Αποχώρησε ηττημένη με 1-0 από το Ντόρτμουντ στην προηγούμενη αγωνιστική. Επαιξε εναντίον της μπάλας, όχι όμως, παθητικά. Αναζήτησε και βρήκε ευκαιρίες τις οποίες όμως, δεν αξιοποίησε. Αμυντικά δεν απέφυγε τα προβλήματα, συνολικά αντιμετώπισε περισσότερες απειλές απ’ όσες προκάλεσε, και σε τελική ανάλυση την διάφορά την έκανε η ευστοχία.
Την περασμένη Πέμπτη η Γκλάντμπαχ ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με 1-1 με τη Ρόμα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Σε πρώτο 45λεπτο που θύμιζε φιλικό απέτυχε να βρει ακρίβεια σε τρεις ευκαιρίες, δέχτηκε γκολ από στατική φάση, πρακτικά κατάφερε να χάνει στο τέλος αυτού. Στο δεύτερο 45λεπτο είχε ανούσια πρωτοβουλία, άσχημη ανάπτυξη, γλίτωσε δεύτερο γκολ στο 90′, δεν ισοφάρισε σε ευκαιρία στο 90+1′ και από ανύπαρκτο πέναλτι ισοφάρισε στο 90+5′.
Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης από τον όμιλο, αλλά και το τρίτο παιχνίδι της σε αυτό ήταν έως απογοητευτικό. Δεν υπάρχει ένας χαφ με ικανότητα να κρατήσει την μπάλα και να περάσει σωστά την μπάλα στους επιθετικούς σε αυτές τις εμφανίσεις της. Σε όλες είχε αντιπάλους που έπαιξαν οργανωμένα και προσεκτικά, σε όλες δεν έπεισε με την δημιουργία της.
Η εικόνα της στο πρωτάθλημα παραμένει αρκετά πιο πειστική σε σχέση με το Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα της είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσει σε ευκαιρίες. Το στατιστικό δεδομένο βέβαια, στο πρωτάθλημα είναι πως όλες οι νίκες των «πουλαριών» έχουν επιτευχθεί απέναντι σε ομάδες που ήταν από την ενδέκατη θέση και κάτω όταν τις αντιμετώπισαν. Με τις πιο… υψηλές το ρεκόρ της είναι 0-1-2.
Απολογιστικά, σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια (Αουγκσμπουργκ, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Λειψία, Σάλκε) παίρνει βαθμό το πολύ στην βάση δημιουργικά με εξαίρεση το σόου απέναντι στην Αουγκσμπουργκ και οι κλειστές άμυνες την έχουν δυσκολέψει. Διατηρεί ωστόσο, ρυθμό για 90 λεπτά και στην τελική ευθεία των παιχνιδιών της είναι πιο εύκολο να απειλήσει. Αμυντικά δέχεται απειλές, λίγες ή πολλές, ανάλογα με την ισχύ και ποιότητα της εκάστοτε αντιπάλου.