*Παράδοση: 21-3-3 εντός, 30-10-15 συνολικά. Την τελευταία δεκαετία η Σπάρτα στην έδρα της έχει συντριπτική παράδοση επί της Σλόβαν με 9 νίκες και μόλις μία ήττα και τέρματα 21-8 υπέρ της.
A’ Γύρος: Σλόβαν Λίμπερετς – Σπάρτα Πράγας 3-1
*Παράδοση: 21-3-3 εντός, 30-10-15 συνολικά. Την τελευταία δεκαετία η Σπάρτα στην έδρα της έχει συντριπτική παράδοση επί της Σλόβαν με 9 νίκες και μόλις μία ήττα και τέρματα 21-8 υπέρ της.
A’ Γύρος: Σλόβαν Λίμπερετς – Σπάρτα Πράγας 3-1
H πιο μεγάλη ομάδα της Τσεχίας σε τίτλους βρίσκεται μακριά από τα τρόπαια εδώ και έξι χρόνια, όταν τη σεζόν 2013-2014 πήρε το νταμπλ. Ξεκίνησε καλά τη χρονιά αλλά η κακή εκτός έδρας συγκομιδή της και η αδυναμία της στα ντέρμπι την έχει αφήσει στο -21 από την κορυφή. Στόχος της είναι να παλέψει για την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πιο ρεαλιστικό είναι να προσπαθήσει να βγει 3η. Είναι ακόμη μέσα στο Κύπελλο και έχει την ευκαιρία να διακριθεί και εκεί αλλά και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Εθεσε τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά στην Μαρμπέγια (Ισπανία). Συνολικά στην προετοιμασία της έπαιξε με Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε (1-0), Γιχλάβα (5-0), Ούστι ναντ Λάμπεμ (1-0), Μαρμπέγια (1-2), Μπόντο Γκλιμτ (1-2) και Μάλμε (0-2). Το τελευταίο ήταν και το πιο δυνατό τεστ της και έδειξε πως χρειάζεται δουλειά. Στα φιλικά ο κόουτς Γίλεκ δοκίμασε κυρίως το 4-2-3-1.
Μεταγραφικά δεν κινήθηκε ιδιαίτερα. Πήρε με μεταγραφή το νεαρό Χούσεκ (στόπερ) από τη Λέστερ, απέκτησε τον Σούτσεκ (νεαρός μέσος) από την Οπάβα αλλά της τον άφησε δανεικό και ανέβασε στην πρώτη ομάδα τον ταλαντούχο 16χρονο, Ανταμ Κάραμπετς (δεκάρι). Από την Σπάρτα αποχώρησαν οι αναπληρωματικοί Πούλκραμ (φορ), Ζάχουστελ (δ.μπακ) και Γιούλις (φορ), όλοι τους δανεικοί.
Θέμα προέκυψε με τον Χάσεκ που αρνήθηκε να ταξιδέψει με την ομάδα για την Ισπανία επειδή θέλει να πάρει μεταγραφή και τέθηκε εκτός ομάδας, για την ακρίβεια τον υποβίβασαν στην δεύτερη ομάδα για πειθαρχικό παράπτωμα καθώς ο Χάσεκ κατηγορείται για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Τραυματίες οι Μπεν Χαΐμ (εξτρέμ), Κάντλετς (φορ), Κάγια (στόπερ, 10/2) και Πάνακ (μέσος).
Σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο αλλάζει μεγάλο κομμάτι του ρόστερ της αλλά πλέον έχει συνηθίσει. Είναι μία από τις ομάδες που παλεύει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και το ίδιο θα επιδιώξει και φέτος. Ξεκίνησε τραγικά τη χρονιά με τέσσερις διαδοχικές ήττες, στη συνέχεια όμως ισορρόπησε με τις εμφανίσεις αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Στηρίζεται κυρίως στην έδρα της και στο νεανικό της σύνολο.
Προετοιμάστηκε από τις 29.1 έως τις 8.2 στην Αττάλεια (Τουρκία). Επαιξε φιλικά με Ταμπόρ (7-2), Χρούντιμ (5-2), Παρντούμπιτσε (1-0), Ντιναμό Μόσχας (0-2), Ντέσνα (ουκρανική, 2-1), και Σκεντίγια (0-1). Ο κόουτς Χόφτιχ δοκίμασε το 4-4-1-1 αλλά και το 4-2-3-1 στα φιλικά.
Αποδυναμωμένη βγήκε από το μεταγραφικό παζάρι. Εχασε τους βασικούς Ποτόσνι (εξτρέμ-φορ, 19/9, μεταγραφή στη Μπάνικ), Μούσα (φορ, 17/7, που επέστρεψε στην Σλάβια) και Οσκαρ (μέσος, τον είχε κρατήσει δανεικό από την Σλάβια για έξι μήνες). Επίσης έφυγε με μεταγραφή στην Οπάβα ο αναπληρωματικός Τζιόρτζιτς (δ.χαφ). Ποσοτικά αναπλήρωσε αυτούς που έφυγαν αλλά όχι και ποιοτικά. Απέκτησε τους Χρομάντα (αμ.χαφ, δανεικός από Σλάβια), Ρόντιτς (φορ, μεταγραφή από Σλάβια) και οι Σουκίσα (φορ), Ούλμπριχ (δεκάρι) επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους. Επίσης, ο Μιχάλ (αμ.χαφ, νεαρός) ανέβηκε από την Λίμπερετς Β στην πρώτη ομάδα.
Αμφίβολος ο Αλιμπέκοφ (αμ.χαφ, 5/0).
14.12.24|10:00