Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

19.01.21|14:45

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα πληρώνεται με... Bitcoin!

πρώην-παίκτης-του-αποελ-έγινε-ο-πρώτος-157503

Στα περισσότερα βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οι συναλλαγές δεν γίνονται με φυσικά χρήματα, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται ο όρος «μονάδες». Τα κρυπτονομίσματα είναι ότι πιο κοντινό σε αυτήν την πραγματικότητα έχουμε στον κόσμο μας και το δημοφιλέστερο ανάμεσά τους είναι το Bitcoin. Ο Νταβίντ Μπαράλ, πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του οποίου το συμβόλαιο θα πληρώνεται εξ ολοκλήρου με Bitcoin.

 

 

Ο 37χρονος Μπαράλ, που ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης, ποτέ δεν έκανε την καριέρα που ίσως περίμενε, όμως στο εξής θα έχει να περηφανεύεται ότι άνοιξε ένα νέο δρόμο στο ποδόσφαιρο, ως ο πρώτος παίκτης που πληρώθηκε σε κρυπτονόμισμα. Η Ιντερ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτησή του επιθετικού, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σανταντέρ, καθώς και τη συμφωνία για πληρωμή του μπόνους υπογραφής και των μισθών του σε Bitcoin.

O Μπαράλ, πρωταθλητής Κύπρου το 2017 με τον ΑΠΟΕΛ, θα παίζει λοιπόν στο εξής στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, με την Ιντερ Μαδρίτης. Μετά από 8 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, η ομάδα (που έχει ως συνιδιοκτήτες τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, Τιμπό Κουρτουά, και τον φορ της Μπέτις, Μπόρχα Ιγκλέσιας) είναι στην πέμπτη θέση του ομίλου της, ένα βαθμό πίσω από τη Β’ ομάδα της Ρεάλ, με την οποία ο Μπαράλ αγωνίστηκε τρία χρόνια, πριν κάνει καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με Λεβάντε, Σπόρτινγκ Χιχόν και Γρανάδα.

Τι είναι το Bitcoin

Πολύ απλά μιλώντας, το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα, μία ψηφιακή μορφή χρημάτων, που δεν τυπώνεται από κεντρικές τράπεζες και δεν χρειάζεται μεσάζοντες. Διαφέρει πολύ από τα παραδοσιακά νομίσματα, καθώς δεν ανταλλάσσεται στα χρηματιστήρια και όλοι οι έλεγχοι για τις συναλλαγές γίνεται μέσω αλλεπάλληλων αντιγραφών ενός πρωτοκόλλου (ένα ηλεκτρονικό τεφτέρι θα λέγαμε λαϊκά), στους υπολογιστές των ίδιων των χρηστών.

 

 

 

Στην ουσία είναι χρήμα, απλώς όχι με τον τρόπο που το έχουμε συνήθως στο μυαλό μας. Θυμίζει πολύ τις μετοχές (χωρίς ωστόσο να δίνει μερίσματα), ενώ οι τιμές του είναι εξαιρετικά ασταθείς. Η σημερινή τιμή του είναι ιδιαίτερα υψηλή, πάνω από 30.000 ευρώ (έχει φτάσει ως και τα 33.000 ευρώ) ανά ένα Bitcoin, ενώ πριν από μόλις τρεις βδομάδες ήταν στα 22.000 ευρώ.

To Bitcoin έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ήδη αρκετές στοιχηματικές του εξωτερικού δέχονται πληρωμές σε Bitcoin, κάτι που ίσως σύντομα δούμε και στην Ελλάδα.

Αθλητές που πληρώνονται με Bitcoin

Ο Μπαράλ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα πληρώνεται εξ ολοκλήρου με Bitcoin, καθώς η Criptan, o νέος χορηγός της Ιντερ Μαδρίτης, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανταλλαγής Bitcoin. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος αθλητής που έχει πληρωθεί σε κρυπτονόμισμα μέρος των απολαβών του.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι του Ράσελ Οκουνγκ, παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Η θέση του αριστερού offensive tackle δεν είναι η πιο «εμπορική», αφού δουλειά του είναι όχι να σκοράρει αλλά να μπλοκάρει τους αμυντικούς που προσπαθούν να φτάσουν τον κουόρτερμπακ, αλλά είναι μία από τις πιο καλοπληρωμένες στο NFL (συγκεκριμένα η πιο καλοπληρωμένη από τις θέσεις που δεν πιάνουν μπάλα). Και στη θέση του είναι από τους καλύτερους, με δύο επιλογές σε Pro Bowl (το αντίστοιχο All-Star Game) και ένα δαχτυλίδι από Super Bowl. O ετήσιος μισθός του φτάνει τα 13,5 εκατομμύρια δολάρια, τα μισά εκ των οποίων πληρώνονται σε Bitcoin.

 

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip