Σαν Λορέντσο και Ιντεπεντιέντε πραγματοποιούν απογοητευτική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, ιδίως η πρώτη. Απόψε συγκρούονται μεταξύ τους με στόχο να επανέρθουν στις επιτυχίες.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 26 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε  25 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες στην ειδική κατάταξη παραμονής - που αφορά την τελευταία τριετία - υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία. Από τη Σεγκούντα θα ανέβουν δύο σύλλογοι και άρα το πρωτάθλημα 2019/2020 θα γίνει με 24 ομάδες.

Στις διεθνείς διοργανώσεις του 2020 η Αργεντινή δικαιούται 12 εισιτήρια, 6 στο Λιμπερταδόρες (5 στους ομίλους και 1 στα προκριματικά) και 6 στο Σουνταμερικάνα. Εάν μία ομάδα της Αργεντινής κατακτήσει το Λιμπερταδόρες 2019 ή το Σουνταμερικάνα 2019 δίνει στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (άρα 6+1=7). Αν και οι δύο διοργανώσεις κατακτηθούν από συλλόγους της Αργεντινής, τότε αυτή θα εκπροσωπηθεί με δύο επιπλέον ομάδες στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (7+1=8).

Για το Λιμπερταδόρες 2020 η κατανομή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:
ARG 1: η πρωταθλήτρια
ARG 2: η δευτεραθλήτρια
ARG 3: η Κυπελλούχος
ARG 4: η νικήτρια του νεοσύστατου Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα
ARG 5: η 3η του πρωταθλήματος
ARG 6: η 4η του πρωταθλήματος

Οι ομάδες από ARG 1 μέχρι ARG 5 μπαίνουν απευθείας στους ομίλους, ενώ η ARG 6 πάει στα προκριματικά.

Εάν η νικήτρια του Κυπέλλου (ARG 3) έχει παράλληλα αναδειχτεί πρωταθλήτρια (ARG 1) ή δευτεραθλήτρια  (ARG 2), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο (δηλαδή το ARG 1 ή το ARG 2) και τη θέση του Κυπέλλου (ARG 3) την κερδίζει η φιναλίστ του Κυπέλλου. 
Ομοίως εάν η νικήτρια του Λιγκ Καπ (ARG 4) έχει παράλληλα αναδειχτεί πρωταθλήτρια (ARG 1) ή δευτεραθλήτρια  (ARG 2), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο (δηλαδή το ARG 1 ή το ARG 2) και τη θέση του Λιγκ Καπ (ARG 4) την κερδίζει η φιναλίστ του Λιγκ Καπ.  

Αντίθετα εάν η νικήτρια του Κυπέλλου (ARG 3) ή του Λιγκ Καπ (ARG 4) έχει παράλληλα καταλάβει στο πρωτάθλημα την 3η θέση (ARG 5) ή την 4η θέση (ARG 6), κρατά αυτή το εισιτήριο του Κυπέλλου ή του Λιγκ Καπ αντίστοιχα και το κενό εισιτήριο που μένει πάει στην επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος, δηλαδή σε αυτήν που τερμάτισε 5η.

Για το Σουνταμερικάνα 2020 η κατανομή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:
ARG 7: η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ΟΧΙ του Κυπέλλου).
ARG 8: η 5η του πρωταθλήματος
ARG 9: η 6η του πρωταθλήματος
ARG 10: η 7η του πρωταθλήματος
ARG 11: η 8η του πρωταθλήματος
ARG 12: η 9η του πρωταθλήματος

Εάν η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ARG 7) έχει με κάποιο τρόπο εξασφαλίσει εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες, τότε την κενή θέση θα πάρει η ηττημένη των ημιτελικών του Λιγκ Καπ που τερμάτισε σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη εάν η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ARG 7), έχει παράλληλα τερματίσει μεταξύ 5ης και 9ης θέσης (ARG 8-ΑRG 12), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο του Λιγκ Καπ (δηλαδή το ARG 7) και την κενή θέση θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος.

Εάν μία ομάδα της Αργεντινής κατακτήσει το Λιμπερταδόρες 2019 ή το Σουνταμερικάνα 2019 αυτομάτως γίνεται αυτή η ARG 1, οπότε η πρωταθλήτρια γίνεται ARG 2 κ.ο.κ.
Εάν κατακτηθούν και οι δύο διοργανώσεις από ομάδες της Αργεντινής, τότε η νικήτρια του Λιμπερταδόρες θα είναι η ARG 1, η νικήτρια του Σουνταμερικάνα η ARG 2, η πρωταθλήτρια η ARG 3 κ.ο.κ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, οι πρώτες τρεις ομάδες θα είναι σίγουρα στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, η 4η τουλάχιστον στα προκριματικά και όσες τερματίσουν από την 5η μέχρι και την 9η θέση τουλάχιστον στο Σουνταμερικάνα.

Από κει και πέρα και ανάλογα με την εξέλιξη του Λιγκ Καπ 2019, του Κυπέλλου 2019, του Λιμπερταδόρες 2019 και του Σουνταμερικάνα 2019 μπορεί μέχρι και η 7η του πρωταθλήματος να παίξει ομίλους Λιμπερταδόρες, μέχρι και η 8η προκριματικά Λιμπερταδόρες και μέχρι και η 14η στο Σουνταμερικάνα.

 

ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΣΟ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ (22:10)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 978
Γήπεδο: ΕΛ ΝΟΥΕΒΟ ΓΚΑΣΟΜΕΤΡΟ (48.000), ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
Απόσταση: 7 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 3.12 – 3.07 – 2.41

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Σαν Λορέντσο): 2-1-3
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 7-3-3
* Στις τέσσερις πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους νίκησε η Σαν Λορέντσο με ένα γκολ διαφορά. Μάλιστα οι τρεις από αυτές ήταν με γηπεδούχο την Ιντεπεντιέντε!

ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΣΟ
Ρεπορτάζ: Το πάλεψε στην έδρα της Ντεφένσα, όμως τελικά ηττήθηκε με γκολ που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Μάλιστα αμέσως μετά το γκολ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Μονέτι που έχασε τον έλεγχο και συνεπλάκη με αντιπάλους. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε για 8η αγωνιστική χωρίς νίκη (0-4-4) και πλέον ο κίνδυνος να μην εξασφαλίσει συμμετοχή ούτε καν στο Σουνταμερικάνα του 2020 είναι ορατός.

Πάντως αναμένεται να εμφανιστεί βελτιωμένη σε σχέση με το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε δείξει πριν από τη διακοπή, αφού έχει κινηθεί αρκετά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ενόψει και της φάσης των ομίλων του φετινού Λιμπερταδόρες, που ξεκινά σε ένα μήνα.

Bet info: Προέρχεται από 7/8 under σε όλες τις διοργανώσεις.

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Μονέτι. Στη θέση του ο 38χρονος Τορίκο που ήταν βασικός για 3 χρόνια (2013-2017), όμως τη σεζόν 2017/2018 κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές και φέτος καμία. Στον πάγκο θα είναι ο 23χρονος Ντεβέκι (1/0). Εξέτισε ο κεντρικός αμυντικός Κολοτσίνι (7/0).

Πιθανή ενδεκάδα (5-3-2): Τορίκο – Περούτσι, Ερέρα, Κολοτσίνι, Σενέσι, Γκαμπριέλ Ρόχας – Μπελούτσι, Λοάισα, Μπότα – Φέρτολι, Μπλάντι.

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ
Ρεπορτάζ: Παρέμεινε για 4η συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (0-2-2), καθώς παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στην Ταγέρες. Προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με πέναλτι του επιθετικού Σίλβιο Ρομέρο, αλλά στη συνέχεια φάνηκε να επαναπαύεται, αφού δεν πίεσε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους και το πλήρωσε στο 79’, δεχόμενη την ισοφάριση.

Bet info: Τα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια της έληξαν με under.

Αγωνιστικά νέα: Ο τεχνικός Ολάν θα κάνει τουλάχιστον τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, αφού δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση στο ματς με την Ταγέρες. Στο κέντρο της άμυνας θα ξεκινήσει ο Μπουρντίσο (11/0) στη θέση του Φράνκο (8/0). Αυτό ενδέχεται να συνδέεται και με το γεγονός ότι ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός είχε εμπλακεί σε τροχαίο πριν περίπου 20 ημέρες, όταν επιστρέφοντας από ένα πάρτι γενεθλίων του παιδιού ενός φίλου του, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν μία κοπέλα 7 μηνών έγκυος που την πήγαινε ο σύντροφός της στο νοσοκομείο γιατί την είχαν πιάσει πόνοι…  Η κοπέλα τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η εγκυμοσύνη της…. Οι υπόλοιπες αλλαγές που θα κάνει ο Ολάν είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου θα ξεκινήσει ο Ουρουγουανός Γκαστόν Σίλβα αντί του Σάντσες Μίνιο (συνήθης αλλαγή αφού οι δύο παίκτες εναλλάσσονται στη βασική ενδεκάδα) και στη μεσαία γραμμή, όπου ο διεθνής Χιλιανός Φρανσίσκο Σίλβα θα πάρει τη θέση του Ντομίνγκο. Μακροχρόνια τραυματίας ο Ουρουγουανός μέσος Μπεναβίδες (3/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Καμπάνια – Μπούστος, Μπουρντίσο, Μπρίτες, Γκαστόν Σίλβα – Πέρες, Φρανσίσκο Σίλβα, Ερνάντες – Μπενίτες, Σίλβιο Ρομέρο, Σερούτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες ψάχνουν μία νίκη που θα τις ανεβάσει ψυχολογικά. Σε αυτή τη φάση, πάντως, τα σετ αποδόσεων αδικούν ξεκάθαρα τους γηπεδούχους που έχουν ενισχυθεί σημαντικά και αναμένεται να μας παρουσιάσουν ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πριν τη διακοπή. Η αξία βρίσκεται στη Σαν Λορέντσο. (1 DNB)
 

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ (00:20)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 980
Γήπεδο: ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΡΜΑΝΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ (26.000), ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
Απόσταση: 696 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 2.30 – 2.92 – 3.54

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Αρχεντίνος): 0-1-3
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 1-3-4
* Η Μπελγράνο έχει διατηρηθεί αήττητη απέναντι στην Αρχεντίνος στις 7 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους (4-3-0) και έχει νικήσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της.

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
Ρεπορτάζ: Ηττήθηκε 2-0 στην έδρα της Κολόν σε ένα αρκετά επεισοδιακό παιχνίδι που η λήξη του τη βρήκε με 9 παίκτες. Δέχτηκε τα γκολ στο 18’ και στο 78’ και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ πλησίασε ακόμα περισσότερο την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής κατάταξης παραμονής. Αποβλήθηκαν στο 48’ ο αμυντικός χαφ Μοντέρο με δεύτερη κίτρινη και στο 70’ ο τερματοφύλακας Λανσιλότα με απευθείας κόκκινη και ενώ μόλις λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε γίνει η 3η αλλαγή. Κατά συνέπεια, δεν μπόρεσε να μπει αλλαγή ο αναπληρωματικός Τσάβες και αναγκάστηκε να κάτσει κάτω από τα δοκάρια ο δεξιός μπακ Σαντοβάλ, ο οποίος δέχτηκε το δεύτερο γκολ λίγα λεπτά αργότερα.

Πάντως, έκανε σημαντική προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της, προχωρώντας σε πολλές προσθήκες κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Από αυτές ξεχωρίζουν δύο επιθετικοί, ο Παραγουανός Ενρίκε Μπόρχα που ήρθε από τη Χενεράλ Ντίας (36/16) με αντίτιμο 1,4 εκ. Δολάρια για το 50% των δικαιωμάτων του και ο Γκαμπριέλ Αουτσε (Μιγιονάριος, 27/3), ο οποίος επιστρέφει μετά από 9 χρόνια στα παλιά του λημέρια. Ο δεύτερος ξεκίνησε βασικός εναντίον της Κολόν, ενώ ο πρώτος πέρασε αλλαγή στο 69’ στη θέση του συμπατριώτη του Μπομπαντίγια.

Bet info: Προέρχεται από 17/19 under και 16/18 no goal σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα 6 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της έχει υποστεί ισάριθμες ήττες!

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένοι ο αμυντικός χαφ Μοντέρο (13/0) και ο τερματοφύλακας Λανσιλότα (4/0). Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τσάβες (12/0). Ανοιχτή μία θέση στη μεσαία γραμμή που διεκδικείται από τον 35χρονο Πισκουλίτσι (13/0) και τον – νεοαποκτηθέντα από τη Σέρο Μοντεβιδέο – Ουρουγουανό Πάιβα. Τέλος, παίζεται η θέση στην κορυφή της επίθεσης ανάμεσα στους δύο Παραγουανούς Μπομπαντίγια (11/0) και Ενρίκε Μπόρχα (1/0, νεοαποκτηθείς).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Τσάβες – Σαντοβάλ, Τορέν, Κιντάνα, Ελίας Γκόμες – Αλέξις Μακάλιστερ, Μακίν, Πάιβα (Πισκουλίτσι) – Μπαταλίνι, Μπομπαντίγια (Ενρίκε Μπόρχα), Αουτσε.

ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ ΚΟΡΔΟΒΑ
Ρεπορτάζ: Μετά από μέτρια εμφάνιση παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 στην Ουνιόν και συμπλήρωσε 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-3). Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από πλευράς κατοχής, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί στην επίθεση, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Παραμένει οριακά κάτω από τη διαχωριστική γραμμή της ειδικής κατάταξης παραμονής και έχει άμεση ανάγκη βαθμών.

Bet info: Δεν έχει νίκη στις 8 πιο πρόσφατες εξόδους της (0-3-5).

Αγωνιστικά νέα: Σε σχέση με την ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής θα έχει μία αλλαγή. Ο 36χρονος αριστερός μπακ Κιρόγα (9/0) επιστρέφει στο βασικό σχήμα στη θέση του νεοαποκτηθέντα Ουρουγουανού Αλμέιδα Ροντρίγκες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ριγκαμόντι – Γκιντάρα, Ερέρα, Νοβίλο, Κιρόγα – Γκουντίνιο, Λέρτορα, Μέλι, Μπρουνέτα – Κουέρο, Μεντόσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η παράδοση είναι ξεκάθαρα υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως σε αυτή τη φάση προέρχονται αμφότερες από μέτριες έως κακές εμφανίσεις. Θα δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους που ενισχύθηκαν σημαντικά και αναμένουμε να μας δείξουν κάτι πολύ καλύτερο σε σχέση με πριν τη διακοπή. Σε ικανοποιητικές τιμές ο άσος. (1)
 

ΛΑΝΟΥΣ – ΚΟΛΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ (00:20)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 981
Γήπεδο: ΛΑ ΦΟΡΤΕΛΕΣΑ (47.000), ΛΑΝΟΥΣ ΕΣΤΕ
Απόσταση: 481 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 1.95 – 3.20 – 4.15

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο τη Λανούς): 3-1-1
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 7-2-5
* Οι 7 στις 9 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους έληξαν με
no goal.

ΛΑΝΟΥΣ
Ρεπορτάζ: Πέτυχε μεγάλη νίκη 2-0 στην – παραδοσιακά πολύ δυνατή – έδρα της Γοδόι Κρουζ και έδωσε συνέχεια στην ανοδική πορεία που είχε ξεκινήσει πριν από τη διακοπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμπλήρωσε 5 αγωνιστικές αήττητη (3-2-0), έχοντας δεχτεί σε αυτή τη σειρά αγώνων μόλις 2 γκολ. Τα τέρματά της πέτυχαν ο μέσος Μπελμόντε στο 33’ και ο – νεοαποκτηθείς από την Ατλέτικο Τουκουμάν – εξτρέμ Γκιγιέρμο Ακόστα στο 42’.

Bet info: Προέρχεται από 6/7 under.

Αγωνιστικά νέα: Σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τη Γοδόι θα έχει μόνο μία αλλαγή στη μεσαία γραμμή, όπου ο Μασιέλ (11/1) θα ξεκινήσει αντί του Κινιόν (12/0).

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ιμπάνιες – Καράσκο, Γκαρσία Γκερένιο, Τορσιλιέρι -  Ντι Πλάσιδο, Μπελμόντε, Μασιέλ, Μορένο, Πασκίνι – Σαντ, Ακόστα.

ΚΟΛΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ
Ρεπορτάζ: Είναι από τις πιο ενισχυμένες ομάδες στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. Απέκτησε πολλούς ποιοτικούς παίκτες για όλες τις γραμμές, με πιο γνωστούς τον Κολομβιανό επιθετικό Γουίλσον Μορέλο από την Πατσούκα αντί 800.000 Ευρώ (ήταν δανεικός στη Σάντα Φε της Κολομβίας, όπου πέρσι σε 49 συμμετοχές σκόραρε 25 φορές), τον – επίσης Κολομβιανό – κεντρικό αμυντικό Αντρές Καδαβίδ (Μιγιονάριος, 49/9), τον επιθετικό Λουίς Ροντρίγκες από την Ατλέτικο Τουκουμάν (12/8, κόστος 350 χιλ. Ευρώ) και τον Παραγουανό αριστερό χαφ-εξτρέμ Γκαμπριέλ Εσπάρσα που ανήκει στη Σαν Λορέντσο και πέρσι έπαιζε δανεικός στην Γκουαρανί Ασουνσιόν (34/5).

Την προηγούμενη αγωνιστική επιβλήθηκε εντός έδρας 2-0 της Αρχεντίνος χάρη στα γκολ των επιθετικών Λουίς Ροντρίγκες στο 18’ και Ερέδια στο 68’. Δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, καθώς η αντίπαλός της έμεινε με 10 παίκτες στο 48’ και με 9 στο 70’ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα και ενώ είχαν ήδη γίνει οι τρεις αλλαγές…

Bet info: Τα 5 στα 6 τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα επιβεβαίωσαν το σύνολο τερμάτων 2-3.

Αγωνιστικά νέα: Επανέρχεται στο βασικό σχήμα ο Παραγουανός αριστερός χαφ-εξτρέμ Εστιγκαρίμπια (15/1), ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς διεθνής Κολομβιανός μέσος Γκιγιέρμο Σελίς, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την πορτογαλική Γκιμαράες (4/1) για 18 μήνες. Παραμένει τραυματίας ο 20χρονος εξτρέμ Τσανκαλάι (11/2).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μπουριάν – Βίγκο, Ολιβέρα, Καδαβίδ, Κιρός – Σούκι, Φρίτσλερ, Σελίς, Εστιγκαρίμπια – Λουίς Ροντρίγκες, Ερέδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο διάγουν ανοδική πορεία, όμως η απόκλιση του σετ είναι λίγο μεγαλύτερη από όσο θα έπρεπε. Ο άσος είναι υποτιμημένος και κατά συνέπεια το διπλό υπερτιμημένο. Υπάρχει λογική στη στήριξη των φιλοξενούμενων που ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της διακοπής.  (2 DNB)

ΡΟΣΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ – ΑΛΝΤΟΣΙΒΙ (02:30)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 983
Γήπεδο: ΧΙΧΑΝΤΕ ΝΤΕ ΑΡΟΖΙΤΟ (46.000), ΡΟΣΑΡΙΟ
Απόσταση: 713 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 2.10 – 3.05 – 3.80

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο τη Ροσάριο Σεντράλ): 3-0-1
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 7-0-1
*
H Ροσάριο Σεντράλ επιβλήθηκε και στις 6 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους.

ΡΟΣΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ
Ρεπορτάζ: Στην πρώτη της εμφάνιση μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ηττήθηκε εκτός έδρας 2-1 από την Ουρακάν. Δέχτηκε και τα δύο γκολ στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και το μόνο που κατάφερε στην επανάληψη ήταν να μειώσει το σκορ στο 49’ με τον επιθετικό Ερέρα, ο οποίος μόλις είχε περάσει αλλαγή.

Ενισχύθηκε πάντως αρκετά στις μεταγραφές, ενόψει και της συμμετοχής της στους ομίλους του φετινού Λιμπερταδόρες. Από τα νέα αποκτήματά της ξεχωρίζουν ο μέσος Ρινάουδο (Χιμνάσια Λα Πλάτα, 13/0, κόστος 1,1 εκ. Ευρώ), ο Κολομβιανός εξτρέμ Χαρλάν Μπαρέρα (Τζούνιορ Μπαρανκίγια, 50/8), ο – επίσης Κολομβιανός – επιθετικός Ντουβάν Βεργκάρα (Ενβιγκάδο, 36/7, κόστος 620 χιλ. Ευρώ), ο μεσοεπιθετικός Αγκουστίν Αλιόνε (Μπαϊα, 28/1) και ο επιθετικός Ριάνιο (Νεκάξα, 11/2). Από αυτούς αγωνίστηκαν εναντίον της Ουρακάν όλοι πλην του Βεργκάρα. Οι τρεις μάλιστα ήταν στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ο Αλιόνε πέρασε αλλαγή στην επανάληψη.

Εν τω μεταξύ μέσα στην εβδομάδα δημιουργήθηκε ένα σοβαρό θέμα με τον επιθετικό Σαμπέντρι (12/4), πρωταγωνιστή της κατάκτησης του Κυπέλλου αφού σκόραρε σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό. Από τις αρχές Ιανουαρίου είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η Ιντεπεντιέντε προσφέροντας 1,5 εκ. Δολάρια. Η Σεντράλ αντιπρότεινε 3 εκ. και τελικά – σύμφωνα με δηλώσεις του παίκτη – κατέληξαν σε συμφωνία στα 2,8 εκ. και παράλληλα αυτός θα παραιτείτο από κάποια χρήματα που είχε λαμβάνειν από το σύλλογο. Τελικά όμως την τελευταία στιγμή η διοίκηση αρνήθηκε να τον παραχωρήσει και ο ίδιος έγινε έξαλλος μετά από αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα φρόντισε να δημοσιοποιήσει την ενόχλησή του, βγάζοντας ανακοίνωση με την οποία απευθύνθηκε στους οπαδούς της Σεντράλ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: Δεν είμαι ευχαριστημένος με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Σέβομαι τη Σεντράλ, είμαι ευγνώμον που φόρεσα τη φανέλα της, πέρασα όμορφες στιγμές εδώ αλλά σε δύο εβδομάδες κλείνω τα 31 και το συμβόλαιο που μου προσέφερε η Ιντεπεντιέντε θα εξασφάλιζε το μέλλον της οικογένειάς μου. Δεν είμαι 20 χρονών, δε θα έχω πολλές ευκαιρίες στο μέλλον. Αγαπώ τη Σεντράλ αλλά δεν είναι ούτε η μάνα μου, ούτε το σπίτι μου, ούτε η ζωή μου. Ας μην τα μπερδεύουμε. Δεν πίεσα καθόλου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αλλά είχα μείνει με την εντύπωση ότι είχαμε συμφωνήσει στα 2,8 εκ. Ευρώ. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μου αυξήσουν το συμβόλαιο, να μου δώσουν κάποια από τα χρωστούμενα, όμως τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη».

Η ουσία είναι ότι ο 30χρονος (κλείνει τα 31 στις 14/02) επιθετικός θα παραμείνει στο Ροσάριο τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο και πλέον μένει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσει ο κόσμος μετά από όλα αυτά…

Bet info: Τα 9 από τα 10 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις επιβεβαίωσαν το σύνολο τερμάτων 2-3.

Αγωνιστικά νέα:  Ο τεχνικός Μπάουσα, προκειμένου να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα, σκοπεύει να ξεκινήσει βασικό τον Σαμπέντρι (12/4) που θα συνθέσει έτσι επιθετικό δίδυμο με τον νεοαποκτηθέντα Ριάνιο. Τιμωρημένος ο διεθνής Παραγουανός αμυντικός χαφ Ορτιγκόσα (13/0) που αποβλήθηκε στο 83’ του αγώνα με την Ουρακάν και πρέπει να εκτίσει δύο αγωνιστικές. Στη θέση του ο Λεονάρντο Χιλ (12/1). Τραυματίας ο νεοαποκτηθείς δεξιός μέσος Μπέκερ, τον αντικαθιστά ο Ουρουγουανός Καμάτσο (13/2). Νέο πρόσωπο στο βασικό σχήμα ο κεντρικός αμυντικός Μπαρμπιέρι (2/0, δανεικός από τη Ράσινγκ) στη θέση του Κολομβιανού Οσκαρ Καμπέσας (9/0). Στα… «πιτς» ο 19χρονος χαφ-εξτρέμ Λοβέρα (12/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Λέντέσμα – Μπετίνι, Καρούσο, Μπαρμπιέρι, Παρότ – Καμάτσο, Ρινάουδο, Χιλ, Αγκίρε – Ριάνιο, Σαμπέντρι.

ΑΛΝΤΟΣΙΒΙ
Ρεπορτάζ: Δεν κατάφερε να σταματήσει την πρωτοπόρο Ράσινγκ γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα 1-3. Το πάλεψε πάντως και – παρότι δέχτηκε νωρίς γκολ – έφτασε στην ισοφάριση στο 27’ με τον επιθετικό Κρίστιαν Τσάβες, που τον ξέρουμε καλά και στην Ελλάδα από την τριετή του θητεία στον ΠΑΣ Γιάννινα (2013-2016). Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι επανέκτησαν το προβάδισμα στο 54’ με πέναλτι και έκλεισαν το σκορ στις καθυστερήσεις.

Bet info: Προέρχεται από 3 over συνδυασμένα με goal/goal.

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε ο χαφ-εξτρέμ Οσούνα (7/1) και ξεκινά στη θέση του 20χρονου Φράνκο Πέρες. Τα άλλα δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική είναι ο δεξιός μπακ Γιέρι (12/0) και ο μέσος Χουάν Γκαλεάνο (13/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Πόκρνγιτς – Γιέρι, Αμόρ, Λιονέλ Γκαλεάνο, Βιγιάλμπα – Χίνο Ασεβέδο, Μιλόκ, Χουάν Γκαλεάνο - Πισάνο, Κρίστιαν Τσάβες, Οσούνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά το θέμα που προέκυψε με τον Σαμπέντρι, η ατμόσφαιρα αναμένεται γιορτινή, καθώς είναι η πρώτη εμφάνιση της Σεντράλ μπροστά στο κοινό της μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με επιπλέον δεδομένο ότι συνήθως στην έδρα της νικά τους μικρομεσαίους αντιπάλους αλλά και το ότι η μεταξύ τους παράδοση είναι καταλυτικά υπέρ της, ο άσος μπαίνει σε πρώτο πλάνο.  (1)

 

Χρήστος Χρυσαΐτης