Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ - ΠΟΓΚΟΝ
Facts Αγώνα
*Υπέρ της Γιαγκελόνια η παράδοση (9-6-7).
*Στα 7 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σημειώθηκε under 1,5.
*Στα 6 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους ματς το αποτέλεσμα στο ημίχρονο ήταν ισόπαλο.
*Η τελευταία φορά που η Πογκόν κέρδισε στην έδρα της Γιαγκελόνια ήταν το 2013 (3-2).
Α’ γύρος: Γιαγκελόνια – Πογκόν 2-1
Β’ γύρος: Πογκόν – Γιαγκελόνια 0-0
Είχε το μυαλό της στον τελικό του Κυπέλλου και ηττήθηκε καθαρά με 2-0 εκτός έδρας από τη Ζαγκλέμπιε, σε ματς που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ακόμη περισσότερα γκολ. Παρότι, όμως, κράτησε δυνάμεις δεν τα κατάφερε.
Αντιμετώπισε στη Βαρσοβία τη Λέχια Γκντανσκ και παρά την καλή της εμφάνιση ηττήθηκε με 1-0 στο 95’, χάνοντας ιστορική ευκαιρία. Αυτό που πλήρωσε ήταν οι χαμένες της ευκαιρίες. Τώρα, θα πρέπει να «σβήσει» τις αναμνήσεις και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, έχοντας στόχο την 4η θέση, που θα δώσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
Εκανε πολλές αλλαγές τον Ιανουάριο στο ρόστερ, πέρασε δύσκολα, βρήκε τελικά τα πατήματά της, όμως υπάρχει ο φόβος ότι αυτός ο χαμένος τελικός θα τη γυρίσει πάλι πολύ πίσω. Εντός έδρας πάντα προσπαθεί να παίζει πιο επιθετικά.
«Ηταν δύσκολο να προετοιμάσουμε ψυχολογικά την ομάδα», παραδέχθηκε ο τεχνικός Μάμροτ. «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι και για εμάς και για τους οπαδούς μας, αλλά αποτύχαμε. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Τώρα, πρέπει να παλέψουμε για την 4η θέση. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές στην ενδεκάδα», ολοκλήρωσε, λέγοντας ότι αυτές θα είναι το πολύ 3-4 στην ενδεκάδα.
Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Σέποβιτς (φορ, 6/0) και Σάβκοβιτς (μέσος, 11/1), ενώ λογικά δεν θα προλάβει ούτε ο ηγέτης Νοβικόβας (εξτρέμ, 27/8).
Το εντός έδρας παιχνίδι με τη Λεχ Πόζναν την προηγούμενη εβδομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και η αλήθεια είναι ότι ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στην ήττα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε και είχε καλά διαστήματα στα οποία πίεσε.
Στο τέλος, έμεινε στο 1-1 και ξέρει ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι κομβικό για τις ελπίδες της για την 4η θέση, που μετά την εξέλιξη του Κυπέλλου θα δώσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Παίζει πάντα επιθετικά και κάνει εκπληκτική σεζόν. Εδώ που έφτασε έχει ήδη κάνει την υπέρβαση, οπότε ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να χάσει.
«Μας περιμένει ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι με την πορεία μας και θέλουμε να συνεχίσουμε με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Είμαστε σε καλή κατάσταση και ανυπομονούμε να δείξουμε την αξία μας. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια», τόνισε ο τεχνικός Ρούνιαϊτς.
Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Μπούσκα (φορ, 22/11), ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Βαλουκιέβιτς (αμυντικός, 18/0) και Φράντσακ (φορ, 7/1).