Μετά από σχεδόν 6 χρόνια, οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης Τουκουμάν αναμετρώνται ξανά σε επίσημη διοργάνωση. Στα άλλα δύο σημερινά παιχνίδια η Εστουντιάντες υποδέχεται στο ουδέτερο Κίλμες τη Λανούς, ενώ η Μπάνφιλντ φιλοξενεί την – παραπαίουσα φέτος – Αρχεντίνος.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 26 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε  25 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες στην ειδική κατάταξη παραμονής - που αφορά την τελευταία τριετία - υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία. Από τη Σεγκούντα θα ανέβουν δύο σύλλογοι και άρα το πρωτάθλημα 2019/2020 θα γίνει με 24 ομάδες.

Στις διεθνείς διοργανώσεις του 2020 η Αργεντινή δικαιούται 12 εισιτήρια, 6 στο Λιμπερταδόρες (5 στους ομίλους και 1 στα προκριματικά) και 6 στο Σουνταμερικάνα. Εάν μία ομάδα της Αργεντινής κατακτήσει το Λιμπερταδόρες 2019 ή το Σουνταμερικάνα 2019 δίνει στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (άρα 6+1=7). Αν και οι δύο διοργανώσεις κατακτηθούν από συλλόγους της Αργεντινής, τότε αυτή θα εκπροσωπηθεί με δύο επιπλέον ομάδες στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (7+1=8).

Για το Λιμπερταδόρες 2020 η κατανομή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:
ARG 1: η πρωταθλήτρια
ARG 2: η δευτεραθλήτρια
ARG 3: η Κυπελλούχος
ARG 4: η νικήτρια του νεοσύστατου Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα
ARG 5: η 3η του πρωταθλήματος
ARG 6: η 4η του πρωταθλήματος

Οι ομάδες από ARG 1 μέχρι ARG 5 μπαίνουν απευθείας στους ομίλους, ενώ η ARG 6 πάει στα προκριματικά.

Εάν η νικήτρια του Κυπέλλου (ARG 3) έχει παράλληλα αναδειχτεί πρωταθλήτρια (ARG 1) ή δευτεραθλήτρια  (ARG 2), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο (δηλαδή το ARG 1 ή το ARG 2) και τη θέση του Κυπέλλου (ARG 3) την κερδίζει η φιναλίστ του Κυπέλλου. 

Ομοίως εάν η νικήτρια του Λιγκ Καπ (ARG 4) έχει παράλληλα αναδειχτεί πρωταθλήτρια (ARG 1) ή δευτεραθλήτρια  (ARG 2), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο (δηλαδή το ARG 1 ή το ARG 2) και τη θέση του Λιγκ Καπ (ARG 4) την κερδίζει η φιναλίστ του Λιγκ Καπ.  

Αντίθετα εάν η νικήτρια του Κυπέλλου (ARG 3) ή του Λιγκ Καπ (ARG 4) έχει παράλληλα καταλάβει στο πρωτάθλημα την 3η θέση (ARG 5) ή την 4η θέση (ARG 6), κρατά αυτή το εισιτήριο του Κυπέλλου ή του Λιγκ Καπ αντίστοιχα και το κενό εισιτήριο που μένει πάει στην επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος, δηλαδή σε αυτήν που τερμάτισε 5η.

Για το Σουνταμερικάνα 2020 η κατανομή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής: 

ARG 7: η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ΟΧΙ του Κυπέλλου).
ARG 8: η 5η του πρωταθλήματος
ARG 9: η 6η του πρωταθλήματος
ARG 10: η 7η του πρωταθλήματος
ARG 11: η 8η του πρωταθλήματος
ARG 12: η 9η του πρωταθλήματος

Εάν η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ARG 7) έχει με κάποιο τρόπο εξασφαλίσει εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες, τότε την κενή θέση θα πάρει η ηττημένη των ημιτελικών του Λιγκ Καπ που τερμάτισε σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη εάν η φιναλίστ του Λιγκ Καπ (ARG 7), έχει παράλληλα τερματίσει μεταξύ 5ης και 9ης θέσης (ARG 8-ΑRG 12), κρατάει το «ανώτερο» εισιτήριο του Λιγκ Καπ (δηλαδή το ARG 7) και την κενή θέση θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος.

Εάν μία ομάδα της Αργεντινής κατακτήσει το Λιμπερταδόρες 2019 ή το Σουνταμερικάνα 2019 αυτομάτως γίνεται αυτή η ARG 1, οπότε η πρωταθλήτρια γίνεται ARG 2 κ.ο.κ.
Εάν κατακτηθούν και οι δύο διοργανώσεις από ομάδες της Αργεντινής, τότε η νικήτρια του Λιμπερταδόρες θα είναι η ARG 1, η νικήτρια του Σουνταμερικάνα η ARG 2, η πρωταθλήτρια η ARG 3 κ.ο.κ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, οι πρώτες τρεις ομάδες θα είναι σίγουρα στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, η 4η τουλάχιστον στα προκριματικά και όσες τερματίσουν από την 5η μέχρι και την 9η θέση τουλάχιστον στο Σουνταμερικάνα.

Από κει και πέρα και ανάλογα με την εξέλιξη του Λιγκ Καπ 2019, του Κυπέλλου 2019, του Λιμπερταδόρες 2019 και του Σουνταμερικάνα 2019 μπορεί μέχρι και η 7η του πρωταθλήματος να παίξει ομίλους Λιμπερταδόρες, μέχρι και η 8η προκριματικά Λιμπερταδόρες και μέχρι και η 14η στο Σουνταμερικάνα.

ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ – ΛΑΝΟΥΣ (22:10)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 950
Γήπεδο: ΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ (33.000), ΚΙΛΜΕΣ
Απόσταση: 40 ΧΛΜ. για Εστουντιάντες, 18 ΧΛΜ. για Λανούς

Σετ αποδόσεων: 2.30 – 2.85 – 3.50

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο τη Εστουντιάντες): 4-1-1
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 4-7-4
* Η Λανούς δεν έχει ηττηθεί στις 5 πιο πρόσφατες μεταξύ τους αναμετρήσεις και δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ στις τελευταίες 4!
* Η Εστουντιάντες δίνει φέτος τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Κίλμες λόγω έργων ανακατασκευής στο γήπεδό της στη Λα Πλάτα.

ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ
Ρεπορτάζ: Γνώρισε την ήττα στην έδρα της Σεντράλ, παίζοντας όμως με παίκτη λιγότερο από το α’ ημίχρονο. Δέχτηκε το πρώτο γκολ στο 14’ και το δεύτερο στο 80’ για να μειώσει στο 86’ ο επιθετικός Αλμπερτένγκο. Διακόπηκε έτσι και το αήττητο που διατηρούσε για έξι αγωνιστικές (τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες).

Bet info: Προέρχεται από 8/9 under στο πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο αμυντικός χαφ Ιβάν Γκόμες (10/0). Εξέτισε ο αμυντικός χαφ Μπράνια (9/0). Αποθεραπεύτηκαν ο αριστερός μπακ Ερκιάγκα (11/0) και ο επιθετικός Παβόνε (12/2). Παίζεται μία θέση στην επίθεση ανάμεσα σε Πελεγκρίνι (9/2) και Αλμπερτένγκο (7/1). Ισως είναι στον πάγκο ο επιθετικός Απαολάσα (9/1) που προέρχεται από τραυματισμό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αντούχαρ – Ερκιάγα, Νογκέρα, Σούνκε, Σάντσες – Λούκας Ροντρίγκες, Σιβέτι, Μπράνια, Εστέβες – Παβόνε, Πελεγκρίνι (Αλμπερτένγκο).

ΛΑΝΟΥΣ
Ρεπορτάζ: Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-1), επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας εντός έδρας 1-0 της ισχυρής Ιντεπεντιέντε. Ηταν αρκετά καλή και άξιζε τους τρεις βαθμούς, τους οποίους τελικά κατοχύρωσε με το γκολ στο 80’ του μέσου Λοντίκο που είχε περάσει αλλαγή μόλις 5 λεπτά νωρίτερα.

Bet info: Προέρχεται από 9/11 under.

Αγωνιστικά νέα: Θα παραταχτεί με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε εναντίον της Ιντεπεντιέντε. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο 22χρονος Παραγουανός επιθετικός Πάμπλο Μαρτίνες (0/0) και ο αμυντικός Μοντεσεϊρίν (1/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ιμπάνιες – Πασκίνι, Τορσιλιέρι, Γκαρσία Γκερένιο, Καράσκο – Μορένο, Κινιόν, Μπελμόντε, Ντι Πλάσιδο – Ρίμπας, Ακόστα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά, καθώς βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ακόμα και στην ήττα από τη Σεντράλ το πάλεψαν παρότι έπαιζαν για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ο άσος προσφέρεται σε πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις και μπορεί να αποτελέσει επιλογή μας. (1)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ – ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ (00:20)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 959
Γήπεδο: ΜΟΝΟΥΜΕΝΤΑΛ ΧΟΣΕ ΦΙΕΡΟ (35.000), ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ
Απόσταση: ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ

Σετ αποδόσεων: 1.70 – 3.45 – 5.20

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Ατλέτικο Τουκουμάν): 1-0-0
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 2-1-0

* Συνολική παράδοση: 100-88-94
* Η τελευταία τους επίσημη αναμέτρηση ήταν στο Κύπελλο του 2013, με την Ατλέτικο να επιβάλλεται με 3-1.
* Στις εξέδρες θα υπάρχουν μόνο οπαδοί των γηπεδούχων για λόγους ασφαλείας.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ
Ρεπορτάζ: Βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε και έφτασε σε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μπελγράνο. Σκόραραν για λογαριασμό της ο κεντρικός αμυντικός Μπιάνκι στο 32’, ο επιθετικός Λουίς Ντίας στο 58’ και ο επιθετικός Λουίς Ροντρίγκες στο 83’. Εκμεταλλεύτηκε έτσι με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια βαθμών της πρωτοπόρου Ράσινγκ, πλησιάζοντάς την στους δύο πόντους.

Bet info: Είναι αήττητη στις 10 πιο πρόσφατες εντός έδρας αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα (4-6-0).

Αγωνιστικά νέα: Επιστρέφουν στο βασικό σχήμα οι μέσοι Μερσιέρ (11/0), Αλιένδρο (12/4) και οι επιθετικοί Μάτος (12/3), Ροντρίγκες (11/7). Παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός Λάμας (5/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Λουκέτι – Αμπέρο, Καμπράλ, Μπιάνκι, Σαν Ρομάν – Αλιένδρο, Μερσιέρ, Ακόστα, Μπάρμπονα - Μάτος, Λουίς Ροντρίγκες.

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ
Ρεπορτάζ: Αν και διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε πολλές ευκαιρίες, δεν κατάφερε να επιβληθεί της Κολόν (0-0). Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία της και η τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (0-2-1). Εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τη διαχωριστική γραμμή της ειδικής κατάταξης παραμονής.

Bet info: Προέρχεται από 4/5 no goal.

Αγωνιστικά νέα: Δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Καράνσα – Μαρτίνες, Ασεβέδο, Μορέϊρα, Πετρίκ – Γκαρσία, Αλμπέρτο Κόστα, Αρέγκι, Πουρίτα – Μπίλερ, Πονς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το παιχνίδι αυτό το περίμεναν για πολλά χρόνια στην πόλη. Το προβάδισμα το έχουν σαφώς οι γηπεδούχοι, όμως προκαλούν και οι υπερβολικές τιμές στις οποίες μας προσφέρεται το over. ver)

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ – ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (02:30)
Κωδ. ΟΠΑΠ: 951
Γήπεδο: ΕΛ ΛΕΝΤΣΟ ΣΟΛΑ (35.000), ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ
Απόσταση: 17 ΧΛΜ.

Σετ αποδόσεων: 2.00 – 3.00 – 4.25

* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Μπάνφιλντ): 1-2-2
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 2-3-4
* Οι 5 στις 7 πιο πρόσφατες μεταξύ τους αναμετρήσεις έληξαν με
under.

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ
Ρεπορτάζ: Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην έδρα της πρωτοπόρου Ράσινγκ. Δέχτηκε ασφυκτική πίεση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως είχε υποδειγματική ανασταλτική λειτουργία. Και όσες φορές οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρεθούν σε θέση βολής, αναλάμβανε ο 22χρονος Κολομβιανός τερματοφύλακας Αρμπολέδα, ο οποίος αναδείχτηκε σε μορφή της αναμέτρησης.

Bet info: Οι 8 τελευταίες της εντός έδρας αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις έληξαν με under.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός αποστολής ο μεσοεπιθετικός Ντάτολο (11/2) λόγω τραυματισμού. Αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει ο μέσος Τσεκίνι (7/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Αρμπολέδα – Μπράβο, Ορτίς, Τσιβέλι, Αρσιέρο  - Αλβερες, Καλίνσκι, Τσεκίνι, Λουσιάνο Γκόμες – Σίλβα, Τσβιτανίτς.

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
Ρεπορτάζ: Συνεχίζει να παραπαίει και να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας 0-2 από την Ταγέρες και συμπλήρωσε 6 αγωνιστικές χωρίς βαθμό και 9 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη (0-1-8).  Επιπλέον έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ στα 9 τελευταία της παιχνίδια και μόλις τρία στις συνολικά 14 φετινές της αναμετρήσεις.

Ντεμπούτο έκανε ο υπηρεσιακός τεχνικός Σανσότι, που είναι ο τρίτος προπονητής που κάθεται φέτος στον πάγκο της μετά τους Μπέρτι και Καρμπόνι.

Bet info: Προέρχεται από 14/15 under και 13/14 no goal.

Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολος για την αποστολή ο 22χρονος μέσος Μπαταλίνι (3/0) που προέρχεται από τραυματισμό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-1-2): Τσάβες – Ιμπάνιες, Μπόγιανιτς, Τορέν, Σαντοβάλ – Μπαρμπόσα, Μοντέρο, Μέντες – Γιαρέγκι – Μπομπαντίγια, Κανιέτε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην παρούσα κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες , ο άσος είναι η λογικότερη επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που μας προσφέρεται σε τιμές διπλασιασμού. (1)

 

Χρήστος Χρυσαΐτης