Η Ουλσάν είναι η ομάδα που έχει «ευνοηθεί» περισσότερο από κάθε άλλη από την χρήση του «VAR» στη διοργάνωση. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε από τον προημιτελικό και ύστερα. Οι «τίγρεις» λοιπόν βοηθήθηκαν τόσο στην κόντρα τους με την Γκουοάν στα προημιτελικά, όσο και σε αυτή με την Κόμπε στον ημιτελικό της περιφέρειας.
Κόντρα στους Ιάπωνες οι Νοτιοκορεάτες βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ στο 52’. Παρότι ο αντίπαλος αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες, η Ουλσάν δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της κι ως συνήθως κυριεύθηκε από το άγχος. Στο 75’ ο Σασάκι έκανε το 2-0 για την Κόμπε. Το γκολ ωστόσο μετά από πολύ “μελέτη” ακυρώθηκε μέσω του VAR. Από την άλλη κανονικά μέτρησε στο 81’ αυτό του Γιόνσεν, το οποίο προηγουμένως είχε ακυρωθεί από τον βοηθό ως οφσάιντ. Δύο φάσεις κλειδιά στο φινάλε, όπου το VAR τη βοήθησε να πάει την κόντρα στην παράταση (1-1). Εκεί η Ουλσάν κυριάρχησε, εκμεταλλευόμενη την κούραση του αντιπάλου. Το «χρυσό» γκολ της νίκης ήρθε από τον Νεγκάο με πέναλτι, στο 119΄του παιχνιδιού (2-1).
Το ζητούμενο για τις «τίγρεις» είναι να διατηρήσουν τα υψηλά αγωνιστικά στάνταρντ που παρουσίασαν νωρίτερα στο τουρνουά και να μην καταρρεύσουν –όπως συνέβη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο- από την πίεση της κρισιμότητας ενός μεγάλου παιχνιδιού.