Ούτε 20 χρόνια ζωής δεν έχει συμπληρώσει στη Δανία η Μίντιλαντ. Ιδρύθηκε Φεβρουάριο του 1999 έπειτα από συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων της περιοχής που διακατέχονταν μάλιστα από έντονη αντιπαλότητα.

Ούτε 20 χρόνια ζωής δεν έχει συμπληρώσει στη Δανία η Μίντιλαντ. Ιδρύθηκε Φεβρουάριο του 1999 έπειτα από συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων της περιοχής που διακατέχονταν μάλιστα από έντονη αντιπαλότητα. Σε αυτό το μικρό διάστημα, έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία την περίοδο 2014-15 και σήμερα είναι κοντά στο να κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο. Φυσικά, η διάρκεια είναι αυτή που σε καθιερώνει σαν μεγάλη ομάδα στις συνειδήσεις του κόσμου και εφόσον η Μίντιλαντ στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια, σίγουρα θα έχει κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση στη Δανία. Ο τρόπος για να το κάνει πράξη, είναι να νικήσει σήμερα την Χόρσενς. Η πορεία των δύο ομάδων είναι αντίστροφη στη διαδικασία των πλέι οφ, τη στιγμή που η φιλοξενούμενη έχει την τάση να δέχεται εύκολα γκολ στα ματς που καλείται να δώσει μακριά από το κοινό της. Η Μίντιλαντ ξέρει πως με νίκη παίρνει τον τίτλο, ο αντίπαλος βαθμολογικά δεν έχει κάποιο κίνητρο και η λογική λέει πως η Μίντιλαντ θα μπει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως σκοράρει αρκετά στο πρώτο ημίχρονο και η Χόρσενς δέχεται αντίστοιχα το ίδιο διάστημα εύκολα γκολ, με οδηγούν στο ενδεχόμενο να σκοράρει τα περισσότερα τέρματα η γηπεδούχος στο διάστημα του πρώτου 45λεπτου. Σε απόδοση τριπλασιασμού το ενδεχόμενο να σημειώνει η Μίντιλαντ τα περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Φιλοσοφία μου, όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, είναι πως δεν θεωρώ τίποτα σίγουρο στο στοίχημα και το θέμα είναι να αξίζει το ρίσκο η απόδοση. Είναι λογικό στα μάτια μου να θελήσει να «καθαρίσει» το ματς η Μίντιλαντ και έπειτα να κάνει συντήρηση.Μπαράζ ανόδου/παραμονής στην Μπουντεσλίγκα, μεταξύ Χόλσταϊν Κίελ και Βόλφσμπουργκ. Η εμπειρία και η έδρα έπαιξαν το ρόλο τους στο πρώτο ματς (3-1 η Βόλφσμπουργκ) και σήμερα καλείται κυρίως να διαχειριστεί αυτό το σκορ. Η Χόλσταϊν ήταν η ομάδα με μακράν την καλύτερη επίθεση στην Β’ Γερμανίας φέτος. Επίθεση ξέρει να παίζει καλά, δεν περιμένω κάτι άλλο στο σημερινό επαναληπτικό που έχει στην έδρα της, εκεί που σκοράρει πολύ ευκολότερα. Με το ανάλογο ρίσκο, G/G στο πρώτο ημίχρονο.

Σταμάτης Δημάκης