Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΞΙΚΟ - ΗΠΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Είναι ο τελικός της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και – εφόσον χρειαστεί – η διαδικασία των πέναλτι.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 68 φορές και οι Μεξικάνοι έχουν επιβληθεί ακριβώς στις μισές (34). Οι ΗΠΑ μετρούν 19 νίκες, ενώ 15 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε φιλικό στις ΗΠΑ, όπου το Μεξικό είχε ηττηθεί 1-0. Στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 η «Ελ Τρι» είχε νικήσει 2-1 στις ΗΠΑ και είχε παραχωρήσει 1-1 σε οικείο έδαφος.
Μετά από μία μάλλον κακή εμφάνιση κατάφερε να επιβληθεί 1-0 της Αϊτής στην παράταση και να προκριθεί στον τελικό. Στην κανονική διάρκεια είχε την υπεροχή μέχρι το 80ο λεπτό χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το αουτσάιντερ έγινε ιδιαίτερα απειλητικό φτάνοντας κοντά σε μία μεγάλη έκπληξη. Τελικά γκολ δεν σημειώθηκε και έτσι ακολούθησε η παράταση, όπου πήρε τη νίκη χάρη σε ένα τυχερό πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ραούλ Χιμένες στο 93ο λεπτό.
Ο Αργεντινός τεχνικός Χεράρδο Μαρτίνο είδε το παιχνίδι από την εξέδρα αφού ήταν τιμωρημένος με μία αγωνιστική λόγω δύο κίτρινων καρτών. Στον αποψινό τελικό επιστρέφει στον πάγκο και φιλοδοξεί να κατακτήσει τον πρώτο του διεθνή τίτλο. Εγχώριους έχει ήδη επτά σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (τέσσερις στην Παραγουάη και από έναν σε Αργεντινή, Ισπανία και ΗΠΑ).
Εξακολουθεί να είναι τραυματίας ο μέσος Ερικ Γκουτιέρες (από τον αγώνα με τον Καναδά), όμως υπάρχουν κάποιες μικρές ελπίδες να μπορέσει να κάτσει στον πάγκο. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Ο Μαρτίνο αναμένεται να επιμείνει στο 4-3-3, με τον Ραούλ Χιμένες στην κορυφή της επίθεσης, ενώ σε σχέση με την ενδεκάδα του ημιτελικού προσανατολίζεται σε δύο αλλαγές. Συγκεκριμένα αναμένεται να ξεκινήσει σε θέση εξτρέμ ο Αντούνα αντί του Αλβαράδο και στη μεσαία γραμμή ο Κάρλος Ροντρίγκες αντί του Ντος Σάντος.
Κέρδισαν 3-1 την Τζαμάικα, έκλεισαν θέση στον τελικό απέναντι στο Μεξικό για πρώτη φορά μετά από το 2011 και είναι έτοιμες να διεκδικήσουν την έβδομη κούπα της ιστορίας τους. Μπήκαν φουριόζες μέσα στο γήπεδό, έπιασαν από το… λαιμό την Τζαμάικα, πέτυχαν στο 9’ το 1-0 με τον Μακ Κίνι, ενώ μέχρι το 15’ θα μπορούσαν άνετα να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων, όμως ο κίπερ Μπλέικ και το δοκάρι στάθηκαν η αφορμή για να πάνε στα αποδυτήρια με το ισχνό 1-0. Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Πούλισιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Στο 69’ ο Νίκολσον είχε μειώσει 2-1 για την Τζαμάικα.
«Οταν τους παρακολουθώ, καταλαβαίνω πως ο κόουτς Τάτα Μαρτίνο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα του Μεξικού. Η αλήθεια είναι πως όλοι στην ομάδα περιμένουμε με ανυπομονησία τον τελικό», το σχόλιο του μέσου Μπράντλεϊ. «Είναι μία εξαιρετική ομάδα με ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του. Αν δεν τους προσέξεις, μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να σου κάνουν τη ζημιά», συμπλήρωσε ο κόουτς Μπερχάλτερ.
Συμπλήρωσαν 10 διαδοχικές νίκες σε τελική φάση Γκολντ Καπ. Για τις ΗΠΑ αυτός θα είναι ο 11ος τελικός της ιστορίας τους. Εχουν φτάσει ως το τέλος της διαδρομής περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη χώρα που συμμετέχει στο θεσμό. Στα αξιοσημείωτα στατιστικά είναι πως εμφάνισαν under οι 4 από τους 6 τελικούς στους οποίους έχουν συμμετάσχει (και κατακτήσει).
Δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα απουσιών.