Εδώ και κάποια χρόνια η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου, αφού έχει πολλές παρουσίες σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εδώ και κάποια χρόνια η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου, αφού έχει πολλές παρουσίες σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από το 2008-09 όταν και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε φάση ομίλων, μετράει 3 συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ και πέντε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο σύλλογο της Λευκορωσίας με 14 πρωταθλήματα στη συλλογή του. Η κατάκτηση του τίτλου είναι και ο φετινός στόχος για την ομάδα του Αλιακσέι Μπαχά, ο οποίος ανέλαβε το Φεβρουάριο του 2018, βρίσκεται όμως στην ομάδα από το 2011 και μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία είχε το ρόλο του βοηθού προπονητή.Από το 1984 έως το 1995 είχε πάψει τη λειτουργία της  και από το 1996, όταν και δημιουργήθηκε εκ νέου, έχει καταφέρει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Χορηγός της είναι η ΜΠΑΤΕ, από όπου προέρχεται και το πρώτο συνθετικό του ονόματός της. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης εξαρτημάτων αυτοκινήτων, φορτηγών, γεωργικών αλλά και ειδικών μηχανημάτων (Borisov Automobile and Tractor Electronics).

Η ομάδα τη φετινή περίοδο και μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής βρίσκεται ήδη στο +7 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Βίτεμπσκ και σήμερα έχει τη δυνατότητα να την αυξήσει, υποδεχόμενη τη Μινσκ. Συνήθως έχει την τάση να επιβάλλει το ρυθμό της , με τη Μινσκ να είναι αντίθετα ομάδα με αμυντική τακτική στο πρώτο 45λεπτο. Με τον άσο ημίχρονο, σε πολύ λογική απόδοση.Από τον τρίτο τίτλο την τελευταία 4ετία προέρχεται στην Τσεχία η Βικτόρια Πλζεν. Σήμερα εκκινεί η νέα σεζόν και η κάτοχος, όπως πέρσι, αρχίζει τις υποχρεώσεις της στην έδρα της Ντούκλα Πράγας, απέναντι στην οποία πέρσι μέτρησε δύο νίκες (5-1, 4-0) ενώ την είχε αντιμετωπίσει ξανά στην πρεμιέρα. Ιδιος βασικός κορμός και καλά στοιχεία στα φιλικά προετοιμασίας για την πρωταθλήτρια, που μπορεί να προηγηθεί στο πρώτο 45λεπτο. Με το διπλό ημίχρονο.

Σταμάτης Δημάκης