Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι της 13ης στην κινεζική Σούπερ Λιγκ μεταξύ της Σανγκάι ΣΙΠΓ και της Κουανγκτσόου Εβ.

Ο τυφώνας «Αμπι» από χθες απειλούσε το Χονγκ Κονγκ και τελικά οι φόβοι επαληθεύτηκαν και το παιχνίδι αναβλήθηκε. ΈΕτσι λοιπόν χάνει η μέρα τη δυναμική της.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα από τη την αρχή.
 
Κάναμε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Κίνας, σε αυτόν εδώ το χώρο, την προηγούμενη αγωνιστική. Από τα 8 παιχνίδια που έγιναν, ορθά περάσαμε τα 6. Το ένα κάθισε στο “no bet” και εν τέλει, χάθηκε μόλις ένα σημείο, μια ισοπαλία που έσπασε στο 83’.
 
Αν μη τι άλλο, για πρεμιέρα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Αναμέναμε λοιπόν με αγωνία την επόμενη στροφή. Αυτή της 13ης αγωνιστικής, όπου ήταν προγραμματισμένο το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ της Σανγκάι ΣΙΠΓ με την Κουανγκτσόου Εβεργκράντε.
 
Από χθες τα ειδησεογραφικά πρακτορεία προειδοποιούσαν για τον τυφώνα «Αμπι». Τελικά αυτός ο τυφώνας ήταν η αιτία να αναβληθεί η αναμέτρηση. Κακή η πρώτη είδηση της ημέρας.
 
Και γιατί λέω κακή;
 
Οι φιλοξενούμενοι είχαν το «μομέντουμ». Δεν ήταν τόσο η «τεσσάρα» της προηγούμενης αγωνιστικής, όσο η αίσθηση ότι οι παίκτες του Φάμπιο Καναβάρο έρχονταν με φόρα για να ανέβουν στην κορυφή. Την προηγούμενη αγωνιστική, στο άλλο μεγάλο ματς, η Σανγκάι με τη Λουνένγκ έμειναν στο Χ, με συνέπεια το σύνολο του Ιταλού κόουτς να μειώσει τη διαφορά. Με ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα, θα έφερνε τα πάνω, κάτω, μέσα σε 2 αγωνιστικές.
 
Δυστυχώς όταν διεξαχθεί το παιχνίδι, η χρονική συγκυρία θα είναι διαφορετική και δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα μιλάμε για ένα ωραίο διπλό με γκολ. Κρίμα. Το 4.15 που είχε προταθεί στην ανάλυση, φάνταζε «λαχταριστό».
 
Μας έμειναν λοιπόν άλλα τρία ματς να ασχοληθούμε, με τα συναισθήματά μας μπερδεμένα, από αυτή την αναμενόμενη αναβολή.
 
Η Γιατάι υποδέχεται τη Λουνένγκ. Οι φιλοξενούμενοι έπεσαν από την κορυφή μετά το Χ της προηγούμενης αγωνιστικής. Μπορεί λοιπόν να μην χάνουν, αλλά δεν μπορούν να κερδίσουν. Στα 5 πιο πρόσφατα ματς έχουν 4 ισοπαλίες. Η έξοδός τους στην Τσανγκτσούν κρύβει δυσκολίες. Η παράδοση με γηπεδούχο τη Γιατάι έχει ως εξής: 3-4-3. Ο Ξιαοπένγκ, προπονητής της Λουνένγκ κάνει εξαιρετική δουλειά. Η μεταγραφή του, ο Γέδες, φωνάζει πως μπορεί να αγωνιστεί, ωστόσο ο προπονητής τον θεωρεί ανέτοιμο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι στο πρωτάθλημα είναι το αντίθετο σε σχέση με την αντίπαλό τους. Από τα μέσα Μαρτίου έχουν να φέρουν Χ εντός για το πρωτάθλημα. Δύσκολο να ανοίξει το παιχνίδι. Δύσκολο να σημειωθούν πολλά γκολ εδώ. Το under συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
 
Το άλλο παιχνίδι που έχει ενδιαφέρον είναι αυτό της Ρενέ από το Πεκίνο με την Νταλιάν του Σούστερ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρχίσει την αντεπίθεσή τους ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Εάν κάποιος δει την ομάδα να αγωνίζεται τώρα, δίχως να γνωρίζει τη βαθμολογική της θέση, δύσκολα θα πιστέψει ότι αυτή είναι τόσο χαμηλά. Από την άλλη, ο Λουίς Γκαρσία για τη Ρενέ, έχει θωρακίσει την άμυνά του και η ομάδα δύσκολα δέχεται γκολ και δύσκολα χάνει, ειδικότερα εντός. Κι εδώ δεν αναμένονται πολλά γκολ. Μια επιλογή που πάντα έχει περισσότερο ρίσκο, είναι αυτή της ισοπαλίας. Αυτήν θα τιμήσουμε.
 
Τζάμπα λοιπόν πήγε η αναμονή για το μεγάλο ντέρμπι. Όπου μπλέκονται γυναίκες, τα πράγματα δυσκολεύουν και η «Αμπι» έκανε τη δουλειά της. Εντούτοις, και τα άλλα τρία παιχνίδια έχουν τη γοητεία τους αλλά και τα πιθανά σημεία που έχουμε αναλύσει.