Τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος διαθέτει η Τούρκου. Διεκόπη το αήττητο σερί των 6 αγώνων της Βάασα.

ΤΟΥΡΚΟΥ – ΒΑΑΣΑ (18:30)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 1062
Γήπεδο: ΒΕΡΙΤΑΣ (10.000)
Αποδόσεις: 330 ΧΛΜ.
Απόσταση: 2.69 – 3.15 – 2.73
 
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΤΟΥΡΚΟΥ - ΒΑΑΣΑ  0-1
Β’ ΓΥΡΟΣ: ΒΑΑΣΑ - ΤΟΥΡΚΟΥ  0-2
 
ΤΟΥΡΚΟΥ:
Ρεπορτάζ: Εχασε 3-0 στο Εσποο από τη Χόνκα (2-0 ημίχρονο). Πρώτη συμμετοχή για τον Εσθονό επιθετικό Αλμπερτ Πρόσα, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στη μαλτέζικη Βαλέτα, αλλά και τον Σέρβο αμυντικό Ζέλικο Σάβιτς (3 συμ. στη Χόνκα). Νέα προσθήκη αυτή του Κεντροαφρικανού Στέρλινγκ Γιατέκε.
 
Εχει τις λιγότερες νίκες στο πρωτάθλημα (3 σε 23 ματς), αλλά και τη χειρότερη επίδοση στην επίθεση.
 
Αγωνιστικά νέα: Εκτός είναι οι Γιούρι Κίνουνεν (αμυντικός, 19 συμ.) και Τόμας Χράντετσκι (αμυντικός, καμία συμ.). Ετοιμος είναι ο Μίκα Ααριταλο (επιθετικός, 19/5) που είχε ένα πρόβλημα στη μέση.
 
 
ΒΑΑΣΑ:
Ρεπορτάζ: Δεν ήταν χειρότερη από τη Σέιναγιοεν, η οποία είχε και δοκάρι, όμως δεν έκανε κάποια φάση ώστε να ειπωθεί ότι έφτασε κοντά στο γκολ. Εχασε έτσι 0-2 και διεκόπη το σερί των 6 αγωνιστικών χωρίς ήττα. «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Στο ποδόσφαιρο όμως συμβαίνει μερικές φορές να είσαι καλύτερος σε μία περίοδο και να σκοράρει ο αντίπαλος», δήλωσε απογοητευμένος ο Πέτρι Βούορινεν. «Υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια», πρόσθεσε ο 45χρονος προπονητής που με αυτό το αποτέλεσμα είδε την ομάδα του να πηγαίνει από τρίτη, έκτη.
 
Αγωνιστικά νέα: Χωρίς προβλήματα.
 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τούρκου έχει τη χειρότερη επίθεση. Οι 8 από τις 9 τελευταίες συναντήσεις της με τη Βάασα συνοδεύτηκαν από No Goal. Ομοίως τα 7 από τα 10 πιο πρόσφατα εκτός της «Βέπσου».
 
Σάββας Σπανούδης