Οριακά επιτυχημένη κρίνεται η σεζόν που μόλις τελείωσε, όχι επειδή δεν κατάφερε τίποτα, όμως είχε θέσει ψηλά τον πήχη. Στο πλαίσιο των μεγάλων επενδύσεων που κάνει τα τελευταία χρόνια έχοντας την αμέριστη βοήθεια του κολοσσού που ακούει στο όνομα Rakuten, άλλαξαν τα πάντα. Οι φίλαθλοί της «μπολιάστηκαν» από την ιδέα ότι η Βίσσελ θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brand στην Ασία και κανείς δεν μπορεί να τους αδικήσει που το πίστεψαν.
Οι Λούκας Ποντόλσκι, Νταβίντ Βίγια και Αντρές Ινιέστα βρέθηκαν στο ίδιο ρόστερ με τους επίσης γνωστούς Βερμάελεν και Σαμπέρ. Μαζί με ένα σύνολο ταλαντούχων γηγενών (Γκόκε, Φουρουχάσι, Σακάι, Γιαμαγκούτσι) και «ξένων» παικτών (Ουέλιγκτον, Ντάνκλερ) στο πλάι τους, κατάφεραν να φέρουν στη Βίσσελ τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της. Η τελευταία κατέκτησε κάτω από τις οδηγίες του έμπειρου Γερμανού τεχνικού, Φινκ, το Κύπελλο, νικώντας την Κασίμα στον τελικό (2-0). Σε ρηχά νερά (8η) στο πρωτάθλημα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κάκιστη αμυντική της συμπεριφορά (59 γκολ παθητικό σε 34 ματς).
Αλλαξαν πολλά από τότε. Ο Βίγια εγκατέλειψε την ενεργό δράση ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν (28/13), ο Ποντόλσκι μετακόμισε στην Τουρκία, με τον Ινιέστα (23/6 πέρυσι) να μένει στο… τιμόνι της, στην τρίτη σεζόν του με τον σύλλογο του Χιόγκο. Εφυγαν και οι Ουέλινγκτον (φορ, 15/6), Ουμάρι (μπακ) και οι «τρύπες» δύσκολα θα κλείσουν. Η ομάδα εξασφάλισε, πάντως, την παρθενική της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας και θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία. Δεν έκανε φανταχτερές κινήσεις, μόνο ουσιαστικές. Ο ερχομός του Βραζιλιάνου επιθετικού Ντάγκλας (25 γκολ σε 45 συμμετοχές με τη Σιμίζου σε 2 έτη) είναι μία από αυτές.
Δεν έχει ολοκληρώσει, λογικά, τις κινήσεις της και όλοι ελπίζουν και σε περαιτέρω ενίσχυση. Εάν εκείνη δεν έρθει ποτέ, τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα που ίσως την… πάει ένα βήμα πίσω.