Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2020, με τους Βορειοϊρλανδούς να επικρατούν εντός και εκτός έδρας (2-0 στο Μπέλφαστ και 2-1 στο Ταλίν).
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΘΟΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Facts Αγώνα
ΕΣΘΟΝΙΑ
Ρεπορτάζ
Το σύνολο του Τόμας Χάμπερλι είχε μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή την Πέμπτη, στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Υποδέχθηκε το Βέλγιο, μία από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική υφήλιο. Όταν στο δεύτερο λεπτό ο Κάιτ άνοιξε το σκορ, κάποιοι πίστεψαν ότι ίσως είχε έρθει η ώρα για μία «βόμβα μεγατόνων». Δυστυχώς όμως για τους Εσθονούς, ο φωτεινός πίνακας στο τέλος της αναμέτρησης έγραφε 2-5.
Ακόμα μία συντριβή για τους Κεντροευρωπαίους, οι οποίοι στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις του ομίλου δέχθηκαν συνολικά δεκαπέντε γκολ. Αποδεικνύεται λοιπόν πως η συνεχιζόμενη αμυντική ανεπάρκεια των παικτών του Χάμπερλι είναι ο βασικός παράγοντας της διαρκούς απογοητευτικής πορείας τους. Η αποτυχία, επιπροσθέτως, γίνεται μεγαλύτερη αν υπολογιστεί το γεγονός ότι πλην του Βελγίου, δεν υπάρχει κάποιο άλλο μεγαθήριο, το οποίο να καθιστά απαγορευτικό το θετικό αποτέλεσμα απέναντί του.
Ούτε η Τσεχία ούτε η Ουαλία ούτε η Λευκορωσία τρομάζουν, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις, δικαίως η Εσθονία θεωρείται το φαβορί για να καταλάβει την τελευταία θέση του πέμπτου προκριματικού ομίλου. Το μοναδικό θετικό είναι πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει το άγχος του αποτελέσματος, καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρκετοί παίκτες που δεν έχουν ξανά συμμετοχή με το εθνόσημο.
Αγωνιστικά νέα
Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Χάμπερλι, ο οποίος αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τους 11 που παρέταξε απέναντι στο Βέλγιο, από τη στιγμή που προτίθεται να χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα.
Το ρόστερ της Εσθονίας
Τερματοφύλακες: Μ. Ιγκόνεν (Φλόρα Ταλίν), Κ. Χάιν (Αρσεναλ), Κ. Βάλνερ (Λεβάντια Ταλίν)
Αμυντικοί: Μ. Κουσκ (Φλόρα Ταλίν), Αρ. Πικ (Ρίγας Σκόλα), Μ. Λιλάντερ (Φλόρα Ταλίν), Γ. Ταμ (Βόρσκλα Πολτάβα), Κ. Μετς (ελεύθερος), Τ. Τενίστε (Ταμέκα), Σ. Πούρι (Λέγκιον Ταλίν), Μ. Πασκότσι (Τότεναμ), Μ Λούκα (Φλόρα Ταλίν), Κ. Κολάστε (Φλόρα Ταλίν)
Μέσοι: Μ. Κάιτ (Ντομζάλε), Β. Κρέιντα (Χέλσινγκμποργκς), Κ. Βασίλιεβ (Φλόρα Ταλίν), Μ. Μίλερ (Φλόρα Ταλίν), Μ. Πουμ (Φλόρα Ταλίν), Μ. Βάστσουκ (Λεβάντια Ταλίν), Ρ. Πέετσον (Λεβάντια Ταλίν)
Επιθετικοί: Χ. Ανιέρ (Πάιντε), Β. Σινιάφσκι (Κάρβινα), Σ. Ζενιόφ (Φλόρα Ταλίν), Χ. Ογιάμα (Φλόρα Ταλίν), Ρ. Σάπινεν (Φλόρα Ταλίν), Ρ. Κιρς (Λεβάντια Ταλίν), Ερ. Σόργκα (Φένλο)
Προπονητής: Τόμας Χέμπερλι
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Ρεπορτάζ
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Ιαν Μπάρακλο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τη Λιθουανία, στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στο Βίλνιους, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για κατάληψη της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα play off.
Μπορεί απέναντί τους να παρατάχθηκε το χειρότερο σύνολο του γκρουπ, αλλά η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση των Βορειοϊρλανδών ήταν εντυπωσιακή για τα δεδομένα τους. Τρομερό passing game, αλληλοκαλύψεις, με τα ακραία μπακ να συμμετέχουν στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να βρίσκονται, με καλές προϋποθέσεις, μπροστά από την εστία του Λιθουανού τερματοφύλακα. Το τελικό 4-1 συνιστά την πιο ευρεία νίκη της ομάδας από τις 11 Νοεμβρίου του 2016 και το 4-0 επί του Αζερμπαϊτζάν (προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018).
Μετά το σπουδαίο διπλό, συνεπώς, οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Ελβετία που ακολουθεί. Οι «κόκκινοι» υποδέχονται πρώτα την Ιταλία και σε περίπτωση ήττας, οι Βορειοϊρλανδοί μπορούν να τους ξεπεράσουν βαθμολογικά, αν βέβαια τους κερδίσουν στο Μπέλφαστ την ερχόμενη Τετάρτη.
Αγωνιστικά νέα
Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών ο Μπάρακλο, αν και το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα προκειμένου να ξεκουραστούν οι βασικοί ενόψει Ελβετίας.
Το ρόστερ της Β. Ιρλανδίας
Τερματοφύλακες: Ερ. Σέτκους (Χάποελ Τελ Αβίβ), Εν. Γκερτμόνας (Ζαλγκίρις), Τ. Κραπίκας (Σπέτσια), Ιγ. Πλίκας (Χέγκελμαν)
Αμυντικοί: Σ. Μικολιούνας (Ζαλγκίρις), Λ. Κλιμαβίτσιους (Νταϊνάβα), Ρ. Μπαραβίκας (Αράντ), Β. Σλαβίτσκας (Σούντουβα), Β. Γκασπουίτις (Ντανφέρμλιν), Μ. Σάτκους (Νυρεμβέργη ΙΙ), Ν. Μπατάουσκας (Ριτεριάι), Αρ. Τουτισκίνας (Κροτόνε)
Μέσοι: Αρ. Νοβικόνας (Ερζουρούμσπορ), Β. Σλίβκα (Απόλλων Σμύρνης), Ν. Καζλάουσκας (Ακαντέμικα Κλιντσένι), Οβ. Βερμπίτσκας (Ζαλγκίρις), Μ. Βορομπιόβας (Αράντ), Γ. Λασίτσκας (Βόζντοβατς), Ν. Σίμκους (Σάμπαϊλ), Μ. Ντάμπκους (Κάουνο Ζαλγκίρις), Λ. Μεγκελάιτις (Βιτερμπέσε), Εν. Ούτκους (Σερκλ Μπριζ), Ελ. Γιανκάουσκας (Πανεβέζις)
Επιθετικοί: Φ. Τσέρνιχ (Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ), Εν. Ντουμπίτσκας (Πιατσέντζα)
Προπονητής: Βάλντας Ιβανάουσκας