Μετά τη φοβερή και τρομερή περυσινή της πορεία (3η σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ, Ιντερ και Σαχτάρ, συνέχισε στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε μόλις στα πέναλτι από την Μπράγκα), υπάρχουν απαιτήσεις. Τις ικανοποίησε με την πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Βοσνίας Ζρίνσκι, χωρίς όμως να είναι πειστική στις εμφανίσεις της (0-0 στη Βοσνία σε παιχνίδι φοβερά «κλειστό», 1-0 στη ρεβάνς του Τίρασπολ, σε παιχνίδι ροντέο).
Εν πολλοίς δικαιολογημένο και εξηγήσιμο. Οι μόνιμοι πρωταθλητές Μολδαβίας (έχουν χάσει μόνο 2 πρωταθλήματα στον 21ο αιώνα) έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με την περυσινή τους ομάδα. Γνωστό πως ο Ουκρανός τεχνικός, Γιούρι Βέρνιντουμπ, επέστρεψε στην πατρίδα του προκειμένου να πολεμήσει μετά τη ρωσική εισβολή. Τη σεζόν την ολοκλήρωσε ο βοηθός του, Ντμίτρο Κάρα-Μουσταφά, αλλά και αυτός αποχώρησε στις αρχές Ιουνίου, μετακομίζοντας και πάλι στο πλευρό του Βέρντιντουμπ, ο οποίος ανέλαβε την Κρίβμπας.
Διάδοχός τους, ο Κροάτης Στιέπαν Τόμας. Μπαρουτοκαπνισμένος μεν, χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο ή επιτυχημένο στην προπονητική του σταδιοδρομία. Σίγουρα θετικό ότι ξεκίνησε με το δεξί (2 φιλικά στην προετοιμασία της έδωσε η Σέριφ και στα δύο επικράτησε με 4-1 των Μπάλτι και Μιλσάμι στα τέλη Ιουνίου, το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 31/7), ειδικά συνυπολογίζοντας τις αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ.
Χαρακτηριστικό ότι αποχώρησαν μισή ενδεκάδα εν δυνάμει (και όχι μόνο) βασικών, ο εξτρέμ Τραορέ, ο αρχηγός/στόπερ Ντουλάντο, ο δικός μας Αθανασιάδης (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την ΑΕΚ), ο γνωστός μας από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα Μπρούνο, ο σκόρερ της φοβερής περυσινής νίκης στο «Μπερναμπέου», ο Λουξεμβούργιος μεσοεπιθετικός Τιλ.
Μισή ντουζίνα οι προσθήκες ως τώρα – οι Νιγηριανοί επιθετικοί Ακάνμπι (από Κοτσαέλισπορ), Ατιεμγουέν (από Ντιναμό Ζάγκρεμπ), ο ακραίος χαφ Αμπρί (από Σοσό), ο εξτρέμ Ουαταρά (από Βαλενσιέν), ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Χερόν (από Γκοϊάς) και ο Γκανέζος χαφ Σαλίφ – ξεκάθαρο πάντως πως τα κενά στο τέρμα και στην καρδιά της άμυνας, ακόμη, δεν έχουν καλυφθεί.