Στο 1-1 απέναντι στη Χόφενχαϊμ δέχτηκε την ισοφάριση στο 90+4’ του live score στο στοίχημα. Νιώθει πικρία για αυτό, αλλά θα ήταν τυχερό (ως υπερβολικό) αν είχε κερδίσει. Ελάχιστα πράγματα έκανε επιθετικά, από στατική φάση σκόραρε στο 79’, στο πρώτο 45λεπτο γλίτωσε σε τρεις περιπτώσεις το γκολ. Γενικά κυρίως αμύνθηκε. Η δράση της μπροστά δεν ήταν αξιόλογη.
Η ομάδα του Τίμο Σουλτς έμεινε για τρίτο παιχνίδι αήττητη (1-2-0) στο πρωτάθλημα, έχει πλέον ρεκόρ 1-3-1 με αυτόν στην τεχνική ηγεσία και το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε σταθερή στη 16η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα παιχνίδια διαβάθμισης για την παραμονή, με περισσότερο «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τη 17η Μάιντς και σε μεγαλύτερη απόσταση πέντε βαθμών από τη 15η Ουνιόν Βερολίνου.
Από τις τελευταίες τρεις εμφανίσεις της μπορεί να κρατήσει τη δουλίτσα της αμυντικά. Δύο γκολ δέχτηκε, ένα στη Χόφενχαϊμ, ένα στη Βόλφσμπουργκ. Κουτσά στραβά βρήκε και τουλάχιστον ένα τέρμα σε κάθε αποστολή, αλλά ακόμα δεν έχω δει κάτι που να σημαίνει εξέλιξη στο δημιουργικό κομμάτι. Τη χειρότερη επιθετική επίδοση (15 γκολ ενεργητικό) έχει στην κατηγορία.
Η ελπίδα της είναι ότι η αμυντική βελτίωση μπορεί να αποτελέσει βάση επιβίωσης. Με τον Στέφαν Μπάουμγκαρτ προπονητή κέρδιζε κατά μέσο όρο 0,64 βαθμούς ανά παιχνίδι στο τρέχον πρωτάθλημα.
Με τον Τίμο Σουλτς μαζεύει 1,2 βαθμούς. Το σύνθημα είναι «το μηδέν πρέπει να διατηρηθεί», η τακτική προσέγγιση είναι προσεκτική, ουδέν θυμίζει το ενθουσιώδες, επιθετικό, αλλά στην τρέχουσα σεζόν μη πετυχημένο στιλ του Μπάουμγκαρτ.
Δεν ξέρω αν ο νέος δρόμος θα φανεί αρκετός για την παραμονή στο τέλος, αλλά αυτός είναι. Και αυτός θα είναι. Οι ποδοσφαιριστές κέρδισαν λίγη αυτοπεποίθηση, αν καταφέρουν να γίνουν και πιο δημιουργικοί/παραγωγικοί, τέλεια. Για την ώρα ωστόσο, δεν το κατορθώνουν. Τα τελευταία τρία γκολ τους τα έχουν σημειώσει από εκτελέσεις φάουλ.