Αποχώρησε ηττημένη με 3-0 από το Μάιντς. Στο 4′ έχανε με 2-0. Αντίο ζωή. Ανούσια πρωτοβουλία είχε μετά. Με το ζόρι κατάφερνε να βρεθεί σε θέση βολής. Φλύαρη ήταν, δίχως καλές συνεργασίες. Μετά το 75′ δέχτηκε και μερικές απειλές και από αυτογκόλ στο 90′ το τρίτο τέρμα.
Την Τετάρτη η Βόλφσμπουργκ ηττήθηκε εντός έδρας με 1-3 από τη Λιλ στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αντεπίθεση στο 11’ δέχτηκε το 0-1 και μετά κούρασε. Δεν ήξερε τι να κάνει με την μπάλα στα πόδια της. Φυσιολογικά δέχτηκε άλλα δύο γκολ σε αντεπιθέσεις στο δεύτερο 45λεπτο, μόλις στο 88’ μπόρεσε να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.
Η ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ υπέστη τέταρτη σερί ήττα στις επίσημες εμφανίσεις της (με 2-11 γκολ), αποκλείστηκε από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, και θα επισημάνουμε εκ νέου ότι αναφέρουμε εδώ και δύο προηγούμενα ρεπορτάζ. Η αύρα της αλλαγής προπονητή τελείωσε. Αν δεν εξελιχθεί θα καταλήξει στη μέση της βαθμολογίας, δίχως νόημα για τη σεζόν της.
Ούτε καν οι υποστηρικτές της την πιστεύουν. Τα μόλις 6.544 εισιτήρια στην αναμέτρηση λένε πολλά. Αποκλεισμός στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου εξαιτίας της γκάφας του τότε προπονητή Μαρκ Φαν Μπόμελ, αλλαγή προπονητή που έφερε μόνο συγκυριακή από πλευράς αποτελεσμάτων βελτίωση, επιστροφή στην ίδια (ούτε καν χρυσή) μετριότητα τις τελευταίες εβδομάδες.
Και να θυμίσουμε επίσης, την ερώτηση του περασμένου ρεπορτάζ της: Μπορεί να εξελιχθεί; Προσωπικά αμφιβάλουμε. Ο τεχνικός που διάλεξε για την αντικατάσταση του Μαρκ φαν Μπόμελ δεν είχε κάνει και κάτι το τρομερό στη Βέρντερ Βρέμης. Τουναντίον όταν τον πήρε η κάτω βόλτα μαζί της ουδέποτε βρήκε τρόπο ώστε να αντιδράσει και να σταματήσει την κατρακύλα.
Κι ας το ψάχνει τακτικά. Το ψάχνει μα δεν το βρίσκει. Με τη Λιλ μας παρουσίασε τη Βόλφσμπουργκ με αρχική διάταξη 4-2-3-1. Μάλιστα. Στο Μάιντς είχαμε δει το 3-3-2-2, πιο πριν δοκίμασε μία φορά το 4-1-2-2-1, κοντεύουμε να ξεχάσουμε το 3-4-2-1 των πρώτων επίσημων παρουσιών.
Αν αλλάζει κάτι σημαντικά με αυτές τις αλλαγές σχηματισμού; Οχι. Επιθετικά στην καλύτερη περίπτωση να είναι ουσιαστική. Πιο συχνά είναι λίγη. Δεν συνδυάζεται, δεν παίρνει πρωτοβουλία, δεν έχει ρυθμό. Το αρχικό σκεπτικό της είναι καθόμαστε πίσω και αν μας κάτσει κάτι μπροστά ωραία. Με την πρωτοβουλία δεν ξέρει να παίζει.