* Τα δύο εθνικά συγκροτήματα μετρούν από μία νίκη στις δύο επίσημες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Νίκη 3-0 για τη Γαλλία στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998, αντίστοιχη 2-1 για τη Νότια Αφρική επίσης στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Χωρίς γκολ το μεταξύ τους φιλικό του 2000.
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΑΛΛΙΑ - ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ
Facts Αγώνα
ΓΑΛΛΙΑ
Ρεπορτάζ
Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο τεστ – έστω και φιλικού χαρακτήρα – μέσα στο 2022. Δεν είναι μόνο η νίκη 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, όσο η εμφάνιση σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που έμοιαζε περισσότερο με επίσημο, σαν αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Με πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα στη σύνθεση η αντίπαλός της πήρε προβάδισμα (19’) με τον πρώην επιθετικό της Λιλ, Νικολά Πεπέ. Στην επόμενη αμέσως φάση, απάντησε ο Ολιβιέ Ζιρού (22’) με το 47ο γκολ με τα εθνικά χρώματα, διατηρώντας τη 2η θέση πίσω από τα 52 του Τιερί Ανρί.
Ελαμψαν οι δύο μέσοι Πογκμπά και Τσουαμενί, στο 3-4-1-2 του κόουτς Ντεσάν, με τον τελευταίο να δίνει τη νίκη με δυνατή κεφαλιά από κόρνερ (εκτέλεση του χαφ Γκεντουζί) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+3’).
Από τον αγώνα αυτό έλειψαν οι Μ’Μπαπέ (φορ) και Καντέ (αμυν. χαφ) λόγω τραυματισμού και προσωπικών λόγων αντίστοιχα. Αμφότεροι επιστρέφουν στην αποστολή για το δεύτερο κατά σειρά φιλικό και λογικά θα δώσουν το “παρών” στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο “πρώην γηπεδούχος” με τη Λιλ (νυν γκολκίπερ της Μίλαν) Μάικ Μενιάν, στις πτέρυγες θα είναι οι Κλάους (δεξιά) και Ντιν (αριστερά). Θέση στην 11άδα διεκδικούν και οι Ραμπιό (χαφ) και Μπεν Γεντέρ (φορ).
Αγωνιστικά νέα
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ο. Γιορίς (Τότεναμ), Α. Αρεολά (Γ. Χαμ), Μ. Μενιάν (Μίλαν).
Αμυντικοί: Ρ. Βαράν (Ρεάλ Μ.), Λ. Ντιν (Α. Βίλα), Λ. Ερναντέζ (Μπάγερν Μ.), Π. Κιμπεμπέ (Παρί Σ.Ζ.), Ζ. Κουντέ (Σεβίλλη), Τ. Ερναντέζ (Μίλαν), Ζ. Κλάους (Λανς), Γ. Σαλιμπά (Μαρσέιγ).
Μέσοι: Π. Πογκμπά (Μάντσεστερ Γ.), Ν. Καντέ (Τσέλσι), Α. Ραμπιό (Γιουβέντους), Ο. Τσουαμενί (Μονακό), Μ. Γκεντουζί (Μαρσέιγ).
Επιθετικοί: Ο. Ζιρού (Μίλαν), Α. Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μ.), Κ. Μ’Μπαπέ (Παρί Σ.Ζ.), Κ. Κομάν (Μπάγερν Μ.), Ο. Μπεν Γεντέρ (Μονακό), Μ. Ντιαμπί (Λεβερκούζεν), Κ. Ν’Κουνκού (Λειψία).
Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάν.
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ
Ρεπορτάζ
Αξιζε περισσότερα από το στείρο 0-0 στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής απέναντι στη Γουινέα. Ο Βέλγος ομοσπονδιακός τεχνικός Ούγκο Μπρος επέλεξε να παρατάξει την ομάδα σε διάταξη 4-2-3-1, χωρίς όμως ιδιαίτερες εμπνεύσεις και με αρκετά επιφυλακτική προσέγγιση.
Ιδιαίτερα επιτυχημένο το σύστημα με αντεπιθέσεις έφτασε τις 19 τελικές προσπάθειες (7 εντός της αντίπαλης εστίας), ωστόσο έλειψε μόνο το γκολ.
Δεν θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού κατέλαβε τη 2η θέση στη διαδικασία των προκριματικών. Για να συμβεί αυτό, ήταν καθοριστική η ήττα στο τελευταίο παιχνίδι, με 1-0 (33’ Αγιού) στην έδρα της Γκάνας που πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση.
Δεν υπάρχουν πολύ γνωστοί και πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ. Πρώτος σκόρερ με 13 γκολ, είναι ο Πέρσι Τάου (φορ) της Αλ Αχλί.
Αγωνιστικά νέα
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ρ. Ουίλιαμς (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Β. Μότουα (Αμαζούλου), Μ. Μπβούμα (Κάιζερ Τσιφς).
Αμυντικοί: Σ. Ξούλου (-), Ρ. Ντε Ρέουκ (Μαμελόντι Σάντανουνς), Ν. Μόμπι (Σεκουκούν Γιουνάιτεντ), Τ. Μασέγκο (Κέιπ Τάουν Σίτι), Λ. Λάκεϊ (Μαμελόντι Σάνταουνς), Ν. Σιμπίσι (Λαμόντβιλ Γκόλντεν Αροους), Α. Μκάμπα (Στέλενμπος), Κ. Μουντάου (Μαμελόντι Σάνταουνς), Μ. Σάντου (Ορλάντο Πάιρετς).
Μέσοι: Κ. Ντόλι (Κάιζερ Τσιφς), Τ. Μοκοένα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Μ. Μ’Βάλα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Ι. Μπρουκς (TS Γκάλαξι), Τ. Μονάρε (Ορλάντο Πάιρετς), Γκ. Μοζέλε (Ορλάντο Πάιρετς).
Επιθετικοί: Π. Τάου (Αλ Αχλί), Ε. Μαγκόπα (Μπαρόκα), Μπ. Χλογκουάνε (Μινεσότα), Λ. Φόστερ (Βέστερλο), Φ. Λάκεϊ (Πίραμιντς).
Προπονητής: Ούγκο Μπρος.