ΑΝΤΩΝΗΣΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

21/06/18 06:40
Κόλλημα, και μεγάλο, με τις εμφανίσεις. Όπως τα περισσότερα κατάλοιπα που έχω στο ποδόσφαιρο, έτσι και δαύτο, από τους Ολλανδούς το τσίμπησα. Το πορτοκαλί ανέκαθεν με «χτυπούσε» κατευθείαν στο μάτι, ξεχωριστό, απολύτως διακριτό, με το σχεδιασμό στις περισσότερες – διαχρονικά – φανέλες τους, να τις κάνει (για μένα τουλάχιστον) ακαταμάχητες.
17/06/18 05:41
Μεγάλωσα με τον μύθο τους. Της μηχανής. Των μηχανών. Εμαθα να τον σέβομαι, δεν έμαθα να τον υποστηρίζω, να τον συντηρώ. Το θυμάμαι σαν τώρα. Οκτώ χρονών πιτσιρίκι, κατακαλόκαιρο σ’ ένα δυάρι στην Κυψέλη. Ο μεγαλύτερος των «παιδιών», ο μόνος που κάθονταν να δει τον τελικό του πρώτου Μουντιάλ που θυμάμαι, ο μόνος που μπορούσε να αντιληφθεί τις κουβέντες των μεγάλων.

Ναι, αντιμετώπιζαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα σαν κάτι το εξωγήινο, αλλά όταν η κουβέντα γυρνούσε στη Γερμανία, σαν να πάγωνε το σπίτι. «Σιγά που θα τα βάλει με τους Γερμανούς. Αυτοί δεν είναι Βέλγοι, δεν είναι Αγγλοι».

16/06/18 05:30
Δυο μέρες, τέσσερα ματς και (στοιχηματικά) έχουμε ήδη δει αρκετά. Στο… μαραθώνιο σημερινό πρόγραμμα (θα αναστενάξουν καναπέδες, πολθρόνες, σεζ-λονγκ, κρεβάτια από το καταμεσήμερο ως τα μαύρα μεσάνυχτα) θα μου επιτρέψετε, προτού ασχοληθώ με τα «κανονικά» πονταρίσματα να κυνηγήσω ένα από τα λίγα που δεν έχουμε δει: κόκκινες κάρτες.
22/02/18 10:29

Θα μπορούσε (και βάσει τίτλου άλλωστε) να είναι συνέχεια εκ του προηγούμενου. Του σχετικού σημειώματος της περασμένης εβδομάδας, όπου το ποντάρισμα στα γκολ σε δύο ματσάκια του Γιουρόπα Λιγκ, πλήρωσε. Καλά.

15/02/18 05:48

Κλασικά, τέτοιες μέρες, στο Γιουρόπα κυρίως, αυτό που προβληματίζει είναι πως θα εμφανιστούν οι ομάδες που προέρχονται από χειμερινή διακοπή. Κανονικά, δεν μπλέκεις. Ο ρυθμός έχει χαθεί, τα φιλικά (όσα και αν είναι και όσο δυνατά και αν είναι) ούτε για πλάκα δεν πλησιάζουν την ένταση και τις απαιτήσεις ενός επίσημου παιχνιδιού, οπότε προτιμότερο είναι τέτοια ματς, ανεξαρτήτως των ευκαιριών που προσφέρουν να αποφεύγονται.