18/08/2017 11:56

ΧΡΗΣΤΟΣΣΤΕΡΓΙΟΥ

Λογική και ένστικτο

Λογική και ένστικτο - Κεντρική Εικόνα
Μύρισε… χειμώνας, με Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα στα κουπόνια μας. Τρίτη αγωνιστική στη Λιγκ 1 της Γαλλίας, με τη Μονακό να πηγαίνει στη Μετς. Τέταρτη στη δεύτερη κατηγορία. 
Δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο των βαθμών φέτος, η Ρεμς και η Χάβρη. Η πρώτη έχει κάνει ξανά το τέσσερα στα τέσσερα, πριν έξι χρόνια, όταν κέρδισε τελικά την άνοδο. Από τότε καμία δεν κατάφερε κάτι παρόμοιο σε ξεκίνημα αγωνιστικής περιόδου. Δεν είναι εύκολο, σε μια κατηγορία που οι διαφορές δεν είναι τεράστιες μεταξύ των ομάδων. Γι αυτό και δεν βρίσκω καμία αξία στο σημερινό 1.60 του εντός με την Μπουργκ.
 
Σχετική αναφορά είχα κάνει και πέρσι, στα μέσα του πρωταθλήματος, όταν μονάχα μια ομάδα είχε κερδίσει τέσσερα παιχνίδια στη σειρά. Ηταν το Στρασβούργο, που κατέκτησε τελικά και το πρωτάθλημα.
 
Τα γράφω όλα αυτά γιατί νομίζω πως αυτό το 12 βαθμοί σερί δεν θα το πετύχει ούτε η Χάβρη. Καλό ξεκίνημα, δεν αμφιβάλει κανείς, αλλά το στοίχημα πολλές φορές θέλει και ένστικτο. Και το ένστικτό μου, μου «λέει» πως η Βαλενσιέν θα κόψει βαθμούς από τη νεανική ομάδα του Τανσό. Στοιχηματικά, το 2.30 του Χ2 δεν «καθρεφτίζει» ως απόδοση το ρίσκο της κόντρα της πρωτοπόρου. Ετσι στρέφομαι στο 2dnb, που ξεπερνά τις 4 μονάδες. Σημείο ενστίκτου είναι, δεν θέλω να… πάρω κάποιον στο λαιμό μου.
 
Αν θέλετε ένα πιο… ρεαλιστικό σημείο, έναν άσο που βασίζεται στη λογική, αυτός είναι της Αζαξιό. Και φέτος οι Κορσικανοί θα είναι πολύ διαφορετικοί στο νησί τους, εκεί όπου αντλούν τη μεγαλύτερη από τη δύναμή τους. Στην πρώτη εντός έδρας εμφάνιση κέρδισαν εύκολα την Μπρεστ με 2-1. Η Παρί έκανε κάποια καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα, ίσως γιατί υποτιμήθηκε από τις αντιπάλους της. Το ρόστερ της δεν μου αρέσει, ο προπονητής της μπορεί να είναι πολυλογάς και αισιόδοξος, αλλά ούτε αυτός μου γεμίζει το μάτι. Η Χάβρη έδειξε με τον πλέον δεικτικό τρόπο τις αδυναμίες τις την προηγούμενη εβδομάδα. Με παρόμοια εμφάνιση, δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή στο «Φρανσουά Κοτί».
 
Λίγο χαμηλότερα το διπλό με χάντικαπ της Μονακό στη Μετς. Επτά έβαλε πέρσι στη συγκεκριμένη έδρα, όσα έχει πετύχει και στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Επιθετικά η ομάδα του Ζαρντίμ είναι «ζεστή», παρότι χωρίς Μ’Μπαπέ. Την (κακή) γνώμη μου για τη φετινή Μετς την αναφέρω από το αφιέρωμα ακόμη, και τώρα έχασε ακόμη έναν ποδοσφαιριστή λόγω μεταγραφής. 
 
Χρήστος Στεργίου
Τα σημεία μου
ΑΖΑΞΙΟ – ΠΑΡΙ 1 2.05 Netbet
ΜΕΤΣ - ΜΟΝΑΚΟ 2 (-1) 1.85 Bwin
ΧΑΒΡΗ – ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ 2dnb 4.20 Bwin