Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

13.01.21|00:00

Νίκος Κοτσαρίνης Νίκος Κοτσαρίνης

Προγνωστικά Eurocup: Το αγαπημένο στυλ της Βίρτους

προγνωστικά-eurocup-το-αγαπημένο-στυλ-της-βί-158274

Με έξι παιχνίδια συνεχίζεται απόψε η δράση στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του TOP-16 στο Γιούροκαπ.

 

Προγνωστικά Eurocup

 

Στα του πέμπτου γκρουπ, διεξάγονται δύο εμφύλιοι με κοινή ώρα έναρξης στις 21:45. Ναντέρ και Μονακό συγκρούονται στη Γαλλία, με τις δύο ομάδες να μην εντυπωσιάζουν στο πρώτο σκέλος της σεζόν. Οι γηπεδούχοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα ώστε να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση του τέταρτου ομίλου με ρεκόρ 4-6, ωστόσο οφείλουν να βελτιωθούν αισθητά αν θέλουν να μην αποτελέσουν το φτωχό συγγενή σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο. Μετρούν τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, με τελευταία το 79-65 από την Ντιζόν για το Κύπελλο.

Οι Μονεγάσκοι από μέρους τους εξασφάλισαν με ευκολία την τρίτη θέση του τρίτου γκρουπ με ρεκόρ 6-4 και το απόλυτο κόντρα σε Ανδόρρα, Λιετκαμπέλις και Αντβέρπ, ωστόσο απέτυχε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο έχοντας 0/4 με Βίρτους και Λοκομοτίβ. Το 83-76 από την Ορλεάν για το Κύπελλο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ούτε η Μονακό είναι σε ιδιαίτερα καλό φεγγάρι.

Αμφότερες έχουν επηρεαστεί από τη μεγάλη διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος που δεν τους επέτρεψε να βρουν ρυθμό, γεγονός που τις βάζει σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις άλλες δύο που συμπληρώνουν το γκρουπ (Μάλαγα και Μπανταλόνα).

 

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Στον έτερο εμφύλιο που επίσης ξεκινά στις 21:45, Μάλαγα και Μπανταλόνα συγκρούονται στην Ανδαλουσία. Παρόμοια πορεία διέγραψαν οι δύο ομάδες στην πρώτη φάση. Οι γηπεδούχοι ισοβάθμισαν με τη Λεβαλουά στην κορυφή του δεύτερου γκρουπ και τελικά έμειναν δεύτεροι με ρεκόρ 7-3, την ώρα που οι Καταλανοί ήταν πρώτοι με ρεκόρ 8-2, βάζοντας από κάτω ισχυρές ομάδες όπως η Ουνικς και η Παρτίζαν στο πρώτο γκρουπ της διοργάνωσης.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του φθινοπώρου ανήκουν στο παρελθόν, αφού και οι δύο ομάδες βγάζουν αρκετά θέματα στο παιχνίδι τους. Οι γηπεδούχοι του Καζιμίρο έχουν μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία του πρωταθλήματος μετά και το 79-91 από την Μπασκόνια, με τις σημαντικές απουσίες (Ντίαθ, Μέκελ, Μιλοσάβλιεβιτς, Σουάρεθ) να στοιχίζουν αρκετά.

Τα δικά τους θέματα έχουν πάντως και οι φιλοξενούμενοι της Μπανταλόνα. Μετά την περιπέτεια που είχαν αρκετοί παίκτες λόγω COVID δεν έχουν επανέλθει σε τοπ επίπεδο οι Καταλανοί, μετρώντας τέσσερις ήττες στην τελευταία πεντάδα της ACB. Επέτρεψαν μάλιστα και στα πέντε αυτά παιχνίδια τουλάχιστον 88 πόντους. Δεν λείπουν από τη μεριά τους τα αγωνιστικά προβλήματα, με τον πολύτιμο γκαρντ Ρίμπας πιθανότατα νοκ άουτ.

Οριακή μάχη αναμένεται, με τη Μάλαγα να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα παρά τις απουσίες που την ταλαιπωρούν. Παίζεται ο άσος.

 

 

Απόψε στις 21:30 πέφτει η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής στο έκτο γκρουπ, με την Παρτιζάν να περιμένει την Τρέντο. Οι Σέρβοι βελτιώθηκαν αρκετά από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του ο Σάσο Φιλιπόφσκι τον Νοέμβριο και με ρεκόρ 4-1 έκτοτε έφτασαν στο 6-4 που τους χάρισε με άνεση την πρόκριση στο TOP-16. Στην τριπλή ισοβαθμία με Μπουργκ και Καζάν πάντως υστερούσαν, κι έτσι περιορίστηκαν στην τέταρτη θέση. Τον τελευταίο καιρό η αλήθεια είναι πως η εικόνα τους δεν είναι ενδεδειγμένη, με τον Φιλιπόφσκι να εμφανίζεται εκνευρισμένος μετά και την ήττα από την Μπόρατς για την Αδριατική. Γενικά οι Σέρβοι καλούνται να προσαρμοστούν στις αλλαγές του ρόστερ που προέκυψαν, ενώ και η επιστροφή του Αλεξέι Νίκολιτς μπορεί να τους βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια.

Δύο πρόσωπα έβγαλαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και οι Ιταλοί. Μετά τον εντυπωσιακό πρώτο γύρο και τις έξι σερί νίκες που πέτυχαν, στην πορεία κατέβασαν στροφές. Επέδειξαν χαλάρωση και με ρεκόρ 6-4 κατέληξαν στην τρίτη θέση του ομίλου τους. Γενικότερα τον τελευταίο καιρό δεν πατάνε καλά οι παίκτες του Νικόλα Μπριέντζα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έφτασαν τις τρεις σερί ήττες στο πλαίσιο της Lega Basket.

Οι Σέρβοι για να έχουν ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρον την έδρα τους στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και απόψε έχουν τα φόντα να μπουν με το δεξί. Αν και δεν είναι στο πικ της φόρμας τους, έχουν τον πρώτο λόγο.

 

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Πάμε και στο πρόγραμμα του έβδομου ομίλου. Εκεί όπου η Βίρτους Μπολόνια είναι το απόλυτο φαβορί για την εξασφάλιση της πρωτιάς και απόψε φιλοξενεί την Τσεντεβίτα. Οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση των ομίλων σαν η μοναδική ομάδα που έκανε το 10/10, μην αντιμετωπίζοντας το παραμικρό πρόβλημα απέναντι σε ομάδες αρκετά ανταγωνιστικές όπως η Λοκομοτίβ, η Μονακό και η Ανδόρρα. Ειδικά στην Μπολόνια οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς ήταν… πολυβόλα, ξεπερνώντας τους 80 πόντους και στα πέντε εντός έδρας παιχνίδια τους.

Οι Σλοβένοι από μέρους τους ξεκίνησαν κάπως νωχελικά τη σεζόν, αλλά στην πορεία ανέβασαν στροφές. Εκαναν έξι νίκες στις επτά τελευταίες αγωνιστικές του τετάρτου ομίλου και εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση ακολουθώντας την πρωτοπόρο Γκραν Κανάρια. Οι παίκτες του Γιούριτσα Γκόλεματς ανέβασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νούμερά τους, και εκεί οφείλεται κυρίως η βελτίωση που παρουσίασαν.

Μιλώντας λοιπόν για δύο ομάδες που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα επιθετικά όπλα τους και στηρίζουν την επιτυχία στο ταλέντο τους, το Over έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην αποψινή μονομαχία τους.

 

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

 

Στην Ισπανία διεξάγονται και οι δύο αποψινοί αγώνες του όγδοου γκρουπ. Ανδόρρα και Ούνικς Καζάν συγκρούονται στις 21:00. Μέτρια η πορεία των Ισπανών που έκλεισαν την πρώτη φάση με 3-7 και κατέλαβαν την τρίτη θέση του τέταρτου γκρουπ μόνο επειδή Λιετκμαμπέλις και Αντβερπ είχαν ακόμη χειρότερη παρουσία από εκείνους. Μέτρια η πορεία τους και εντός των συνόρων, με τρεις σερί ήττες στη ACB και μόλις μία νίκη στα δέκα πιο πρόσφατα ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Στα θετικά για τους γηπεδούχους, το γεγονός πως αρχίζουν να μειώνονται να τα αγωνιστικά προβλήματα του κόουτς Ιμπον Ναβάρο.

Η Ούνικς από τη δική της πλευρά κατετάγη δεύτερη σε ένα γκρουπ με πολλές δυσκολίες και αξιόμαχους αντιπάλους, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση με ρεκόρ 6-4. Για να πάρουν ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης πάντως, πρέπει να βρουν τρόπο ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί και μακριά από το Καζάν αφού σε πέντε εξόδους έχουν μόλις δύο διπλά.

Δεδομένη η ποιοτική υπεροχή τους, θεωρώ πως θα βρουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν το προβληματικό μομέντουμ των Ισπανών για να κάνουν το πρώτο βήμα της πρόκρισης μην αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

 

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

 

Στα Κανάρια διεξάγεται το έτερο παιχνίδι του ίδιου γκρουπ. Εκεί όπου η Γκραν Κανάρια κοντράρεται με τη Μόρναρ Μπαρ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολλά αγωνιστικά θέματα στο πρώτο διάστημα της σεζόν, όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι βρήκαν τα πατήματά τους, βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και έφτασαν έτσι στο 8-2 που τους χάρισε την πρωτιά του τέταρτου ομίλου.  Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζουν και στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες στην τελευταία εξάδα και τελευταία το επιβλητικό 96-85 κόντρα στην Μπανταλόνα. Μετρούν επιστροφές τον τελευταίο καιρό, ενισχύθηκαν με τους Κιλπάτρικ, Σλότερ στην περιφέρεια και η πρόκριση είναι στα μέτρα τους.

Με ρεκόρ 5-5 ολοκλήρωσαν οι Μαυροβούνιοι από την πλευρά τους τις υποχρεώσεις του τρίτου γκρουπ. Ξεκίνησαν θετικά με όπλο την επίθεσή τους, ωστόσο χτυπήθηκαν σημαντικά από τον COVID, με την εικόνα τους να επηρεάζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό. Πλέον πάντως μοιάζουν να έχουν βρει ξανά το δρόμο τους και με… σημαία την εξαιρετική επιθετική παρουσία τους έχουν τέσσερα σερί θετικά αποτελέσματα στην Αδριατική Λίγκα.

Το αγαπημένο στυλ τους δεν θεωρώ πως θα το αποχωριστούν ούτε απόψε, αφού γνωρίζουν πως μόνο αν είναι αξιοπρεπείς επιθετικά θα μείνουν κοντά στο σκορ.

 

 

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
19:30 ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ Sportingbet
Over 163,5 (1.90)
     
21:00 ΑΝΔΟΡΡΑ – ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ Novibet
2 (-3,5) στο 1.84
     
21:30 ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΤΡΕΝΤΟ Bwin
1 (1.57) 
     
21:45 ΝΑΝΤΕΡ – ΜΟΝΑΚΟ Winmasters
2 (1.55)
     
21:45 ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ Stoiximan
1 (-3,5) στο 1.87
     
22:00 ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΟΡΝΑΡ ΜΠΑΡ Bet365
2 (10,5) & Over 76,5 Μόρναρ στο 2.25
     

 

Νίκος Κοτσαρίνης

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip