22/09/2017 12:57

ΧΡΗΣΤΟΣΣΤΕΡΓΙΟΥ

Βασική επιλογή η Μπρεστ

Βασική επιλογή η Μπρεστ - Κεντρική Εικόνα
Δύο παιχνίδια στη Λιγκ 1, με φαβορί μεν αλλά σε… μη στοιχηματικές αποδόσεις. Δύο καλύτερα σημεία στη Λιγκ 2, με το ένα να… μετατρέπεται σε over. 
Με δύο παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της Λιγκ 1 σήμερα, αμφότερα αφενός δίνουν σημεία, αφετέρου τα σετ δεν κρύβουν ιδιαίτερη αξία. Θετικός είμαι για τον άσο της Νις, θετικός και για το διπλό της Μονακό, αλλά στο 1.95 θα ήταν οι τιμές που θα με έκαναν να πω «ναι, παίζουμε στοίχημα τώρα». Τους λόγους που δίνω το κλικ στις δύο ομάδες του Νότου, τους αναλύω στις εκτιμήσεις.
 
Στη Λιγκ 2 από την Τετάρτη το πρωί, μετά δηλαδή τα παιχνίδια της εμβόλιμης, «στάμπαρα» δύο άσους. Αυτούς για την Μπρεστ και την Ορλεάν. Οι λόγοι αρκετοί, ας τους παραθέσω με βαθμό σημαντικότητας.
 
Πρώτος, το rotation που έκαναν στην εμβόλιμη. Εξι αλλαγές η Μπρεστ (σε όλες τις γραμμές), πέντε η Ορλεάν (κυρίως μεσοαμυντικά). Συμπέρασμα, το γεγονός πως θα είναι σαφώς με περισσότερες ανάσες απόψε.
 
Δεύτερος, η δική τους κατάσταση. Η Μπρεστ έρχεται από δυνατό σερί νικών, έχοντας βελτιώσει την άμυνά της, βρίσκοντας παράλληλα στο πρόσωπο του Ντιαλό τον σκόρερ που έψαχνε. Η Ορλεάν ήταν κακή στο Παρίσι, αλλά δικαιολογείτε λόγω των πολλών αλλαγών. Γενικότερα γνωρίζετε πως την έχω σε εκτίμηση ως σύνολο, ενώ ειδικά εντός έδρας είναι φέτος αήττητη.
 
Τρίτος, οι αντίπαλοι. Για την Τουρ τα λέει όλα η βαθμολογική της θέση, με τον έναν βαθμό όλο κι όλο. Η Παρί ναι μεν έχει φόρμα και ψυχολογία, αλλά δεν έχει βάθος στο ρόστερ. Με τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα δεν νομίζω να τα βγάλει εύκολα πέρα, γι αυτό και ο Μερκαντάλ μίλησε για πιθανές αλλαγές στο αρχικό σχήμα απόψε.
 
Να βάλω και σαν τέταρτο, το γεγονός πως παίζουν εντός έδρας, αποφεύγοντας δηλαδή το ταξίδι σε μια εβδομάδα που ήδη δώσανε δύο ματς, και έχω ένα καλό «πακέτο» αφορμών/δικαιολογιών/επιχειρημάτων για να ποντάρω σε Μπρεστ και Ορλεάν.
 
Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι δεν είναι «καλό»; Το γεγονός πως δεν μπορώ, υπό τις άνωθεν συνθήκες, να δώσω μια λογική αιτία στο γιατί ο άσος της Ορλεάν είναι... ανηφορικός.
 
Είναι ομάδα χωρίς ειδικό βάρος θα πει κάποιος. Δεν διαφωνώ, αλλά ποιο ειδικό βάρος έχει δηλαδή η Τουρ, που εδώ και χρόνια σώζει με αλχημείες και με σούπερ πορείες στο β’ μισό τη χρονιά. Φέτος με το ζόρι έχει πάρει έναν βαθμό σε τέσσερις εξόδους, ενώ στα δύο τελευταία έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ.
 
Μήπως επειδή είναι γειτονικό ντέρμπι; Μπορεί κι αυτό. Να κάνει και τα στραβά μάτια η Ορλεάν για να δώσει μια… χείρα βοηθείας; Μου πέρασε από το μυαλό, η αλήθεια είναι.
 
Είναι και αυτός ο Ετορί, φουλ εκκεντρικός πρόεδρος που δεν έχει κάνει ούτε νύξη για αλλαγή προπονητή. Τόσο σίγουρος νιώθει; Δεν είναι του χαρακτήρα του.
 
Νομίζω πως το σκεπτικό μου το καταλάβατε. Προφανώς δεν κάνω… τούμπα να πάω από τον άσο στο διπλό, αλλά θα κάνω… ντρίμπλα, πηγαίνοντας στο over. Τώρα αν δούμε και καμία ανατροπή σε ημίχρονο-τελικό, δεν θα πέσω και από τα σύννεφα.
 
Συμπερασματικά, είτε η δυάδα του πίνακα, είτε η βασική επιλογή της ημέρας, που όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι η Μπρεστ.  
 
Xρήστος Στεργίου
ΑγώναςΣημείοΑπόδοση
ΜΠΡΕΣΤ - ΠΑΡΙ12.00
ΟΡΛΕΑΝ - ΤΟΥΡΟver2.15