Τι είναι το παρολί;

τι-είναι-το-παρολί-164340

Παρολί στο στοίχημαΤο στοίχημα είναι απλό σπορ, αρκεί να είσαι εξοικειωμένος μαζί του. Να ξέρεις τι παίζεις και γιατί το παίζεις. Να γνωρίζεις τι είναι μονό αποδεκτό, τι είναι σύστημα και τι είναι παρολί. Ποια τα πλεονεκτήματα του ενός και ποια του άλλου. Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει το ένα και σε ποιες το άλλο. Διότι αν τα κατέχεις αυτά, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Φυσικά δε σημαίνει ότι θα κερδίσεις αν γνωρίζεις τους όρους, αλλά συνεπάγεται ότι δε θα κάνεις λάθη, που θα είναι κοστοβόρα. Όπως το να έχεις πιάσει 10/11 παιχνίδια και στο τέλος να φύγεις με άδεια χέρια. Κάτι που έχει συμβεί σε αρκετούς παίκτες που χωρίς να γνωρίζουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται παίζουν στα τυφλά και εν τέλει χάνουν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν κάνει ένα damage control. Δηλαδή να έχουν περιορίσει τη χασούρα τους, που είναι ο στόχος κάθε σοβαρού παίκτη στοιχήματος.

Το παρολί

Μία έννοια εγγενής με το στοίχημα είναι το παρολί. Είναι από τις πιο απλές και πιο συνηθισμένες πρακτικές στοιχηματισμού, καθώς δεν χρειάζεται μεγάλη επεξήγηση και για να παιχθεί δεν πρέπει να γίνει κάποια άλλη επιλογή πλην των αγώνων, είτε αναφερόμαστε σε διαδικτυακό στοίχημα, είτε για στοίχημα σε επίγειο πρακτορείο.

Πρόκειται για συνδυασμό δύο περισσότερων γεγονότων τα οποία ποντάρονται σε ένα δελτίο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο σύστημα, ότι δεν υπάρχουν ζητούμενα. Όλα τα ματς είναι στάνταρ, χωρίς να χρειαστεί να το γράψουμε κάπου. Σε αυτήν την περίπτωση, για να κερδίσει κάποιος πρέπει να επιβεβαιωθούν όλες του οι προβλέψεις. Αν έστω και μία δεν επιβεβαιωθεί τότε όλο το κουπόνι πάει στον «κουβά» και τα χρήματα χάνονται.

Στην ευκταία περίπτωση, αν, δηλαδή, επιβεβαιωθούν όλα τα ενδεχόμενα που έχουν τοποθετηθεί σε ένα δελτίο ο παίκτης έχει κερδίσει. Τα χρήματα που θα του επιστραφούν θα είναι το ποντάρισμα επί τις πονταρεισθείσες αποδόσεις. Παραδείγματος χάρη: Αν ένας παίκτης παίξει τρία παιχνίδια (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις ή οτιδήποτε άλλο) με απόδοση 2,00 και ποντάρει 2 ευρώ στο δελτίο, τότε σε περίπτωση που τα πιάσει και τα τρία θα πάρει πίσω 2 Χ 2 Χ 2 Χ 2 = 16 ευρώ. Αν χάσει τουλάχιστον ένα τότε θα έχει χαθεί όλο το παρολί, οπότε δεν θα έχει τίποτα ως επιστροφή.

Τα υπέρ του παρολί

Το βασικό πλεονέκτημα στα παρολί είναι ότι πρόκειται για ένα φθηνό στοίχημα. Ο παίκτης μπορεί με το ελάχιστο ποσό να κυνηγήσει την τύχη του και να πάρει ολόκληρη την απόδοση. Δηλαδή, όπως εξηγήσαμε παραπάνω έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσει το ποντάρισμά του με τις αποδόσεις και να βγει κερδισμένος, σε αντίθεση με τα συστήματα που το ποντάρισμά του επιμερίζεται σε αυτά.

Επίσης, είναι πάρα πολύ απλό. Ο παίκτης ξέρει τι παίζει και ξέρει πως θα κερδίσει. Ακόμα και ο λιγότερο παιδευμένος δεν μπορεί να κάνει λάθος σε κάτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να βρει τα παιχνίδια που θέλει να ποντάρει και να τα τοποθετήσει σε ένα κουπόνι. Δε χρειάζεται να γνωρίζει πιο εξειδικευμένες ορολογίες, όπως στάνταρ και ζητούμενα ή να ψάχνει σε ποιο μέρος του δελτίου πρέπει να σημειώσει τις επιλογές αυτές.

Τα κατά του παρολί

Πολλοί, παίζοντας παρολί, ελπίζουν ότι θα κερδίσουν πολλά παίζοντας λίγα. Αυτή είναι η παγίδα στα παρολί, καθώς είναι σύνηθες οι παίκτες να στοιβάζουν μία σειρά από αγώνες με σκοπό το μεγάλο κέρδος. Το θέμα είναι ότι σπάνια θα επιβεβαιωθούν δέκα αγώνες, ακόμα κι αν οι αποδόσεις είναι μικρές. Ο παίκτης πρέπει πάντα να θυμάται ότι δεν υπάρχουν «σίγουροι» αγώνες και ότι θα υπάρξουν φορές που τα γκραν φαβορί θα σπάσουν. Συνεπώς, οι παίκτες πρέπει να ξεδιαλέγουν τα σημεία και όχι να προσπαθούν να γεμίσουν ένα κουπόνι με όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Οπότε στα παρολί αν μία επιλογή δεν επιβεβαιωθεί τότε όλο στο κουπόνι χάνεται. Αυτό είναι το μεγάλο του πρόβλημα, σε αντίθεση με τα συστήματα, που δίνουν την ευκαιρία και μίας και δύο απωλειών.

Ιδανικά παρολί

Παρολί - ΠοδόσφαιροΠαρότι ο όρος «ιδανικό» δε συνάδει με το στοίχημα, στα παρολί μπορεί να υπάρξει ένας γενικός κανόνας. Αυτός είναι να μην πέφτουν οι παίκτες στην παγίδα που αναφέραμε παραπάνω. Η διαλογή των παιχνιδιών πρέπει να είναι προσεκτική και να μην ξεπερνά τα τρία ή το πολύ τέσσερα παιχνίδια. Παραπάνω αγώνες, ακόμα και αν οι αποδόσεις είναι μικρές, κάνουν επίφοβη την επιλογή σας. Ο σωστός παίκτης κοιτά να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο και να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση για αυτό. Οπότε ένα παρολί αποτελούμενο από τρία παιχνίδια με αποδόσεις κοντά στο 1,50 θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί ιδανική επιλογή. Σε αυτά ο παίκτης θα πάρει απόδοση 1,50 Χ 1,50 Χ 1,50 = 3,375. Απόδοση που είναι εξαιρετική και θα πολλαπλασιαστεί με το ποντάρισμά του.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι πάντα θα υπάρχουν χαμένα παρολί. Ωστόσο, το βασικό ζητούμενο είναι μειώνεται ο κίνδυνος και να αυξάνεται η αποδοτικότητα του στοιχήματος. Κι όταν συμβαίνει αυτό οι νίκες θα είναι πιο συχνές.

Στοιχηματικές προσφορές* με παρολί

Πολλές είναι οι στοιχηματικές εταιρίες που δίνουν έξτρα ώθηση στο παρολί σας. Δηλαδή βγάζουν ενισχυμένες αποδόσεις ανάλογα με το πόσα παιχνίδια έχετε επιλέξει στο δελτίο με το παρολί. Δηλαδή αν πιάσετε τετράδα έχετε ένα επιπλέον ποσοστό επί τοις εκατό (%) πάνω στη συνολική απόδοση. Όσο περισσότερες είναι οι επιλογές σας, τόσο ανεβαίνει αυτό το ποσοστό.

Τι είναι το Σούπερ Παρολί του ΟΠΑΠ;

Πάνω σε αυτή τη λογική κινείται και το Σούπερ Παρολί του ΟΠΑΠ. Σε επιλεγμένα παιχνίδια μπορείτε να πάρετε επιπλέον απόδοση. Για παράδειγμα σε τρία συγκεκριμένα ματς η συνολική απόδοση βγαίνει στο 3.00. Ο ΟΠΑΠ αν έχει αυτά τα ματς στο Σούπερ Παρολί τότε η απόδοση θα ανέβει κατά κάποιο ποσοστό, το οποίο ποικίλει ανάλογα με την προσφορά κάθε φορά.

Η ενναλακτική των παρολί

Στο online στοίχημα το παρολί είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση. Παλαιότερα ο παίκτης, είτε στο πρακτορείο, είτε στο διαδίκτυο έπρεπε να ποντάρει διαφορετικά δελτία για να παίξει όσα παρολί ήθελε. Αυτό έχει απλοποιηθεί, χρησιμοποιώντας όρους, τους οποίους ο παίκτης πρέπει να γνωρίζει. Για να ξέρει τι έχει ποντάρει και σε ποιες περιπτώσεις θα κερδίσει. Κοινώς πάμε στα συστήματα, τα οποία αναλύονται εκτενώς σε συγκεκριμένο οδηγό, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει μία αναφορά κι εδώ, καθώς παρολί και συστήματα αλληλεπιδρούν στο ποντάρισμα και τη στρατηγική αρκετών παικτών.

Οι πιο χαρακτηριστικές ορολογίες είναι:

  • Trixie: Παίζονται τρία παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 τριάδα και 3 δυάδες, άρα 4 στήλες.
  • Yankee: Παίζονται τέσσερα παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 τετράδα, 4 τριάδες και 6 δυάδες, άρα 11 στήλες.
  • Canadian ή Super Yankee: Παίζονται πέντε παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 πεντάδα, 5 τετράδες, 10 τριάδες και 10 δυάδες, άρα 26 στήλες.
  • Heinz: Παίζονται έξι παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή, 1 εξάδα, 6 πεντάδες, 15 τετράδες, 20 τριάδες και 15 δυάδες, άρα 57 στήλες.
  • Super Heinz: Παίζονται επτά παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 επτάδα, 7 εξάδες, 21 πεντάδες, 35 τετράδες, 35 τριάδες και 21 δυάδες, άρα 120 στήλες.
  • Goliath: Παίζονται οκτώ παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 οκτάδα, 8 επτάδες, 28 εξάδες, 56 πεντάδες, 70 τετράδες, 56 τριάδες και 28 δυάδες.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΡΟΓΡ. TV
BETSLIP
betslip