ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Ο 1ος του κάθε οµίλου και ο καλύτερος δεύτερος προκρίνονται στην τελική φάση. Οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι θα διαµορφώσουν 4 ζευγάρια. Οι νικητές τους θα συµπληρώσουν τους 16 της τελικής φάσης µαζί µε τις διοργανώτριες, Ρουμανία και Γεωργία.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Ο 1ος του κάθε οµίλου και ο καλύτερος δεύτερος προκρίνονται στην τελική φάση. Οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι θα διαµορφώσουν 4 ζευγάρια. Οι νικητές τους θα συµπληρώσουν τους 16 της τελικής φάσης µαζί µε τις διοργανώτριες, Ρουμανία και Γεωργία.
Παίζοντας… ξύλο (ενδεικτικό ότι δέχτηκε 7 κίτρινες) στο Βέλγιο, αυτό που κατάφερε ήταν μια ανταγωνιστική παρουσία και μια… τιμητική ήττα (0-2) και αυτήν μάλιστα να προκύπτει με 2 πέναλτι (τα οποία δεν αμφισβητήθηκαν).
Τρεις μετράει ως τώρα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, όλες εντός προγράμματος (άλλες δύο εντός έδρας από Βέλγιο και Δανία), σε όλες το πάλεψε, αλλά κατά πως φαίνεται… τόσο μπορεί.
Δεν θα διεκδικήσει κάτι περισσότερο, αυτό είναι ξεκάθαρο, είναι επίσης εμφανές όμως ότι δεν θέλει να έχει διακοσμητικό ρόλο στον όμιλο γι’ αυτό κυνηγάει ό,τι και όσα περισσότερα μπορεί.
«Το Βέλγιο είναι σε άλλο επίπεδο από εμάς. Η Τουρκία είναι κοντά, αλλά και πιο κοντά σε εμάς. Η δική μας προσπάθεια είναι να πλησιάσουμε όσο μπορούμε στο επίπεδο αυτών των ομάδων, παίζοντας απέναντί τους», το σχόλιο εν όψει της φιλοξενίας της Τουρκίας του κόουτς Νουρνταουλέτοβ.
Σε επίπεδο αποστολής, οι γηπεδούχοι (επιστρέφουν στο χιονισμένο Καραγκαντί μετά από 14 χρόνια) δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο. Αρκετοί οι διεθνείς που προέρχονται από την πρωτοπόρο του εγχώριου πρωταθλήματος Αστάνα, μόνος εκτός συνόρων ο φορ Σβίρεβ, ο οποίος αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος (Καϊράτ Μόσχας).
Δεν έχει ξεκινήσει καλά. Ενας βαθμός κόντρα σε Σκωτία (1-1) και Βέλγιο 0-3) από τα ματς του Σεπτεμβρίου, μάλλον δείχνει και το ότι και σε αυτήν την προκριματική φάση, το ταβάνι της δεν είναι ψηλό. Η έστω, δεν είναι τέτοιο ώστε να διεκδικήσει μια πολυπόθητη τα (πολλά) τελευταία χρόνια, πρόκριση.
Η αλήθεια όμως είναι πως οι Τούρκοι το έχουν δει αλλιώς τα τελευταία χρόνια ως προς την λογική του φυτωριακού ποδοσφαιρικού τους συστήματος. Δεν ψάχνονται/επιδιώκουν τόσο πολύ τις επιτυχίες, όσο την μεγαλύτερη δυνατή εξέλιξη και προώθηση των νεαρών διεθνών τους, σε μια συνολικά ανανεωτική τάση που επικρατεί (και λόγω της αθρόας πλέον «εξαγωγής» ποδοσφαιριστών από το τουρκικό πρωτάθλημα).
Κάτι που «διαφημίζουν» κιόλας όλοι οι αρμόδιοι των «μικρών» εθνικών ομάδων με τον κόουτς των ελπίδων, Καφκάς να μην αποτελεί εξαίρεση: «Εχουμε μπει σε μια νέα διαδικασία, με μια νέα γενιά. Θα χρειαστεί χρόνος να αξιολογήσουμε και να δούμε τις δυνατότητες της ομάδας. Ταλέντο υπάρχει, σίγουρα μπορεί να φέρει και αποτελέσματα», το χαρακτηριστικό του σχόλιο.
Χαρακτηριστικό πως στην αποστολή υπάρχουν 8 ποδοσφαιριστές που έχουν σταθερό χρόνο συμμετοχές σε ομάδες της Super Lig. Οι «λεγεωνάριοι» είναι ο Εζκατσάρ (βασικός στόπερ στην βελγική Λόιβεν), ο 18χρονος μόλις Μπεγιάζ (χαφ, με ήδη 2 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Στουτγάρδης), o 19χρονος Ακμάν (φορ, βασικός στην ολλανδική Ναϊμέγκεν) και ο Τσουκούρ (φορ στην u23 της Ντονκάστερ).
Από την Παρασκευή βρίσκονται στο Καζακστάν οι φιλοξενούμενοι, κίνηση μάλλον απαραίτητη λόγω τόσο των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση έντονη ως και νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, άγνωστο αν χιονίζει και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού) όσο και αυτών του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος είναι με συνθετικό χλοοτάπητα.
Μόνη απουσία των φιλοξενούμενων ο τραυματίας χαφ Ακγκιούν (Ντεμίρσπορ).
11.12.24|10:30
10.12.24|19:00