Πριν από λίγες μόνο ώρες η Μίντιλαντ στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Δανίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πέμπτη διαδοχική χρόνια και έβδομη συνολικά στην εικοσαετή περίπ

 

Πριν από λίγες μόνο ώρες η Μίντιλαντ στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Δανίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πέμπτη διαδοχική χρόνια και έβδομη συνολικά στην εικοσαετή περίπου ιστορία της. Πως όμως κατάφεραν οι «λύκοι» της Δανίας να βγουν από την αφάνεια και πρωταγωνιστούν ανελλιπώς μετά το 2014, όπου κατέκτησαν και τον πρώτο του τίτλο; Η απάντηση κρύβεται σε δυο λέξεις, Μάθιου Μπέναμ.

Ο 53 χρονος Λονδρέζος είναι ο ιδιοκτήτης της Μίντιλαντ από τον Ιούλιο του 2014, εξασφαλίζοντας τα χρήματα που χρειαζόταν για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας αποκλειστικά και μόνο παίζοντας στοίχημα.
 
Η ιστορία του Μάθιου Μπέναμ ξεκινά από την παιδική του ηλικία, όπου εκμεταλλευόμενος τις πενιχρές του γνώσεις  στο ποδόσφαιρο και τις πλούσιες γνώσεις του στα μαθηματικά κατάφερε να μαζέψει ένα σημαντικό ποσό που του επέτρεψε να ζήσει με αξιοπρέπεια. Με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε σημαντικό «εχθρό» των στοιχηματικών εταιριών επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του και στην ασιατική αγορά , όπου είχε τη δυνατότητα να ποντάρει χωρίς όρια και βρισκόμενος μακριά από τα ραντάρ των στοιχηματικών εταιριών.

 

Μέσω αυτού κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την οικονομική του επιφάνεια και να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο που δεν ήταν άλλο από τα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της αγαπημένης του ομάδας στην Αγγλία της Μπρέντφορντ. Το καλοκαίρι του 2014 επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στη Δανία, αποκτώντας και τις μετοχές της Μίντιλαντ στην οποία τοποθετεί ως πρόεδρο τον Ράσμους Ανκερσεν, έναν πρώην ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Μίντιλαντ, ο οποίος όμως μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με το αφεντικό του όσον αφορά το μαθηματικό μοντέλο, το οποίο και θα εφαρμόσουν κατά γράμμα στη ομάδα, οδηγώντας την στην επιτυχία.
 
Από πολλούς επαγγελματίες παίκτες της σημερινής εποχής ο Μάθιου Μπέναμ θεωρείται πρότυπο παίκτη και πειθαρχημένου «τζογαδόρου», που κατάφερε να «κερδίσει» τον αντίπαλο αποκλειστικά και μόνο βασιζόμενος στη στατιστική και τους αλγόριθμους που δημιουργούσε μόνος του, έχοντας ακόμα και σήμερα ως οδηγό του τη φράση «όταν υπάρχει μια ερώτηση, ρωτάω του αριθμούς και οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ».