27.09.23

Kingbet Kingbet

Τι είναι το παρολί στο στοίχημα;

τι-είναι-το-παρολί-στο-στοίχημα-164340

Το στοίχημα είναι απλό σπορ, αρκεί να είσαι εξοικειωμένος μαζί του. Να ξέρεις τι παίζεις και γιατί το παίζεις. Να γνωρίζεις τι είναι μονό αποδεκτό, τι είναι σύστημα και τι είναι παρολί. Ποια τα πλεονεκτήματα του ενός και ποια του άλλου. Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει το ένα και σε ποιες το άλλο. Διότι αν τα κατέχεις αυτά, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Παρολί στο στοίχημα

Φυσικά δε σημαίνει ότι θα κερδίσεις αν γνωρίζεις τους όρους, αλλά συνεπάγεται ότι δε θα κάνεις λάθη, που θα είναι κοστοβόρα. Όπως το να έχεις πιάσει 10/11 παιχνίδια και στο τέλος να φύγεις με άδεια χέρια. Κάτι που έχει συμβεί σε αρκετούς παίκτες που χωρίς να γνωρίζουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, παίζουν στα τυφλά και εν τέλει χάνουν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν κάνει ένα damage control. Δηλαδή να έχουν περιορίσει τη χασούρα τους, που είναι ο στόχος κάθε σοβαρού παίκτη στοιχήματος.

Στο κείμενο που ακολουθεί λοιπόν, θα αναλύσουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το παρολί, τον πιο αγαπημένο τρόπο πονταρίσματος για πρωτάρηδες, αλλά και την ένοχη απόλαυση των προχωρημένων παικτών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν θετικά σημεία, ακόμα και σε αυτό το είδος παιχνιδιού, αρκεί να ξέρεις πως να αποφύγετε τις παγίδες.

Τι είναι το παρολί στο στοίχημα;

Είναι από τις πιο απλές και πιο συνηθισμένες πρακτικές στοιχηματισμού, καθώς δεν χρειάζεται μεγάλη επεξήγηση και για να παιχθεί δεν πρέπει να γίνει κάποια άλλη επιλογή πλην των αγώνων, είτε αναφερόμαστε σε διαδικτυακό στοίχημα, είτε για στοίχημα σε επίγειο πρακτορείο.

Το παρολί είναι ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων γεγονότων τα οποία ποντάρονται σε ένα δελτίο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο σύστημα, ότι δεν υπάρχουν ζητούμενα. Όλα τα ματς είναι στάνταρ, χωρίς να χρειαστεί να το γράψουμε κάπου. Σε αυτήν την περίπτωση, για να κερδίσει κάποιος πρέπει να επιβεβαιωθούν όλες του οι προβλέψεις. Αν έστω και μία δεν επιβεβαιωθεί τότε όλο το κουπόνι πάει στον «κουβά» και τα χρήματα χάνονται.

Στην καλύτερη περίπτωση, αν, δηλαδή, επιβεβαιωθούν όλα τα ενδεχόμενα που έχουν τοποθετηθεί σε ένα δελτίο ο παίκτης έχει κερδίσει. Τα χρήματα που θα του επιστραφούν θα είναι το ποντάρισμα επί τις πονταρεισθείσες αποδόσεις. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι πρώτα πολλαπλασιάζονται οι αποδόσεις μεταξύ τους και εν συνεχεία το αποτέλεσμα που προκύπτει πολλαπλασιάζεται επί του πονταρισματος σου, για να προκύψει το τελικό κέρδος στο παρολί δελτίο.

Παραδείγματος χάρη: Αν ένας παίκτης παίξει τρία παιχνίδια (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις ή οτιδήποτε άλλο) με απόδοση 2,00 και ποντάρει 2 ευρώ στο δελτίο, τότε σε περίπτωση που τα πιάσει και τα τρία θα πάρει πίσω 2 Χ 2 Χ 2 Χ 2 = 16 ευρώ. Αν χάσει τουλάχιστον ένα τότε θα έχει χαθεί όλο το παρολί, οπότε δεν θα έχει τίποτα ως επιστροφή.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, όσο περισσότερα παιχνίδια προσθέτουμε στο παρολί μας, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα πιθανά κέρδη μας, όμως αντίστοιχα μεγαλώνει και η αναλογία του ρίσκου. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, αρκεί να πούμε ότι οι πιθανότητες επιβεβαίωσης ενός μονού στοιχήματος είναι θεωρητικά 33% ή 50% αντίστοιχα. Ανάλογα με το αν έχουμε επιλέξει την αγορά Νικητής Αγώνα, ή Over/Under – Goal/No Goal. Με ένα δεύτερο παιχνίδι, οι πιθανότητες πέφτουν στο 16% και 25% αντίστοιχα, με ένα τρίτο στο 8% και 12.55 και ούτω κάθ εξής. Και αυτό, γιατί όπως προείπαμε θα πρέπει να είναι επιτυχημένες όλες οι επιλογές μας.

SPECIAL ΔΩΡΟ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ 100% ΕΩΣ 200€ 50 FREE SPINS

Κορυφαίοι τύποι παρολί στο στοίχημα

Κάθε παίκτης επιλέγει τον δικό του τρόπο με τον οποίο παίζει, ακόμα και όταν η κουβέντα πάει στα παρολί δελτία. Άλλοι επιλέγουν τις δυάδες, άλλοι τα λεγόμενα… σεντόνια.

Ωστόσο, από τις πιο κοινές μορφές “καρφωτών” δελτίων είναι τα παρολί 3 επιλογών. Με βάση τα παραπάνω, οι παίκτες επιλέγουν τρεις αναμετρήσεις και θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και τα τρία σημεία για να υπάρχει επιτυχία. Συνήθως αυτός ο συνδυασμός περιλαμβάνει μια φαινομενικά πιο εύκολη επιλογή και ακόμα δύο πιο… δυνατές αποδόσεις, εκεί όπου στην ουσία το τρίτο ματς αποτελεί συμπλήρωμα των άλλων δύο. Εναλλακτικά προτιμώνται τρία φαβορί, τα οποία δημιουργούν μια συνολική απόδοση που θα λαμβάνατε – σε άλλη περίπτωση – από ένα μονό αποδεκτό ή μια δυάδα.

Σε πολλές περιπτώσεις πάντως επιλέγονται από τους παίκτες και τα παρολι ενισχυμένης απόδοσης. Μια προεπιλεγμένη τριάδα, τετράδα ή πεντάδα σημείων που προτείνονται από μια εταιρία, όμως η συνολική τους απόδοση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από ότι αν επιλέγατε από μόνοι σας τα ίδια σημεία. Με λίγα λόγια ο bookmaker “κόβει” μέρος από την γκανιότα (ή οποία ούτως ή άλλως μεγαλώνει κατά πολύ όσο περισσότερα ματς περιέχει ένα δελτίο), επιτρέποντας σας να έχετε μεγαλύτερα κέρδη.

Τα υπέρ του παρολί

Ακόμα και αυτού του είδους το παιχνίδι, αν και δεν ενδείκνυται για επαγγελματίες ή πιο προχωρημένους παίκτες, έχει αρκετά θετικά στοιχεία από τα οποία μπορεί να “πιαστεί” κάποιος.

Το βασικό πλεονέκτημα στα παρολί είναι ότι πρόκειται για ένα φθηνό στοίχημα. Ο παίκτης μπορεί με το ελάχιστο ποσό να κυνηγήσει την τύχη του και να πάρει ολόκληρη την απόδοση. Δηλαδή, όπως εξηγήσαμε παραπάνω έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσει το πονταρισμα του με τις αποδόσεις και να βγει κερδισμένος, σε αντίθεση με τα συστήματα που το ποντάρισμα του επιμερίζεται σε αυτά.

Επίσης, είναι πάρα πολύ απλό. Ο παίκτης ξέρει τι παίζει και ξέρει πως θα κερδίσει. Ακόμα και ο λιγότερο παιδευμένος δεν μπορεί να κάνει λάθος σε κάτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να βρει τα παιχνίδια που θέλει να ποντάρει και να τα τοποθετήσει σε ένα κουπόνι. Δε χρειάζεται να γνωρίζει πιο εξειδικευμένες ορολογίες, όπως στάνταρ και ζητούμενα ή να ψάχνει σε ποιο μέρος του δελτίου πρέπει να σημειώσει τις επιλογές αυτές.

Τα κατά του παρολί

Παρολί - Ποδόσφαιρο

Μαζί με τα θετικά ωστόσο έρχεται και μια σειρά από αρνητικά στοιχεία, με πρώτο και κυριότερο φυσικά ότι το ρίσκο είναι εξαιρετικά μεγάλο και ως εκ τούτου, δεν ενδείκνυται να γίνονται μεγάλα πονταρίσματα σε τέτοιου είδους δελτία.

Επίσης, αρκετοί παίκτες, παίζοντας παρολί στοιχήματα, ελπίζουν ότι θα κερδίσουν πολλά παίζοντας λίγα. Αυτή είναι η παγίδα στην ουσία, καθώς είναι σύνηθες οι παίκτες να στοιβάζουν μία σειρά από αγώνες με σκοπό το μεγάλο κέρδος. Το θέμα είναι ότι σπάνια θα επιβεβαιωθούν δέκα αγώνες, ακόμα κι αν οι αποδόσεις είναι μικρές. Ο παίκτης πρέπει πάντα να θυμάται ότι δεν υπάρχουν «σίγουροι» αγώνες και ότι θα υπάρχουν φορές που τα γκραν φαβορί θα σπάσουν.

Συνεπώς, οι παίκτες πρέπει να ξεδιαλέγουν τα σημεία και όχι να προσπαθούν να γεμίσουν ένα κουπόνι με όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Άλλωστε όπως προείπαμε, στα παρολί αν μία επιλογή δεν επιβεβαιωθεί, τότε όλο στο κουπόνι χάνεται. Αυτό είναι το μεγάλο του πρόβλημα, σε αντίθεση με τα συστήματα, που δίνουν την ευκαιρία να γίνουν λάθη στις επιλογές.

Ιδανικά παρολί

Παρότι ο όρος «ιδανικό» δε συνάδει με το στοίχημα, στα παρολί μπορεί να υπάρξει ένας γενικός κανόνας. Αυτός είναι να μην πέφτουν οι παίκτες στην παγίδα που αναφέραμε παραπάνω. Πως και πότε λοιπόν ένας παίκτης αξίζει να ασχοληθεί με το παρολί;

  1. Αρχικά, η διαλογή των παιχνιδιών πρέπει να είναι προσεκτική και να μην ξεπερνά τα τρία ή το πολύ τέσσερα παιχνίδια. Παραπάνω αγώνες, ακόμα και αν οι αποδόσεις είναι μικρές, κάνουν επίφοβη την επιλογή σας.
  2. Ο σωστός παίκτης κοιτάει να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο και να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση για αυτό. Οπότε ένα παρολί αποτελούμενο από τρία παιχνίδια με αποδόσεις κοντά στο 1,50 θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί ιδανική επιλογή. Σε αυτά ο παίκτης θα πάρει απόδοση 1,50 Χ 1,50 Χ 1,50 = 3,375. Απόδοση που είναι εξαιρετική και θα πολλαπλασιαστεί με το ποντάρισμα του.
  3. Η καλύτερη στιγμή για να παιχτεί παρολί δελτίο, ξεκάθαρα είναι σε Σαββατοκύριακα όπου η επιλογή αγώνων είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη. Και πάλι ωστόσο, θέλει μεγάλη προσοχή στο πως θα σπάσεις τα δελτία σου. Ποτέ μην παίζεις παρολί με περισσότερες από 3 επιλογές, ακόμα και αν έχεις “δει” 10 καλά παιχνίδια. Σπάστα σε 2αδες και τριαδες, με στόχο να έχει περισσότερες πιθανότητες για κέρδος στο τέλος της ημέρας.
  4. Επίσης, μπορείς πολύ εύκολα να αξιοποιήσεις τη λύση του cash out σε ένα παρολί στοίχημά σου. Διάλεξε τις ματς που σε ενδιαφέρουν και εφόσον δείχνουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα, μη φοβηθείς να… πατήσεις το κουμπί, βγάζοντας ένα βέβαιο κέρδος. Καλύτερα να έχεις κέρδος, έστω και μικρό, παρά να μείνεις με το απόλυτο μηδέν! Φυσικά το cash out μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε περιπτώσεις όπου το παρολί σου δεν δείχνει να πηγαίνει καλά. Κάπου εκεί, είναι προτιμότερο να φύγεις με όσο το δυνατόν πιο λίγες απώλειες από το να χάσεις ολόκληρο το ποντάρισμα σου.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι πάντα θα υπάρχουν χαμένα παρολί. Ωστόσο, το βασικό ζητούμενο είναι να μειώνεται ο κίνδυνος και να αυξάνεται η αποδοτικότητα του στοιχήματος. Κι όταν συμβαίνει αυτό οι νίκες θα είναι πιο συχνές. Τι σημαίνει αυτό σε πολύ απλά ελληνικά; Ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα, τα οποία αν προσέξετε, μπορείτε να περιορίσετε τη ζημία ή αντίστοιχα να αυξήσετε τα κέρδη σας.

Οι κορυφαίες συμβουλές για παρολί στο στοίχημα

Αν τελικά αποφασίσεις ότι θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου σε παρολί δελτίο, τότε καλό θα είναι να έχεις έναν μπούσουλα για το πως θα κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη. Ποιες αγορές είναι οι πιο κατάλληλες; Τι θα πρέπει να αποφύγεις;

Ποτέ ίδια επιλογή σε δύο παρολί

Ναι, το ξέρουμε ότι το “βλέπεις πολύ δυνατά” αυτό το συγκεκριμένο ματς. Μην το χρησιμοποιήσεις όμως σε δύο διαφορετικά δελτία, γιατί αν θα έχεις πέσει έξω στην επιλογή σου, τότε θα έχεις καταφέρει να “κάψεις” αμφότερα τα πονταρίσματα σου.

Μέχρι τρία ματς το πολύ

Σε ένα μεγάλο κουπόνι, με τόσες αναμετρήσεις και κατηγορίες διαθέσιμες, είναι λογικό ότι θα… ξεφύγεις και θα επιλέξεις και 5 και 6 και 7 ματς για το δελτίο σου. Κάντο, αλλά σπάστα σε διαφορετικά δελτία. Μπορεί να μη λάβεις όλη την τεράστια απόδοση που θα ήθελες, ωστόσο, περιορίζεις την πιθανότητα λάθους και αυτό είναι πιο σημαντικό από το να κυνηγήσεις το μεγάλο όνειρο. Παίξε Τζόκερ καλύτερα…

Χρησιμοποίησε το παρολί ως fun bet

Αν έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό στη διάθεσή σου για ποντάρισμα, εξυπακούεται ότι το ποσό που θα στείλεις στο παρολί θα είναι το μικρότερο δυνατό και μόνο εκείνο το οποίο αντέχεις να παίξεις χωρίς να “χαλάσεις” την μπάνκα σου.

Εν τέλει η λύση είναι το μονό αποδεκτό

Έχοντας στο μυαλό σου ότι το παρολί δεν είναι για κάτι περισσότερο από ένα “χαλαρό” ποντάρισμα, αν επιδιώκεις να έχεις κέρδος μακροχρόνια, τότε ξεκάθαρα θα πρέπει να στρέψεις το βλέμμα σου στο παιχνίδι με τις μονές επιλογές.

Εκμεταλλεύσου τις προσφορές

Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν κίνητρα για να ποντάρεις σε παρολί δελτία. Είτε με επιστροφή χρημάτων, είτε με ασφάλεια στα παρολί, είτε με boost σε 3άδες και πάνω, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, κερδίζοντας παραπάνω ή συμμαζεύοντας την όποια ζημία.

Ακολουθώντας τις πέντε προαναφερόμενες συμβουλές, μπορείς να έχεις καλύτερες πιθανότητες κέρδους σε ένα παρολί δελτίο, όμως αξίζει να δούμε ποιες ακριβώς προσφορές μπορείς να βρεις στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες.

Στοιχηματικές προσφορές* με παρολί

Πολλές είναι οι στοιχηματικές εταιρίες που δίνουν έξτρα ώθηση στο παρολί σας. Δηλαδή βγάζουν ενισχυμένες αποδόσεις ανάλογα με το πόσα παιχνίδια έχετε επιλέξει στο δελτίο με το παρολί. Δηλαδή αν πιάσετε τετράδα έχετε ένα επιπλέον ποσοστό επί τοις εκατό (%) πάνω στη συνολική απόδοση. Όσο περισσότερες είναι οι επιλογές σας, τόσο ανεβαίνει αυτό το ποσοστό.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό promo το οποίο θα βρεις. Μια ακόμα καλή επιλογή για δελτία με πολλές επιλογές είναι η Ασφάλεια στα Παρολί. Σε αυτή την περίπτωση καλείσαι να παίξεις συγκεκριμένο αριθμό αγώνων και σε περίπτωση που το δελτίο σου χάσει για ένα παιχνίδι, το ποντάρισμα σου επιστρέφεται με την μορφή freebet. Επίσης, πολλά παρολί δελτία είναι προκρίσιμα και για cashback, κάτι το οποίο μακροχρόνια μπορεί να βοηθήσει την μπάνκα σας.

Τι είναι το Σούπερ Παρολί του ΟΠΑΠ;

Πάνω σε αυτή τη λογική κινείται και το Σούπερ Παρολί του ΟΠΑΠ. Σε επιλεγμένα παιχνίδια, όπως αυτά της superleague μπορείτε να πάρετε επιπλέον απόδοση. Για παράδειγμα σε τρία συγκεκριμένα ματς η συνολική απόδοση βγαίνει στο 3.00. Ο ΟΠΑΠ στο κουπονι αν έχει αυτά τα ματς στο Σούπερ Παρολί τότε η απόδοση θα ανέβει κατά κάποιο ποσοστό, το οποίο ποικίλει ανάλογα με την προσφορά κάθε φορά.

Η εναλλακτική των παρολί

Στο online στοίχημα το παρολί είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση. Παλαιότερα ο παίκτης, είτε στο πρακτορείο, είτε στο διαδίκτυο έπρεπε να ποντάρει διαφορετικά δελτία για να παίξει όσα παρολί ήθελε. Αυτό έχει απλοποιηθεί, χρησιμοποιώντας όρους, τους οποίους ο παίκτης πρέπει να γνωρίζει. Για να ξέρει τι έχει ποντάρει και σε ποιες περιπτώσεις θα κερδίσει. Κοινώς πάμε στα συστήματα στοιχήματος, τα οποία αναλύονται εκτενώς σε συγκεκριμένο οδηγό, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει μία αναφορά κι εδώ, καθώς παρολί και συστήματα αλληλεπιδρούν στο ποντάρισμα και τη στρατηγική αρκετών παικτών.

Ποιές είναι οι πιο χαρακτηριστικές ορολογίες;

  • Trixie: Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης επιλέγει τρία παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 τριάδα και 3 δυάδες, άρα 4 στήλες.
  • Yankee: Εδώ έχουμε ένα δελτίο με τέσσερα παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 τετράδα, 4 τριάδες και 6 δυάδες, άρα 11 στήλες.
  • Canadian ή Super Yankee: Σε αυτού του είδους το σύστημα ο παίκτης καλείται να έχει στο δελτίο του πέντε παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 πεντάδα, 5 τετράδες, 10 τριάδες και 10 δυάδες, άρα 26 στήλες.
  • Heinz: Στην περίπτωση αυτού του τύπου συστήματος θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο δελτίο έξι παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή, 1 εξάδα, 6 πεντάδες, 15 τετράδες, 20 τριάδες και 15 δυάδες, άρα 57 στήλες.
  • Super Heinz: Παίζονται επτά παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 επτάδα, 7 εξάδες, 21 πεντάδες, 35 τετράδες, 35 τριάδες και 21 δυάδες, άρα 120 στήλες.
  • Goliath: Παίζονται οκτώ παιχνίδια και περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί τους. Δηλαδή 1 οκτάδα, 8 επτάδες, 28 εξάδες, 56 πεντάδες, 70 τετράδες, 56 τριάδες και 28 δυάδες.

Τώρα που μάθατε τι είναι το παρολί και όλους τους τρόπους με το οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο κέρδος, μπορείτε να συνεχίσετε διαβάζοντας τα προγνωστικά στοιχήματος της ημέρας από την έμπειρη ομάδα tipster της Kingbet. Αμέσως μετά, μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας και να δημιουργήσετε το δικό σας νικηφόρο δελτίο παρολί.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΡΟΓΡ. TV
BETSLIP
betslip