* Αναμέτρηση για τον 7ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης Ελβετία και Καμερούν.
* Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν στη φάση των ομίλων, ισχύουν κατά σειρά τα εξής:
1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση
* Τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε επίσημο επίπεδο ήταν στο τελευταίο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 όπου είχαν κληρωθεί ξανά στον ίδιο όμιλο (μαζί με την Ελβετία επίσης). Η Βραζιλία είχε κερδίσει με 2-0 τη Σερβία, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Νικήτρια ήταν η Βραζιλία και στο πρώτο τους (φιλικό) ραντεβού με 1-0 το 2014.
* Η Βραζιλία είναι η μοναδική Εθνική ομάδα που έχει λάβει μέρος σε όλα τα Μουντιάλ από το 1930 και μετά. Αυτή θα είναι η 22η παρουσία της. Εκτός από το ότι μετράει τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων (5) είναι και αυτή με τις περισσότερες νίκες (73 σε 109 ματς) αλλά και με το μεγαλύτερο ποσοστό (67%) νικών στην ιστορία του θεσμού.
* Η Βραζιλία είναι αήττητη στα 15 τελευταία ματς (12-3-0 ρεκόρ) φάσης ομίλων σε Παγκόσμια Κύπελλα. Τελευταία ήττα της τον Ιούνιο του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας με αντίπαλο τη Νορβηγία. Επιπλέον, από το 1982 και μετά, στα 10 τελευταία Μουντιάλ δηλαδή, έχει κερδίσει τον όμιλό της.
* Από το 2014 και μετά στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ ο Νέιμαρ έχει συμμετοχή στο 42% τερμάτων της Βραζιλίας με 6 γκολ και 2 ασίστ.
* Ως ανεξάρτητο κράτος, η Σερβία έχει αποκλειστεί και στις τρεις φορές που βρέθηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (2006, 2010, 2018). Το 2006 όμως ήταν ως Σερβία και Μαυροβούνιο, ενώ τη μοναδική φορά που έφτασε στη φάση των νοκ-άουτ ήταν το 1998 ως Γιουγκοσλαβία.
* Τρίτος σκόρερ στα προκριματικά ο Μίτροβιτς (8 γκολ σε 8 ματς), πρώτος σε ασίστ ο Τάντιτς (6 σε 8 ματς).
* Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιρανός Αλίρεζα Φαγκάνι. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι είχε διαιτητεύσει τον μεταξύ τους αγώνα και το 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Από το τσεπάκι του είχε βγάλει 3 φορές την κίτρινη κάρτα, όλες τις έλαβαν οι Σέρβοι. Με τον ίδιο διαιτητή οι Βραζιλιάνοι είχαν κερδίσει το 2016 στα πέναλτι τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων απέναντι στους Γερμανούς. Έξι οι κάρτες τότε, 2-4 υπέρ των Γερμανών.