Η Ντεφένσα φιλοξενείται από τη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν και φιλοδοξεί να συνεχίσει να απειλεί την πρωτοπόρο Ράσινγκ. Με μικτή βασικών και αναπληρωματικών η Ταγέρες λόγω Λιμπερταδόρες. Ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Χιμνάσια και Τίγκρε.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 26 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε  25 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες στην ειδική κατάταξη παραμονής - που αφορά την τελευταία τριετία - υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία. Από τη Σεγκούντα θα ανέβουν δύο σύλλογοι και άρα το πρωτάθλημα 2019/2020 θα γίνει με 24 ομάδες.

Στις διεθνείς διοργανώσεις του 2020 η Αργεντινή δικαιούται 12 εισιτήρια, 6 στο Λιμπερταδόρες (5 στους ομίλους και 1 στα προκριματικά) και 6 στο Σουνταμερικάνα. Εάν μία ομάδα της Αργεντινής κατακτήσει το Λιμπερταδόρες 2019 ή το Σουνταμερικάνα 2019 δίνει στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (άρα 6+1=7). Αν και οι δύο διοργανώσεις κατακτηθούν από συλλόγους της Αργεντινής, τότε αυτή θα εκπροσωπηθεί με δύο επιπλέον ομάδες στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (7+1=8).

Για το Λιμπερταδόρες 2020 η κατανομή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:
ARG 1: η πρωταθλήτρια
ARG 2: η δευτεραθλήτρια
ARG 3: η Κυπελλούχος
ARG 4: η νικήτρια του νεοσύστατου Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα
ARG 5: η 3η του πρωταθλήματος
ARG 6: η 4η του πρωταθλήματος

Οι ομάδες από ARG 1 μέχρι ARG 5 μπαίνουν απευθείας στους ομίλους, ενώ η ARG 6 πάει στα προκριματικά.

Εάν η νικήτρια του Κυπέλλου (ARG 3) έχει παράλληλα αναδειχτεί πρωταθλήτρια (ARG 1) ή δευτεραθλήτρια  (ARG 2), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο (δηλαδή το ARG 1 ή το ARG 2) και τη θέση του Κυπέλλου (ARG 3) την κερδίζει η φιναλίστ του Κυπέλλου. 
Ομοίως εάν η νικήτρια του Λιγκ Καπ (ARG 4) έχει παράλληλα αναδειχτεί πρωταθλήτρια (ARG 1) ή δευτεραθλήτρια  (ARG 2), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο (δηλαδή το ARG 1 ή το ARG 2) και τη θέση του Λιγκ Καπ (ARG 4) την κερδίζει η φιναλίστ του Λιγκ Καπ.  

Αντίθετα εάν η νικήτρια του Κυπέλλου (ARG 3) ή του Λιγκ Καπ (ARG 4) έχει παράλληλα καταλάβει στο πρωτάθλημα την 3η θέση (ARG 5) ή την 4η θέση (ARG 6), κρατά αυτή το εισιτήριο του Κυπέλλου ή του Λιγκ Καπ αντίστοιχα και το κενό εισιτήριο που μένει πάει στην επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος, δηλαδή σε αυτήν που τερμάτισε 5η.

Για το Σουνταμερικάνα 2020 η κατανομή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:
ARG 7: η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ΟΧΙ του Κυπέλλου).
ARG 8: η 5η του πρωταθλήματος
ARG 9: η 6η του πρωταθλήματος
ARG 10: η 7η του πρωταθλήματος
ARG 11: η 8η του πρωταθλήματος
ARG 12: η 9η του πρωταθλήματος

Εάν η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ARG 7) έχει με κάποιο τρόπο εξασφαλίσει εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες, τότε την κενή θέση θα πάρει η ηττημένη των ημιτελικών του Λιγκ Καπ που τερμάτισε σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη εάν η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ARG 7), έχει παράλληλα τερματίσει μεταξύ 5ης και 9ης θέσης (ARG 8-ΑRG 12), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο του Λιγκ Καπ (δηλαδή το ARG 7) και την κενή θέση θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος.

Εάν μία ομάδα της Αργεντινής κατακτήσει το Λιμπερταδόρες 2019 ή το Σουνταμερικάνα 2019 αυτομάτως γίνεται αυτή η ARG 1, οπότε η πρωταθλήτρια γίνεται ARG 2 κ.ο.κ.
Εάν κατακτηθούν και οι δύο διοργανώσεις από ομάδες της Αργεντινής, τότε η νικήτρια του Λιμπερταδόρες θα είναι η ARG 1, η νικήτρια του Σουνταμερικάνα η ARG 2, η πρωταθλήτρια η ARG 3 κ.ο.κ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, οι πρώτες τρεις ομάδες θα είναι σίγουρα στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, η 4η τουλάχιστον στα προκριματικά και όσες τερματίσουν από την 5η μέχρι και την 9η θέση τουλάχιστον στο Σουνταμερικάνα.

Από κει και πέρα και ανάλογα με την εξέλιξη του Λιγκ Καπ 2019, του Κυπέλλου 2019, του Λιμπερταδόρες 2019 και του Σουνταμερικάνα 2019 μπορεί μέχρι και η 7η του πρωταθλήματος να παίξει ομίλους Λιμπερταδόρες, μέχρι και η 8η προκριματικά Λιμπερταδόρες και μέχρι και η 14η στο Σουνταμερικάνα.
 

ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ – ΤΙΓΚΡΕ (00:00)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 842
Γήπεδο: ΕΛ ΜΠΟΣΚΕ (34.000), ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Απόσταση: 87 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 2.32 – 3.13 – 3.23

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο τη Χιμνάσια): 3-1-0
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 4-4-3
* Οι 8 στις 11 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους επιβεβαίωσαν το σύνολο τερμάτων 2-3.

ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Ρεπορτάζ: Ηττηθηκε 4-1 στην έδρα της Ατλέτικο Τουκουμάν και παρέμεινε για 6η συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (0-1-5). Ηδη στο πρώτο τέταρτο ήταν πίσω με 2-0, μείωσε στο 36’ με τον μέσο Φαραβέλι, αλλά οι γηπεδούχοι επανέκτησαν διαφορά δύο τερμάτων πριν τελειώσει το α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και τελικά δέχτηκε και τέταρτο γκολ.

Πλέον η απειλή του υποβιβασμού γίνεται όλο και μεγαλύτερη, καθώς η διαφορά της από τη γραμμή σωτηρίας της ειδικής κατάταξης παραμονής έχει μειωθεί στους 5 πόντους.

Bet info: Προέρχεται από τρία συνεχόμενα over 3,5.

Αγωνιστικά νέα:  Θα έχει δύο αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής. Στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής τριάδας θα κινείται ο 20χρονος Ματίας Γκόμες (15/1) αντί του Τιχάνοβιτς (12/0), ενώ ο αμυντικός χαφ Μπολίβαρ (1/0) θα πάρει τη θέση του 37χρονου Λιχτ (8/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρίας – Αγιάλα, Γκουανίνι, Πιόβι, Γκιφρέι – Μουσίς, Μπολίβαρ – Κόμπα, Φαραβέλι, Ματίας Γκόμες - Σαντιάγκο Σίλβα,

ΤΙΓΚΡΕ
Ρεπορτάζ: Παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Σαν Μαρτιν Τουκουμάν και παραμένει σταθερά στην τελευταία θέση της ειδικής κατάταξης παραμονής. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ενώ στο 56’ άνοιξε το σκορ με τον επιθετικό Τζάνσον που επανήρθε δυναμικά μετά την ολιγόμηνη εμπειρία του στον Καναδά. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν άμεσα ισοφαρίζοντας στο 59’, ενώ στο 80’ πήραν αυτοί το προβάδισμα. Κατάφερε πάντως να σώσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε τέρμα του Ουρουγουανού επιθετικού Ούγκο Σιλβέιρα (δανεικός από τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο) που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Απέχει πλέον 8 βαθμούς από τη γραμμή σωτηρίας και πρέπει να καλύψει σημαντικό έδαφος στις υπολειπόμενες 9 αγωνιστικές.

Bet info: Προέρχεται από 6/6 over και 7/7 goal/goal.

Αγωνιστικά νέα: Τραυματίας ο αριστερός μπακ Ροντρίγκες (9/0). Θα ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα που παρατάχτηκε εναντίον της Σαν Μαρτίν Τουκουμάν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Γκουρουσεάγα – Γκαλμαρίνι, Αλκόμπα, Κανούτο, Ντιέγκο Σόσα – Μοράλες, Μενόσι, Πρέντιγκερ, Μοντίγιο - Φεντερίκο Γκονσάλες, Τζάνσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Ντέρμπι παραμονής, με τους γηπεδούχους όμως να βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση. Το προβάδισμα το έχουν οι γηπεδούχοι αλλά προκαλούν τόσο πολύ οι αποδόσεις του over που ίσως αξίζει να προτιμηθεί.    (Over)
 

ΤΑΓΕΡΕΣ – ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ (02:10)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 843
Γήπεδο: ΟΛΙΜΠΙΚΟ ΚΟΡΔΟΒΑ (57.000), ΚΟΡΔΟΒΑ
Απόσταση: 711 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 2.10 – 2.99 – 4.00

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Ταγέρες): 1-2-0
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 1-2-1
* Στο περσινό πρωτάθλημα είχαν αναμετρηθεί ξανά στην Κόρδοβα και η Ταγέρες είναι νικήσει 1-0.

ΤΑΓΕΡΕΣ
Ρεπορτάζ:  Απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Ιντεπεντιέντε, χάρη σε τέρμα που πέτυχε στο 79’ ο επιθετικός Σεμπαστιάν Παλάσιος (δανεικός από την Πατσούκα). Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με πέναλτι στο 10’, χωρίς όμως να ασκήσουν έντονη πίεση στη συνέχεια, κάτι που η ίδια εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Την Τετάρτη υποδέχεται τη βραζιλιάνικη Σάο Πάουλο, στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης προκριματικής φάσης του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Bet info: Τα 3 τελευταία της παιχνίδια έληξαν με goal/goal.

Αγωνιστικά νέα: Ο τεχνικός Βογβόντα προτίθεται να ξεκουράσει τουλάχιστον τέσσερις βασικούς ενόψει του αγώνα με τη Σάο Πάουλο. Με βάση όσα φάνηκαν στην τελευταία προπόνηση αυτοί που θα προφυλαχτούν είναι οι δύο νεοαποκτηθέντες επιθετικοί Μορένο και Παλάσιος, ο 21χρονος αριστερός χαφ-εξτρέμ Μπερσάνο (προωθήθηκε φέτος στην πρώτη ομάδα αλλά λογίζεται ήδη ως βασικός) και ο 40χρονος αμυντικός χαφ Γκινιασού (16/0).  Το επιθετικό δίδυμο θα συνθέσουν ο Ουρουγουανός Τζούνιορ Αρίας (15/4, βασικός πριν έρθουν οι καινούριοι) με τον Ορτίς (6/1). Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο 20χρονος Χουάρες (3/0) και ο 19χρονος χαφ-εξτρέμ Λιονέλ Ρίβας (ήρθε δανεικός από τη Σεντράλ.

Εκτός αποστολής παραμένει ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Μαρόνι (13/2), που βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Κ20 για το Κόπα Αμέρικα της Χιλής.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ερέρα – Τενάλια, Κομάρ, Αραούχο – Γοδόι, Κούμπας, Χουάρες, Ραμίρες, Λιονέλ Ρίβας – Μάουρο Ορτίς, Τζούνιορ Αρίας.

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ
Ρεπορτάζ: Παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν μετά από μέτρια εμφάνιση. Προηγήθηκε με τον εξτρέμ Αλβαρες μόλις στο 6ο λεπτό και πίεσε στη συνέχεια και για δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν στην επανάληψη και πίεσαν, φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 77’.

Γενικά δεν της πάνε τα εντός έδρας παιχνίδια το τελευταίο διάστημα αφού αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τέσσερα (0-2-2). Αντίθετα, στις εξόδους της είναι πολύ πιο αποτελεσματική, έχοντας παραμείνει αήττητη στις 5 τελευταίες (2-3-0).

Bet info: Τα 5 τελευταία της παιχνίδια έληξαν με under.

Αγωνιστικά νέα: Θα ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα που παρατάχτηκε την περασμένη αγωνιστική εναντίον της Σαν Χουάν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Αρμπολέδα – Λουσιάνο Γκόμες,Τσιβέλι, Χόρχε Ροντρίγκες, Μπράβο – Παγέρο, Τσεκίνι, Ντάτολο - Αλβαρες, Φοντάνα, Μπέρτολο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Η Ταγέρες προσφέρεται ως καθαρό φαβορί για τη νίκη. Με δεδομένο όμως ότι θα προφυλάξει αρκετούς βασικούς, καθώς επίσης και ότι η Μπάνφιλντ τα καταφέρνει περίφημα εκτός έδρας, έχει λογική να στραφούμε στα δεξιά του σετ.     (2 DNB)
 

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ - ΝΤΕΦΕΝΣΑ Ι ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ (02:10)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 844
Γήπεδο: ΛΑ ΣΙΟΥΔΑΔΕΛΑ (30.000), ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ
Απόσταση: 1.295 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 3.70 – 3.05 – 2.10

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο τη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν): 1-0-1
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 1-1-2
*
H τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν ήταν τη σεζόν 2010/2011 για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας.

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ
Ρεπορτάζ: Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Τίγκρες εκτός έδρας. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αφού δέχτηκε την ισοφάριση μόλις στο 89’. Όλα τα γκολ μπήκαν στην επανάληψη. Εμεινε πίσω στο σκορ στο 56’, ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα με τον εξτρέμ Γκόμες (δανεικός από την Τολούκα) και πήρε προβάδισμα στο 80’ με τον κεντρικό αμυντικό Ασεβέδο.

Παραμένει κάτω από τη διαχωριστική γραμμή της ειδικής βαθμολογίας παραμονής και συνεχίζει τη μάχη για τη σωτηρία της.

Bet info: Οι 3 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της τελείωσαν με over.

Αγωνιστικά νέα: Ο αμυντικός χαφ Αρέγκι (12/0) ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και ξεκινά βασικός. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο επιθετικός Μπίλερ (15/3), που όμως θα είναι στον πάγκο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-1-2): Καράνσα – Πετρίκ, Ασεβέδο, Ολιβερ Μπενίτες, Αριέλ Γκαρσία – Λαμάρδο, Αρέγκι, Ματίας Γκόμες – Κόστα - Βιόλα, Πονς.

ΝΤΕΦΕΝΣΑ Ι ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ
Ρεπορτάζ: Νίκησε 1-0 και τη Σαν Λορέντσο εντός έδρας χάρη σε γκολ του επιθετικού Μάρκες στις καθυστερήσεις. Ο 31χρονος επιθετικός είχε περάσει αλλαγή στο 71’ και επέστρεψε ορεξάτος μετά την 7μηνη θητεία του στο πρωτάθλημα της Μαλαισίας. Γενικά είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι «πάτησε» την αντίπαλό της που είχε και αυτή τις στιγμές της.

Με τη νίκη αυτή παρέμεινε στο -3 από την κορυφή και παράλληλα εξακολουθεί να είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Μποταφόγκο στη Βραζιλία στο πρώτο ματς του πρώτου γύρου του Κόπα Σουνταμερικάνα. Βέβαια η πορεία της στο πρωτάθλημα είναι τέτοια, που είναι λογικό να μην κάνει ροτέισον ενόψει Τετάρτης. Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή να προφυλαχτούν κάποιοι βασικοί στο παιχνίδι του Σουνταμερικάνα.

Bet info: Στις 7 πιο πρόσφατες εξόδους της στο πρωτάθλημα (5-2-0) έχει δεχτεί συνολικά μόλις ένα γκολ!

Αγωνιστικά νέα: Δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τη Σαν Λορέντσο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ουνσαϊν – Τριπίκιο, Μπαρμπόσα, Λισάντρο Μαρτίνες, Ντελγκάδο – Μπλάνκο, Μιράντα, Ματίας Ρόχας – Ρίους, Νικολάς Φερνάντες, Τόνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ντεφένσα έχει δείξει εξαιρετική προσαρμοστικότητα στις αντίπαλες έδρες και έχει επιβληθεί επί καλύτερων ομάδων από τη Σαν Μαρτίν. Πολύ πιθανό να το καταφέρει ακόμα μία φορά.    (2)

 

Χρήστος Χρυσαΐτης