Υποδέχτηκε την Αουγκσμπουργκ και ήρθε ισόπαλη με 1-1 εναντίον της. Ανύπαρκτη επιθετικά στο πρώτο 45λεπτο, δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ (43′), δίκαια είχε μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές (39′), αλλά κέρδισε και η ίδια αποβολή αντιπάλου (45+1′). Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν σχεδόν μόνιμα στην επίθεση, είχε ευκαιρίες, τις σπατάλησε και μόλις στο 86′ κατάφερε να ισοφαρίσει.
Η ομάδα του Μάρκους Γκίζντολ σταμάτησε μεν, το σερί πέντε ηττών που είχε στα επίσημα παιχνίδια της, αλλά συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια δίχως νίκη (0-1-4) στο πρωτάθλημα και το τέλος της αγωνιστικής την βρήκε να παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την θέση των παιχνιδιών διαβάθμισης για την παραμονή.
Την έχουμε δει λοιπόν, σε δύο παιχνίδια με τον νέο προπονητή της. Στο εντός έδρας με την Αουγκσμπουργκ δεν έπειθε στο 11 εναντίον 11 ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά. Το κρατάμε αυτό για τη συνέχεια. Στο εκτός έδρας δείγμα στη Λειψία ούτε αμυντική σιγουριά είχε, ούτε ουσιαστική παρουσία στις αντεπιθέσεις που θεωρητικά έψαχνε.
Και στα δύο παιχνίδια η ενδεκάδα που διάλεξε δεν λειτούργησε. Και στα δύο το 4-2-3-1 που διάλεξε στο δεύτερο 45λεπτο λειτούργησε καλύτερα και από το 4-3-2-1 της Λειψίας και από το 4-2-2-2 με την Αουγκσμπουργκ. Τείνουμε να θέσουμε το ερώτημα «τί δεν καταλαβαίνει;» έτσι όπως πάει η κατάσταση.
Συνολικά, στα εφτά εκτός έδρας δείγματα γραφής (Λειψία, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Μάιντς, Σάλκε, Μπάγερν, Φράιμπουργκ, Βόλφσμπουργκ) είχε οργάνωση και καλό στήσιμο, αλλά δεν ενθουσίασε δημιουργικά, δεν έφτιαξε πολλές φάσεις με εξαίρεση το Μάιντς, και αμυντικά έκανε σε όλα τα παιχνίδια λάθη, έστω και λίγα, όπως στο Γκέλζενκιρχεν.