Υποδέχτηκε τη Λειψία και ηττήθηκε από αυτή με 1-3. Καλύτερη ως το 25’, σκόραρε στην τρίτη ευκαιρία της, δεν κατάφερε να «τελειώσει» με δεύτερο τέρμα τη συνάντηση από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο 45λεπτο η αναμέτρηση κύλησε σε λεπτή ισορροπία δίχως ευκαιρίες. Από αντεπίθεση στο 65’ δέχτηκε το 1-1 και έχασε κάθε έννοια ρυθμού και οργάνωσης. Από δύο πέναλτι δέχτηκε τα επόμενα τέρματα.
Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχασε το μικρό νικηφόρο σερί τριών παιχνιδιών που απολάμβανε στο πρωτάθλημα και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.
Το κατάφερε και αυτό. Μετά το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ απέτυχε και στο πρωτάθλημα. Ναι, μαθηματικά έχει ελπίδες για αυτό αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Χρειάζεται να κερδίσει στην Κολωνία και να ηττηθεί η Ντόρτμουντ από τη Μάιντς ώστε να το κατακτήσει.
Ακόμα και στατιστικά μοιάζει δύσκολο να συμβεί αυτό. Στις τελευταίες 22 σεζόν η πρωτοπόρος μετά την 33η αγωνιστική πήρε και τον τίτλο. Από τη σεζόν 1999-2000 έχει να συμβεί τέτοια ανατροπή όταν η Ούντερχαχινγκ κέρδισε τη Λέβερκουζεν και η Μπάγερν «έκλεψε» την πρώτη θέση.
Ουσιαστικά περιμένει το τέλος του πρωταθλήματος και τη γενική συνέλευση που αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στα διοικητικά πόστα. Και ο εκτελεστικός διευθυντής Όλιβερ Καν (το όνομα του Γιάν-Κρίστιαν Ντρέεζεν έχει ήδη ακουστεί για το πόστο) και ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Μείον το ταμείο στο μεταγραφικό πάρε δώσε, απόλυτη αγωνιστική αποτυχία, απώλεια του βαυαρικού DNA με αγωνιστική κατάρρευση όποτε ένα παιχνίδι στραβώνει, οκτώ παιχνίδια όπου προηγήθηκε αλλά δεν νίκησε, έλλειψη ποδοσφαιριστών που θα βγουν μπροστά στα δύσκολα, αντικατάσταση προπονητή που έκανε τα πράγματα καθαρά χειρότερα σε σχέση με όσα ίσχυαν.
Τι να λέμε παραπάνω; Από το 2007 είχε να χάσει εντός έδρας παιχνίδι όπου προηγούνταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (1-2 από το Αμβούργο τότε).
Από τη στιγμή που άλλαξε προπονητή έχει ρεκόρ 5-3-4 στα επίσημα παιχνίδια της (είχε κάνει τρεις ήττες σε 37 επίσημα παιχνίδια επί Νάγκελζμαν) και στα τελευταία δέκα μπόρεσε να σκοράρει άνω της μίας φοράς μόνο απέναντι στη Σάλκε, στη Βέρντερ Βρέμης και στη Χέρτα. Η γενιά των Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ και Γκνάμπρι αποδεικνύεται γενικά χρυσής μετριότητας.
«Έχουμε τόσα πολλά θέματα που δεν ξέρει κανείς από πού πρέπει να αρχίσει», έλεγε ο Τόμας Τούχελ μετά την ήττα από τη Λειψία.