* Συνολική παράδοση (από 2011-2019): 1-0-0
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ - ΣΑΠΟΡΟ
Facts Αγώνα
ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ
Ρεπορτάζ
Η επιστροφή στα σαλόνια ύστερα από 13 σεζόν, συνοδεύτηκε από βαθμό (1-1) στο Κόμπε. Ηρωας ο κίπερ της σε μία συνάντηση στην οποία κινδύνεψε σημαντικά μετά το γκολ που σημείωσε (0-1, 24′). Σε παθητικό ρόλο στο υπόλοιπο 90λεπτο, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη γηπεδούχο και προσπάθησε να αμυνθεί με όσες δυνάμεις είχε. Το γηρασμένο ρόστερ φάνηκε να την επηρεάζει από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση (22/2), κάτι που θα την «κυνηγήσει» και κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Εμεινε από δυνάμεις στα 2/3 του αγώνα και αυτό έφερε την ισοφάριση στα μέσα της επανάληψης (74′) σε μία φάση στην οποία η άμυνά της απλώς… κοίταζε τους παίκτες της Βίσσελ. Νωρίτερα (66′) είχε σπαταλήσει τεράστια ευκαιρία για να «καθαρίσει» την αναμέτρηση και αφού δέχθηκε γκολ, λίγο έλειψε να μην πάρει ούτε τον βαθμό. Γλίτωσε τα χειρότερα στο 82ο λεπτό.
Παρέμειναν οι βασικοί συντελεστές της περσινής επιτυχίας. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι Λατζάμπ (πρώτος σκόρερ πέρυσι, 36/18), Σουνσούκε Νακαμούρα (10/1, επιτελικός, 41 ετών) και Ματσούι (χαφ, 24/2, 38 ετών). Αξίζει να αναφερθούμε και στον ηγέτη της, Καζουγιόσι Μιούρα ή όπως είναι γνωστός στην Ιαπωνία «King Kazu» που έκλεισε τα 52 έτη του και οδεύει προς τη 14η σεζόν με τα χρώματά της! Σήμερα πάντως δεν θα είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού.
Ολοκλήρωσε μεγάλη έκπληξη την περασμένη σεζόν, αφού δεν συγκαταλέγονταν στα φαβορί για άνοδο. Σοβαρή στο δεύτερο μισό της σεζόν (15-5-1 επιμέρους ρεκόρ στον β’ γύρο), βρήκε τη χρυσή τομή μεταξύ άμυνας και επίθεσης (66-40 γκολ) και τερμάτισε πέντε βαθμούς πάνω από την 3η Ομίγια. Με τον κόουτς Σιμοτάιρα στον πάγκο (πρώην Κασίβα) εξασφάλισε την άνοδο, όμως το ρόστερ της παρά την προσπάθεια ανανέωσης, «χάνει» σε φρεσκάδα.
Αγωνιστικά νέα
Μοναδική απουσία εκείνη του βετεράνου Καζουγιόσι Μιούρα (52 ετών).
ΣΑΠΟΡΟ
Ρεπορτάζ
«Πικρό» ποδαρικό για το σύνολο του Πέτροβιτς, με άμυνα για… κλάματα και συντριβή από την Κασίβα (4-2). Σοβαρά τα ανασταλτικά κενά που εμφάνισε, κάτι που περιμένουμε να συμβαίνει συχνά φέτος, αφού τα δίνει όλα μπροστά. Αυτό τουλάχιστον έχει παρατηρηθεί από όταν ανέλαβε τα ηνία της ο Μιχαΐλο Πέτροβιτς, γνωστός για την επιθετικογενή τακτική που υιοθετεί σε κάθε ομάδα που προπονεί.
Δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του «Σάνκιο Φρόντιερ» στην πρεμιέρα, αφήνοντας την επιθετική γραμμή της Κασίβα να κάνει ότι ήθελε στην άμυνά της. Σημαντικό πρόβλημα στις πλευρές της αμυντικής τετράδας της, με τον κίπερ Γκου να κάνει, επίσης, σοβαρότατα λάθη. Ετσι, η αντίπαλος έφτασε σε τέσσερα γκολ σε 65 λεπτά, εκμεταλλευόμενη δύο «καυτά» για την ίδια δεκάλεπτα. Η Σαπόρο προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε σε δύο τέρματα χάρη σε δημιουργίες του «μαέστρου» Σονγκράσιν (68′, 76′), όμως μετά την κλασικότατη χαμένη ευκαιρία της στο 77ο λεπτό, δεν διεκδίκησε κάτι περισσότερο.
Πέρυσι, διατηρούσε μία από τις πιο παραγωγικές επιθετικές γραμμές (54 γκολ σε 34 ματς) και αυτό μέτρησε, παρότι δεν μεταφράστηκε σε καλή θέση στο πρωτάθλημα. Εφτασε, πάντως, μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια των δύο περασμένων χρόνων, Καβασάκι. Δεν έχασε κανένα από το βασικά της όπλα και αυτό ενδέχεται να τη βοηθήσει να καταφέρει κάτι περισσότερο τη φετινή σεζόν.
Αγωνιστικά νέα
Δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού ο αναπληρωματικός κίπερ Αβάκα. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει λογικά ο νεοφερμένος Ταΐλανδός κίπερ Θαμσατσανάν, αφού ο Νοτιοκορεάτης Σουνγκ Γκου επέστρεψε στη γενέτειρά του για λογαριασμού της Νταεγκού. Ετοιμος μετά από καιρό ο χαφ Κομάι.