* Αναμέτρηση για τον 6ο όμιλο στον οποίο συμμετέχουν επίσης το Μαρόκο και ο Καναδάς.
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν στη φάση των ομίλων, ισχύουν κατά σειρά τα εξής:
1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.
* Το Βέλγιο κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια απέναντι στην Κροατία, το 2013 για τα προκριματικά Μουντιάλ (2-1) και το 2021 σε φιλικό (1-0). Και τα τρία τέρματα των «κόκκινων διαβόλων» τα πέτυχε ο Λουκάκου.
* Η Κροατία έχασε δύο αγώνες (6-2-2) κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες (2-1 από τη Γαλλία στα ημιτελικά του 1998 και 4-2 ξανά από τη Γαλλία στον τελικό 2018), αλλά ποτέ σε φάση ομίλων.
* Η ήττα με 2-0 από το Μαρόκο σταμάτησε το σερί 13 θετικών αποτελεσμάτων σε φάση ομίλων για το Βέλγιο.
* Η Κροατία απέφυγε την ήττα στα 4/5 τελευταία παιχνίδια Παγκοσμίου που δέχτηκε πρώτη γκολ (2 νίκες και 2 ισοπαλίες). Η μοναδική ήττα ήρθε από τη Γαλλία στον περασμένο τελικό.
* Το Βέλγιο έχει πετύχει μόνο 1 γκολ σε 19 τελικές προσπάθειες ως τώρα στη διοργάνωση. Ποσοστό αποτελεσματικότητας χαμηλότερο του 5%, το χαμηλότερο που είχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» από τη διοργάνωση του 1982, οπότε και εκεί «έγραψαν» 3 γκολ σε 93 τελικές (3%).
* Διαιτητής του αγώνα ο Άγγλος Άντονι Τέιλορ (μέσο όρο 3.82 κίτρινες και 0.17 κόκκινες κάρτες). Ήταν ο «άρχων» και στο Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3. Βγήκαν 4 κίτρινες, καθώς και 1 κόκκινη μετά τη λήξη, στον προπονητή Πάουλο Μπέντο της Νότιας Κορέας, για διαμαρτυρία.