Υποδέχτηκε την Ντόρτμουντ και ηττήθηκε από αυτή με 2-1 την περασμένη αγωνιστική. Σε όλο το παιχνίδι αμύνονταν και έψαχνε αντεπιθέσεις. Απέτυχε στο δεύτερο σκέλος, ήταν συμπαθητική στο πρώτο, αλλά τόσο καλή όσο θα έπρεπε. Αποκρούσεις του Παβλένκα κράτησαν το 1-1 μέχρι το 78′, «έβγαλε» και πέναλτι (που χαζά έκανε ο ίδιος) εκείνη τη στιγμή, αλλά στην επαναφορά δέχτηκε το δεύτερο τέρμα και όλα τελείωσαν.
Η ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ υπέστη τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και μετράει συνολικά εννέα παιχνίδια δίχως νίκη (0-5-4) σε αυτό, με αποτέλεσμα να παραμένει τέσσερις βαθμούς πάνω από την 16η Αρμίνια Μπίλεφελντ, κοντά δηλαδή, στις θέσεις που δεν ήθελε με τίποτα να βρίσκεται και σε αυτή τη σεζόν. Εκείνες του υποβιβασμού.
Πάντα αρχίζει τα παιχνίδια της με στόχο να παίξει κλεφτοπόλεμο. Με εξαίρεση το αμυντικό ναυάγιο του Βόλφσμπουργκ τα καταφέρνει αμυντικά, δεν «τρώει» πολλές φάσεις, αλλά δεν τις αποφεύγει κιόλας. Οι αντεπιθέσεις της ωστόσο, έχουν εξαφανιστεί εδώ και τρεις αγωνιστικές.
Εγιναν έτσι, τέσσερα τα συνεχόμενα αποτυχημένα παιχνίδια στα οποία αρχίζει με την τακτική που την εξυπηρετεί περισσότερο, το παιχνίδι εναντίον της μπάλας. Στα προηγούμενα έβρισκε αμυντική σταθερότητα και ήταν ανταγωνιστική, στη Λειψία ήταν απλά κατώτερη σε όλα, με την Ντόρτμουντ απλά χειρότερη, με τη Στουτγκάρδη και στο Βόλφσμπουργκ δεν τα πήγε τόσο καλά όσο έπρεπε αμυντικά. Γενικά ως γηπεδούχος δεν μας έχει γοητεύσει δημιουργικά και είναι πιο «επικίνδυνη» στο να φάει κάποια κόντρα όταν παίζει ως φαβορί (όχι ότι το κάνει συχνά).
Από πλευράς τακτικής το πιο συνηθισμένο της είναι το 3-4-2-1, το έχει «φορέσει» στα 5/8 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Εχουμε δει και το 3-3-3-2 με την Ντόρτμουντ, και το 4-4-2 με την τετράδα των χαφ σε ευθεία απέναντι στη Στουτγκάρδη, το 4-3-2-1 στις ισοπαλίες στο Φράιμπουργκ και με την Κολωνία, πιο πριν είχε «φορέσει» και το 3-1-4-2 στη νίκη με την Αρμίνια Μπίλεφελντ και το 4-2-3-1 στις πρώτες δύο αγωνιστικές.