* Νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16». Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και – εφόσον χρειαστεί – η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του Βραζιλία – Νότια Κορέα.
* Αυτή είναι η 4η παρουσία για την Ιαπωνία σε νοκ-άουτ Παγκοσμίου. Έφτασε επίσης στους «16» το 2002, το 2010 και το 2018, ουδέποτε όμως προκρίθηκε στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.
* Αυτή είναι η 3η παρουσία για την Κροατία σε νοκ-άουτ Παγκοσμίου. Την πρώτη φορά κατέκτησε την 3η θέση (1998), τη δεύτερη (2018) έχασε στον τελικό από τη Γαλλία. Αξιοσημείωτο πως προκρίθηκε και στις δύο περιπτώσεις στη διοργάνωση, όταν το ματς κρίθηκε στα πέναλτι (με Δανία και Ρωσία στους 16 και τα προημιτελικά του 2018).
* Κανένας Κροάτης παίκτης δεν έχει σημειώσει περισσότερα τέρματα στις μεγάλες διοργανώσεις από τον Πέρισιτς (9, μαζί με τον Σούκερ), ενώ παράλληλα έχει και τις περισσότερες ασίστ από οποιονδήποτε άλλον (7). Στο φετινό Μουντιάλ είναι ο ποδοσφαιριστής με τα πιο πολλά σουτ για την Κροατία (5), ενώ μόνο ο Κόβατσιτς (5) έχει δημιουργήσει περισσότερες τελικές πάσες από τον Πέρισιτς (4).
* Διαιτητής του αγώνα ο Αμερικανός – γεννημένος στο Μαρόκο – Ισμαΐλ Ελφάθ (μέσο όρο 3.77 κίτρινες και 0.27 κόκκινες κάρτες). Ήταν επίσης στις αναμετρήσεις Πορτογαλία – Γκάνα 3-2 (6 κίτρινες, 1 πέναλτι) και Καμερούν – Βραζιλία 1-0 (7 κίτρινες, 1 κόκκινη).