με χαρακτηριστική άνεση, τερματίζοντας στο +17 από τη δεύτερη Ρέιντζερς, την οποία και έπιασε σε κατακτήσεις, με το 55ο πρωτάθλημα που σήκωσε. Έμεναν 5 στροφές ακόμα όταν και μαθηματικά στέφθηκε πρωταθλήτρια Σκωτίας για 4η συνεχόμενη σεζόν. Πήρε το Λιγκ Καπ, έχασε στον τελικό το Κύπελλο από την Αμπερντίν στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να μειώσει την εξαιρετική της πορεία.

    Μέσα σε όλα, έχει να λέει και για την ευρωπαϊκή της παρουσία επιτέλους, αφού στην πρώτη χρονιά του νέου format στο Τσάμπιονς Λιγκ, τερμάτισε 21η, πέφτοντας πάνω στην Μπάγερν στον ενδιάμεσο νοκ-άουτ γύρο, όπου και πάλεψε με νύχια και με δόντια (1-2 εντός, 1-1 εκτός), για να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι αυτή τη φορά, την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

    Στόχος της Σέλτικ για φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το repeat στην πρέμιερ λιγκ σκωτίας. Ξεκινάει από το καλοκαίρι κιόλας ως το μεγάλο φαβορί πρέμιερ σκωτίας για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας στον πάγκο για τρίτη συνεχόμενη σεζόν τον Μπρένταν Ρότζερς. Ξέρει πώς να χτίζει ομάδα για το πρωτάθλημα, αλλά φέτος θα έχει και το άγχος της Ευρώπης. Θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία των πλέι-οφ για να μπει στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που ίσως στην αρχή της κοστίσει στη βαθμοθηρία του πρωταθλήματος.

    Καιρό τώρα έψαχνε τρόπους να φέρει ξανά τον Τίρνεϊ από την Άρσεναλ, φέτος το έκανε πράξη, με τον αριστερό μπακ να αντικαθιστά στο ρόστερ τον Τέιλορ, που μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Σημαντική η προσθήκη του φέρελπι Νίργκεν, που λογικά θα είναι και ο αντικαταστάτης του Κουν, ο οποίος πείστηκε από το πρότζεκτ της Κόμο.

    Ρέιντζερς

    Από προβλήματα άλλο τίποτα. Γεμάτη με τέτοια η περσινή σεζόν, ούτε μία στιγμή δεν έδειξε ικανή να κοιτάξει καν στα μάτια τη Σέλτικ. Tι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Στο -17 από τη μισητή συμπολίτισσα, ήττα από την ίδια στα πέναλτι στον τελικό του Λιγκ Καπ και κυρίως σοκαριστικός αποκλεισμός στο Κύπελλο από την άσημη Κουίνς Παρκ μέσα στο «Άιμπροξ», κόντρα στις αναλύσεις.

    Ο Φιλίπ Κλεμάν εκεί τελείωσε, με τη σεζόν να σώζει -ας πούμε- ένα δικό της παιδί, ο Μπάρι Φέργκισον. Ο ιστορικός αρχηγός των «Τζερς» ανέλαβε τα ηνία ως υπηρεσιακός προπονητής, κοιτάζοντας μόνο την Ευρώπη, όπου οι «διαμαρτυρόμενοι» απέκλεισαν στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ τις Ουνιόν σεντ Ζιλουάζ και Φενερμπαχτσέ, για να μείνουν εκτός από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στα προημιτελικά. Βέβαια, ο Βέλγος προκάτοχός του είχε κάνει τη δουλειά, τη μόνη καλή επί ημερών του, να φέρει τη Ρέιντζερς στην 7η θέση του ενιαίου ομίλου της διοργάνωσης, «καταφέρνοντας» να κάνει μπάχαλο και τα αποδυτήρια στο πέρασμά του.

    Το καλοκαίρι που διανύουμε είναι άκρως καθοριστικό για τη Ρέιντζερς. Η διοίκηση πέτυχε την εξαγορά από ένα αμερικανικό επενδυτικό σχήμα, κάτι που σημαίνει περισσότερα λεφτά, τα οποία αναμένεται να μπουν άμεσα στην ομάδα, προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά και να μην δει τη Σέλτικ να την προσπερνάει σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

    Πάντως, η αρχή για τους «διαμαρτυρόμενους» δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, αφού νέος προπονητής ανακοινώθηκε ο Ράσελ Μάρτιν, ο οποίος δεν κατάφερε να στήσει μία ανταγωνιστική Σαουθάμπτον στην περασμένη Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια, την ανέβασε εύκολα, έφυγε νωρίς-νωρίς, αλλά τώρα, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, με την αποτυχία να απαγορεύεται, ως συνήθως… Μέσα σε όλα, η αποτυχία απαγορεύεται από νωρίς, αφού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στοχεύοντας στην είσοδο στη League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι; Για την ώρα είναι αρκετά δραστήρια. Πήρε με τη μορφή δανεισμού τους αμυντικούς Άαρονς και Ντζιγκά από Μπόρνμουθ και Γουλβς αντίστοιχα, αγόρασε τον 22χρονο Κάμερον για τη μεσαία γραμμή, από την Νταντί, ενώ τα έσκασε για τους Άασγκαρντ και Φερνάντες σε Λούτον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ αντιστοίχως. Παράλληλα κράτησε με μεταγραφή πια τον Κορτές, ενώ έχασε τον Τσέρνι, που επέστρεψε στη Βόλφσμπουργκ και πέρυσι ήταν ο πιο επιδραστικός της παίκτης, καθώς και τους στόπερ Πρόπερ και Μπαλογκούν.

    Χιμπέρνιαν

    Όταν ξεκίνησε η περασμένη αγωνιστική περίοδος, κανείς δεν περίμενε όσα έγιναν. Ο Ντέιβιντ Γκρέι έφτασε πολλές φορές μία ανάσα από την πόρτα της εξόδου, έχοντας μόλις μία νίκη στις πρώτες 14 αγωνιστικές της Πρέμιερ. Κάπου εκεί όμως, στηρίχτηκε από τη διοίκηση, είχε και χαμηλό συμβόλαιο εδώ που τα λέμε και η δουλειά του άρχισε να αποδίδει.

    Κέρδισε τη Σέλτικ, τη Ρέιντζερς, τη συμπολίτισσα Χαρτς και ανέβηκε στις θέσεις των πλέι-οφ, καταφέρνοντας στη διαδικασία αυτή, να πάρει την 3η θέση, αλλά λόγω του Κυπέλλου της Αμπερντίν, δεν μπόρεσε να «χαρεί» και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, εκκινώντας από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Μίντιλαντ.

    Δύο φορές αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του μήνα πέρυσι ο Ντέιβιντ Γκρέι, απολύτως φυσιολογικά ανανεώθηκε το συμβόλαιό του, κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη του απαιτητικού κοινού της Χιμπέρνιαν. Από πολύ νωρίς έκλεισε τους ΜακΓκράθ (Αμπερντίν) και Μάλιγκαν (Νταντί) ως ελεύθερους, αγόρασε και τον Σάλινγκερ από τη Χάρτμπεργκ, για να έχει λύσεις κάτω από τα δοκάρια, ενώ της έφυγαν οι τερματοφύλακες Μπούρισικ και Μπόρουτς, όπως και οι δανεικοί Τριάντις, Κουχάρεβιτς, που επέστρεψαν στις ομάδες τους, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

    Νταντί Γιουνάιτεντ

    Ούσα νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία, μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο μεγάλος στόχος ήταν η αποφυγή των περιπετειών. Αυτές τις γλίτωσε από νωρίς, αφού γρήγορα-γρήγορα έδειξε τα δόντια της, καταφέρνοντας να σταθεροποιηθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Στο τέλος πήγε να τα κάνει μαντάρα, αφού είχε 4/4 ήττες στα πλέι-οφ, αλλά η ανατροπή επί της Αμπερντίν στο φινάλε, της έδωσε την πολύτιμη 4η θέση, που τη στέλνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ έπειτα από τρία χρόνια, αντιμετωπίζοντας τη Στράσεν.

    Μεγάλος πρωταγωνιστής της μαγικής σεζόν ήταν ο Ντάλμπι, με τα 15 τέρματα που σημείωσε, όπως φυσικά και ο Τζιμ Γκούντγουιν, που συνεχίζει στο τιμόνι της Νταντί Γιουνάιτεντ για τρίτη σεζόν. Ο κορμός παρέμεινε στην ομάδα, έφυγαν ορισμένοι ημιβασικοί παίκτες (Μάουλτ, Μπαμπούνσκι, Μίντλετον), μαζί όμως και ο πρώτος της σκόρερ, που μετακόμισε στο Μπόλτον, ενώ ήρθαν για την ώρα οι Κουτσερένσκο (τερματοφύλακας), Ιόβου (αμυντικός), Καμαρά (μέσος), όλοι θα δώσουν λύσεις, έπεται και συνέχεια στην ενίσχυση, ενόψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

    Αμπερντίν

    Ο Τζίμι Τελίν ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι να βγάλει το κάρο από τις λάσπες, μετά από μία αγχωτική και περιπετειώδη σεζόν. Μαγική πορεία στο ξεκίνημα, με 10-1-0 στις πρώτες 11 αγωνιστικές, οδηγούσε την κούρσα της Πρέμιερ μαζί με τη Σέλτικ, αλλά από τα τέλη Νοεμβρίου και έπειτα, απλά κλάταρε. Με την έξοδο στην Ευρώπη να μοιάζει εξασφαλισμένη, κανείς δεν περίμενε πως οι «Ντονς» θα έκαναν ένα σερί 14 αγωνιστικών χωρίς νίκη, που έθεσε σε κίνδυνο την είσοδο ακόμα και στην πρώτη πεντάδα. Ο Σουηδός στηρίχτηκε, η 5η θέση δεν αποτελεί επιτυχία, αλλά το 8ο Κύπελλο στην ιστορία της ομάδας ήταν τεράστια υπόθεση, φέρνοντας και την Αμπερντίν στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με σίγουρη συμμετοχή σε κάποια League Phase (Γιουρόπα Λιγκ με μία πρόκριση και Κόνφερενς Λιγκ με αποκλεισμό).

    Αναμένονται ακόμα κινήσεις στο παζάρι, για την Κυπελλούχο Σκωτίας, που για την ώρα μοιάζει ζημιωμένη. Δεν κράτησε τους δανεικούς που τη βοήθησαν στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχασε δίχως χρήματα τους ΜακΓκράθ, ΜακΓκάρι, ΜακΚένζι, με τους παίκτες που αγόρασε να είναι τουλάχιστον άσημοι και νεαροί σε ηλικία.

    Σεντ Μίρεν

    Πάρα πολύ περίεργη η σεζόν της, αλλά με αρκετά καλό φινάλε. Στο Κόνφερενς Λιγκ έφτασε ως τον τρίτο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας τη Βαλούρ και μένοντας εκτός από την Μπραν. Όπως συνήθως συμβαίνει με ομάδες του δικού της διαμετρήματος, τα προκριματικά του καλοκαιριού δεν της έκαναν καλό. Άργησε να βρει ρυθμό, κινδύνευσε μέχρι και με υποβιβασμό κάποια στιγμή, αλλά η ποιότητά της ξεδιπλώθηκε στο χορτάρι και έτσι, μπήκε ξανά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

    Στα πλέι-οφ, εκκίνησε στο -9 από την 5η θέση και έψαχνε ένα θαύμα για να βγει και πάλι στην Ευρώπη. Δεν είχε άγχος, το πάλεψε ως το τέλος, ούσα άκρως συγκινητική, με το 2-3-0 στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά έμεινε τελικά στην 6η θέση και στο -3 από την Αμπερντίν.

    Εννοείται πως ο Στίφεν Ρόμπινσον συνεχίζει στο τιμόνι της Σεντ Μίρεν, βρισκόμενος για 3η σεζόν στον πάγκο της. Πολύ μετρημένες οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι ως τώρα, με το πολύτιμο γρανάζι του κέντρου, Ντόνελι, να έρχεται από την Κιλμάρνοκ και να αποτελεί την πιο αξιόλογη προσθήκη της. Βέβαια, μάλλον χαμένη μοιάζει προς ώρας, αφού οι απώλειες των Κίτι, Μπόιντ-Μάουνς, Τέιλορ, Μπουομόνο και Αντεμιλάρ, της κοστίζουν σίγουρα, τουλάχιστον αναφορικά με το βάθος στο ρόστερ.

    Χαρτς

    Για πλάκα βγήκε 3η πρόπερσι, ούσα με διαφορά η best of the rest, ωστόσο δεν υπήρχε συνέχεια. Κάκιστο ξεκίνημα, ο Στίβεν Νέισμιθ δεν άντεξε πολύ στον πάγκο, με την ομάδα ουραγό και την είσοδο στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ να μην έρχεται. Στο Κόνφερενς Λιγκ ήταν κάπως ανταγωνιστική, ο Λίαμ Φοξ ανέλαβε ως υπηρεσιακός, ο Νιλ Κρίτσλεϊ ήρθε για να μείνει, ούτε αυτός τα κατάφερε όμως.

    Αποκλεισμός στη League Phase, με τεράστια γκέλα το 2-2 κόντρα στην Πετροκούμπ στο τέλος. Στόχος έγινε το Κύπελλο, όπου ήρθε ο αποκλεισμός στον ημιτελικό από την Αμπερντίν, απέτυχε να βγει και στην πρώτη εξάδα, μπλέκοντας με τα πλέι-άουτ και ο Άγγλος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν. Ήρθε και πάλι ο Λίαμ Φοξ, σε μία αρκετά… ελληνική ιστορία, με τον υπηρεσιακό να κάνει 4/4 απ’ όταν ανέλαβε και τη Χαρτς να τερματίζει 7η εν τέλει.

    Ο Φοξ -όπως αρμόζει στις ελληνικές ιστορίες- δεν συνεχίζει καν στη Χαρτς, με τον Ντέρεκ ΜακΊνες να ανακοινώνεται με το πέρας της περασμένης σεζόν, αφήνοντας τον πάγκο της Κιλμάρνοκ, για να επαναφέρει την τάξη στους «τζάμπος». Μαζί, θα έχει και την οικονομική βοήθεια του Τόνι Μπλουμς, του ανθρώπου πίσω από το σπουδαίο και απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα της Μπράιτον, ο οποίος εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των πρωτευουσιάνων της Σκωτίας.

    Ο Καμπανγκού έβγαλε μάτια πέρυσι και αποκτήθηκε με τη μορφή αγοράς πλέον, προσθέτοντας ενίσχυση και με τους Μπράγκα, ΜακΊντι και τον Έλληνα Κυζιρίδη, τον πρώην πια εξτρέμ της Μιχαλόβτσε, ο οποίος κερδίζει και τις εντυπώσεις στην προετοιμασία της Χαρτς.

    Μάδεργουελ

    Γεμάτη τραυματισμούς η χρονιά της πέρυσι, δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Ήρθε και η αποχώρηση του Στούαρτ Κέτλεγουελ, τον οποίο απειλούσαν οι οπαδοί, λες και έπρεπε να κάνει πρωταθλητισμό με την ομάδα τους… ο Μίχαελ Βίμερ έφερε φρέσκες ιδέες και μία σχετικά εύκολη παραμονή στην κατηγορία, αλλά ένα προσωπικό ζήτημα που αντιμετώπιζε προς το φινάλε της σεζόν, τον ανάγκασε να υποβάλλει παραίτηση και να γυρίσει στη Γερμανία, για να αναλάβει τις τύχες της Γιαν Ρέγκενσμπουργκ.

    Πήρε λίγο καιρό το ψάξιμο για την άκρη του πάγκου, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την πρόσληψη του Γενς Μπέρθελ Άσκου, στην πρώτη σοβαρή δουλειά του. Ο 42χρονος Δανός πρώην κεντρικός αμυντικός, έχει παίξει στην πατρίδα του, αλλά και στην Αγγλία, κυρίως με τη φανέλα της Νόριτς, ωστόσο σαν προπονητής, δεν έχει επιδείξει τίποτα ουσιαστικό ακόμα.

    Το πιο σπουδαίο όνομα στο βιογραφικό του ήταν η Γκέτεμποργκ, όπου έμεινε για ένα χρόνο, πριν αναλάβει χρέη βοηθού στις Σλάβια Πράγας και Κοπεγχάγη, από όπου ήρθε στη Μάδεργουελ. Ο Άσκου έχει κατακτήσει ως προπονητής το νταμπλ στα εξωτικά… Φερόε, με την Τόρσαβν, το 2020, όταν και αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην ποδοσφαιρομάνα.

    Επιχείρηση ανανέωση στη Μάδεργουελ, που άφησε πολλούς ποδοσφαιριστές της ελεύθερους, δίχως για την ώρα να τους αντικαταστήσει, στηρίζοντας πολλά σε κάποιους Δανούς που αγόρασε από Βίμποργκ και Χόρσενς (Σαίντ και Γιουστ αντίστοιχα για τα εξτρέμ). Αναμένεται μία σεζόν με μεγάλο ρίσκο, αφού θα έχει νέο και άπειρο τεχνικό και ένα υλικό που λογικά θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, προκειμένου να αποφευχθούν οι περιπέτειες.

    Κιλμάρνοκ

    Ένα ακόμα θύμα των ευρωπαϊκών προκριματικών. Καλή εικόνα, αλλά αποκλεισμός από τη Σερκλ Μπριζ στο Γιουρόπα Λιγκ, αγχωτική πρόκριση επί της Τρόμσο στη συνέχεια στον τρίτο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ και νέος αποκλεισμός στα πλέι-οφ της διοργάνωσης από την Κοπεγχάγη. Αυτή και αν κινδύνευσε πάρα πολύ, μιας και έμοιαζε ριζωμένη στην προτελευταία θέση, αλλά αφυπνίστηκε στο καταλληλότερο σημείο της σεζόν. Άρχισε με 3/3 νίκες στα πλέι-άουτ και έσωσε την παρτίδα, γλιτώνοντας το άγχος των τελευταίων δύο στροφών.

    Ο Ντέρεκ ΜακΊνες αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Κιλμάρνοκ μετά από 3μιση χρόνια, πηγαίνοντας στη Χαρτς, με τον Στούαρτ Κέτλεγουελ, που ήταν για 2 χρόνια στο τιμόνι της Μάδεργουελ, να αναλαμβάνει τα ηνία της. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς της σεζόν, ο ΜακΊνες δεν έκατσε καν στον πάγκο της, αφού το παιχνίδι ήταν απέναντι στην ομάδα που θα προπονήσει φέτος.

    Ποιοτικές προσθήκες, με παίκτες που ξέρει καλά τι μπορούν να της προσφέρουν. Ο Κίτι είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφήνοντας τη Σεντ Μίρεν, όπως και ο φορ Τίφονι, που έμεινε ελεύθερος από την Νταντί. Λίγα λεφτά ήρθαν για του Γουέιλς, που πήγε στη Σουόνσι, κατά τα άλλα, απ’ όσους αποχώρησαν, ίσως την πονέσει η απώλεια του Ντόνελι, που πρόσφερε πολλά με το πάθος του στην ομάδα την περασμένη τριετία.

    Νταντί

    Στην πρώτη της χρονιά μετά την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, τερμάτισε στην 6η θέση και γέμισε προσδοκίες για την επόμενη σεζόν. Έλα όμως που έπαθε ό,τι συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες ομάδες μετά από μία πολύ καλή πορεία… Έμπλεξε πολύ σοβαρά, αν δεν είχε και τον Μάρεϊ να τη σώζει με τα 16 γκολ του, δύσκολα θα γλίτωνε τα χειρότερα, με την άμυνά της να είναι μόνιμα η αχίλλειος πτέρνα της. Δέχθηκε 77 γκολ, 9 περισσότερα από την ουραγό Σεντ Τζόνστον! Γλίτωσε τα χειρότερα με το 2-1-2 στα πλέι-οφ, σώζοντας την κατηγορία, για να απομακρύνει τελικά και τον Τόνι Ντόχερτι, που συνολικά θεωρείται επιτυχημένος στον πάγκο της.

    Στις 2 Ιουνίου η διοίκηση της Νταντί προχώρησε στην πρόσληψη του αντικαταστάτη του Ντόχερτι. Ο λόγος για τον Στίβεν Πρίσλεϊ, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο κι άλλων ομάδων της χώρας (Χαρτς, Φόλκερκ), αρκετών αγγλικών (Κόβεντρι, Φλίτγουντ και Καρλάιλ), ενώ τον Ιανουάριο του 2018 έκανε την πρώτη απόπειρα εκτός Βρετανίας, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Πάφου.

    Πάντως, από τον Ιούλιο του 2021 και έπειτα, ήταν ο υπεύθυνος των τμημάτων ανάπτυξης της Μπρέντφορντ, με εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή ταλέντων, κάτι που δεδομένα θα βοηθήσει και εδώ, αφού η Νταντί δεν είναι καμία οικονομικά άνετη ομάδα.

    Πολλοί οι παίκτες που έφυγαν, λογικά θα λείπει η εμπειρία από τη φετινή της εκδοχή, ειδικά στην άμυνα, που «φώναζε» πως χρειάζεται αλλαγές. Σαν να… κόβεται η επικοινωνία με το Μεξικό, αφού οι Πορτάλες και Λόπες αποτελούν παρελθόν, όπως και ο αρχηγός Σόνεσι. Τέλος και οι Κάμερον, Σίλα, ΜακΓκί, Τίφονι, κάτι σαν ολική ανανέωση θυμίζει πια το ρόστερ.

    Βέβαια, η απαιτούμενη ενίσχυση ακόμα δεν ήρθε, με το δρομολόγιο από το Λονδίνο και την Μπρέντφορντ να το πραγματοποιούν για την ώρα μόνο οι νεαροί Γιογκάν και Χέι, που όμως είναι παίκτες για την επίθεση. Μόνο ο Βούλγαρος Γκαλάμποφ από τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα αποτελεί προσθήκη για τα μετόπισθεν.

    Φόλκερκ

    Μετά την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Λιγκ 1, με αήττητο ρεκόρ (27-9-0), ήρθε και η δεύτερη διαδοχική κατάκτηση πρωταθλήματος, στη σαφώς πιο δύσκολη Τσάμπιονσιπ. Κορυφή και +3 από τη Λίβινγκστον, δικαιώθηκε η υπερπροσπάθεια διοίκησης, παικτών και Τζον ΜακΓκλίν. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επιθετικογενές στυλ, με 72 γκολ ενεργητικό, έκανε πλάκα σε κάθε άμυνα, παίρνοντας δικαιότατα την άνοδο για την Πρέμιερ, στην οποία επιστρέφει μετά από τη σεζόν 2009-10, γιορτάζοντάς το στην πόλη των κεντρικών Λάουλαντς.

    Τι χρειάζεται φέτος για να αποφύγει την επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία; Λογικά εμπειρία, αλλά κινείται πολύ προσεκτικά ως τώρα. Ο Μπέιν ήρθε ως ελεύθερος από τη Σέλτικ για να ενισχύσει τα γκολπόστ, γκολ θα ψάξει από τον 37χρονο Γκρέιαμ, που άφησε την Πάρτικ Θιστλ μετά από 15 γκολ στην Τσάμπιονσιπ, για να αγωνιστεί μετά από καιρό στα μεγάλα σαλόνια, έχοντας αθροιστικά στην καριέρα του 223 τέρματα σε 588 συμμετοχές. Τέλος, θεωρείται σπουδαία η επιτυχία η παραμονή -έστω και ως δανεικού- του Νίλσον από τη Χαρτς.

    Λίβινγκστον

    Έναν χρόνο έλειψε και είναι ξανά εδώ. Μοναδικός της στόχος από το περασμένο καλοκαίρι ήταν η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, αφού ειδάλλως, θα είχε και αρκετά οικονομικά προβλήματα. Ρίσκαρε και δικαιώθηκε, με τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία της Τσάμπιονσιπ. Τερμάτισε στο -3 από την πρωταθλήτρια Φόλκερκ και πήγε να τα παίξει όλα για όλα στα πλέι-οφ. Ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Πάρτικ Θιστλ και στη συνέχεια υπέταξε με το συνολικό 5-3 τη Ρος Κάουντι, στέλνοντάς την στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, με την ίδια να παίρνει τη θέση της στο πρωτάθλημα Σκωτίας 2025-26.

    Γνώστης της κατηγορίας και της ομάδας ο Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ. Φυσικά, το παίρνει και φέτος πάνω του, με μεταγραφές παικτών που έχουν εμπειρία από το επίπεδο της Πρέμιερ. Ο λόγος για τους Μπλέινι, Κάρεϊ, Σίλα, Μέι, Ρούντεν, με τον ίδιο να χάνει ουσιαστικά μόνο τον Μπράντον, ο οποίος μετακόμισε στο Κιλμάρνοκ.

    Τα αστέρια στο πρωτάθλημα Σκωτίας 2025-26

    Στο πρωτάθλημα α σκωτιας 2025-26 θα πρέπει να ψάξουμε εις βάθος για να βρούμε τους παίκτες που κάνουν κλικ μόνο με το άκουσμα του ονόματός τους. Φυσικά, όσοι τέτοιοι υπάρχουν, βρίσκονται σε Σέλτικ και Ρέιντζερς, με τους Σμάιχελ, Τίρνεϊ, Μαέντα, Ζότα και Άιντα να ξεχωρίζουν στο ρόστερ των «καθολικών» και τους Μπάτλαντ, Άαρονς, Τάβερνιερ, Μπαϊράμι, Ιγκαμάνε, Ντέσερς και Ντανίλο σε αυτό των «διαμαρτυρόμενων».

    Βέβαια, στη συγκεκριμένη κατηγορία, υπάρχουν πάντα και οι παίκτες-στοιχήματα. Πολλοί τέτοιοι έρχονται στις ομάδες της Σκωτίας, βλέποντάς τες ως σκαλοπάτι για την καριέρα τους. Τέτοιος αναμένεται να είναι ο Νίγκρεν, που άφησε τη Νόρτζελαντ για το Σέλτικ ρόστερ, «ζητώντας» φανέλα βασικού με το καλημέρα, ενώ και η Ρέιντζερς προχώρησε σε παρόμοιες κινήσεις, με τους Ντιζγκά και Φερνάντες να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

    Στις λιγότερο διάσημες ομάδες της πρεμιερ σκωτιας 2025-26 θα βρούμε «διαμαντάκια», τα οποία συνήθως εκμεταλλεύονται τα μεγαθήρια της χώρας με το βαρύ τους όνομα και το σαφώς δυνατότερο οικονομικό τους στάτους. Τέτοια ήταν οι Κάμερον, Μπάρον, ΜακΚόβαν, που έκαναν πέρυσι το μεγάλο βήμα και μένει να φανεί φέτος ποιοι μπορεί να κάνουν το ξεπέταγμα.

    Το πάρε-δώσε στην Πρέμιερ Σκωτίας 2025-26

    Παίκτης Θέση Από Σε
    Τίρνεϊ Αμυντικός Άρσεναλ Σέλτικ
    Νίγκρεν Εξτρέμ Νόρτζελαντ Σέλτικ
    Ντζίγκα Αμυντικός Γούλβς Ρέιντζερς
    Άαρονς Αμυντικός Μπόρνμουθ Ρέιντζερς
    ΜακΓκράθ Μέσος Αμπερντίν Χιμπέρνιαν
    Μιλάνοβιτς Εξτρέμ Γουέστερν Σίδνεϊ Αμπερντίν
    Κίτι Μέσος Σεντ Μίρεν Κιλμάρνοκ
    Ντόνελι Μέσος Κιλμάρνοκ Σεντ Μίρεν
    Φίντλεϊ Αμυντικός Κιλμάρνοκ Χάρτς
    Τιφόνι Επιθετικός Νταντί Κιλμάρνοκ
    Ρούντεν Εξτρέμ Κουίνς Πάρκ Λίβινγκστον

    Πρέμιερ Σκωτίας Στοίχημα – Αποδόσεις και Φαβορί

    Με τα… βουνά στο στοίχημα στην πρέμιερ σκωτίας 2025-26 να έχουν από 55 πρωταθλήματα, είναι προφανές πως στα προγνωστικά Σκωτίας τα φαβορί είναι δύο. Βέβαια, αυτή που ξεχωρίζει, είναι η Σέλτικ, με αποδόσεις γύρω στο 1.40 και τη Ρέιντζερς να ακολουθεί στο 3.00. Στην Bet365 βρίσκουμε και επιλογή σε ειδικό στοίχημα, με τους «Τζερς» να πληρώνουν 1.50 για να κατακτήσουν ένα από τα τρία μεγάλα τρόπαια της χώρας και 2.50 για να μείνουν και φέτος άτιτλοι.

    Συμβουλές για στοίχημα στην α σκωτιας – Μακροχρόνια

    Συνήθως, οι στοιχηματικές εταιρίες δεν μας δίνουν πολλές επιλογές για τα μακροχρόνια Πρέμιερ Σκωτίας, τουλάχιστον όχι ακόμα. Σιγά-σιγά, δεν αποκλείεται να προστίθενται επιλογές και καλύτερες αποδόσεις Scottish Premiership, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε μαζί στο προσεχές μέλλον.

    Για όποιον ενδιαφέρεται και είναι λάτρης στα προγνωστικα στοιχηματος, οι συμβουλές μας είναι συγκεκριμένες. Αρχικά, όσες ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τώρα το καλοκαίρι, είναι για κόντρα ή αποφυγή και αυτό γιατί δίνουν όλο το βάρος στην προσπάθειά τους να μπουν σε League Phase. Βέβαια, δεν θα αμελήσουν σε καμία περίπτωση τη Scottish Premiership 2025-26, ωστόσο θα καταναλώσουν αρκετό χρόνο και ενέργεια στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

    Το δίπολο της Γλασκώβης ούτε φέτος θα σπάσει, αφού οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τους διώκτες τους. Αν κάποιος αρέσκεται σε αποδόσεις του 1.40 στις προσφορές για στοίχημα για τα μακροχρόνια Πρέμιερ Σκωτίας, τότε αξίζει το ποντάρισμα στη Σέλτικ, αφού μοιάζει να απέχει πολύ από τη μισητή συμπολίτισσα Ρέιντζερς, που λογικά θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αν και τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει.

    Στις πιο κάτω θέσεις, περιμένουμε δυναμική εκκίνηση από τη Χαρτς, που δεν θα έχει την Ευρώπη φέτος, διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή στο τιμόνι της και μπαίνει με όνειρα και φιλοδοξίες στη νέα εποχή, έχοντας πάθει και μάθει (;) από τα πολλά περσινά σφάλματα, που την άφησαν μακριά από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

    Από εκεί και πέρα, για το στοίχημα στην πρέμιερ σκωτίας 2025-26 τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Στο ίδιο καζάνι λίγο-πολύ βράζουν Αμπερντίν και Χιμπέρνιαν, ενώ μεγάλο ερωτηματικό θα αποτελέσει η Νταντί Γιουνάιτεντ, που δύσκολα θα είναι ξανά τόσο σταθερή. Ανεβασμένες περιμένουμε τις Κιλμάρνοκ και Σεντ Μίρεν, που επίσης δεν θα έχουν Ευρώπη φέτος, ενώ το μεγάλο θέμα είναι η Μάδεργουελ, για την οποία ακόμα δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, ωστόσο θεωρώ πως δύσκολα θα τη δούμε στα ψηλά στρώματα, με άπειρο προπονητή και πολλές αλλαγές στο ρόστερ της.

    Πιο κάτω ακόμα, αναμένεται έντονη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Λογικά οι νεοφώτιστες Φόλκερ και Λίβινγκστον θα είναι στα χαμηλά στρώματα στη βαθμολογία Σκωτίας, λόγω εμπειρίας δίνω ένα προβάδισμα στην ομάδα του Μάρτιντεϊλ, που έκανε και πολύ στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Τέλος, δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση αν δω και πάλι την Νταντί να παιδεύεται και να μπλέκει πολύ άσχημα, με τις αποδοσεις πρεμιερ σκωτιας να αναμένονται, ώστε να πάρουμε πιο ξεκάθαρη θέση.

    Mystery προσφορές* για σήμερα

    Διάλεξε την προσφορά σου!

    livescore betslip
    • Livescore
    • Betslip