* Ρεβάνς για τα πλέι οφ των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δε λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά.
* Η Μίντιλαντ αποκλείστηκε στις 6 από τις 7 προηγούμενες περιπτώσεις που έπαιξε σε νοκ άουτ φάση στην Ευρώπη. Μοναδική πρόκριση τη σεζόν 2002-2003 κόντρα στη ΝΚ Βαραζντίν.
* Η Μίντιλαντ δεν έχει κερδίσει σε δεύτερο αγώνα νοκ άουτ φάσης (0-1-6).
* Η Σπόρτινγκ παραμένει αήττητη στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της κόντρα στη Μίντιλαντ, οι δύο νίκες ήταν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2001-2002 και μία ισοπαλία στο Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. στο πρώτο ματς).
* Η πορτογαλική ομάδα έχει κερδίσει μόλις ένα από τα 18 εκτός έδρας παιχνίδια της σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το 3-1 με την Αστάνα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ τον Φεβρουάριο του 2018. Μετράει ακόμη 8 ισοπαλίες και 9 ήττες.
Α’ Ματς: Σπόρτινγκ – Μίντιλαντ 1-1
Δεν αρκεί η εδαφική υπεροχή και η κατοχή της μπάλας, η αποτελεσματικότητα είναι βασικός παράγοντας για τη νίκη. Η Σπόρτινγκ πίεζε και είχε τη συντριπτική κατοχή (72-28), είχε δοκάρι στο β’ μέρος, η Μίντιλαντ όμως έφυγε με το 1-1 και όπως εξελίχθηκε το ματς, θα μπορούσε και το διπλό. Σε μία αντεπίθεση στο 77’ οι Δανοί πήραν προβάδισμα με τον νεοαποκτηθέντα Εμάμ Ασούρ. Κι ενώ έδειχναν πως θα έφευγαν νικητές από τη Λισσαβώνα, μια ολιγωρία στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν στο 90+4’ με τον Σεμπάστιαν Κόατες.
Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία).