Η ιστορική Νοτς Κάουντι ξεχωρίζει σαν όνομα στη φετινή Νάσιοναλ Λιγκ, στην πρώτη της συμμετοχή σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο στα 157 χρόνια ιστορία της. Παρότι έχει μείνει αρκετά πίσω στον μεταγραφικό σχεδιασμό συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Η Φάιλντ αναμφίβολα θα αποτελέσει στήριγμα για ακόμα μία σεζόν, μία ομάδα που τις δύο προηγούμενες χρονιές έχασε στο… νήμα την άνοδο. Φέτος παρουσιάζεται ακόμα πιο ενισχυμένη και η θέση της στην «επτάδα» πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ομάδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και η Τσέστερφιλντ που έπαθε και… έμαθε πέρσι, ενώ Ρέξαμ, Μπάρνετ, Τορκί, Γέοβιλ και Σόλιχαλ αναμένεται να παλέψουν επίσης για μία θέση στα πλέι οφ.
Μία ταχύτητα πιο κάτω συγκριτικά με πέρσι περιμένω την Ιστλι (και ίσως τη Χάρογκεϊτ) η οποία έχασε ορισμένα σημαντικά «γρανάζια» από τη μηχανή της στο μεταγραφικό παζάρι. Ευχάριστες εκπλήξεις μπορούν να αποτελέσουν υπό προϋποθέσεις οι Στόκπορτ, Χάρτλπουλ, Ντάγκεναμ, Μπάροου και Μπρόμλι, ούτε κρύο ούτε ζέστη για τις δύο από τις τρεις ομάδες του Κεντ (Ντόβερ, Εμπσφλιτ). Χάλιφαξ, Μέιντενχεντ και Τσόρλι ενδέχεται να παλέψουν για τη θέση τους στην κατηγορία, ενώ Μπόρεχαμ και Γουόκινγκ ξεκινούν τη σεζόν με ρεαλιστικό στόχο την παραμονή.
Σύστημα διεξαγωγής
Η Νάσιοναλ Λιγκ (Ε’ κατηγορία) απαρτίζεται από 24 ομάδες. Οποια τερματίσει στην 1η θέση ανεβαίνει αυτόματα στη Λιγκ 2, ενώ οι θέσεις 2-7 παίζουν στα πλέι οφ με έπαθλο το δεύτερο «εισιτήριο» ανόδου. Ο 2ος και ο 3ος έχουν το προνόμιο να ξεκινούν από τα ημιτελικά, σε αντίθεση με τις θέσεις 4-7 που διασταυρώνονται στους προημιτελικούς. Στη ζώνη του υποβιβασμού τα πράγματα είναι απλούστερα, καθώς οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη Νάσιοναλ Λιγκ Νότου/Βορρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι: α) Διαφορά τερμάτων, β) Καλύτερη επίθεση, γ) Μπαράζ.
ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ
ΕΔΡΑ
Μίντοου Λέιν (21.388), Νότιγχαμ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 Κύπελλο Αγγλίας
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στα 157 χρόνια ιστορίας της στην 5η κατηγορία τερματίζοντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, μόνο πάνω από τη Γέοβιλ. Απόρροια των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε, με τον πρώην ιδιοκτήτη Αλαν Χάρντι να αποτελεί πλέον παρελθόν.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Νιλ Αρντλι συνεχίζει και φέτος στο τιμόνι της, παρά τον περσινό υποβιβασμό. Ο 46χρονος μάνατζερ «έχτισε» το όνομα του στη Γουίμπλεντον, στον πάγκο της οποίας κάθισε για μία εξαετία (2012-2018). Κορυφαία στιγμή της προπονητικής του καριέρας ο προβιβασμός στη League One με τους «Ντονς» τη σεζόν 2015-16.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Την προηγούμενη βδομάδα πέρασε στα χέρια δανέζικου κοντσόρτιουμ με επικεφαλής τους αδερφούς Ριτζ και ήδη αποπληρώθηκαν οι οφειλές δύο μηνών στους εργαζόμενους. Παρ’ όλα αυτά, έχει μείνει αρκετά πίσω στον σχεδιασμό, καθώς μόλις την περασμένη Τρίτη έγινε άρση της απαγόρευσης μεταγραφών.
ΓΕΟΒΙΛ
ΕΔΡΑ
Χούις Παρκ (9.527), Γέοβιλ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 FA Τρόφι
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Το κάκιστο φινίς που πραγματοποίησε στη League 2 (0-4-7), αλλά και το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου την έδρα της (4 νίκες σε 23 ματς), της κόστισαν τον υποβιβασμό στη Νάσιοναλ Λιγκ μετά από τη σεζόν 2002-03.Τερμάτισε στην ουρά της βαθμολογίας και το -4 από τη σωτηρία.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Με τον Ντάρεν Γουέι να αποτελεί παρελθόν τα «κλειδιά» πήρε ο 36χρονος Ντάρεν Σαρλ, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Στίβενεϊτζ (2016-18). Μεγαλύτερο επίτευγμα του η 10η θέση που οδήγησε τους «γκλόβερς» τη σεζόν 2016-17, στην πρώτη του χρονιά ως επικεφαλής στην τεχνική ηγεσία.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Στη μεταγραφική περίοδο, μεταξύ άλλων, έχασε τους δύο περσινούς πρώτους σκόρερ της (Αρκίν – Φίσερ), τον σημαντικό χαφ Ντ’ Αλμέιδα και τους κεντρικούς αμυντικούς Σοβούμνι – Γουόρεν. Σε γενικές γραμμές παρουσιάζεται αποδυναμωμένη συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, ωστόσο, οι προσθήκες των Ουίλκινσον (στόπερ, Στιβενέιτζ), Χάιπολαϊτ (εξτρέμ, Ντανφέρμλιν) και Μέρφι (φορ, Τσέλμφορντ) δίνουν «ενέσεις» ποιότητας στο – για την ώρα μικρό – ρόστερ που διαθέτει.
ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ
ΕΔΡΑ
Στάδιο Προκτ (10.500), Τσέστερφιλντ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 Πρωτάθλημα (Β’ Αγγλίας)
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Πέρσι ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο την άμεση επάνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ, όμως το πράγμα κάπου… στράβωσε στην πορεία και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν στη ζώνη του υποβιβασμού. Η αλλαγή προπονητή της έδωσε ώθηση στον β’ γύρο κι έβγαλε «αναίμακτα» τη χρονιά, τερματίζοντας στη 15η θέση.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Τζον Σέρινταν διανύει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της μετά την τριετία 2009-12, όπου μαζί της κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Β’ Αγγλίας. Τον περασμένο Γενάρη αντικατέστησε τον Μάρτιν Αλεν στην τεχνική ηγεσία και την οδήγησε με ασφάλεια στην παραμονή με ρεκόρ 10-5-3. Λάτρης της πειθαρχίας, με ξεκάθαρα αμυντική φιλοσοφία και… ερωτευμένος με το 3-5-2.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Χρειαζόταν το ξεσκαρτάρισμα, με τον Σέρινταν να δημιουργεί ένα ένα σύνολο προσαρμοσμένο στα δικά του «θέλω». Δώδεκα παίκτες οδηγήθηκαν στην έξοδο, οκτώ αποκτήθηκαν (οι 4 αμυντικοί) και πέντε ακόμα φυντάνια της ακαδημίας υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια. Ακριβό, ποιοτικό και βαθύ ρόστερ, ικανό να διεκδικήσει την άνοδο.
ΦΑΪΛΝΤ
ΕΔΡΑ
Μιλ Φαρμ (6.000), Γουέσχαμ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 FA Τρόφι
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τερμάτισε 5η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και βρέθηκε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στα πλέι οφ. Εφτασε κυριολεκτικά μία ανάσα από την άνοδο, όμως αποκλείστηκε στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» από τη Σάλφορντ (3-1). Μερικές βδομάδες αργότερα κατέκτησε με τον τίτλο του FA Τρόφι, επικρατώντας 1-0 της Λέιτον Οριεντ στο ίδιο γήπεδο.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Για ένατη συνεχόμενη σεζόν πορεύεται με τον Ντέιβιντ Τσάλινορ, με τον οποίο έχει πετύχει δύο ανόδους και μετράει άλλες τόσες συμμετοχές στα πλέι οφ της Νάσιοναλ Λιγκ σε ισάριθμα χρόνια παρουσίας της στην κατηγορία. Μαζί του πέρσι έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στις επαγγελματικές κατηγορίες. Λαμβάνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων στις τάξεις της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του εύπορου ιδιοκτήτη Ντέιβιντ Χέιθορνγουαϊτ.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένη, κυρίως μεσοεπιθετικά, με τους νεοαποκτηθέντες Γέιτς (Ιστλι), Κόσιλο (Χάλιφαξ) και Γουίλιαμς (Ρότσντεϊλ) να προσθέτουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ. Επίσης, στο «οπλοστάσιο» της διαθέτει τον «δαιμόνιο» Ντάνι Ρόου, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια. Από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.
ΡΕΞΑΜ
ΕΔΡΑ
Ρέισκορς Γκράουντ (10.771), Ρέξαμ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 FA Τρόφι
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τερμάτισε 4η στην κανονική διάρκεια και διεκδίκησε την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, αλλά γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από την Ιστλι στην παράταση του προημιτελικού. Ολα αυτά έχοντας αλλάξει τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 43χρονος Μπράιαν Χιούζ, πρώην παίκτης των «Δράκων» και αγαπημένο παιδί της εξέδρας, ήταν εκείνος όπου πέρσι τον Φλεβάρη αντικατέστησε κατά σειρά τους Σαμ Ρίκετς και Γκρέιαμ Μπάροου στην τεχνική ηγεσία της. Σε 16 παιχνίδια που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της μέτρησε ρεκόρ 9-2-5.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Μπορεί να έχασε τα δύο βασικά μπακ της (Ρόμπερτς, Ντέβερντικς), όμως παρουσιάζεται σημαντικά ενισχυμένη από τη μέση και μπροστά. Μεταξύ άλλων απέκτησε τον πρώτο σκόρερ της Μπρόμλι την περσινή σεζόν, Τζέι-Τζέι Χούπερ, τον πρωταθλητή με τη Σάλφορντ Ντεβόντε Ρέντμοντ (μεσοεπιθετικός) και τον ποιοτικό χαφ Τζέιμς Μπάρτον της Νταντί. Συμπερασματικά, κράτησε τον περσινό κορμό φροντίζοντας παράλληλα να καλύψει τις όποιες «τρύπες» υπήρχαν στο ρόστερ.
ΣΟΛΙΧΑΛ
ΕΔΡΑ
Ντάμσον Παρκ (4.313), Σόλιχαλ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Την καλύτερη πορεία στην ιστορία της σε επίπεδο Νάσιοναλ Λιγκ. Πάλεψε για την πρωτιά μέχρι τέλους, μέσω της 2ης θέσης που τερμάτισε πέρασε απευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ, όμως εκεί αποκλείστηκε από τη Φάιλντ (1-0). Επίσης έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και τα προημιτελικά του Τρόφι.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο άλλοτε γκολκίπερ της Μπλάκμπερν – και πρωταθλητής με τη φανέλα των «Ρόβερς» – Τιμ Φλάουερς τα πήγε εξαιρετικά στην παρθενική του σεζόν ως πρώτος προπονητής και πρόσφατα υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Μουρς». Προηγουμένως, ήταν βοηθός του Μαρκ Γέιτς στον πάγκο της Σόλιχαλ, ενώ υπήρξε προπονητής τερματοφυλάκων σε αρκετές ομάδες και assistant για μικρό χρονικό διάστημα σε Κιντερμίνστερ και Νορθάμπτον. Επιθετική φιλοσοφία, motivator, σπάνια δεν προτιμάει το 4-4-2.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Σε γενικές γραμμές έχει την ίδια ομάδα με πέρσι, μόνο που αντικατέστησε δύο συμπαθητικά φορ (Γιουσούφ, Χίλτον) με ένα από τα τοπ «κανόνια» του πρωταθλήματος (ΜακΚάλουμ, 41/26 πέρσι). Ταιριαστή προσθήκη αυτή του στόπερ Χόε, ο οποίος πέρσι μέτρησε 45 συμμετοχές με τη φανέλα της Χάρογκεϊτ με εννέα γκολ και δύο ασίστ. Πέντε έφυγαν και τέσσερις ήρθαν στο σύνολο. Τέρμα ρεαλιστικό το σενάριο να τερματίσει στην «επτάδα», αν όχι πιο ψηλά.
ΜΠΑΡΝΕΤ
ΕΔΡΑ
Στάδιο Χάιβ (5.176), Λονδίνο
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Αν και ξεκίνησε τη σεζόν με βλέψεις για (επ)άνοδο, τα πήγε επιεικώς μέτρια και τερμάτισε στη 13η θέση. Εφταιξαν οι τραυματισμοί, δεδομένα και η λάθος επιλογή προπονητή. Ο Τζον Στιλ δεν «έστησε» ομάδα για πρωταθλητισμό (ίσως να μην είχε το μπάτζετ κιόλας) και όταν ανέλαβε ο βοηθός του, Ντάρεν Κιούρι, ήταν πια αργά ώστε να σωθεί η χρονιά. Χαρακτηριστική δυσκολία στο γκολ, γενικότερα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ξεκίνησε ως βοηθός του Τζον Στιλ σε Μπόρεχαμ, Ντάγκεναμ και Μπάρνετ. Οταν έφυγε ο προκάτοχός του, δεν δίστασε να βγει μπροστά και στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής τα πήγε σχετικά καλά δεδομένων των συνθηκών (6-8-8). Εστιάζει πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, του αρέσει η ομάδα του να αναπτύσσεται από τα άκρα και είναι υποστηρικτής του επιθετικού ποδοσφαίρου.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Είχε αρκετά μεγάλο ρόστερ και χρειαζόταν να ξεφορτωθεί συμβόλαια. Δέκα οι αποχωρήσαντες, μόνο του ελπιδορόρου μέσου Φόνγκακ (38/6 πέρσι) «πόνεσε» λιγάκι. Μέχρι στιγμής έχει υπογράψει δύο παίκτες, αμφότεροι προορίζονται για βασικοί. Ο πορτίερε Λοχ ήρθε από τη Χάρτλπουλ για να αντικαταστήσει τον Κάζινς, ενώ αποκτήθηκε και ο box to box μέσος Νταν (30/1 πέρσι με Σουίντον), ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει αρκετά.
Νόμιμο και Ασφαλές στοίχημα στο internet. (21+)
ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ
ΕΔΡΑ
Γουέδερμπαϊ Ρόουντ (3.000), Χάρογκεϊτ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Εντυπωσίασε. Ως νεοφώτιστη αποτέλεσε μία από τις μεγάλες «εκπλήξεις» του πρωταθλήματος και ανά περιόδους έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο. Το τέλος της κανονικής περιόδου τη βρήκε στην προνομιούχο 6η θέση, έχοντας μάλιστα την πιο παραγωγική επίθεση στην κατηγορία. Μετέπειτα αποκλείστηκε στα προημιτελικά των μπαράζ ανόδου από τη Φάιλντ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δεν το… κουνάει από τον πάγκο ο Σάιμον Γουίβερ. Αποτελεί τον μακροβιότερο τεχνικό στην ιστορία του συλλόγου, καθώς αρχικά προσλήφθηκε ως παίκτης-προπονητής το 2009, πολύ προτού η Χάρογκεϊτ μετατραπεί σε επαγγελματικό σύλλογο (2017). Μαζί της πρόπερσι κέρδισε την άνοδο στη Νάσιοναλ Λιγκ μέσω των πλέι οφ, ενώ παρά τις αυξημένες απαιτήσεις και το περιορισμένο μπάτζετ, την περσινή σεζόν παρουσίασε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Αξιόλογος μάνατζερ με επιθετικούς προσανατολισμούς.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Εχασε ορισμένες αξιόλογες μονάδες στο μεταγραφικό παζάρι όπως οι στόπερ Λάνγκμιντ (36/3 πέρσι) – Χόε (45/9 πέρσι), ο μέσος Γουντς (28/3 πέρσι) και οι στράικερς Γουίλιαμς (44/9 πέρσι) – Νόουλς (28/5 πέρσι). Εντούτοις, φρόντισε να τους αντικαταστήσει όλους με ισάξιους παίκτες. Ξεχωρίζουν τα ονόματα των πολύπειρων Στιντ (φορ, 38/8 με Νοτς Κάουντι πέρσι) και Μπράουν (χαφ, 28/0 με Ακρινγκτον πέρσι), ενώ αρκετά αναμένεται να προσφέρει ο περιφερειακός επιθετικός Τζόουνς (12/2 με Σριούσμπερι πέρσι). Με λίγη τύχη, και εφόσον «πιάσουν» οι μεταγραφές, μπορεί να ονειρεύεται «επτάδα» και φέτος.
ΙΣΤΛΙΧ
ΕΔΡΑ
Σίλβερλεϊκ (5.192), Ιστλι
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τερμάτισε 7η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου αποκλείστηκε από τη Σάλφορντ στην «ψυχοφθόρο» διαδικασία (0-0, 4-3 πεν.). Εν ολίγοις, ότι δεν κατάφερε τα τρία προηγούμενα χρόνια με «ισχυρή» διοίκηση και έμπειρο μάνατζερ (Χεσενθάλερ), το πέτυχε την αμέσως επόμενη χρονιά με παρόμοιο ρόστερ και αρχάριο προπονητή (Στρέβενς).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Την περσινή σεζόν ο 38χρονος Μπεν Στρέβενς ανέλαβε την ομάδα μέσω κρίσης και – παρότι αρχάριος στην προπονητική – έκανε εξαιρετική δουλειά, αρχικά ως υπηρεσιακός και στη συνέχεια ως μόνιμος. Αριστος «ψυχολόγος», κέρδισε με το… σπαθί του νέο συμβόλαιο και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στην κατηγορία. Μάλλον όχι άδικα.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Τραγικά αποδυναμωμένη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, αναγκάστηκε να πουλήσει ό,τι πιο ποιοτικό είχε στο ρόστερ της. Παρελθόν αποτελούν ο γκολτζής ΜακΚάλουμ (41/26 πέρσι), το αποτελεσματικό δίδυμο στα στόπερ Χερ (45/5 πέρσι) – Τζόουνς (33/2 πέρσι), το «πολυεργαλείο» Γκομπέρν (μέσος, 43/1 πέρσι) και ο κομβικός μέσος Γέιτς (44/4 πέρσι με 26 ασίστ!). Θα προσφέρει όσο μπορεί ο βετεράνος φορ Ρέντελ (30/7 πέρσι με Ολντερσοτ), καλή προσθήκη του χαφ Πέιν (37/0 πέρσι με Εμπσφλιτ), για τρίτη φορά επιστρέφει ο δεξιός μπακ Πάρτινγκτον (14/0 πέρσι με Μπρίστολ Ρόβερς). Οπως όλα δείχνουν, μόνο με «θαύμα» θα επαναλάβει χρονιά αντίστοιχη με την περσινή.
ΤΟΡΚΙ
ΕΔΡΑ
Πλέινμουρ (6.104), Τόρκι
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Απέδειξε ότι ανήκει σε υψηλότερο επίπεδο και ύστερα από ένα χρόνο απουσίας από τη Νάσιοναλ Λιγκ επιστρέφει ως πρωταθλήτρια από τον Νότο. Ηταν απολαυστική στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, καταφέρνοντας να συνδυάσει ουσία και θέαμα. Ενδεικτικό ότι η αμέσως καλύτερη επίθεση από τη δικιά της είχε 17 γκολ λιγότερα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο πολύπειρος Γκάρι Τζόνσον ανέλαβε τις τύχες της τον Σεπτέμβριο του 2018 και την επανέφερε με σχετική άνεση στη Νάσιοναλ Λιγκ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που τη σεζόν 2012-13 οδήγησε τη Γέοβιλ στην Τσάμπιονσιπ, ενώ έχει κερδίσει συνολικά την άνοδο με επτά ομάδες του. Αναμφίβολα, ο 63χρονος τεχνικός είναι ένας από τους λόγους που οι μπουκμέικερς «βλέπουν» την Τορκί να τερματίζει ψηλά φέτος.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Ουσιαστικά κράτησε τον περσινό κορμό παιχτών και «πέταξε» ότι δεν χρειαζόταν. Στη μεταγραφική περίοδο έφερε πέντε παίκτες, την ώρα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι θέμα ημερών (αν όχι ωρών) να «κλείσει» τρεις ακόμα. Για μεγάλα πράγματα δεν ξέρουμε αν είναι στα σίγουρα, πάντως φαινομενικά μπορεί να σταθεί άνετα στο πρωτάθλημα. Ας όψεται…
ΜΠΑΡΟΟΥ
ΕΔΡΑ
Χόλκερ Στριτ (5.045), Μπάροου Ιν Φέρνες
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Της πήρε χρόνο να βρει ρυθμό και συμβιβάστηκε με την 11η θέση, περίπου δηλαδή εκεί όπου αναμενόταν να βρεθεί. Πάντως, αποτέλεσε μία από τις πιο «σκληροτράχηλες» ομάδες του πρωταθλήματος και, εφόσον ήταν πιο αποτελεσματική, θα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ. Σαφώς καλύτερη χρονιά συγκριτικά με την προηγούμενη, όπου κινδύνεψε σοβαρά με υποβιβασμό.
Build a bet : Εύκολος συνδυασμός επιλογών από τον ίδιο αγώνα σε ένα μονό στοίχημα
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στην παρθενική του χρονιά ως πρώτος προπονητής ο Ιαν Εβατς τα πήγε πολύ καλά και έπεισε τους ανθρώπους των «μπλούμπερντς» ότι αξίζει να διατηρήσει τη θέση του. Από τους πλέον ελπιδοφόρους μάνατζερ στην κατηγορία, ορθολογιστής και με ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν στηρίζει πολλά στο αμυντικό κομμάτι.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Περιμένει στόπερ και τουλάχιστον δύο μέσους για να «κλείσει» το ρόστερ, από το οποίο αποχώρησαν συνολικά 17 παίκτες την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Από αυτούς μόνο ο δεξιός οπισθοφύλακας Μπάρθαμ (31/0 πέρσι) αναμένεται να λείψει πραγματικά, καθώς οι υπόλοιποι δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο πέρσι. Ο μέσος Μπάρι (25/2 πέρσι με Τσέστερφιλντ) έρχεται να δώσει εμπειρία και ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο φορ Ανγκους που αποκτήθηκε ως ελεύθερος (11/2 πέρσι ως δανεικός) αναμένεται να βοηθήσει και φέτος αρκετά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη γενικότερα.
ΕΜΠΣΦΛΙΤ
ΕΔΡΑ
Στόουνμπριτζ Ρόουντ (4.769), Νόρθφλιτ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Παρά την άσχημη εκκίνηση, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τη σταδιακή αποδυνάμωση του ρόστερ τερμάτισε στην 8η θέση της κατάταξης, επτά βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο έμπειρος Γκάρι Χιλ με «πλούσιο» παρελθόν σε Ντάγκεναμ και Γουόκινγκ. Ρεαλιστής, πεισματάρης, ξέρει να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να δουλέψει με μικρό ρόστερ, αρκει να υπάρχει ποιότητα. Για του λόγου το αληθές, σπάνια «ανοίγει» το ροτέισον.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει όλα τα «βαριά» συμβόλαια, αναγκαίο κακό εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που την ταλαιπωρούν. Εχασε σε ποιότητα, όμως οι περισσότεροι παίκτες που υπέγραψε γνωρίζουν καλά την κατηγορία και θα βοηθήσουν. Δεκαέξι έφυγαν, δέκα ήρθαν (συν τον πιτσιρικά Ατσούμπα που ανέβηκε από τις ακαδημίες). Προς το παρόν πορεύεται με ρόστερ κάτω των 20 ποδοσφαιριστών.
ΝΤΟΒΕΡ
ΕΔΡΑ
Κραμπλ Αθλέτικ Γκράουντ (5.745), Κεντ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Εξαιρετικό δεύτερο γύρο και απίστευτο φινίς, το οποίο την «εκτόξευσε» από τα… τάρταρα της βαθμολογίας στην 14η θέση. Με την έλευση του Χεσενθάλερ μπήκε σε καλούπι, παρουσίασε μεγάλη βελτίωση και εξελίχθηκε σε μία εκ των πλέον δυσκολοκατάβλητων ομάδων του πρωταθλήματος.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Αντι Χεσενθάλερ δεν χρειάζονται. Αριστος γνώστης της κατηγορίας και των αποδυτηρίων του «Κραμπλ». Διανύει τη δεύτερη θητεία του στην Ντόβερ μετά την τριετία 2007-10, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των Τζίλιγχαμ (2000-04, 2010-12), Λέιτον Οριεντ (2016) και Ιστλι (2017-18). Δίνει μεγάλη έμφαση στο πειθαρχικό κομμάτι και στη φυσική κατάσταση.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Παρόλο που έχασε τον ηγέτη Μπραντλ (45/8 πέρσι) και έδιωξε συνολικά 17 παίκτες, οι μεταγραφές των Ντε Χάβιλαντ (στόπερ, Μέιντστοουν) Γκομπέρν (χαφ, Ιστλι), Γουντς (μέσος, Χάρογκεϊτ) και Ριγκ (φορ, Γκέιτσχεντ) την ανεβάζουν επίπεδο συγκριτικά με πέρσι. Μπορεί να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα.
ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ
ΕΔΡΑ
Βικτόρια Παρκ (7.691), Χάρτλπουλ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Κινήθηκε στη μετριότητα και τερμάτισε στη 17η θέση της βαθμολογίας. Με το ρόστερ που είχε βέβαια θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εντούτοις υπήρξε έλλειψη τεχνογνωσίας, ενώ το κλίμα στα αποδυτήρια δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κρεγκ Χίγκνετ είναι περισσότερο παράγοντας και λιγότερο προπονητής της Χάρτλπουλ, την οποία ωστόσο αναμένεται να καθοδηγήσει για τρίτη φορά στην καριέρα του. Σαφής η προτίμηση του στο 4-4-2, δεν το αποχωρίστηκε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις την περσινή χρονιά. Αποτελεί ερωτηματικό αν θα καταφέρει να πετύχει σε αυτό το πόστο, βάσει των αυξημένων προσδοκιών που υπάρχουν.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Φρόντισε να «χτίσει» από πέρσι κιόλας ένα αρκετά ποιοτικό σύνολο με ταλέντο σε όλες τις γραμμές. Δεν έχασε κάποιο σημαντικό παίκτη στο μεταγραφικό παζάρι, πλην του βασικού πορτιέρε Λοχ που πήγε στην Μπάρνετ. Αντιθέτως, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τις αποκτήσεις των Κένεντι (μέσος, 6/0 πέρσι με Καρλάιλ), Μαφουτά (μέσος, 20/0 πέρσι με Σάλφορντ) και Τζιμέ Τουρέ (φορ, 41/7 πέρσι με Φάιλντ και Σάτον).
ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ
ΕΔΡΑ
Βικτόρια Γκράουντ (6.078), Λονδίνο
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 Πρωτάθλημα (Νάσιοναλ Λιγκ)
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Κατάφερε να επιβιώσει. Ξεκίνησε τη χρονιά με τεράστια οικονομικά προβλήματα, για καλή της τύχη εξαγοράστηκε από αμερικάνικο κοντσόρτιουμ και ενισχύθηκε μεταγραφικά σε κομβικό χρονικό σημείο, ως εκ τούτου έσωσε τη χρονιά χωρίς φοβερό άγχος (18η).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 66χρονος Πίτερ Τέιλορ έχει προπονήσει αρκετές ομάδες του Νησιού με επιτυχία και γενικότερα διεθέτει πλούσιο βιογραφικό. Στις κορυφαίες στιγμές της προπονητικής του καριέρας συγκαταλέγονται οι διαδοχικές ανόδοι που πέτυχε με τη Χαλ τη διετία 2003-05.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Σε γενικές γραμμές διαθέτει ανώτερο σύνολο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, καθώς απέκτησε τον ποιοτικό μέσο Μπραντλ (45/8 πέρσι με Ντόβερ) και 2-3 ακόμα ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Από αυτούς που έφυγαν ξεχωρίζει το όνομα του φορ Γουίλκινσον, ο οποίος πέρσι μέτρησε 12 γκολ σε 23 συμμετοχές.
ΣΑΤΟΝ
ΕΔΡΑ
Γκάντερ Γκριν Λέιν (5.013), Σάτον
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Δεν πραγματοποίησε την ονειρεμένη προπέρσινη σεζόν, αλλά δεν τα πήγε και άσχημα. Τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας, ενώ σίγουρα της «κόστισε» η απομάκρυνση του εμβληματικού Ντούσγουελ από τον πάγκο ύστερα από σχεδόν έντεκα χρόνια, πιθανότατα εξαιτίας του περιορισμένου μπάτζετ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο βοηθός του Ντόσγουελ την περασμένη χρονιά, Ματ Γκρέι, με λιγοστή προπονητική εμπειρία ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να κρατήσει τη Σάτον σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Η φιλοσοφία του δεν διαφέρει από εκείνη του προκάτοχού του, κάτι που σημαίνει ότι και φέτος θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Από τους δώδεκα παίκτες που έχασε (οι οκτώ βασικοί) μπόρεσε να αντικαταστήσει μόλις τους επτά. Από αυτούς ξεχωρίζουν τα ονόματα των Γκούντλιφ (στόπερ, 33/1 πέρσι με Ντάγκεναμ) και Μπουγιέλ (φορ, 32/6 πέρσι με Μπρόμλι). Τουλάχιστον κράτησε τον ηγέτη Ιστμοντ, ο οποίος αναμένεται να… τραβήξει κουπί και φέτος.
ΧΑΛΙΦΑΞ
ΕΔΡΑ
Δε Σέι (14.061), Χάλιδαξ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1 Πρωτάθλημα (Νάσιοναλ Λιγκ)
1 FA Τρόφι
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή χωρίς «παρατράγουδα» (16η). Παρόλο που η θέση στην οποία τερμάτισε δεν είναι τιμητική, είχε μία από τις τέσσερις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία. Και μία από τις τρεις χειρότερες επιθέσεις…
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο νεόκοπος Πιτ Γουάιλντ ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Τζίμι Φούλαρτον στην τεχνική ηγεσία των «Σέιμεν», έχοντας προηγουμένως καθίσει για 17 παιχνίδια στον πάγκο της Ολνταμ (8-3-6 το ρεκόρ του). Αρέσκεται να παρατάσσει την ομάδα του με τετράδα στην άμυνα και έναν «καθαρόαιμο» στράικερ. Θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι…
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Επτά είδαν την πόρτα της εξόδου, μεταξύ αυτών και οι πολύτιμοι Κόσιλο (εξτρέμ, 42/5 πέρσι) – Τόμλινσον (φορ, 18/1 πέρσι με 6 άσιστ). Αντικαταστάτες τους θα αποτελέσουν οι Σο-Σίβλα (8/0 πέρσι) και Τζέιμι Αλεν (41/6 πέρσι) που ήρθαν «πακέτο» από την Ντόβερ. Θα στηριχθεί κυρίως στον περσινό κορμό. Εν ολίγοις, δύσκολα θα ξεφύγει από τη μετριότητα με αυτό το ρόστερ.
Winmasters: Μοναδικά προγράμματα επιβράβευσης *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
ΜΠΡΟΜΛΙ
ΕΔΡΑ
Χέιζ Λέιν (5.000), Μπρόμλι
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Περίπου ό,τι και πρόπερσι. Τερμάτισε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Ομάδα του όσα βάλουμε κι όσα «φάμε» που ναι μεν είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά μακριά από την έδρα της… χανόταν.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Νιλ Σμιθ συνεχίζει για ένατη σερί σεζόν στον πάγκο των «Ρέιβενς» όντας ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Χαμηλών τόνων, με επιθετικούς προσανατολισμούς, καλός προπονητής γι αυτό το επίπεδο.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: «Πλέει» περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με πέρσι. Μένει να δούμε αν θα παρουσιάσει αρχικά την ίδια συνοχή, καθώς επενέβη σε 2-3 σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Το «κενό» του ηγέτη Σάδερλαντ (41/10 με 10 ασίστ πέρσι) θα καλύψει ο νεοαποκτηθέντας Μπίνγκχαμ με 21 συμμετοχές στη League One ως παίκτης της Τζίλιγχαμ πέρσι. Επιθετικά παρουσιάζεται ελαφρώς ενισχυμένη, καθώς απέκτησε τα «κανόνια» των Εμπσφλιτ (Τσικ) και Μπρέιντρι (Χένρι), αντίστοιχα, ενώ σπουφαία μεταγραφή θεωρείται αυτή του στόπερ Μπους (43/5 πέρσι).
ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ
ΕΔΡΑ
Ρικριέισον (7.100), Ολντερσοτ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Εχασε ποιότητα συγκριτικά με πρόπερσι και ταλαιπωρήθηκε από πολλούς μακροχρόνιους τραυματισμούς, συνεπώς δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό (21η). Εντούτοις, θα αγωνιστεί και φέτος στη Νάσιοναλ Λιγκ παίρνοντας τη θέση της Γκέιτσχεντ, η οποία έπεσε κατηγορία για χρέη.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ντάνι Σιρλ πέρσι δούλεψε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής αντικαθιστώντας τον Χακάν Χαϊρετίν στον πάγκο της Μπρέιντρι. Δεδομένα, δεν ευθύνεται για τον υποβιβασμό της. Αντιθέτως, από τη στιγμή που ανέλαβε οι «Irons» έδειξαν σημαντικά βελτιωμένοι και πραγματοποίησαν εξαιρετικό φινίς. Σε αυτό το μικρό διάστημα φάνηκε ότι ξέρει πως να παίρνει το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες του.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Από αυτούς που έφυγαν δεσπόζει το όνομα του αρχισκόρερ Ρέντελ (30/7 πέρσι), ενώ επίσης έχασε τον μπακ Αρνολντ (40/1 πέρσι) και τον υπολογίσιμο μέσο ΜακΝτόνελ (41/6 πέρσι). Ανάμεσα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα βρίσκονται τα ονόματα των Σιλντς (φορ, 29/3 πέρσι με Σάντερλαντ), Ρανς (χαφ, 28/0 πέρσι με Εμπσφλιτ) και Σάντος (μέσος, 17/0 πέρσι με Γέοβιλ). Εκ πρώτης όψεως μοιάζει ελαφρώς ενισχυμένη συγκριτικά με την περασμένη σεζόν.
ΜΕΪΝΤΕΝΧΕΝΤ
ΕΔΡΑ
Γιόρκ Ρόουντ (4.000), Μέιντενχεντ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τίποτα σπουδαίο. Αντιθέτως βρέθηκε για αρκετό καιρό στη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας σοβαρά προβλήματα σε άμυνα και (κυρίως στην) επίθεση. Ανέβασε στροφές στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και κάπως έτσι έσωσε τη χρονιά.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Αλαν Ντεβονσάιρ αποτελεί συνώνυμο της Μέιντενχεντ, καθώς διανύει συνολικά τον δωδέκατο χρόνο του στο τιμόνι της (1996-2003, 2015–). Ο 63χρονος μάνατζερ γνωρίζει άριστα την κατηγορία και ξέρει πότε να πιέζει καταστάσεις. Συνήθως οι ομάδες του φτάνουν στο «πικ» τους μεσούσης της σεζόν. Μάλλον όχι τυχαία.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Τεράστια απώλεια αυτή του πρώτου σκόρερ της την περσινή σεζόν, Κλίφτον (40/14). Δεκατρείς ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν, μόλις οι οκτώ έχουν αντικατασταθεί. Κανένας «πρωτοκλασάτος», πλην του πορτιέρε Νταν που ήρθε από τη Γουόλσολ. Οπως όλα δείχνουν θα παλέψει και φέτος για την παραμονή.
ΜΠΟΡΕΧΑΜ
ΕΔΡΑ
Μίντοου Παρκ (4.500), Μπόρεχαμγουντ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Απογοήτευσε, δεδομένης της εκπληκτικής πορείας που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη σεζόν. Πούλησε ό,τι καλύτερο διέθετε, δεν κάλυψε τα «κενά» με ισάξιους παίκτες και, μοιραία, κατέληξε να παλεύει για την παραμονή της. Το τέλος τη σεζόν τη βρήκε μόλις μία θέση πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 33χρονος Λουκ Γκάραρντ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2015, όταν ανέλαβε ρόλο πρώτου προπονητή στην Μπόρεχαμ. Μεγαλύτερη επιτυχία του η παρουσία των «Γουντς» στον προπέρσινο τελικό των πλέι οφ της Νάσιοναλ Λιγκ, όπου δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο γνωρίζοντας την ήττα από την Τρανμίρ. Ανερχόμενος, έξυπνος, μεθοδικός. Δίνει μεγάλη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Λαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων, παρά την αποτυχημένη περσινή χρονιά.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Μικρές, αλλά ουσιαστικές οι αλλαγές στο φετινό ρόστερ. Εφυγαν δύο στόπερ και ισάριθμοι «κυνηγοί», οι οποίοι αντικαταστάθηκαν με σχεδόν ισάξιους παίκτες. Συν την απόκτηση του τερματοφύλακα της Μπρόμλι, Γκρέγκορι, και δύο μέσων (ΜακΝτόνελ – Μινγκόια). Ο πρώτος έρχεται από «γεμάτη» σεζόν με την Ολντερσοτ, ο δεύτερος είχε 16 συμμετοχές με την Ακρινγκτον πέρσι στη League 2. Επίσης, επεκτάθηκε ο δανεισμός του φορ Σαϊμπού (40/9 πέρσι). Λογικά δεν πέφτει, πολύ δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει ωστόσο.
ΤΣΟΡΛΙ
ΕΔΡΑ
Βίκτορι Παρκ (4.300), Τσόρλι
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τερμάτισε στη 2η θέση της Νάσιοναλ Λιγκ Βορρά, μόλις έναν βαθμό πίσω από την κορυφή. Εν τέλει πήρε την άνοδο μέσω των μπαράζ, όπου απέκλεισε κατά σειρά τις Ολντρινχαμ και Σπένιμουρ, αμφότερες στα πέναλτι. Βασίστηκε πολύ στην έδρα της μετρώντας δεκαπέντε νίκες σε 21 ματς.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο ομογενής Τζέιμι Βερμίλιο τα πήγε περίφημα στην παρθενική του χρονιά ως πρώτος προπονητής και δεν υπήρχε λόγος να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία. Αρέσκεται στο 3-5-2 και η τακτική του περιλαμβάνει ανάπτυξη από τα πλάγια. Στο παρελθόν υπήρξε από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Μόλις δύο παίκτες πέρασαν την πόρτα του «Βίκτορι Παρκ» την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, την ώρα που οι αποχωρήσεις «αγγίζουν» τις δεκαπέντε. Ο φορ Χόλροϊντ (26/3 πέρσι) έρχεται με μεγάλες περγαμηνές από τη Ρέξαμ, ενώ ο νεαρός στόπερ Μπέινς (1/0 πέρσι με Φλίτγουντ) προορίζεται επίσης για βασικός. Μοναδικός ρεαλιστικός στόχος η παραμονή με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.
ΣΤΟΚΠΟΡΤ
ΕΔΡΑ
Ετζλεϊ Παρκ (10.832), Στόκπορτ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Αυτό που επέβαλλε η ιστορία της. Τερμάτισε πρώτη στη Νάσιοναλ Λιγκ Βορρά και επιστρέφει στην 5η κατηγορία μετά τη σεζόν 2012-13. Είχε σταθερή απόδοση στο μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και με «όπλο» την άμυνά πέτυχε τον μεγάλο της στόχο.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 50χρονος Ιρλανδός Τζιμ Γκάνον έχει συνδέσει το όνομα του με τη Στόκπορτ, διανύοντας την τρίτη του θητεία στον πάγκο της ομάδας (2005-09, 2011-13, 2016–). Στηρίζει πολλά στην ομοιογένεια μεταξύ των παικτών και, παρότι δεν χρησιμοποιεί συχνά αμυντικά συστήματα, οι ομάδες του συνήθως τα πηγαίνουν σε αυτό τον τομέα και γενικότερα χαρακτηρίζονται για την «σκληράδα» τους.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Μέσες άκρες έχει το ίδιο ρόστερ με πέρσι, μονάχα που δεν κατάφερε να κρατήσεις στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ Γουορμπάρτον (11/18),και τον πολύτιμο αριστερό μπακ Ντάξμπερι, ο οποίος υπέγραψε στη Φάιλντ. Μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία μεταγραφή και αναμένεται να βασιστεί πολύ στην ομοιογένεια.
ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ
ΕΔΡΑ
Κίνγκφιλντ (6.064), Γουόκινγκ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
–
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Η Γουόκινγκ κατέλαβε τη 2η θέση στη Νάσιοναλ Λιγκ Νότου τερματίζοντας δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τορκί και επιστρέφει στην 5η κατηγορία μετά από έναν χρόνο απουσίας. Για να πάρει την άνοδο χρειάστηκε να υποτάξει αρχικά τη Γουέλντστοουν σε νοκ άουτ ημιτελικό (3-2) και στη συνέχεια τη Γουέλινγκ (1-0) στον τελικό των πλέι οφ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αλαν Ντόουσον. Βρίσκεται στον πάγκο της από τον Μάιο του 2018 και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Νάσιοναλ Λιγκ, στην πρώτη του επιτυχία ως προπονητής. Δίνει μεγάλη έμφαση στις σωστές αποστάσεις και την κυκλοφορία της μπάλας. Σπάνια δεν προτιμάει το 4-4-2 ή τις παραλλαγές του.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές αποδεσμεύτηκαν, κανένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν, ωστόσο. Οι τέσσερις από τους συνολικά έξι που αποκτήθηκαν έχουν εμπειρία από το πρωτάθλημα της Νάσιοναλ Λιγκ. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες του υψηλόσωμων Πάρι (στόπερ, 26/0 πέρσι με Μπόρεχαμ) και Ντιαρά (χαφ, 16/0 πέρσι με Ντόβερ), όπως και του έμπειρου φορ Τάρπι (18/1 πέρσι με Μπάρνετ). Στόχος η παραμονή.
Κωνσταντίνος Κατσαμπάρης