Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

04.12.21|00:02

Νίκος Κοτσαρίνης Νίκος Κοτσαρίνης

Για το 5/5 με τον Ζούρο

για-το-5-5-με-τον-ζούρο-156838

Επιστροφή στη δράση για την Basket League μετά τη διακοπή λόγω των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, με τη διεξαγωγή της 9ης στροφής να γίνεται σε τέσσερις φάσεις. Δύο ματς διεξάγονται απόψε, Σάββατο, δύο την Κυριακή, ένα τη Δευτέρα και ένα την Τρίτη,  ενώ ο Ιωνικός έχει αυτή τη φορά ρεπό.

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο κλειστό της Περιβόλας ξεκινά το πρόγραμμα με το παιχνίδι μεταξύ Απόλλωνα (3-4) και ΠΑΟΚ (2-5) στις 17:00.

Επιστροφή στα εντός έδρας παιχνίδια για τους Πατρινούς, που πριν από τη διακοπή ηττήθηκαν σχετικά εύκολα στο Περιστέρι με σκορ 78-68. Σε διαδικασία αλλαγών το σύνολο του Νίκου Βετούλα. Ο γκαρντ Μπάρφιλντ που τις τελευταίες εβδομάδες είναι τραυματίας αποδεσμεύτηκε και αναμένεται να αποκτηθεί παίκτης στη θέση του. Παράλληλα αναζητείται και ένας ψηλός για να καλύψει τη θέση του έκτου ξένου στο ρόστερ.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο «Δικέφαλος» του Βορρά πριν από τη διακοπή, φτάνοντας στο 82-71 επί της Λάρισας και πιστοποιώντας την αγωνιστική άνοδό του. Η προετοιμασία για την αποψινή μονομαχία πάντως δεν ήταν ιδανική, αφού πέραν του φόργουορντ Κάρτερ που χειρουργήθηκε και θα λείψει καιρό έχασαν δεν υπολογίζονται ούτε οι Τζόουνς (σέντερ), Γκρίφιν (γκαρντ) και Γιάνκοβιτς (φόργουορντ). Ο Αρης Λυκογιάννης βγήκε στην αγορά για την αντικατάσταση του Κάρτερ, με τον Στέφαν Γιάνκοβιτς (έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ) να αποτελεί τον εκλεκτό. Ακολουθεί η δύσκολη αποστολή στην έδρα της Γαλατάσαραϊ για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ το απόγευμα της Τετάρτης.

Μαζεύτηκαν πολλές απουσίες στον «Δικέφαλο», κάτι που τελικά με αποτρέπει από το διπλό που είχε αρχικά «κυκλώσε».

[stoiximan_desktop keimeno_etaireias=”Cash Out* – Κλείσε το στοίχημά σου” width=”50%”] 

Στα Λιόσια το έτερο παιχνίδι της ημέρας, εκεί όπου η ΑΕΚ (4-4) περιμένει τον Προμηθέα (6-2) με τζάμπολ στις 20:00.

To περιστατικό με τον Στέφαν Γέλοβατς κατά τη διάρκεια της προπόνησης ταρακούνησε για τα καλά τους γηπεδούχους, που μετά από αυτό πέτυχαν την παρθενική ευρωπαϊκή νίκη τους χάρη στο 88-79 επί της Ρίγα και κράτησαν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα πλέι ιν του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες μέρες αργότερα επέστρεψαν και στα εντός των συνόρων θετικά αποτελέσματα οι παίκτες του Στέφανου Δέδα, περνώντας από το Λαύριο με σκορ 81-82. Πήγαν έτσι στη διακοπή αφήνοντας καλές εντυπώσεις, ωστόσο ο τραυματισμός του Νίκου Παππά (θλάση) στην προπόνηση της Τρίτης και ο εντοπισμός κρούσματος COVID έβαλε δύο ακόμη σημαντικό προβλήματα στον κόουτς της Ενωσης.

Οι Πατρινοί από τη μεριά τους μοιάζουν άλλη ομάδα από τη στιγμή που αφίχθη ο Ηλίας Ζούρος στον πάγκο τους. Δεν είναι μόνο το 4/4 σε Γιούροκαπ και πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού που έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Πλέον παίζουν με σαφές πλάνο στηριζόμενοι στην άμυνά τους πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Στο τελευταίο χρονικά δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον Κολοσσό (76-61), ενώ ακολουθεί την Τετάρτη το απαιτητικό εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Μπούντουτσνοστ. Στα θετικά για τον τεχνικό της ομάδας, η απουσία αγωνιστικών προβλημάτων ενόψει της αποψινής μάχης.

Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια επιθετικής βελτίωσης στα τελευταία παιχνίδια της, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον πολύ πιο γεμάτο και ανεβασμένο Προμηθέα. Ειδικά χωρίς ένα από τα κυριότερα επιθετικά όπλα της, τον Νίκο Παππά. Επιλογή μας το διπλό.

[bet365_desktop keimeno_etaireias=”Λειτουργίες Cash Out* – Επεξεργασία Στοιχήματος* – Φτιάξτε Αγορά*5″ width=”50%”] 

Ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι στις 17:00 της Κυριακής στο «Αλεξάνδρειο», εκεί όπου ο Αρης του 3-4 κοντράρεται με το Περιστέρι του 4-3.

Χωρίς αγώνα από τις 14 Νοεμβρίου και το δύσκολο 83-78 επί του Ηρακλή οι γηπεδούχοι του Γιάννη Καστρίτη, που είχαν ρεπό την αγωνιστική που προηγήθηκε της διακοπή. Στα τελευταία παιχνίδια τους η αλήθεια είναι ότι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και έβγαλαν αποτελεσματικό πρόσωπο, ακόμη και χωρίς τον καταλυτικό Χάνλαν. Ο Καναδός γκαρντ, που είναι το πολυτιμότερο επιθετικό όπλο του Γιάννη Καστρίτη, άρχισε προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και ίσως πατήσει παρκέ. Ενδέχεται να επιστρέψει και ο γκαρντ Σιδηροηλίας, ενώ δεν προλαβαίνει ο γκαρντ Σχίζας. Χωρίς κανέναν εξ αυτών, οι «κίτρινοι» έχασαν 80-74 από τη Λάρισα σε φιλικό το προηγούμενο Σάββατο.

Αργησε να ανεβάσει στροφές και να παίξει βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων του μέσα στη σεζόν το Περιστέρι, που τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τη διακοπή εμφάνισε σημαντικά σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης νικώντας σχετικά εύκολα Λάρισα εκτός και Απόλλωνα εντός. Εχοντας μάλιστα πλέον αποκλειστεί από το FIBA Europe Cup, πλέον θα μπορεί να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα. Μάλιστα στο ματς του «Αλεξανδρείου» θα παρουσιαστεί ενισχυμένος, μετά την σημαντική προσθήκη του Γκλεν Κόζι (πέρσι στο Λαύριο) στην περιφέρεια. Δεν λείπουν πάντως και τα προβλήματα για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, με τον φόργουορντ Μακ Κρι και τους γκαρντ Μωραΐτη και Μίλερ να μην υπολογίζονται.

Ντέρμπι αναμένεται μεταξύ ενός Αρη που φέτος βγάζει εξαιρετικά μαχητικό πρόσωπο ακόμη και όταν χάνει και του Περιστερίου που εσχάτως ανεβάζει στροφές και έχει ήδη δύο διπλά στη Θεσσαλονίκη μέσα στη σεζόν κόντρα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Στο όριο περιμένω να κριθεί, οπότε επιλέγω το διπλό στο +6,5 σε συνδυασμό με το Under 160,5.

[betshop_desktop keimeno_etaireias=”Betshop, το παιχνίδι όλων των παιχνιδιών Ι Betshop.gr Ι 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ” width=”50%”] 

Στη Ρόδο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της Κυριακής, με τον Κολοσσό (5-3) να περιμένει τον Ηρακλή (1-5) στις 20:00.

Με τη χειρότερη φετινή εμφάνισή τους πήγαν οι γηπεδούχοι στη διακοπή, αφού στην Πάτρα έγιναν έρμαιο στις ορέξεις του Προμηθέα και ηττήθηκαν εύκολα με σκορ 76-61 βάζοντας τέλος σε ένα σερί θετικών εμφανίσεων. Στο σπίτι τους πάντως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, άτι που μαρτυρά και το 3/3 κόντρα σε Απόλλωνα, Ιωνικό και Λαύριο μέχρι τώρα. Χωρίς νέα προβλήματα οι Ροδίτες, με τον σέντερ Σον Μίλερ (λείπει καιρό) να κάνει αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί στη διάθεση του Ηλία Καντζούρη.

Αδυνατεί να βρει αγωνιστική ταυτότητα ο Γηραιός από την πλευρά του και προφανώς οι πολλές αλλαγές προπονητών δεν βοηθούν ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Δεύτερο παιχνίδι με τον Κώστα Μέξα αυτό στη Ρόδο μετά την οριακή εκτός έδρας ήττα από τον Αρη στην παράταση, αφού ακολούθησε η αναβολή του αγώνα με τον Ιωνικό λόγω των πολλών κρουσμάτων COVID στον αντίπαλο. Πέραν αυτού, ούτε τα αγωνιστικά προβλήματα βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο γκαρντ Τέιλορ δεν υπολογίζεται λόγω διαστρέμματος, ο γκαρντ που χρειάζεται η ομάδα ακόμη αναζητείται ενώ κατά τη διάρκεια της διακοπής αποδεσμεύτηκε και ο πολύτιμος σέντερ Λιντς ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στη Νάπολι. Τη θέση του θα πάρει ο σέντερ Γκάρετ, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Ο Κολοσσός είναι αψεγάδιαστος στο σπίτι του φέρνοντας την κατάσταση εκεί όπου βολεύει τον ίδιο και ο Ηρακλής δεν μοιάζει ικανός να τον αγχώσει δεδομένων και των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στο ρόστερ. Προφανής επιλογή ο άσος, με το χάντικαπ να μην είναι απαγορευτικό.

[vista_bet_desktop keimeno_etaireias=”Εύκολη εγγραφή, γρήγορες αναλήψεις, ασφαλείς συναλλαγές. (21+)”50%”] 

Αναφορικά με το πρόγραμμα της Δευτέρας τώρα, περιλαμβάνει το παιχνίδι στις 15:00 στη Λάρισα, εκεί όπου η τοπική ομάδα του 1-6 αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό του 6-1.

Νέα σελίδα έχουν γυρίσει οι γηπεδούχοι, που πορεύονται με τον Φώτη Τακιανό στο τιμόνι. Στο ντεμπούτο του η ομάδα δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (82-71), φτάνοντας τις έξι σερί ήττες μετά το 81-77 επί του Κολοσσού στην πρεμιέρα. Μάλιστα η αλλαγή προπονητή έχει φέρει και αρκετές ανακατατάξεις στο ροστερ. Οι γκαρντ Θριτ, Σπαν και ο ψηλός Ουάσινγκτον αποδεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια της διακοπής, με τους αντικαταστάτες τους να αναμένονται άμεσα στην πόλη. Σε φιλικό, νίκησε 80-74 τον Αρη την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Πειραιώτες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βρει τον τρόπο να βγάλουν εξαιρετικό πρόσωπο, περνώντας τόσο από το Μιλάνο αρχικά (73-92) όσο και από το Καζάν (84-87 στην παράταση) επικρατώντας της Ούνικς και ακολουθώντας μόνος τρίτος τις πρωτοπόρους Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας έχοντας ρεκόρ 9-4. Στο τελευταίο του πρωταθλήματος οι παίκτες του Μπαρτζώκα υπέστησαν την παρθενική εντός των συνόρων ήττα τους, στο 76-81 από τον Παναθηναϊκό. Τα δύο σερί διπλά που ακολούθησαν πάντως, σίγουρα επανέφεραν την ηρεμία στο εσωτερικό τους.

Στη Λάρισα προφανώς δεν αναμένεται να κινδυνεύσουν αναφορικά με την εξασφάλιση της νίκης, αλλά δεν προτίθεμαι να μπλέξω στοιχηματικά.

[pamestoixima_desktop keimeno_etaireias=”Επιστροφή* χρημάτων ΟΛΟ τον μήνα στο Pamestoixima.gr!” width=”50%”] 

Παναθηναϊκός (6-1) και Λαύριο (4-4) ρίχνουν την αυλαία της 9ης στροφής, διασταυρώνοντας τα ξίφη τους στις 19:30 της Τρίτης.

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στη Μόσχα την Πέμπτη με καλή ψυχολογία προερχόμενοι από τις νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και Ζενίτ, ωστόσο έφυγαν έρμαιο των ορέξεων της ΤΣΣΚΑ χάνοντας όσο εύκολα δείχνει το τελικό 97-77. Καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του ματς προφανώς έπαιξε και η απουσία του αρχηγού Ιωάννη Παπαπέτρου που ίσως λείψει ξανά.

Εμφανές το ότι δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους εδώ και αρκετές εβδομάδες οι παίκτες του Σερέλη, που έρχονται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και παράλληλα στο μεσοδιάστημα ηττήθηκαν και στη Ρωσία από τη Νίζνι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, μάλλον σαν θείο δώρο είδαν τη διακοπή, ώστε να ανασυνταχθούν ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστούν με νέο… προφίλ, αλλά τις θέσεις Λιούις, Μπλερ και Γκοίνς θα πάρουν όπως όλα δείχνουν οι Ινγκραμ, Φέργκιουσον και Ντάνιελ.

Δεν θεωρώ πως το σκορ θα ξεφύγει σε αυτή την περίπτωση, με το Under να περνά σε πρώτο πλάνο.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
20:00 (ΣΑΒ) ΑΕΚ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. Betshop
2 @ 1.79
   
17:00 (ΚΥΡ) ΑΡΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Stoiximan
2 (6,5) & Under 160,5 @ 2.27
   
20:00 (ΚΥΡ) ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. – ΗΡΑΚΛΗΣ Novibet
1 (-7,5) @ 1.90
   
19:30 (ΤΡΙ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ Bwin
Under 157,5 @ 1.91
   
analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip