Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΟΚΑ ΤΖ. - ΓΟΔΟΙ ΚΡΟΥΖ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Αγώνας ρεβάνς για τη φάση των «16» του Λιγκ Καπ («Κόπα ντε λα Σούπερλίγκα»). Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση απόλυτης ισορροπίας θα ακολουθηθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι χωρίς παράταση.
Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζει εισιτήριο για τους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2020, ενώ η φιναλίστ για το Σουνταμερικάνα 2020.
Εάν αναδειχτεί νικήτρια μία εκ των Ράσινγκ, Ντεφένσα ή κάποια ομάδα που εν συνεχεία θα κατακτήσει είτε το Κύπελλο Αργεντινής, είτε το Λιμπερταδόρες είτε το Σουνταμερικάνα, τότε η θέση που δίνει το Λιγκ Καπ για το Λιμπερταδόρες περνά στην φιναλίστ και η θέση του Σουνταμερικάνα σε όποια εκ των δύο ηττημένων της ημιτελικής φάσης είχε την καλύτερη κατάταξη στο πρωτάθλημα. Αυτά δεν ισχύουν για την υποβιβασμένη Τίγκρε, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει διεθνές εισιτήριο μόνο σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.
* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Μπόκα): 6-0-2
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 9-5-2
* Στις 12 τελευταίες συγκρούσεις τους η Μπόκα έχει διατηρηθεί αήττητη (9 νίκες, 3 ισοπαλίες).
* Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση τη νικήτρια του ζευγαριού Λανούς – Βέλεζ (2-1 η Βέλεζ εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ – ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ 2-0
Α’ΑΓΩΝΑΣ: ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ – ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 1-2
Η Μπόκα – παρότι έκανε εκτεταμένο ροτέισον – πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας με 2-1. Ανοιξε το σκορ στο 32’ με εξαιρετικό τελείωμα του Παβόν, σε μία φάση πάντως, όπου ο εξτρέμ Ομπάντο – που έκανε την ασίστ – φαίνεται να χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα. Η ισοφάριση για τη Γοδόι ήρθε στο 62’ με τον Ουρουγουανό επιθετικό Μερεντιέλ, ενώ το νικητήριο τέρμα για τους «χενέισε» σημείωσε ο αριστερός μπακ Μας στο 88’ με προβολή σχεδόν πάνω στη γραμμή.
Προέρχεται από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ την περασμένη Πέμπτη, όταν επιβλήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι της Ροσάριο Σεντράλ. Ηταν πάντως πολύ ανώτερη από την αντίπαλό της και άξιζε να είχε πάρει το τρόπαιο από την κανονική διάρκεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία λεπτά είχε… τέσσερα δοκάρια, τα δύο στην ίδια φάση! Μάλιστα στο πρώτο – σουτ του Παβόν – ενδέχεται η μπάλα να είχε περάσει τη γραμμή, αν και δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα ούτε από το ριπλέι. Τελικώς επικράτησε 6-5 στα πέναλτι, χωρίς να αστοχήσει σε κανένα. Ο Ανδράδα απέκρουσε το 6ο πέναλτι της Σεντράλ και ο κεντρικός αμυντικός Ισκιέρδος της χάρισε το τρόπαιο.
Την προσεχή Πέμπτη υποδέχεται τη βραζιλιάνικη Ατλέτικο Παραναένσε στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η πρόκρισή της στους «16» λογικά δεν απειλείται, αφού, ακόμα και να χάσει, θα πρέπει η διαφορά της ήττας της σε συνδυασμό με τη διαφορά της πιθανής νίκης της Τολίμα στη Βολιβία επί της Χόρχε Βίλστερμαν να είναι ίση ή μεγαλύτερη των 7 τερμάτων, κάτι που φαντάζει απίθανο. Όμως χρειάζεται τη νίκη για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να έχει – πιθανότατα – ευνοϊκότερη κλήρωση στα νοκ-άουτ.
Θα κάνει μερικό ροτέισον, καθώς αρκετοί βασικοί είναι επιβαρυμένοι από το Σούπερ Καπ, ενώ ακολουθεί και το ματς με την Παραναένσε. Υποχρεωτικά απ ών ο τραυματίας κεντρικός αμυντικός Γκολτς (10/0). Προφυλάσσονται ο επιθετικός Μπενεντέτο (21/5), ο αμυντικός χαφ Μαρκόνε (18/0) και ο δεξιός μπακ-χαφ ,Μπουφαρίνι (23/1), όμως θα είναι στον πάγκο για κάθε ενδεχόμενο (στο πρώτο ματς είχαν μείνει εκτός αποστολής). Οι Τέβες (26/5) και Αμπιλα (21/7) θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.
Στον πρώτο γύρο δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη μαχητική Πατρονάτο και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση. Τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα 1-1, ενώ από τα 11 βήματα έκανε το 5/5. Τώρα το έργο της είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς καλείται να αποκλείσει την Μπόκα, έχοντας μάλιστα ηττηθεί 1-2 εντός έδρας στο πρώτο ματς.
Εν τω μεταξύ την προσεχή Πέμπτη δίνει κρισιμότατη εντός έδρας αναμέτρηση με την Ουνιβερσιδάδ Κονσεπσιόν της Χιλής και της αρκεί και ο ένας βαθμός για να προκριθεί στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες (αρκεί να μην νικήσει η Σπόρτινγκ Κριστάλ την Ολίμπια Ασουνσιόν με 5 γκολ διαφορά εκτός έδρας…). Πάντως, εάν ηττηθεί, κινδυνεύει να μείνει και τελευταία στον όμιλο (εφόσον η Κριστάλ νικήσει στην Παραγουάη) και να μη συνεχίσει ούτε στο Σουνταμερικάνα.
Πέρα από τον Ουρουγουανό επιθετικό Σαντιάγκο Γκαρσία (29/8), που δεν έχει αποθεραπευτεί ακόμα, έμειναν εκτός αποστολής άλλοι επτά βασικοί, προκειμένου να προφυλαχτούν ενόψει της κρισιμότατης αναμέτρησης με την Κονσεπσιόν. Ουσιαστικά οι μόνοι «ενδεκαδάτοι» που ξεκινούν απόψε είναι ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο Ραμίρες και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Βιέρα και Καρδόνα. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Ουρουγουανός Μερεντιέλ (10/3) και ο Ραμίς (17/3).